|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: TSH-problem za začeće
6.5.2011 17:03:33   
mamaajna
evo godinu vec pijem letroks,pijem sada 200 dnevno jer mi je jos TSH 14,mislim dosta mi se smanio,jer sam prije godinu imala TSH 100.pa se nadam da ce ovo poceti padati ka normali.
najvise me brinu kile,jer cini mi se da sam vise nekako otecena.vadila sam skoro krvnu sliku kompletnu i sve mi je super ,bilo me strah radi masnoce i secera al je super ,kako smanjiti ili zaustaviti ovo debljanje,jedino da nejedem vise nistauser posted image

_____________________________

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 126
   RE: TSH-problem za začeće
6.5.2011 17:27:00   
Selma.A.M
Ja sam danas radila nalaze štitne i TSH mi je otišao na nuli..

TSH 0.00 user posted image

Endokrinolog mi ne reče ništa osim da nastavima sa lijekovima PTU 3x1 od 50mg ............

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: TSH-problem za začeće
11.5.2011 2:23:44   
delfin
iako s ečesto spominje da tsh mora biti između 1-2, po nekom mišljenju, to nemora biti tačno, jer nijedan endokrinolog neće povečati dozu letroxa ako je tsh unutar referentne vrijednosti, kod mne je bio oko 3 kad sam zatrdunila prvi put. Ko nije neka provjeri i prolaktin jer i on smeta začeću a često je povezan s apovišenim tsh.

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 128
   RE: TSH-problem za začeće
11.5.2011 10:31:46   
Nezara
Meni stalno taj TSH 3, prolaktin 350, mozda me tsh smeta, dr nista ne kaze na to...delfin draga, eto tebi nije smetaouser posted image

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: TSH-problem za začeće
12.5.2011 10:55:30   
ena0002
Kazu da je idelana za trudnocu da je 2...ali mislim da je OK sve dok je u ref vrijednostima...znam dosta zena koje su ostale trudne sa 3 i malo vise

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Nezara)
Neposredna veza do poruke: 130
   RE: TSH-problem za začeće
12.5.2011 11:24:34   
Anica1
Ja sam ostala trudna sa 3,33 user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 131
   RE: TSH-problem za začeće
18.5.2011 9:58:45   
regi
kad sam vec tu ,rekla bih nesto.
od poznatog dr.Radoncica iz Zagreba sam cula da je TSH ogledalo fT4, te da je jako bitno vaditi ih skupa,pa procijeniti da l vjerovati smao nalazu TSH ili je fora u tom fT4.
ni sama ne kuzim bas taj odnos,al znam d aje rekao ovo sto sam napisala(nesto u fazonu da tsh moze biti i veci od 2 za trudnocu,pod uslovom da je fT4 ok, u ref vrijednostima)

_____________________________

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 132
   RE: TSH-problem za začeće
18.5.2011 11:07:09   
Majčica
T4 je najbitniji hormon, a tsh je ustvari samo pokazatelj koliko nam letroxa treba kako bi se regulisali T3 i prvenstveno T4. Ja sam zatrudnila s tsh vecim od 5, jer tad nisam redovno kontrolisala hormone ali zaista nisam imala problema sa zatrudnjivanjem, hvala Bogu, ali su mi T4 i T3 uvijek bili u granici normale.
Moj doktor kaze da ginekolozi "vole" tsh oko 2 za trudnocu, jer povisen tsh moze dovesti do spontanih pobacaja i sl.


_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 133
   RE: TSH-problem za začeće
30.7.2011 22:14:57   
mimi 2
pozdrav svima,
evo vec danima sam prikovana za racunar a nikako mi se neda da napisem par rijeci, ustvari jednom sam se cak i javljala.
Jako sam zabrinuta i neznam vise sta da mislim. Naime moj problem je poceo odprilike prije godinu dana, tacnije od januara 2010 godine kada sam se udala. Znam sam da sam cini mi se samo jedan dan bila dobro i od tada su pocele moje muke. Sve mi se svelo na borbu s hormonima, stitnom zlijezdom itd. Ne bih volila da budem opsirna al jednostavno osjecam potrebu da svama koje se u istim prblm podijelim ovo sve jer jedino me vi mozete razumjeti.
Prosle godine u maju sam otkrila da imam hipotireozu i tad mi je TSH iznosio 9,91 dok su mi T3 i T4 bili kao noramlni. Na moju veliku zalost lijecenje sam zapocela kod nekog kako moj muz kaze "ludog" dr. spec. nuklearne medicine koji mi je odredio terapiju letroksa prvo od 0,25 mcg zatim poveaco na 0,50 mcg ( ako sam pravilno i napisala) i uporno mi j tvrdio da je to samo stanje i da nije problem ako zatrudnim da samo trebam povecati dozu. Moram napomenuti da je pregled trajao ne vise od 5 min ( uzas).
Prestala sm ici kod njega i otisla sam prvo ginekologu koji me je uputio endokrinologu.
Tada je moj TSH iznosio negdje oko 6,1 ali mi je prolaktin bio povisen troduplo. Odredila mi je da pijem bromocriptin od 100 i povecala letroks kako bi se to regulisalo. Da vam ne pricam kako mi je bilo kada mi j rekla da je moguce da imam nesto na hipofizi i ako se ne bude smanjio nakon mjeseca da ce mi raditi MR. Naravno kada je cula da mi taj dr nikad nije radio ultrazvuk nije mogla vjerovati. Uradila mi je ultr. i bila je jako optimisticna kao nista strasno.Dijagnoza HASHIMOTO tireoditis.
Naravno radi prolaktina morala sam uraditi sve druge pretrage, hormone stitnjace, prolaktin, ocni pritisak, osn.nalaze itd. kao i ta antitjela o kojima sam citala i citala
I evo me sada sa nalazima, ocajna sjedim, plačem sutra moram do nje.
Svi su nalazi otprilike ok, prolaktin smanjen, krv uredan ALIII TSH mi se povecao na 9,91 a antitjela da i ne govorim negdje oko 1000........Strasno me strah....Sta i kako dalje....Trudim se i da ostanem user posted image mada su mi rekle da ova dva tri mjeseca prpazim da nebi zatrudnila dok se ne ustabili...Hiljadu pitanja mi se mota po glavi.. Kako zatrudniti, da li cu roditi zrdavo dijete i svasta svasta...... Hvala vam sto ste bile strpljive....

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 134
   RE: TSH-problem za začeće
31.7.2011 0:16:56   
animagical
pa polako draga, povecace ti dozu letroxa i mirna bosna...meni je bio oko 8,5 nekada lani a sada je urednih 2.5 a i trudna sam...u trudnoci nisam imala neke varijacije tsh, bas se fino ponasao...
ne znam u kom si gradu, ako si u sarajevu odi do dr zelije velija-asimi, ona radi na endokrini, na savjetovalistu na dip-u, kao i privatno....nema bolje... ne znam koliki ti je bio prolaktin, ja sam ga imala na oko 1500 pa se smanjio...on jako reaguje na stres, bez veze te strase mikroadenomima, ne mora da znaci da je ista sa hipofizom...uz hipotireozu nema zapreka zdravoj trudnoci, samo se cesto kontolise tsh i regulise doza redovno... puno srece!

(odgovor članu mimi 2)
Neposredna veza do poruke: 135
   RE: TSH-problem za začeće
15.8.2011 13:49:24   
vetana
ja sam nova i da vam kažem da je kod mene problem u FT4, koji je kad sam ostala u drufom stanju bio 3,77, (imala sam tad spontani).
Nakon toga su mi uključili terapiju 1/2 tablete letroxa svako jutro. Nakon godinu dana sam smanjila taj hotmon na 2,2 (za trudnoću ne bi trebao biti viši od 2,5)

pozdrav

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: TSH-problem za začeće
15.8.2011 15:15:03   
Selma.A.M
Žene moje ja danas podigla nalaze štittne željezde i nakon 5 godina hipertireoze 17 dana nakon porođaja prešla sam u hipo user posted image

TSH je 9.25 a do sad je uvijek bio 0.00 endokrinolog se fakat iznenadio i ja sa njim user posted image user posted image

(odgovor članu vetana)
Neposredna veza do poruke: 137
   RE: TSH-problem za začeće
15.8.2011 15:32:53   
Majčica
Selma, ne znam da li se sjecas, ja sam imala obrnutu situaciju, samo sam ja kasno otisla na pregled. Meni je moj doktor rekao da je to prolazno i zaista je tako bilo, Nakon mjesec dana(doduse mjesec nakon ustanovljene hipertiroeze, mozda sam to imala jos duze s obzirom kako kasno sam nalaze uradila) ja sam se vratila u hipo bez ikakvih lijekova. Nisam htjela prekidati dojenje da pijem Favistan ili kako se vec zovu tablete, pa sam mirovala kuci jer mi je puls bio 120 i bas sam smrsala bila i lako se umarala.
Sta kaze tvoj doktor? Jos jedan dokaz kako trudnoca jako cudno djeluje na stitnjacu...


_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 138
   RE: TSH-problem za začeće
15.8.2011 15:38:02   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Majčica

Selma, ne znam da li se sjecas, ja sam imala obrnutu situaciju, samo sam ja kasno otisla na pregled. Meni je moj doktor rekao da je to prolazno i zaista je tako bilo, Nakon mjesec dana(doduse mjesec nakon ustanovljene hipertiroeze, mozda sam to imala jos duze s obzirom kako kasno sam nalaze uradila) ja sam se vratila u hipo bez ikakvih lijekova. Nisam htjela prekidati dojenje da pijem Favistan ili kako se vec zovu tablete, pa sam mirovala kuci jer mi je puls bio 120 i bas sam smrsala bila i lako se umarala.
Sta kaze tvoj doktor? Jos jedan dokaz kako trudnoca jako cudno djeluje na stitnjacu...



Nije mi htio uključiti nikakvu terapiju jer sam ja pila Propitauracil (PTU)  u trudnoći ali su mi prekinuli terapiju početkom 9 mjeseca da bi bebina štitna preuzela funkciju i onda  sam ja odlučila da ne nastavljam piti nakon porođaja da bi mogla dojiti malenu.
I već skoro dva mjeseca ne pijem nikakvu terapiju i eto nakon TSH 0,00 sad je otišao TSH na 9,25....Znači u 9 mjesecu trudnoće je TSH bio 0.00 tj hiper a sada je hipouser posted image
Bilo bi dobro kada bi ostala na hipo ali budemo vidjeli opet za mjesec dana

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: TSH-problem za začeće
15.8.2011 15:43:30   
Majčica
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

IZVORNA PORUKA: Majčica

Selma, ne znam da li se sjecas, ja sam imala obrnutu situaciju, samo sam ja kasno otisla na pregled. Meni je moj doktor rekao da je to prolazno i zaista je tako bilo, Nakon mjesec dana(doduse mjesec nakon ustanovljene hipertiroeze, mozda sam to imala jos duze s obzirom kako kasno sam nalaze uradila) ja sam se vratila u hipo bez ikakvih lijekova. Nisam htjela prekidati dojenje da pijem Favistan ili kako se vec zovu tablete, pa sam mirovala kuci jer mi je puls bio 120 i bas sam smrsala bila i lako se umarala.
Sta kaze tvoj doktor? Jos jedan dokaz kako trudnoca jako cudno djeluje na stitnjacu...



Nije mi htio uključiti nikakvu terapiju jer sam ja pila Propitauracil (PTU)  u trudnoći ali su mi prekinuli terapiju početkom 9 mjeseca da bi bebina štitna preuzela funkciju i onda  sam ja odlučila da ne nastavljam piti nakon porođaja da bi mogla dojiti malenu.
I već skoro dva mjeseca ne pijem nikakvu terapiju i eto nakon TSH 0,00 sad je otišao TSH na 9,25....Znači u 9 mjesecu trudnoće je TSH bio 0.00 tj hiper a sada je hipouser posted image
Bilo bi dobro kada bi ostala na hipo ali budemo vidjeli opet za mjesec dana

Nije ti ukljucio letrox? Pa mozda i bolje, s obzirom da je prolazno stanje. Sad samo prati hormone. Ne mislim da ces ostati hipo, barem je meni doktor govorio i kod mene je tako i bilo... S letroxom smijes dojiti bebu sasvim normalno...


_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 140
   RE: TSH-problem za začeće
19.8.2011 11:20:02   
mimi 2
Pozdrav curke,
prije svega hvala animagical na podrsci...a u pravu si, endokrinolog mi je povećao dozu letroxa na 100 mg svaki dan a što se tiče antitjela rekla je da cu ih ponovo vaditi nakon godinu dana i da to kao nista nije strasno sto su povišena antitjela pa me baš zbunjuje jer mi je moj ginekolog rekla da ako ta antitjela budu povišena da ce to bit prblm.bila je nekako skeptična po pitanju trudnoce..

Kada sam to rekla endokrinologu i kada sam je pitala da li visok TSH i antitjela uticu na razvoj ploda mogul se desit kakve deformacije da znate kako me samo srezala i rekla da o tome nema ni govora da taj ko je to rekao da nema pojma o hormonima,kao i to da jest dobro da TSH bude izmedju 1-2 ali da se moze zatudniti i sa većim TSH kao kod mene npr.9, pa sad neznam sta da mislim.

Na kontrolu moram za dva mjeseca, pijem pored letroxa i bromokriptin za prolaktin kao i siofor za jajnike, tako da se nadam da ce sve bit OK i da ce mi se konacno TSH umanjit izmedju 1-2 kako je rekla dr.

Iako je bila jako optimistična ja se ipak pridrzavam i ova dva mjeseca do kontrole pazim da ne zatrudnim ( onako kako mi je rekao gin.a po i iskustvu drugih jer nekako me strah), dok ne vidim da li će se TSH umanjiti.

Eto toliko od mene, drago mi je da ste tu i da ima pozitivnih iskustava

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 141
   RE: TSH-problem za začeće
19.8.2011 11:24:36   
mimi 2
i još nešto zaboravih da vas pitam, otprilike pišemo o vrijednostima hormona de mi recite kako se vi osjećate sa hiopotireozom, baš me zanima??
jer meni je nekako cudno kad mi dr. kaze da je to samo stanje i da nije nista strasno a ja tako znam bit loše a najgore od svega mi je too što mi trnu i dršću ( ponekad) kad sam nervozna) ruke da li se to i vama desava il sam jedina sa ovim simptomom

(odgovor članu mimi 2)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: TSH-problem za začeće
19.8.2011 12:55:19   
Majčica
IZVORNA PORUKA: mimi 2

Pozdrav curke,
prije svega hvala animagical na podrsci...a u pravu si, endokrinolog mi je povećao dozu letroxa na 100 mg svaki dan a što se tiče antitjela rekla je da cu ih ponovo vaditi nakon godinu dana i da to kao nista nije strasno sto su povišena antitjela pa me baš zbunjuje jer mi je moj ginekolog rekla da ako ta antitjela budu povišena da ce to bit prblm.bila je nekako skeptična po pitanju trudnoce..

Kada sam to rekla endokrinologu i kada sam je pitala da li visok TSH i antitjela uticu na razvoj ploda mogul se desit kakve deformacije da znate kako me samo srezala i rekla da o tome nema ni govora da taj ko je to rekao da nema pojma o hormonima,kao i to da jest dobro da TSH bude izmedju 1-2 ali da se moze zatudniti i sa većim TSH kao kod mene npr.9, pa sad neznam sta da mislim.

Na kontrolu moram za dva mjeseca, pijem pored letroxa i bromokriptin za prolaktin kao i siofor za jajnike, tako da se nadam da ce sve bit OK i da ce mi se konacno TSH umanjit izmedju 1-2 kako je rekla dr.

Iako je bila jako optimistična ja se ipak pridrzavam i ova dva mjeseca do kontrole pazim da ne zatrudnim ( onako kako mi je rekao gin.a po i iskustvu drugih jer nekako me strah), dok ne vidim da li će se TSH umanjiti.

Eto toliko od mene, drago mi je da ste tu i da ima pozitivnih iskustava


Draga mimi 2, ja samo mogu potvrditi da je ovo sto ti je rekao tvoj endokrinolog isto sto je meni rekao moj doktor kad sam saznala da imam hipotireozu i da su mi antitijela preko hiljadu (vise se i ne sjecam). Isto mi je tad objasnio da jedan preko normalnog kod tih antitijela ima isto znacenje kao i hiljadu preko normalnih vrijednosti, a isto tako sam plakala kad sam vidjela nalaz i kontala, majko moja sta ja ovo imam.

Uglavnom, i ja sam zatrudnila sa tsh 7 i nesto i Hashimotom, evo sad sam opet trudna, zato se ne sekiraj i slusaj sta ti taj tvoj endokrinolog kaze.

Btw, i ja sam skontala da su ginekolozi pravo neupuceni u bolesti stitnjace, naravno ne ocekuje se od njih da znaju bas sve, ali ipak osnovne neke stvari bi trebali znati.


_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu mimi 2)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: TSH-problem za začeće
20.8.2011 6:10:19   
Lilly
Samo podrska od mene! Uz letrox od 100 ostala sam trudna. Prije trudnoce mi je tsh bio 11 pa je terapija od 25mg postepeno povecavana. Takodjer povisena AntiTPO. UglavnoM, nista ne ide preko noci, pogotovo ne kada je stitna u pitanju. Samo strpljivo do uspjeha! Vazno je da lijeka ima a gdJe ima lijeka tu ima i nade!user posted image

_____________________________



...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: TSH-problem za začeće
24.8.2011 10:56:26   
mimi 2
Drage moje, nemate pojma koliko ste me oraspoložile i ulile mi nadu, hvala vam puno

ljubim vas

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 145
   RE: TSH-problem za začeće
24.8.2011 11:01:06   
Miimy
pozzz evo da ija malo ulijem nade iako ija imam usporen rad stitne i na letroxu sam od 100 vec punih 6 godi. idem redovno na kontrolu i sve je O.K. specijalista mije rekao da stitna nece imati nikakvog utjecaja na zacece sto je moj ginekolog i potvrdio , a primjer je i moja sestra koja je isto godinama na letroxu, zatrudnila bez problema, imala sklosku trudnocu naravno uz svaki mjesec kontrolu na nuklearnoj i rodila zdravu djevojcicu..... sretno svima i bez puno sikiracije

_____________________________

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu mimi 2)
Neposredna veza do poruke: 146
   RE: TSH-problem za začeće
27.8.2011 22:19:49   
caja 2
Cao svima,evo i mene opet.....ja sam bolesnik od hipoteroze već 4 godine i pijem letrox od 100mg trenutno....a tsh mi je najveci moj problem uvijek je ili 6,7,9 ili je ispod nule.....5 puta sam ostajala trudna i sve su bili pobacaji.user posted image al evo presla sam sad kod privatnika endokrinologa i trazila mi je prolaktin da izvadim pa mi je tsh bio 0,620 a prolakitn visok 920 rekla mi je samo da nastavim piti letrox 100 i sad opet moram ici vaditi tsh i prolaktin jer ako bude prolaktin visok opet onda ce mi ukljuciti terapiju zbog prolaktina.....i samo vjerujem da sve dok nesredim stitnu zlijezdu odnosno tsh da nema nista od trudnoce.....a prolatin mi nije bas za brigu jer sam vadila prolaktin par puta i bio je je dobar sad je povisen......al tsh me vise brine nego sve......al ov sedmice idem ponovo da vadim tsh i prolaktin.......

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 147
   RE: TSH-problem za začeće
27.8.2011 23:59:18   
mimi 2
POzdrav svima

draga Caja 2, mozda ti se to i desavalo radi prolaktina, jer znam kad sam ja bila kod endokrinologa, kad mi je prolaktin bio povisen tri puta od normale end. mi je rekla da je to razlog za nezacece bez obzira na tsh ( cak rekla da se svisokim tsh moze zaijeti kao sto je slucaj i sa ostalim - vidi gore) i odmah mi ukljucila bromokriptin i pijem ih vec drugi mjesec iako mi se smanjio

drzim ti fige i nadam se da ce sve bit ok, ne brini jer nisi sama

(odgovor članu caja 2)
Neposredna veza do poruke: 148
   RE: TSH-problem za začeće
30.8.2011 15:47:52   
caja 2
juce sam bila kod ginekologa svog na redovnom pregledu papa nalazi ite stvari.......ja nemam redovnouser posted image cak po 3 mjeseca nemam zadnji put sam imala 10 .7 2011 uvije mi ukljuci dabrastone i ja dobijem user posted image .......pregledavala mi je juce grudi bar sat vremena jer kaze da zbog visokog prolaktina casto se zna javiti mlijeko u bradavicama,joj kad je pocela stiskati i navlaciti kad se nisam upisalauser posted image user posted image ajme boli.......user posted image i nema hvala Bogu nista sve je u redu.......sad mi je napisala na nalazu da odem na MAGNETNU REZONANCU HIPOFIZE i da taj nalaz na kojem je ona to napisala da pokazem endokrinologu i da me i on tj endokrinolog posalje na magnetnu rezonancu hipofize......koliko mi je ginekolog objasnio i nije to tako strasno al je uglavnom tacno...........sutra idem vaditi krv za stitnu tj tsh i prolaktin i cekam nalaz 15 dana........user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mimi 2)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: TSH-problem za začeće
30.8.2011 22:59:46   
ksena
@caja 2: nemoj da se brineš, tvoj ginekolog samo želi da isključi neke stvari za povećan prolaktin. Kako kažu: bolje spriječiti nego liječiti. Magnetna rezonanca ne boli ( izvini ako ti objašnjavam stvari koje znaš), samo će ti ubrizgati kontrast i moraćeš mirno ležati u onoj " kutiji". Mama mi je nedavno išla na snimanje, pa mi je pričala. Samo opušteno i bez brige user posted image

_____________________________

Nije srećan onaj ko ima šta želi, već onaj koji ne želi ono što nema.

(odgovor članu caja 2)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *