Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
salmy i A. voli pite pite jutros je dosla nova rijec, sveki ga zezi pa ce mu tepa ma joj neda te nikom bla bla a on ce sav hujav ono deijaj me (nediraj me<) Nova rijec svaki dan nesto novo . Niko mi nerece za vagu
Po meni su digitalne najtacnije....
znaci smijem rec javno da ima 12.kg iako nesto ne mogu da vjerujem u to .... Koliko vama ta pokazuje ako ste se vagali ikako na njoj : ?
Ja vagala Lanu kod rodjaka, pokazala 10,200 a kucna pokazuje nekad 10-nekad 11 , ali znam po meni da nije tacna, pokazuje 3-4kg vise
Lady ma sto ces se brinuti samo ti nemoj previse stapicima cistiti kazu da nije dobro previse gurati stapice, ja malo pamucnom pelenom nekad stapicima ona se ne buni, to nam je jedna od rijetkih stvari sto prolazi bez pobune
salmy i A. voli pite pite jutros je dosla nova rijec, sveki ga zezi pa ce mu tepa ma joj neda te nikom bla bla a on ce sav hujav ono deijaj me (nediraj me<) Nova rijec svaki dan nesto novo . Niko mi nerece za vagu
ej jedva cekam da izgovori tu rijec mrzim kad setamo a slucajni prolaznik/ca mu priđe i dira ga po licu tacno mi zlo
A ti presutis? ne mogu vjerovati....a tako su ti ovdje postovi "ostri".... Bogme bih ja rekla, nemojte po licu i tacka....ne diram je ja prljavim rukama a ne neko na ulici....
Presutim ja al s debelo ujedem za jezik,ali MM tako bude nekulaturan da je meni poslije zao te osobe koja ga je dirala,jos nas pogleda i konta u sebi:hebalo vas djete
Presutim ja al s debelo ujedem za jezik,ali MM tako bude nekulaturan da je meni poslije zao te osobe koja ga je dirala,jos nas pogleda i konta u sebi:hebalo vas djete
salmy ma zna svasta ponavlja ko papagaj Bolje je bilo dok je sutio vjeoraval ili ne svaka druga mu je NECU fino kaze ko veliki ili edam (nedam ) , ili paš(mars) ,,...
Nama je najnovija rijeć dijak(divljak),on se ludiro i skako po kući ja mu velim pa što se tako ponaš isto si neki divljak i otada on ponavlja stalno dijak,dijak
hahahhahahahahahhahahah dobar je dusa draga ahahhahah bas upijaju ko spuzve. Ja sam jednom rekla "bemti ćaću" lopove jedan dosadni Nakon par dana ja ljuta a on ce meni "mama ,mama ćaću ćaću
Lani se tako brzo "pune" usi....moram svaki dan cistiti, trebam li se zabrinuti?!?! Bas se nakupi.... Hm?
Cekam
nisam baš sto posto sigurna al mislim da je to ok,i kod nas je isto i reko nam je jedan doktor da ne valja previše dirat uši samo ono što se vidi očistit a ne duboko sa štapićem dirati,a ja se sve kontam ta smola ih i štiti pa ne čeprkam duboko
Lady ma sto ces se brinuti samo ti nemoj previse stapicima cistiti kazu da nije dobro previse gurati stapice, ja malo pamucnom pelenom nekad stapicima ona se ne buni, to nam je jedna od rijetkih stvari sto prolazi bez pobune
joj i ja stalno nosam stapice,i vjecito zagledam usi.Pa sam u mm neki dan zabuljila i usi, kaze on:ebo me svak ako si ti normalna,pa bona nisam ti ja Ali sam cula da ne valja stapicima cistiti,eto Lady vidis kako smo ps:ali nije mi jasno odakle onolika smola moja prijateljica vodi na ispiranje,jos kaze da je dr,savjetovala da svaka treba ocistiti usi
Po meni su digitalne najtacnije....
znaci smijem rec javno da ima 12.kg iako nesto ne mogu da vjerujem u to .... Koliko vama ta pokazuje ako ste se vagali ikako na njoj : ?
Ja vagala Lanu kod rodjaka, pokazala 10,200 a kucna pokazuje nekad 10-nekad 11 , ali znam po meni da nije tacna, pokazuje 3-4kg vise
znas sto pitam ba.? Kad je imao 12mjesecova ja ga stavim na vagu kuci ono 12kg ko fol odem kod ped.ono 11kg . I ja se otkad cudu cudila sta je o.k Recimo sad ga vagala ima 11.500gr(kao sto vec rekoh) a ova pokazuje 12kg. Sad odem ped.inace uvjek pita koliko ima kg. ja neznam tacno . Da ga stavi da vaga nemoguca misija....
Lani se tako brzo "pune" usi....moram svaki dan cistiti, trebam li se zabrinuti?!?! Bas se nakupi.... Hm?
Cekam
nisam baš sto posto sigurna al mislim da je to ok,i kod nas je isto i reko nam je jedan doktor da ne valja previše dirat uši samo ono što se vidi očistit a ne duboko sa štapićem dirati,a ja se sve kontam ta smola ih i štiti pa ne čeprkam duboko
cistiti samo ono sto se vidi,niposto gurati duboko...mada moj ORL kaze da su stapici za usi najvece zlo...pa eto kako hoces.... smola stiti od bakterija ..prema tome cestim ciscenjem im dajes dobru sansu da napadnu...
Lady dok ima smole u usima znaci da je dijete zasticeno od upale...
E sad drage moje da vas pitam, znam da nije ovo tema da ima posebna, ali ovdje ce mi neko brze odgovoriti, na svu muku meni maloprije teta koja nam dolazi i cisti kaze da je malo placam , a ona sama predlozila da dolazi svaki dan po malo za tu cijenu i ja joj kazem to je malo, ona mi kaze pa na kucnom ste pragu ne trosim obucu...bla...bla... i ja joj na kraju kazem da ce dolaziti dva puta u sedmici po 3-4sata za 50KM sedmicno, jedan dan usisa i pobrise prasinu, drugi dan pegla. Ni jednom nije ostala duze od tri i po sata, a u ta tri i po sata je sto je i popila kafu i odmorila, znaci da budem realna ni tri sata intenzivnog rada nema, s tim da gotovo svaki put povede svoje dijete sa sobom jer nema kome da ga ostavi, dijete jeste mirno stvarno. kad sam ja izracunala 6 sati 50km sedmicno dodje joj da joj je sat vremena gotovo 8,5KM je li to malo???? Mislim da je i puno, a ne malo, ali eto njoj je malo, jer sam racunala, evo sat vremena se prebiram po glavi pa da radi u drzavnoj firmi nema toliku satnicu, cak neki ni sa fakultetom nemaju toliku satnicu. Mm prvo rekao da joj povecam, ali posto me dva puta zeznula i nije dosla na obecani i dogovereni dan, a radi nepune tri sedmice i nije mi javila da ne dolazi,a u poslednje vrijeme poal prasine ne obrise, onda sam sa mm zakljucila da je najbolje da je cas_tim 50km i kazem da vise ne dolazi. Molim iskreno, neutralno misljenje jesam li pogrijesila? Jednom je pricuvala Anu 2,5 sata i za to sam joj dala 30KM.
< Poruku je uredio jelenaT -- 21.4.2011 16:53:00 >
lady...i kod A. su usi bile pune smole...kad je bio manji...ja sam pitala pedijatricu...ona mi je rekla da je sve ok...nakon nekog vremena se smanjilo lucenje
nama je dok sam ja bila trudna dolazila zena 4 puta u mjesecu za 100KM a ostajala je oko 5 sati. sada ta ista teta dolazi mom tati za 25 KM svaki dolazak, odnosno 2 puta u mjesec dana za 50KM, a ona mu sve odrzava, cisti, pere prozore,pegla znaci sve.
znaci da to sto ti placas uopste nije malo, mislim da se cijena krece oko 5 KM po satu u sa.
Sad je bila teta na razgovoru, zavrsili smo. Ma ova je meni samo pobrise prasinu i usisa, brisala je kupatilo kad brise prasinu ali samo spere, nista ne riba, a za tri sedmice nije ni jednom prebrisala plocice u kupatilu ili ogledalo u kupatilu i u sobi, onda dogovor je bio da obrise i balkone kad brise pod u kuci, jer su sve laminati i zogerom brise, ona je od cetiri balkona samo jednom jedan obrisala za tri sedmice, i dogovor je bio jednom mjesecno generalka i dva puta haustor u mjesecu i pitala je koliko ona rekla 200KM, jos je ja pitam d anije malo, ona kaze nije posto je u komsiluku ne placa prevoz to je to.Da bi posle rekla moze li sedmicno 50 ja kazem moze. Da bi danas rekla da ona generalku posebno naplacuje, da ja nju malo placam da bi ona meni generalku radila i obrisala haustor zogerom to je jos 100KM, a reci cu samo da cisti nekih 60kvadrata stana jer se samo to koristi, dvije prostorije ne koristimo i ne cisti ih. Ma samo mi je dodatno zivac poteglila i jos vise me nanervirala pored svega.
moja prijateljica vodi user posted image na ispiranje,jos kaze da je dr,savjetovala da svaka user posted image treba ocistiti usiuser posted image
pa onda propuh kroz glavu
sala moja sestra je ispirala usi i to onda moras stalno raditi a ona kaze da pravo zvoni u glavi nakon toga. ja to nikada nisam radila i super mi cujem samo sto hocu
treba to odsikterisati, pravo je tesko naci zenu da fino radi i da je postena. zato sam ja svom tati rekla ne otkazuj tetu nadu niposto. zena ima kljuc od stana kod sebe vec 3 godine nikada nista nije nestalo.
Nama je dr rekao, vise njih da se ispiranje vrsi samo kod zaceppljenih kanala i niposto pod upalom jer tada samo moze gore da napravi. Cak nam je rekao ni kapi u usi jer samo vraca sadrzaj unutra koji je zacepio i od koga je upala nastala, vec kapi u nos. Sad se razmisljam za ovih osam mjesci sam aman specijalizirala otolaringologiju