|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 56 [57] 58   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
30.4.2015 18:23:01   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1401
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 18:25:34   
Medić*
IZVORNA PORUKA: Finepex

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Nema to veze sa ubadanjem, vec ocito sa tvojim viskom vremena kojeg ne znas kako utrositi tj ne znas ga utrositi na neki ljepsi nacin i na neku relaksirajucu temu nego smaras sa teskim temama koje ce svaku majku ili buducu majku bocnuti.

I samo zato sto sam lijepo odgojena i vaspitana, sto sam majka djeteta od 2 godine i vec sam prosla vecinu testova o kojima pises, majka sam, trudna sam po drugi put, imam ipak malo vise iskustva od tebe u tome... necu si dozvoliti da se upustam u dalju raspravu i u tvoje nebulozne izjave i kojekakve googlove dijagnoze. Tebi svaku srecu od srca zelim, da rodis sretno i zadovoljno dijete i da i sama budes takva.

Ja ipak imam malo vise obaveza i lijepih stvari oko sebi da bi si dozvolila taj luksuz i upustala se u dalju raspravu.
Ne pada mi na pamet da surfam, ja vec jednom rekla ovdje na temi da ne googlam nalaze ni dijagnoze, imam za to knjige i strucne ljude oko sebe. Google bas nije pouzdan user posted image
Meni moje, tebi tvoje. Nema potrebe da jos i vjeru ukljucujemo u sve to.

Ugodan ti dan zelim user posted image
IZVORNA PORUKA: Finepex

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Stvarno mi se vise ne da jer si se Finipex uhvatila ovih nekih rijetkih sindroma (kao sto ti je vec Rose detaljno navela) koji su zaista rijetki i mahom nasljedni tako da roditelji moraju biti svjesni toga da ce im dijeti biti nosioc tog gena tj te bolesti ili da ce oboliti u potpunosti.

Ja o ovim rijetkim sindromima mogu samo na osnovu gledanja svih sezona i epizoda Dr.Housa user posted image , znaci ako je nasljedan 100% dijete ce ga imati. Sta ce ko u datom trenutku odluciti to je do njega. Hoce li odluciti da uopste ima djecu ako zna da mu dijete ima 70 ili 80% sanse da bude nosioc gena ili da oboli u potpunosti, ja to ne znam, nije do mene... Hoce li neko htjeti da rodi dijete i sa najamnjom vjerovatnocom za oboljenje neke tesko ili neizljecive bolesti, ima li mogucnosti da plati lijecenje, da lati nekome ko ce cuvati i brinuti o djetetu koje nikad nece moci biti samostalno... nije film sa happy endom, to su teske zivotne price,to je teska odluka ljudi koji se bore sa nekom od bolesti i njihov apsolutno pravo da na ovaj svijet ne donesu dijete za koje nece moci skrbiti ili ce se patiti.

I nemojmo sad porediti dijete koje je rodjeno zivo zdravo pa nedaj Boze nekad u toku zivota obolilo, dozivjelo neku nezgodu ili nesto slicno od onoga koje je rodjeno 100% sa deformitetom. jedino sto im je zajednicko je da se pate i oni i oni oko njih i da je to sve skupa nezamislivo normalnom prosjecnom covjeku jer nije na svojoj kozi prosao torturu i nerazumjevanje okoline.



Moras priznati da znam "ubosti". user posted image


A pogledaj sada ovo:

Other cases result from new mutations in the gene and occur in people with no history of the disorder in their family.


http://ghr.nlm.nih.gov/condition/incontinentia-pigmenti
Ti ustvari ne moras kao roditelj biti nasljednik, ali ako je neko u "historiji" imala.. ocekuj..i zato i spada medju rijetke, nije dovoljno istrazen. Iako bi trebao biti popularniji od Dawna s obzirom da Dawn imaju sanse osobe koje imaju tamo neke fakture,parametre rizika, dok ti incontinetiu mozes prenijet kao zdrava osoba a da ne znas, tek ce se na tom "bolesnom" odraziti meni se cini na 16 ili 18 hrom.

I znas sta je jos "caka" ovoga sindroma, sto fakticki 5-6 mjeseci poslije poroda on se "izrazava".



Ne znam otkud nekome tolika sigurnost da ce roditi zdravo ili bolesno dijete. isto kao da se sumnja u boziji kadr, a ne sumnja se u konekakav test. Incontinentia pigmenti nije jedini sindrom koji se moze prenijeti a da covjek ne zna sta mu je.





Lijep odgoj se moze reci onda kada drugi (pa cak i ja) postanem sigurna od "tudjih" rijeci da ne kazem "djela" necijih ruku. Ovo ostalo, sve je..rekla kazala. Ono sta je meni kod pojedinaca pravi "sow" jeste da pored djece imaju vremena da budu "duze" na forumu od mene. pa ipak ne zapitkujem kako neko s djetetom pogotovo dvogodisnjim da je vise i duze na forumu od mene. Niti me zanima. Tako bi trebalo i tebe, da te ne zanima. S obzirom da sam muslimanka, mi neznamo sta je visak vremena. user posted image Non stop smo u ibadetu. user posted image A ako nismo u ibadetu onda smo u nekom drugom poslu. Zahvaljujuci osobama koje gibete, danas covjek ne mora ni otici na hadz. Ocito je nekome gibet lijep zivot user posted image Ono sta je meni interesantno kako ovdje isto kao da vi imate jedine djecu, isto kao da na planeti nema drugih trudnica i porodilja. Nekako me bas sokiralo kako neko moze raspravljati o sindromima, govoriti o bolesnoj djeci , a ne imati osnovna saznanja, argumentirati na osnovu sta bi bilo kada bi bilo, AAAa "sokirati" se kada neko spomene neki sindrom. Jos ocjenit ga rijetkim. Po svom nahodjenju. Nekad se zapitam da li ste osim Dawnowog sindroma cule jos ijedan drugi? Ono sta se ovdje servira, ako je majka bolesna, biti ce dijete. pa eto, ona je vec spremna. I zna sta je ceka. user posted image Pokazale su se, ne znaju ni zasto se radi Torch test. T oxoplazmoza, O stale infekcije - sifilis, hepatitis B, varicella zoster R ubella - virus koji izaziva bolest sličnu rubeoli (German measles) C ytomegalovirus ili CMV H erpes simplex virus - uzrocnik genitalnog herpesa.. Nekako mi je bas cudno osim sto je neko radio neki test, kako to da ne zna objasnjenje. Kako moze neko raditi nesta a da ne zna objasniti? Ne zna zasto je to radjeno. Kako neko moze biti trudan a ne zna osnovne stvari, iako to nesta brani, da ne kazem da ima dijete? Valjda su nam tu internetske stranice, da citamo, da se edukujemo. Da znamo da bez obzira na neke testove da ima sanse da nam dijete bude bolesno. Pa cemu testovi? Ako Bog da biti ce sve ok. Nekako je logika nekih zena ovdje:
Ako majka nije bolesna, nece biti dijete, ali eto radi neke sigurnosti, rade se pretrage. Ipak takva majka nije spremna da gleda bolesno dijete. Hej. od zenaaaaa koje imaju djecu ti cujes ovako razmisljanje. user posted image user posted image Cemu? Da bi te neko "smirio" i rekao ej imat ces bolesno dijete. Ako nisi spremna ocistiti nebi ni "kopala". user posted image

Ustvari kada procitam ovkao neke stvari, zapitam se, da li bi voljeli svoje dijete, ako bi ih satralo nesta i citav zivot ostali kao "nenormalno"? Ako ti je nesta odredjeno da prozivis,ma da ne znam kroz koje vantjelesne oplodnje isla, i da se izvadi sav los genetski materijal, sta je sudjeno, nemoze te mimoici. Znaju li ovdje, zna li ijedna koliko sindroma djete moze dobiti od vantjelesne oplodnje? hajde malo, ako cemo o sindromima. Malo je glupo da se brani nesta, a ne zna se svrha, brani se nesta argumentira s necim a nezna da imas sindroma gdje ti ence pokazati nijedan nalaz da ga imas. I na kraju sindromi iz vantjelesne oplodnje. Ti ides ekstra na vantjelesnu, da ti dijete bude zdravo, znaci fakticki tamo nekome dajes ulogu Boga, sem Svevisnjem, i onda.. to dijete nosis, ti sretna, i rodi se.. hop sindrom. pa sta pa kako? Sto "nije" receno. A internetske stranice pune prica. Internet nije samo da se pronalaze forumi, i prica eh danas sam ustala, popila kahvu, pa ti dodje druga i pita te kakva je kahva bila, jel s mlijekom ili bez, pa ti odgovaras..daj molim te. Internet je izvor informacija koje nam doktori uskracuju. Mislis da bi ih otislo na vantjelesnu da znaju koje sindrome mogu fasovat. user posted image

Uglavnom, ne zelim da nekoga deprimiram, najbolje se opustit uz Kur an. Stavit Allahu da On odluci o svemu, iskreno, ono sta mene opusta jeste sto znam da je za moju trudnocu zaduzen melek. I sama cinjenica da je uvijek u vezi s Bogom, da ga stiti, da jedan melek bdije nad djetetom, je za mene sigurnije, nego bilo sta drugo sto neko kaze.

P.S. Malo je cudno pored internetskih stranica koje nam daju saznanja, sta je sta, ono prica o necemu gdje im svaki citirani link udara kontru.user posted image Ispada svako ko je prosao kroz to laze, svako ko ima neki sindrom laz. Pogotovo ako sa itm sindromom rodi zdravo dijete. iako su oni testovi triple, dable pokazali katastrofalne rezultate. Da ne kazem, aminocenteze. Hajde sve na stranu, al sto nisu pouzdani.. al opet kazem..neka svako radi sta misli d aje dobro.user posted image user posted image


Finepex uzivaj zeno u tom blazenom stanju,

"Ko napusti raspravu kad nije u pravu, bude mu napravljena kuća u džennetskoj mahali, a ko ostavi raspravu kad je u pravu, bude mu izgrađena kuća u najodabranijem dijelu dženneta." (Ibn Madže i Tirmizi)

Mani se nadmudrivanja draga, udahni, odahni i predahni malo, hrani dusu lijepim stvarima a ne danonocnom raspravom i nadmudrivanjem., svako dobro ti zelim user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Medić* -- 30.4.2015 18:26:17 >


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 1402
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 18:27:19   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Iman83


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: Iman83

Hanady, nikad više neću reći da si napisala traktat...user posted image user posted image

Hahaha pa kazem ja na regionalnom skinu me ona nova sa trona najduzeg postauser posted image kaze mi sefica ne.brini uvijek ces imati najvise postova...al bigami i taj.mi je tron u pitanjuuser posted image


Predaj krunu user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image



_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1403
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 18:29:32   
muaaa
user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1404
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 18:39:19   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Iman83


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: Iman83

Hanady, nikad više neću reći da si napisala traktat...user posted image user posted image

Hahaha pa kazem ja na regionalnom skinu me ona nova sa trona najduzeg postauser posted image kaze mi sefica ne.brini uvijek ces imati najvise postova...al bigami i taj.mi je tron u pitanjuuser posted image


Predaj krunu user posted image

ma nemam šta predav ...oteta mi je...
pomirila sma se sa sudbinomuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1405
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 19:43:35   
LieToMe RR
Tito dear user posted image user posted image user posted image
Znaci Boze user posted image user posted image

Sad jos Rose da nesto prikladno napise user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1406
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 19:45:12   
rose

IZVORNA PORUKA: minja_

Znaci, nema daljeuser posted image user posted image user posted image




ali fakat treba promjeniti nick u smaracica user posted image

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 1407
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 19:45:44   
rose

IZVORNA PORUKA: mala curica

Pa zene baaaa,kako ste mi vi sve redom?
Jeste li dobro?user posted image



vidis ti da dodjose i ove netrudne da se ibrete user posted image

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1408
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 19:47:31   
rose

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Finepex odmoru malo......
Pusti trudnice na miru.imas konkretne teme na forumu na ocu tmu idi tamo pisi pa ko se javi javio se...nemoj sikirati zenice ovdjeuser posted image



ma ne sekira nas nego napamet pise i zakljucuje a to je vise u domenu nerviranja...ja se sada pitam kakav joj je muz kad moze sa njom ovako argumentiranom...zamisli ti te ruckove i vecere user posted image ...mora da na sve klima i kaze da draga ...ja nemam druge asocijacije user posted image

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1409
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 19:53:04   
Hanady RR
Rose shvatam...
al evo nešto razmišljam Finepex je u posebnom stanju kažu drugom...pa sve smo svjedoci nekog hormoni ovako nekoga onako...Nova je na forumu pa se nešto mislim lijepo je i do nas da je uputimo na neke teme koje joj mogu pomoći ubuduće...
Ja sma sigurna koliko dugo piše toliko voli i da pročita...
Pa evo draga naša nova članice učini sebi ove lijepe dane opuštenijim, educiraj se...u pravu si internet obiljuje informacijama...al kada su one napisane iz isksutva mogu zaista valjati nekada :)))
Opusti se u tom divnom stanju pa prelistaj malo teme koje imamo o bebicama...da vidiš koliko lijepoga i pozitivnoga se može pšisati na ovom forumu, ne misli o bolestima...
Evo nek sav problem bude kako ćeš bebu uspavati aBd kad je zdravu i živu rodimo
http://www.ringeraja.ba/forum/m_145000/mpage_9/key_/tm.htm
pa da vidimo novine i modalitete u četeresnici kako izdeverati dane
http://www.ringeraja.ba/forum/m_1792363/mpage_3/key_/tm.htm
pa da malo pročitaš o onome što te može stići kako se sa time nositi jer kad paketić dođe možda nećeš imati kad za RR
http://www.ringeraja.ba/forum/Postporodjajna_depresija/m_6409/tm.htm
pa pripremiti se za dojenje, more savijeta , problema, ideja, kako to prevazići
http://www.ringeraja.ba/forum/problemi_sa_dojenjem%25%25%25/m_119606/tm.htm

ili da se pripremimo za dolazaka tog mirisnoga paketića
http://www.ringeraja.ba/forum/Cime_pokrivate_bebu/m_147784/tm.htm
http://www.ringeraja.ba/forum/Pranje_djecijih_stvari/m_156619/tm.htm


toliko toga...
samo istraži draga...ovaj forum ima mnogo tema...
pa i otvori poneku lijepo, pozitivnu o bebicama našim...da se sve rapišemo...
možda ti mi koje smo rodile možemo doagnati eke strahove koje imaš...koji su ''normlani'' al prolazni zasigurno...

Opusti se draga u svom divnom stanju

P.S Krunu vraćam polako al sigurnouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1410
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 19:59:42   
rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Tito dear user posted image user posted image user posted image
Znaci Boze user posted image user posted image

Sad jos Rose da nesto prikladno napise user posted image



meni mrsko...vidis da mi nije htjela odgovoriti zasto je uradila double test...kad isti nije pouzdan tj. ne vidi mu svrhu user posted image

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1411
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 20:01:42   
rose

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Rose shvatam...
al evo nešto razmišljam Finepex je u posebnom stanju kažu drugom...pa sve smo svjedoci nekog hormoni ovako nekoga onako...Nova je na forumu pa se nešto mislim lijepo je i do nas da je uputimo na neke teme koje joj mogu pomoći ubuduće...
Ja sma sigurna koliko dugo piše toliko voli i da pročita...
Pa evo draga naša nova članice učini sebi ove lijepe dane opuštenijim, educiraj se...u pravu si internet obiljuje informacijama...al kada su one napisane iz isksutva mogu zaista valjati nekada :)))
Opusti se u tom divnom stanju pa prelistaj malo teme koje imamo o bebicama...da vidiš koliko lijepoga i pozitivnoga se može pšisati na ovom forumu, ne misli o bolestima...
Evo nek sav problem bude kako ćeš bebu uspavati aBd kad je zdravu i živu rodimo
http://www.ringeraja.ba/forum/m_145000/mpage_9/key_/tm.htm
pa da vidimo novine i modalitete u četeresnici kako izdeverati dane
http://www.ringeraja.ba/forum/m_1792363/mpage_3/key_/tm.htm
pa da malo pročitaš o onome što te može stići kako se sa time nositi jer kad paketić dođe možda nećeš imati kad za RR
http://www.ringeraja.ba/forum/Postporodjajna_depresija/m_6409/tm.htm
pa pripremiti se za dojenje, more savijeta , problema, ideja, kako to prevazići
http://www.ringeraja.ba/forum/problemi_sa_dojenjem%25%25%25/m_119606/tm.htm

ili da se pripremimo za dolazaka tog mirisnoga paketića
http://www.ringeraja.ba/forum/Cime_pokrivate_bebu/m_147784/tm.htm
http://www.ringeraja.ba/forum/Pranje_djecijih_stvari/m_156619/tm.htm


toliko toga...
samo istraži draga...ovaj forum ima mnogo tema...
pa i otvori poneku lijepo, pozitivnu o bebicama našim...da se sve rapišemo...
možda ti mi koje smo rodile možemo doagnati eke strahove koje imaš...koji su ''normlani'' al prolazni zasigurno...

Opusti se draga u svom divnom stanju

P.S Krunu vraćam polako al sigurnouser posted image



nije tebi bezze RR pored nicka user posted image

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1412
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 20:08:56   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe

Tito dear user posted image user posted image user posted image
Znaci Boze user posted image user posted image

Sad jos Rose da nesto prikladno napise user posted image



meni mrsko...vidis da mi nije htjela odgovoriti zasto je uradila double test...kad isti nije pouzdan tj. ne vidi mu svrhu user posted image

user posted image ja sam se pouzdala u tebe user posted image bar polovinu onog njenog posta pa da se i ja nadovezem user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1413
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 20:12:56   
rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe

Tito dear user posted image user posted image user posted image
Znaci Boze user posted image user posted image

Sad jos Rose da nesto prikladno napise user posted image



meni mrsko...vidis da mi nije htjela odgovoriti zasto je uradila double test...kad isti nije pouzdan tj. ne vidi mu svrhu user posted image

user posted image ja sam se pouzdala u tebe user posted image bar polovinu onog njenog posta pa da se i ja nadovezem user posted image



na preskog sam ga citala...dosadnije nesto ne procitah jos od kako zavrsih sa skolovanjem.. uopste nisam skontala sta je pisac htio reci...znas kako hrestomatije mogu biti pogubne...jos kad prof napravi jednu i sastavi udzbenik od udzbenika 5 autora koji zastupaju 5 slicnih teorija..pa ti ne znas jesi li dosao ili si posao i da li igdje ima prava definicija...a ovaj insistira na kupovini i koristenju iste....kupih ali sam varala i koristila udbenik nekoga ko je njemu bio profesor user posted image

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1414
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 20:21:19   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe

Tito dear user posted image user posted image user posted image
Znaci Boze user posted image user posted image

Sad jos Rose da nesto prikladno napise user posted image



meni mrsko...vidis da mi nije htjela odgovoriti zasto je uradila double test...kad isti nije pouzdan tj. ne vidi mu svrhu user posted image

user posted image ja sam se pouzdala u tebe user posted image bar polovinu onog njenog posta pa da se i ja nadovezem user posted image



na preskog sam ga citala...dosadnije nesto ne procitah jos od kako zavrsih sa skolovanjem.. uopste nisam skontala sta je pisac htio reci...znas kako hrestomatije mogu biti pogubne...jos kad prof napravi jednu i sastavi udzbenik od udzbenika 5 autora koji zastupaju 5 slicnih teorija..pa ti ne znas jesi li dosao ili si posao i da li igdje ima prava definicija...a ovaj insistira na kupovini i koristenju iste....kupih ali sam varala i koristila udbenik nekoga ko je njemu bio profesor user posted image


user posted image
ja ti ne pikam hrestomatije ako nisi imala doticaja sa Saltagom, Durakovicem i Golicem user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1415
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 20:21:39   
mala curica

IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: mala curica

Pa zene baaaa,kako ste mi vi sve redom?
Jeste li dobro?user posted image



vidis ti da dodjose i ove netrudne da se ibrete user posted image



Vela havle...user posted image

_____________________________

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin


(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1416
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 20:28:09   
aidana

IZVORNA PORUKA: bebacha


IZVORNA PORUKA: minja_

Znaci, nema daljeuser posted image user posted image user posted image



ja mislim da ima i dalje user posted image

user posted image user posted image

bice jos...ona vec sastavlja nove odgovore, googla, sprema linkove user posted image user posted image

samo na ignore

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1417
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 20:35:11   
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe

Tito dear user posted image user posted image user posted image
Znaci Boze user posted image user posted image

Sad jos Rose da nesto prikladno napise user posted image



meni mrsko...vidis da mi nije htjela odgovoriti zasto je uradila double test...kad isti nije pouzdan tj. ne vidi mu svrhu user posted image

user posted image ja sam se pouzdala u tebe user posted image bar polovinu onog njenog posta pa da se i ja nadovezem user posted image



na preskog sam ga citala...dosadnije nesto ne procitah jos od kako zavrsih sa skolovanjem.. uopste nisam skontala sta je pisac htio reci...znas kako hrestomatije mogu biti pogubne...jos kad prof napravi jednu i sastavi udzbenik od udzbenika 5 autora koji zastupaju 5 slicnih teorija..pa ti ne znas jesi li dosao ili si posao i da li igdje ima prava definicija...a ovaj insistira na kupovini i koristenju iste....kupih ali sam varala i koristila udbenik nekoga ko je njemu bio profesor user posted image


user posted image
ja ti ne pikam hrestomatije ako nisi imala doticaja sa Saltagom, Durakovicem i Golicem user posted image



termiz user posted image

user posted image ja dosla na ispit i cujem zenska nesto popnavlja sva ona istravljenja izlazi vec 5 put a ja prvi...pitam odakle je to sto prica jer mi zvuci nepoznato kaze ona iz narandzaste knjige a ja imala ljubicas_tu user posted image elem ja preletila hrestomatiju a ucila iz ove pitkije koju on kao ne preporucuje a knjga je inace za 4 godine..ja napisah traktat haman ko ova nasa...na dvije dvolisnice,,,,polozih...ova preplasena opet ljosnu.... ja mislim da im je ipak bilo mrsko citati ovo moje user posted image

< Poruku je uredio rose -- 30.4.2015 20:48:06 >


_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1418
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 20:41:04   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe

Tito dear user posted image user posted image user posted image
Znaci Boze user posted image user posted image

Sad jos Rose da nesto prikladno napise user posted image



meni mrsko...vidis da mi nije htjela odgovoriti zasto je uradila double test...kad isti nije pouzdan tj. ne vidi mu svrhu user posted image

user posted image ja sam se pouzdala u tebe user posted image bar polovinu onog njenog posta pa da se i ja nadovezem user posted image



na preskog sam ga citala...dosadnije nesto ne procitah jos od kako zavrsih sa skolovanjem.. uopste nisam skontala sta je pisac htio reci...znas kako hrestomatije mogu biti pogubne...jos kad prof napravi jednu i sastavi udzbenik od udzbenika 5 autora koji zastupaju 5 slicnih teorija..pa ti ne znas jesi li dosao ili si posao i da li igdje ima prava definicija...a ovaj insistira na kupovini i koristenju iste....kupih ali sam varala i koristila udbenik nekoga ko je njemu bio profesor user posted image


user posted image
ja ti ne pikam hrestomatije ako nisi imala doticaja sa Saltagom, Durakovicem i Golicem user posted image



termiz user posted image

FPN stara garda jel de user posted image isto je to, u pet deka user posted image
posudit ces mi hrestomatiju kad krenem na more, da se malo podsjetim user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1419
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 20:41:41   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe

Tito dear user posted image user posted image user posted image
Znaci Boze user posted image user posted image

Sad jos Rose da nesto prikladno napise user posted image



meni mrsko...vidis da mi nije htjela odgovoriti zasto je uradila double test...kad isti nije pouzdan tj. ne vidi mu svrhu user posted image

user posted image ja sam se pouzdala u tebe user posted image bar polovinu onog njenog posta pa da se i ja nadovezem user posted image



na preskog sam ga citala...dosadnije nesto ne procitah jos od kako zavrsih sa skolovanjem.. uopste nisam skontala sta je pisac htio reci...znas kako hrestomatije mogu biti pogubne...jos kad prof napravi jednu i sastavi udzbenik od udzbenika 5 autora koji zastupaju 5 slicnih teorija..pa ti ne znas jesi li dosao ili si posao i da li igdje ima prava definicija...a ovaj insistira na kupovini i koristenju iste....kupih ali sam varala i koristila udbenik nekoga ko je njemu bio profesor user posted image


user posted image
ja ti ne pikam hrestomatije ako nisi imala doticaja sa Saltagom, Durakovicem i Golicem user posted image


Znači generacija smo :)))
nema ona pojma šta je propustilauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1420
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 20:46:32   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe

Tito dear user posted image user posted image user posted image
Znaci Boze user posted image user posted image

Sad jos Rose da nesto prikladno napise user posted image



meni mrsko...vidis da mi nije htjela odgovoriti zasto je uradila double test...kad isti nije pouzdan tj. ne vidi mu svrhu user posted image

user posted image ja sam se pouzdala u tebe user posted image bar polovinu onog njenog posta pa da se i ja nadovezem user posted image



na preskog sam ga citala...dosadnije nesto ne procitah jos od kako zavrsih sa skolovanjem.. uopste nisam skontala sta je pisac htio reci...znas kako hrestomatije mogu biti pogubne...jos kad prof napravi jednu i sastavi udzbenik od udzbenika 5 autora koji zastupaju 5 slicnih teorija..pa ti ne znas jesi li dosao ili si posao i da li igdje ima prava definicija...a ovaj insistira na kupovini i koristenju iste....kupih ali sam varala i koristila udbenik nekoga ko je njemu bio profesor user posted image


user posted image
ja ti ne pikam hrestomatije ako nisi imala doticaja sa Saltagom, Durakovicem i Golicem user posted image


Znači generacija smo :)))
nema ona pojma šta je propustilauser posted image

user posted image ko je njih upoznao postovi od Finipex mu nece tesko pasti user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1421
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 20:51:05   
rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe

Tito dear user posted image user posted image user posted image
Znaci Boze user posted image user posted image

Sad jos Rose da nesto prikladno napise user posted image



meni mrsko...vidis da mi nije htjela odgovoriti zasto je uradila double test...kad isti nije pouzdan tj. ne vidi mu svrhu user posted image

user posted image ja sam se pouzdala u tebe user posted image bar polovinu onog njenog posta pa da se i ja nadovezem user posted image



na preskog sam ga citala...dosadnije nesto ne procitah jos od kako zavrsih sa skolovanjem.. uopste nisam skontala sta je pisac htio reci...znas kako hrestomatije mogu biti pogubne...jos kad prof napravi jednu i sastavi udzbenik od udzbenika 5 autora koji zastupaju 5 slicnih teorija..pa ti ne znas jesi li dosao ili si posao i da li igdje ima prava definicija...a ovaj insistira na kupovini i koristenju iste....kupih ali sam varala i koristila udbenik nekoga ko je njemu bio profesor user posted image


user posted image
ja ti ne pikam hrestomatije ako nisi imala doticaja sa Saltagom, Durakovicem i Golicem user posted image



termiz user posted image

FPN stara garda jel de user posted image isto je to, u pet deka user posted image
posudit ces mi hrestomatiju kad krenem na more, da se malo podsjetim user posted image



greskom editovah gornji post umjesto citata i odgovora..elem vidi znad user posted image

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1422
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 20:58:21   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe

Tito dear user posted image user posted image user posted image
Znaci Boze user posted image user posted image

Sad jos Rose da nesto prikladno napise user posted image



meni mrsko...vidis da mi nije htjela odgovoriti zasto je uradila double test...kad isti nije pouzdan tj. ne vidi mu svrhu user posted image

user posted image ja sam se pouzdala u tebe user posted image bar polovinu onog njenog posta pa da se i ja nadovezem user posted image



na preskog sam ga citala...dosadnije nesto ne procitah jos od kako zavrsih sa skolovanjem.. uopste nisam skontala sta je pisac htio reci...znas kako hrestomatije mogu biti pogubne...jos kad prof napravi jednu i sastavi udzbenik od udzbenika 5 autora koji zastupaju 5 slicnih teorija..pa ti ne znas jesi li dosao ili si posao i da li igdje ima prava definicija...a ovaj insistira na kupovini i koristenju iste....kupih ali sam varala i koristila udbenik nekoga ko je njemu bio profesor user posted image


user posted image
ja ti ne pikam hrestomatije ako nisi imala doticaja sa Saltagom, Durakovicem i Golicem user posted image



termiz user posted image

FPN stara garda jel de user posted image isto je to, u pet deka user posted image
posudit ces mi hrestomatiju kad krenem na more, da se malo podsjetim user posted image



greskom editovah gornji post umjesto citata i odgovora..elem vidi znad user posted image

user posted image vidim ja ti se sva usplahirila i od same pomisli user posted image
user posted image user posted image
nego ja bih da pohvalim sveki user posted image prvo sam se kuci ubila sa pizzom i kolom a onda smo dosli kod nje na palacinke user posted image kakvu snahu moja sveki ima user posted image malo je za reci

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1423
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 21:07:31   
rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe


IZVORNA PORUKA: rose


IZVORNA PORUKA: LieToMe

Tito dear user posted image user posted image user posted image
Znaci Boze user posted image user posted image

Sad jos Rose da nesto prikladno napise user posted image



meni mrsko...vidis da mi nije htjela odgovoriti zasto je uradila double test...kad isti nije pouzdan tj. ne vidi mu svrhu user posted image

user posted image ja sam se pouzdala u tebe user posted image bar polovinu onog njenog posta pa da se i ja nadovezem user posted image



na preskog sam ga citala...dosadnije nesto ne procitah jos od kako zavrsih sa skolovanjem.. uopste nisam skontala sta je pisac htio reci...znas kako hrestomatije mogu biti pogubne...jos kad prof napravi jednu i sastavi udzbenik od udzbenika 5 autora koji zastupaju 5 slicnih teorija..pa ti ne znas jesi li dosao ili si posao i da li igdje ima prava definicija...a ovaj insistira na kupovini i koristenju iste....kupih ali sam varala i koristila udbenik nekoga ko je njemu bio profesor user posted image


user posted image
ja ti ne pikam hrestomatije ako nisi imala doticaja sa Saltagom, Durakovicem i Golicem user posted image



termiz user posted image

FPN stara garda jel de user posted image isto je to, u pet deka user posted image
posudit ces mi hrestomatiju kad krenem na more, da se malo podsjetim user posted image



greskom editovah gornji post umjesto citata i odgovora..elem vidi znad user posted image

user posted image vidim ja ti se sva usplahirila i od same pomisli user posted image
user posted image user posted image
nego ja bih da pohvalim sveki user posted image prvo sam se kuci ubila sa pizzom i kolom a onda smo dosli kod nje na palacinke user posted image kakvu snahu moja sveki ima user posted image malo je za reci


ja cu sutra aBd kod svoje...do nedjelje sam na njenoj kuhinji user posted image user posted image

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1424
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 23:08:41   
Carobno jutro


auu zene drage...kad vidjeh post, mal' mi nesto ne bi...krenuh citati i skontam sto meni ovo treba, zaustavih se na trecoj receniciuser posted image Svaka cast na koncentraciji da se pise ovoliko dugo.

u moru ovoga, vidjeh da je mala curica bila kod Andy,user posted image user posted image kako nam je ona, mogu misliti kako uzivauser posted image mahni joj od starih druga sa rr-auser posted image

Podigla sam nalaza od amnio, gledala malo curu na uzv, raznjezila se pravo...rucala pite iz Bosneuser posted image ..psihicki se spremam za cevape sutrauser posted image

Neko spomenu Golica, Saltaguuser posted image S Golicem i na rijec dodjohuser posted image , Saltagu na predroku prodjoh k'o od sale..ne znadoh da sam polagalauser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 56 [57] 58   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 56 [57] 58   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *