|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali odbijaci hrane
8.6.2009 17:55:01   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Anushka

dalila Sa jesi li probala sa nestle riza i kukuruz pahuljicama? ili nekim takvim hapicama od zitarica bez dodanih secera?


ovo sam i ja davala.... al bas kombinaciju riza\kukurz nestle... bebama se svijda ukus...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Mali odbijaci hrane
8.6.2009 20:14:19   
Dalila Sa
Pa da dajem mu riža/kukuruz ali Lino,nisam vidjela od Nestle-a,i hoće da jede,sviđa mu se.Al to dodajem sa mlijekom u voće kad mu pravim ili povrće.Nisam nikad probala da mu dam samo sa mlijekom kao hapu.On sad hB hoće sve što mu ponudim da jede al samo je problem neće iz flašice mlijeko nikako,samo hoće sokiće ili vodu ili čaj.A ostalo sve nakašiku domaće ili kupovne kašice slatke ili slane.Al et nema veze samo nek jede pa kako god.

_____________________________

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Mali odbijaci hrane
8.6.2009 23:43:33   
mama33
pozdrav, evo da se ukljucim oko tog silnog problema koji sam i sama prolazila sa svojim sinom. bilo je perioda kad mu se nista bas nije svidalo i naravno da sam ludila kao i svi, ali sam s vremenom i savjetima drugih mama malo popustila s brigom jer je on napredovao bez problema ( a samo da napomenem da je roden kao nedonošce sa 28 tjedana). recimo u vrticu bi jeo a kuci to isto bi odbijaouser posted image , ludila sam. i sta bi ja vise skakala oko njega to bi on vise iskoristavao. pa sam promjenila  plocu. pa sam se poigrala na sljedeci nacin, evo sine sad cemo mi papati a ti sigurno neces jer ti to nevolis, pa bi dosao vidjeti sta mi to jedemo i sam se pridruzio za stol, i tako je to palilo u 90% slucajeva. sad da pokucam jede sve i nadam se da ce tako i ostati.

_____________________________

mamina sreća

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Mali odbijaci hrane
9.6.2009 18:52:13   
Inayat
Moja Meryem opet nece da jede. Prosle sedmice joj je nikao prvi zubic i kontala sam da zato nije bila raspolozena jesti, ali evo ona opet odbija. Sad joj se nista ne svidja. Pocela je manje i mlijeka uzimati, iako prije je bez problema pila. Ahhhh, sta da se vise radi? Ja cu izluditi!

_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu mama33)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Mali odbijaci hrane
9.6.2009 23:42:25   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Amyna

Interesuje me da li je iujedna mama imala iskustva sa svojom bebom koja ne zeli da jede slane kasice. Moja beba ima 8 mjeseci i redovno odbija svaki slani obrok. Neki pedijatri kazu da beba u tom uzrastu nema tako razvijeno culo okusa ali moja curica hoce sve kasice od vocai k mlijecne kasice a kad joj ponudim bilo koju slanu, bvilo domacu bilo kupovnu HIPP-ovu, ona zatvara usta i nece da jede. Ne znam kako je nagovoriti da jede.


IZVORNA PORUKA: Lucina

I ja sam imala slicnih problema, ali bih sacekala par dana i ponovo bih probala. Nekada dijete jednostavno odbija nesto da pojede, ali za određeno vrijeme pojede bez ikakvih problema. Uglavnom, ako dijete odbija neku hranu ne treba odustajati s tom vrstom hrane, vec opet pokusati kroz par dana. Nemoj se sekirati, mozda jednostavno beba nije gladna. Nekada mi mislimo da bi bebe trebale biti gladne, ali one to trenutno nisu user posted image


IZVORNA PORUKA: Nedi

Samo polako i smireno pokusavati danas, sutra, prekosutra.... i sve tako svaki dan uporno i smireno bez panike i nervoze - malo "maskiranja" hrane npr svaki dan u drugačijoj zdjelici ili šolji 


IZVORNA PORUKA: Amyna

Bez obzira sta pokusavala, ona nece NISTA SLANO.Juce sam joj npr. dala u 7,30 flasicu, 220 ml. oko 12,oo ponudila joj kupovnu HIPP kasicu od ,ladog povrca, ona odbija i vristi. Srce mi se slama i dam joj izgnjecenu bananu koju je pojela bez problema. Navece ista prica. Nudila joj bijelu trahanu, nece. Puru, nece i vristi. Pojede odma nakon toga kasicu od rize. Navece sok od iscijedjene jabuke i Hipp flasicu 220 ml.


IZVORNA PORUKA: Nedi

Amyna tako to ide nažalost nekada malo teže, ti svaki dan pokušavaj nekada i dva puta ali pazi da ostanes smirena jer i oni su mali lopovčići skontaju odmah najbolji način da postignu željeni cilj. Mi smo hvala Bogu prošli tu fazu a vjeruj da sam znala i po dva sata poslije pokušaja hranjenja čistiti mrkvu  sa namještaja, sebe , zidova i beba.
Sretno i polako čuvam fige malenoj cujici



IZVORNA PORUKA: emma.L

Amyna, vec sam negdje pisala o tome.
Ja sam pokusala slusati savjete. Prvo, ako nece, a znas da nije puno gladna, ne daj, pa pokusaj ponovo. Srce mi se slomilo kad je gladna pruzala rukice prema flasici, a pljuvala sve od povrca. To nemoj niposto uraditi, radi sebe.  NJoj nece nista biti, ali je osjecaj odvratan. Mislim da nisu oni cetverogodisnjaci da ih mozes kaznjavati (i ne znam zasto sam to uopce uradila user posted image ).
Zatim mi pedijatrica kaze da joj pokusam dati samo slano, po koju kasicicu 7 dana zaredom uvijek isto, prije i poslije podne. Evo danas je zadnji dan da joj dajem krompir sa mojim mlijekom i kasikom teleceg bujona u tome. Ponekad uspijemo zgurati 3 ili 4 kasicice, ponekad niti jednu. No dobro... probali smo.
Eh sad sam odlucila ne slusati nikoga! Ujutro ce jesti vocku ili rizine pahuljice, a popodne cemo nastaviti pokusavati strpljivo i pomalo. Barem cu znati da je nesto pojela ujutro. Doduse, mislim da sam u boljoj situaciji, posto mi imamo 3 Hipp kasice od povrca koje voli. Sretno i izvjestavaj ako nadjes ista da joj je ukusno user posted image .


IZVORNA PORUKA: Amyna

Emma, pokusacu poslusati tvoju pedijatricu, odnosno, davacu joj ispasiran  krompir par dana. I ja sam juce pokusala izgladniti je pa dati slano. Srce mi se cijepalo pa sam odustala. Kako samo neko moze reci da beba ne zna da li je kasica slana ili slatka)). Ona ima vec 8 i po mjeseci i strah me da ne bude malokrvna jer ne jede raznovrsno.


IZVORNA PORUKA: Amyna

emma koje su to tri HIPP kasice koje tvoja beba voli, da pokusam



IZVORNA PORUKA: emma.L

Ma kazem ti, pokusaj, ali ja ne bih. Ne znam je li u ovih 7 dana pojela kao sto bi inace pojela za jedan medjuobrok. Ja odustajem od te teorije, zaista.
Ona voli Hipp mlado povrce, mlado povrce s vrhnjem i brokoli i riza u kombinaciji. Sada joj uzmem samo brokoli bebivita, jer je riza zatvori. Sad sam mislila iskoristiti te tri i dodavati u njih pomalo bujona, da joj pojaca i okus, a i radi jacine obroka. Samo se nadam da necu i to zeznuti user posted image .
Inace je sve jela osim blitve dok nisam dodala malo mesne vode od piletine, pa sam mozda i sama pokvarila sve prerano joj uvodeci meso. Ma tko bi im znao, samo ti slusaj svoj instinkt ali ne odustaj, strpljenja i iz dana u dan pokusavaj.


IZVORNA PORUKA: hana

I ja sam vec pisala o ovome. Ni moja bebica od 9 mjeseci ne voli povrce. Ali napravili smo korak naprijed, od prije par dana jede spanac - obaren i pomijesan sa Nestle rizom. Nekada mogu proci kasice kao kod emma.L povrce sa rizom i povrce sa vrhnjem. Ona ostalo povrce jednostavno ne podnosi, npr. od krompira i mrkve povraca...
Ja sam odustala od tjeranja... nudim, ali ako nece, onda nece.
Sretno i javi nam ishod.



IZVORNA PORUKA: Amyna

I moja beba povraca kad joj uspijem ugurati kasiku krompirica. Vec tri dana joj nudim a ona nece pa nece. Bojim se da ce joj ova jednolicna ishrana narusiti imunitet jer je ionako na antibioticima jer ima i urinarnu infekciju. Bar da hoce da jede bilo bi mi lakse ovo sve podnijeti.


IZVORNA PORUKA: dana3

ponudi joj kasice za 4 mjesecne bebe pa vidi hoce li.ja ih uzimam kao pocetnu i da vidim reakcije a onda sama kuci pravim.a ako nece ni to daji joj vocne raznovrsnemom sinu sad ce 7 nj.nece grasak ni mahune a brokuli boze sacuvaj,piletina krompir,luk,mrkva to ide to i dajem


IZVORNA PORUKA: Amyna

Prosle sedmice sam pokupovala sve hipove kasice od 4 do 6 mjeseci. Davala sam svaki dan drugu i naravno, bacala u smece. Nijedna joj se nije svidjela. Jedino sto hoce hipovu kasicu od mrkve ali samo zato sto je i ona slatkasta. Domacu kuhanu mrkvu NECE niti ista drugo. Cudno ovo moje neko dijete, strasno me sikira.


IZVORNA PORUKA: dana3

jeste to tesko ali nemoj se sikirati zato sto druga djeca to vole.pocece jesti kad joj ostalo nije dovoljno,sad je samo to ljuti pa moze da bas skroz zamrzi hranu.ono sto voli to joj daj,pomijasaj u voce malo krompira tako sam i ja pire sa jabukom pa bananom i sl.


IZVORNA PORUKA: Mrva

Moj Adi od vocnih Hipp kasica najvise voli sljivu i sumsko voce sa jabukom! Slane kasnice ne voli, ali zato sve ostalo slano u domacoj pripremi jako voli, hB! user posted image
Nadam se da ce i tvoja bebica poceti pepo jesti i manje te sekirati! 


IZVORNA PORUKA: emma.L

Cijeli prošli tjedan smo pokušavali krompir sa mojim mlijekom i malo telećeg bujona- tek 7. dan smo došli na 4 ili 5 kašičica, jedva. (Ovo je bilo pokušavanje i ujutro i popodne, na savjet pedijatra, dakle bez ičega voćnog.)
Ne želi i gotovo.
Od petka sam joj kupila hipp mlado povrće s rižom i u pola teglice stavila prvo 1 supnu kašiku bujona, ugrijala i dala joj- dijete počelo jesti user posted image . Još smo na tome par dana, a onda brokoli i bujon. Naravno, prestala sam je šopati stalno jednim te istim- ujutro joj dam voćnu kašicu, svaki dan drugu. Neka je sad par dana, a onda opet pokušaj domaće hrane.
Kolegica mi kaže da joj stavim par zrnaca soli i malo vrhnja- ona je svoju curicu tako privolila na domaće, već od 6 mjeseci. Ipak ćemo sačekati, malo mi još rano za sol.


IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Amyna

I moja beba povraca kad joj uspijem ugurati kasiku krompirica. Vec tri dana joj nudim a ona nece pa nece. Bojim se da ce joj ova jednolicna ishrana narusiti imunitet jer je ionako na antibioticima jer ima i urinarnu infekciju. Bar da hoce da jede bilo bi mi lakse ovo sve podnijeti.


pokusaj raditi ovo sto je Hana napisala...to isto sam i ja radila mojoj Asji
dakle :
naprvis malo riza\kukuruz Nestle pahuljica (najukusnije su) - par kasicica i u to pomjesas izgnjeceno povrce... mozda da u pocetku omjer bude pola-pola a kasnije smanjuj kolicinu pahuljica...
ja sam u to stavljala i kocku smrznute supice (pilece ili telece)..uvjek je bio problem kad bih ispasirala i meso...




IZVORNA PORUKA: Amrino RR

Ma napravi pauzu. Nemoj insistrirati stalno na nekoj hrani ako vidis da je beba odbija. Postoji toliko vrsta voca i zitarica da joj ishrana moze biti itekako raznovrsna i zdrava i puna vitamina ako i ne okusi povrce.
Polako. Tek joj je 8 mjeseci.
A kako joj dajes povrce? Zasto kasice? Probaj joj davati u komadima i tako da sama uzima u rucicu i jede. Vrlo cesto je nacin na koji dajes mnogo bitniji od toga sta dajes. Djeca vec od 6. mjeseca imaju tako razvijenu vilicu da mogu zvakati komade cak iako nemaju niti jednog zuba.
Probaj sa kukuruzom secercom, komadima brokule, graskom, komadicima mrkve...
U vocne zitarice koje voli uvijek ubaci skuhanog prosa ili neke druge zitarice....daji joj i voce u komadima za "uzinu" i vodu.
U pravu si- bitno je da dijete jede raznovrsno ali nije bas toliko bitno da recimo pojede  ispasirani krompir ako ne zeli.
Nemoj soliti ni slucajno jer je to prerano za tako malu bebu.

P.S moj Hamza nikada u zivotu nije pojeo Hipp od povrca a ne bih ni ja jer su odvratne!



IZVORNA PORUKA: Amyna

Mene mama i sestra optuzuju da sam ja kriva za to jer joj nisam davala ni smoki ni ista sto sam cula da nije dobro za dijete. Rezultat- nije navikla na slanu hranu. Moze biti, ali nemoguce da se to sad ne moze ispraviti. Ona ni sad nece da uzme smoki kad joj ga stavim na stolic. Samo se igra. Ne vjerujem da bi htjela komadice povrca.


IZVORNA PORUKA: hana

I meni spocitavaju da sam ja kriva jer beba nece da jede slano, bas kao i Amyni, jer sam dohranu pocela sa 6 mjeseci, jer joj nisam davala smoki ( i jos uvijek ne dajem), jer joj nisam umakala hljeb u moj tanjir i davala (sto ni sada ne cinim niti cu) itd. spisak je dug... Ali ja se ne osvrcem na to, znam da sam cinila najbolje sto sam znala za svoje dijete, a i da ponovo kroz sve trebam ispocetka opet bih ovako... Pokusavam iznaci nacin da zavoli povrce. I pasirani krompir ili mrkvu pomijesam sa Nestle rizom i kukuruzom ali ona ni tako ne zeli jesti, spanac i riza - da, ali krompir i riza - ne. Mijesala sam krompir i sa pavlakom, ali ne ide. Meso ne zeli jesti, a voda od  supe moze proci samo na flasicu:( Pokusat cu danas opet sa krompirom. Planiram joj ponuditi i zumance, jer ima vec 9,5 mjeseci, pa vidjet cemo. A sto se tice davanja komadica graska ili mrkve, kao sto Amarino rece, mene je to jos uvijek strah dati bebi - ima samo 2 zuba i dobila ih je prije mjesec dana. Slazem se da bebe mogu zvakati vilicom, ali mene je jednostavno strah - kad joj dam Hipp keks ili plazmu u ruku, cim keks omeksa ja joj dam drugi, strah me da se ne udavi. Ne znam kako se rijesiti ovog straha?


IZVORNA PORUKA: emma.L

Ali uvijek si ti u blizini kad joj daš nešto da gricka, dakle, nema panike...
Neki dan sam Emi prvi put dala komadić banane (nema ni jedan zub još), zagrcnula se. Polako smo to progurali, bez tapšanja po leđima jer tek onda može 'polenuti', malo je nagneš naprijed samo. Drugi zalogaj je već žvakala (presmiješna je onako bez zuba, kao neka baka). Ja opet razmišljam da napravimo kruh i da joj dam koricu, upravo izbjegavam kekse da ne bi bilo previše slatkog, a ovoliko se trudimo oko povrća.  


IZVORNA PORUKA: dana3

nisam ni ja umakala nista u moj tanjir niti to radim-pasiram hranu i on jede ali zvisi od djeteta do djeteta a primijetila sma da sve ono sto sam jela u trudnoci moj sin voli dok mahune i brokuli ni da mirisne a nisma nii jela ih.graha na tone u trudnoci i krompira a eto i on voli.luka crvanog tone mu daj,mrkve od voca najvise banane i jabuke,a sad i breskve nikad mu dosta.evo sad je dojio i pojeo rizinu kasu i opet place.odoh ga zadavit pa cu opet da pisemuser posted image user posted image user posted image


IZVORNA PORUKA: Rabi

I mi u zadnjih 10-ak dana imamo problema sa hranom. Samo sto kod nas odbija sve...i slano i slatko! Napravim teletinu sa krompirom, nece... a znam da je glada! Pa kazem sebi neceu mu davati sise sve dok ne izgladni i pojede slani obrok. A sipak, Bogami, Adnan nece pa neceuser posted image user posted image user posted image
I sta cu na kraju....dam mu da doji, a sta ima od mlijekauser posted image I nama je 8,5 mjeseci, trebalo bi da je cvrsti obrok prvi, pa onda dojenjeuser posted image Ako mi u toku dana pojede jedan cvrsti obrok, presretna sam....
Eh, sad...mozda je sve to razlog temperatura koju smo imali, pa mozda zubici koji nam rastuuser posted image Ne znam! Samo se nadam da ce poceti da ruca sto prije!!!



IZVORNA PORUKA: Visnja RR

tvrdoglave bebare user posted image
Asja ni sa 13 mjeseci nece da zvace... ponekad gricka koricu hljeba... kekse i hranu ni u ludilu...
a voce ni da smisli ... a obozavala je domace kasice do 12 mjeseci...
kupovno sve smaze bez izuzetka... uz jogurt naravnouser posted image



IZVORNA PORUKA: Rabi

ja evo sad tutkam bananu i jabuku- izrendanu....ma nema sanseuser posted image
Nikakouser posted image Ocajna sam, ljuta...kad sam ponijela kasikicu prema ustima on ih je cvrsto zatvoriouser posted image Znaci nece NISTAuser posted image Evo ga  stenje i zaplakuje se, jer je gladan!!!



IZVORNA PORUKA: Shee

P.S moj Hamza nikada u zivotu nije pojeo Hipp od povrca a ne bih ni ja jer su odvratne!


isti slučaj sa slanim kupovnim, a posljednjih dana nije oduševljena ni mojima. Ali nekako se varamo.

Rabi, možda će neko reći da nisam upravu, jer ne stvaram pravilne navike kod djeteta, ali meni je važno da ona pojede nešto kad je gladna jer je onda i nervozna i sve, ako iz nekog svog razloga odbija hranu koju je prije čak i jela bez problema, ja napravim šou samo dok ona ne ojede par kašikica, nakon toga nema više potrebe jer sama počne otvarati usta. Moj savjet, svi koji su u blizini neka je zabavljaju a ti ubacuj kašikicu, ako počne praviti gadljive face, odvrati mu pažnju, pjevaj, maši. Uzmi predmet koji mu je zanimljiv i podigni ga u zrak a on će prateći ga pogledom automatski otvoriti usta i tad nastupaš ti.
Budemo sve umeljane, ali se dva obroka dnevno pojedu, slatki bez problema, a slani kako-kad, onda se snalazimo.
Sretno.user posted image


IZVORNA PORUKA: Amrino RR

I jos nesto- navikavaj ga da jede s vama. Znaci kada vi jedete- on jede s vama za stolom.
I to sa smokijem i tim teorijam˙da da si ti "kriva" ...ma uf. To nema nikakve veze. Svako dijete je drugacije. Ponekad djeca odbijaju hranu kada im rastu zubici...a sto se svega drugog tice- mnogo bitnije je STA dijete jede nego KOLIKO, tako da je bolje ako smoki i slicne guposti nikada i ne proba. Voli dijete voce, zitarice...ja bih za sada ostala na tome- a poslije jedno par dana probala opet sa povrcem. Ti njemu nudi stalno ali nemoj ga siliti.



IZVORNA PORUKA: Rabi

Shee, radimo ti iste stvariuser posted image sad nam je nana igrala, mahala, pjevalauser posted image Ali nece pa nece! Nece usta da otvori, a kad mu na foru ubacim napravi facuuser posted image ma koda sam mu ne znam ti sta stavila u usta...i naravno, sve izbaci.
Malo sam mu uspjela pavlake ugurati- malo on htio, a malo ja guralauser posted image
predpostavljam da je sve od zubica...  


IZVORNA PORUKA: Amyna

Evo i moja curica isto, nece pa nece. Danas davala krompir, nece. Pa pomijesala sa bananom koju voli, ona nece. Vristi od gladi ali nece Dam joj mlijecnu kasicu, pojede. Onda supicu sa tjesteninom, nece. Hipp puretinu, nece, vristi. Dam montu i vocnu kasicu. Eto, pokusala sam ali bezuspjesno. Sta bih joj sutra ponudila.


IZVORNA PORUKA: hana

Evo i ja da se javim... bebica ni juce nije htjela krompir, zumance sa pavlakom je probala, pravila grimase, ali je bar nekolike kasikice pojela... I sta da se radi... Danas joj ne namjeravam ni nuditi nesto sto ne zeli. U posljednje vrijeme ujutro pojede pola Hipp zelenog povrca sa vrhnjem, pa sam ko bajagi zadovoljna njenim jelom... Inace ona je po pitanju jela, jako neobicna, ne zeli da jede sa nama, ja to tumacim jer zeli biti u centru paznje i da sam joj posvecena 100%, a uz to dok jede treba biti mir - najbolje da svi izidu iz sobe, ukljucim tv - nasu malu kliniku pregleda od pocetka do kraja 2x na dan - jednom uz rucak, 2.put uz veceru:), stavim mnostvo kasikica,zdjelica... na hranilicu i tako jede, ali problem je sto jede samo dok joj ja dajem, ni babo, ni nane, ne mogu je nahraniti, ona jednostavno tad ne otvara usta, ili ako sta uzme to pljune - doslovice pljuje, mase rukama i prospe i one kasike sto su na putu do nje.
I sad mi je ovo veci problem nego sto nece slane kasice, pitam se sta kad pocnem raditi, sta kad je dam u jaslice........?


IZVORNA PORUKA: emma.L

Hana, držim ti fige, stvarno.
Ne znam što bih ti rekla, ova moja bar ono što voli jede ma tko da joj da.  Ali i mi imamo gomilu zabavnih stvarčica dok jedemo, koje ja skupljam poslije po cijeloj kući jer je u fazi razbacivanja.
Uz to, mislim da smo napravili i mali pomak, za par dana ću opet pokušati napraviti domaće povrće.
A i količina nam se povećala user posted image user posted image user posted image . 2/3 teglice Hipp povrća sa 2 supne kašike želea od koljenice! Mama sretna, beba sita user posted image .



IZVORNA PORUKA: Amyna

Danas je moja beba pojela mozda pet kasikica supice i to na foru. Kako joj se samo gadi.Radije bi bila gladna nego da pojede slani obrok. Trazila je krastavac dok smo mi jeli pa sam joj dala. Ona je malo lizala i ostavila. Ako se uskoro nesto ne promijeni dobicu slom zivaca. Ocajna sam


IZVORNA PORUKA: hana

Amyna, Slazem se sa emmom.L. Kad beba bude spremna prihvatit ce - s vremena na vrijeme ponudi joj povrce, a najbolje je ujutro kad je najgladnija - meni nekad upali:)
Ja se sad okrecem navikavanju bebice da jede kad joj daje otac - bice to vecernji obrok - posto je tada kuci.
I pokusat cu i ja kao i emma u Hippovo povrce dodati kasiku zelea od tel.koljenice - nadam se uspjehu.
cujemo se



IZVORNA PORUKA: Romali

Amyna i ostale zabrinute mame, nemte razloga biti očajne. Stvari će se promijeniti.
Bolje da  beba jede 4-5 kašika kvalitetne hrane nego 20 kašika nečeg bez imalo vrijednosti. Polako, s vremenom će joj orzanizam tražiti više. Moj Omar ima dana kad neće ništa pa mu na varanje dam 4-5 zalogaja,a danas je pojeo 2 posude pune povrća user posted image



IZVORNA PORUKA: Inayat

Amyna, ni moja mala kojoj ce sad 8 mj ako Bog da nece slano toliko. Ima vremena i jest ce kad bude veca ako Bog da. Ja ti u slano dodam neku slatku kasicu koju voli pa onda pojede. Ili joj stavim sa slanom kasicom frutolino. Vazno je da jede nekako. Jedno vrijeme nije htjela jesti nikako nista. Taj dan sam joj dala jedva nekako da proba krompir i zgadilo joj se. 4 dana je odbijala sve na kasiku. Mora se s njim strpljivo i polako. Nekad je zavaraj necim. Ja cesto donesem telefon pa upaljujem dok je hranim kad odbija, ili neku igracku koja je glasna i sl. Ona jede a ne zna da jede user posted image


IZVORNA PORUKA: Amyna

Moja lopuza je itekako svjesna da joj dajem slanu hranu bez obzira na sve moguce i nemoguce igracke.Sad nece da otvori usta ni na sta. Hoce samo flasicu i nestle kasicu od rize koja je slatkasta.Cak odbija i Lino kasicu od rize i kukuruza koja je malo slankasta. Odlucila sam da joj ne nudim nista slijedeca tri dana kako bi malo zaboravila lose iskustvo sa uzimanjem hrane na silu. Kamo srece kad bi htjela hipp kasicu od povrca, bila bih presretna.Hvala na podrsci, puno mi znaci.


IZVORNA PORUKA: hana

Amyna ima nade - vjeruj mi kroz sve sam to prosla - bilo je dana u proslom mjesecu da je bila samo na mlijeku cak ni voce nije htjela, vjerovatno joj se kasika zgadila od povrca koje se njoj nije dopalo, onda sam odlucila postepeno i polako - u vocu ponovo uziva, u zitaricama takoder, a jucer se desilo cudo, POJELA JE DOMACU SUPU STO NIJE NIKAD NIKAD DO SADA UCINILA. Napravila sam joj Nestle rizu i kukuruz, njenu mjeru, i podijelila na 2 dijela, u jedan dio stavila 3-4 kasike supe (teletina, karfiol, mrkva - sve izmiksano - srednje gustine je bilo), a drugi dio sam ostavila "cist" za svaki slucaj ako ne bude htjela rizu sa povrcem, i pojela je sve, tako da sam i ovaj ostavljeni dio dodala isto 3-4 kasike supe, a na kraju posto sam vidjela da je htjela jos, dala sam joj same supe 5-6 kasika - odnosno da ispravim sebe, hranio je otac, sto je stvarno super. Jutros je pojela 2/3 teglice Hippovog povrca sa vrhnjem.
Amyna, vjeruj zivjela sam za dan kada ce pojesti povrce bez odbijanja i u "normalnim" kolicinama - dosao je taj dan. Bice i kod tebe tako, ubrzo akobogda, ako vidis da nece da jede povrce, ne sili je, daj joj sto voli, ponudi joj drugi dan i sve tako dok se ne iznenadis kad jednom pojede sve bez odbijanja.



IZVORNA PORUKA: Amyna

Drago mi je Hana zbog tebe i tvoje bebice. Mene je danas u apoteci magistra isprepadala zivu. Onako u neobaveznom razgovoru rekla sam joj za nas problem sa hranom. Pokusala mi je dati milion savjeta ali ja sam sve te tehnike vec isprobala bezuspjesno. Onda mi je rekla da obavezno sto prije odem pedijatru jer beba ne moze zivjeti samo na nestle rizi i flasici. Vjerovatno cu popodne i otici samo ne vjerujem u cuda- ni pedijatar nema carobni stapic da promijeni moje dijete.
Danas sam joj u njenu kasicu stavila dvije kasikice mrkve i jabuke. Ona osjetila pa nije htjela jesti.


IZVORNA PORUKA: Inayat

Amyna ta tvoja malena zanovijeta kao i moja nekad. Ne slusaj sta drugi pricaju. Pedijatar nece moci nista uraditi. Ja sam zvala i zvala kad bih imala problema hranjenjem i odustala vise. Sad gledam da vidim kad joj i sta odgovara. Sta ne voli i ne dajem joj ako je ne zavaram sa onom hranom koju voli. Ne voli krompir, pa ne mora ga ni jesti. Valjda ce joj se svidjeti kad bude jos veca ako Bog da. Koje dijete ne voli pomfrit jos user posted image Sekiram se nekad i ja, placem, pa onda nju prodju njene faze odbijanja pa opet dodju. Nek jede sta voli! Kad nece neka pije mlijeko....


IZVORNA PORUKA: emma.L

Inayat, taman kad sam pomislila isto što i ti, ona se projela :-)))

Dakle, imali smo jako ružnu fazu kad nije htjela ništa, da bi sad opalila po brokoliju i blitvi i kruškama i telećoj vodici ko blentava user posted image user posted image user posted image . Super je sad, ali ako opet naiđe faza, treba pokušavati, ali i dati joj ako išta hoće dok ne prođe. Svakako im je mlijeko najpotrebnije.


IZVORNA PORUKA: Inayat

Ma moja slano samo nece ni pod razno. Pilece meso joj ubacujem u vocnu kasicu samo eto da unosi proteine. Odmah hoce da povraca i okrece glavu od slanih. Ma ne sekiram se, vazno je da jede sta bilo hvala Bogu.


IZVORNA PORUKA: žana o8

Moja odbija sve , i slano i slatko.  Muku mučim s njom, ali zdrava je , pa sam se prestala sikirati. Stalno joj nudim hranu, pa valjda će nekada odlučiti jesti user posted image


IZVORNA PORUKA: Anushka

inayat, bas si me zbunila sa mijesanjem mesa i voca. Kontam da dojenjem dobija proiteine a i zitaricama, a ovi mesni mu jos nisu toliko potrebni pogotovo jer termicki obradjene bjelancevine propadnu na temperaturi vecoj od 42 C (sjecam se bar u skoli da se na toj temperaturi desava koagulacija bjelancevina i propadaju, pa je zato tolika temperatura preopasna i za ljude) sto ce reci ako skuham meso nista od bjelancevina.
Sad sam se tjesila postovima drugih mama. Hoce voce, hoce zitarice i krompir, pa mu sad krompir umutim u pire sa malo supice i maslaca i mrvu posolim i to fino ide. Valjda ce prihvatiti i manje kremastu hranu nekad..


IZVORNA PORUKA: Inayat

Anushka, ma neka jede sta voli. Vazno je da jede. Ja svoju varam ovako kad mi upali. Nekad i nece. Prekljuce je dobila zubic mashallah, pa sad pije manje mlijeka. Valjda joj flasica zulja desni.
Moja Meryem, nece krompir nikako ili ja ne znam da joj napravim. Jednom sam skuhala, dodala malo pavlake i maslinova ulja i ispasirala. Bilo je previse gusto za nju pa sam dodala njeno mlijeko. Medjutim toliko joj se zgadilo da nije jela nista na kasiku 4 dana.


IZVORNA PORUKA: Inayat

Zana, ma opet ce ona poceti. Imaju ove bebe neke svoje faze. Samo strpljivo joj nudi ono sto voli da jede dok ne krene. Prihvatice ako Bog da.


IZVORNA PORUKA: Anushka

inayat, ja sam pire kao i nama pravila, skuhala krompir u ljusci, i onda oguljenog umutila stapnim mikserom sa maslacom i kravljim mlijekom i mrvom soli. a poslije sam isto tako mutila krompir sa vodom od supe umjesto sa mlijekom. Danas mu je moja mama skuhala izrendan krompir, izrendanu mrkvu grasak i malo persuna i umutila u sokovniku i pojeo je 10tak kasikica. grickao je i suh hljeb - godi mu zbog zubica, ali kaze mi mama da sam i ja isto htjela samo kremasto i da je i to na mene:)


IZVORNA PORUKA: idana_85

Ma samo upornost i na kraju ce prihvatiti. Rijad ako nesto nece, ja fino sacekam, 1-2h da ogladni pa onda hoce. Ako nece ni tada ja opet cekam...Sad sve jede, sto god mu das!


IZVORNA PORUKA: Inayat

Anushka evo moje ovo malo nece ni slatko sada. Uzmem igracke, masem, pjevam, lupam, otvori usta ali drzi hranu po 5 min ni da proguta. Izludi me. Tako sam bila jutros ljuta i na sebe i na sve vise. Pa dokle ovako! Pocela je manje i mlijeka piti.
Juce bila ogladnila pravo, inace joj dajem gustu hranu nakon 2 sata flasice mlijeka. Juce proslo malo vise i hranim je na kasiku. Ona gladna, place, mukom otvara usta i jede silom. Nikako da skonta da je sto jede na kasiku hrana. To sam tek juce primjetila. Pojela je sve nekako hvala Bogu, ali opet mi trazi flasu kao da je gladna. Dam joj malo mlijeka i povukla je jednom i vidjela da je sita i ostavila. E sta sad da radim da zna da sto jede na kasiku da je hrani, a ne dosadno moje nudjenje i njeno bezvoljno gutanje!


IZVORNA PORUKA: Anushka

joj inayat bas ti nije lako. Srecom ovaj moj konta da je hrana na kasiku, al mu ja svejedno ponudim caja ili vode na kraju obroka da ispere usta i sapere grlo, i uzme gutljaj dva i miran je. cim vidi zdjelicu i kasiku i uobicajenu pozu (uglavnom na istom mjestu ga hranim) skonta da je hrana i sretan je kad trazi dopustim mu da umelja rukama po kasici pa onda lizne sa svojih prstiju i naravno sve uprlja okolo ali, slano nece pa nece. Juce sam jedva nekako uspjela da pojede 4 kasikice milerama sa sredinom hljeba ,mrvila ko pticici, otvarala i zatvarala usta sa njim, nasmijavala ga, i jedva toliko. Doduse, ja presretna jer nije odmah izbacio sve, mislim da je ovo prvi put da je uspjesno progutao nesto sto nije bila krema. A danas smo bili na vakcini i poslije u bolnici prepali nas bez razloga izgleda al to je druga tema.
Koliko citam ima tih svakakvih faza. Mozda joj je vruce pa joj ne godi? da joj ponudis nesto kiselkasto i hladnije da je i osvjezi - npr breskvu ili jabuku?ili neku kasicu sto "uvijek hoce, pa ako je odbije onda znas da nije gladna? skontace ona polako da je hrana zasiti i da je kasika hrana. Ovaj moj posebno zabusava ako sam ja ozbiljna ii odsutna duhom, a dobro jede ako sam nasmijana i njam njam otvaram i zatvaram usta sa osmjehom. a nemoj se sikirati sto trenutno nije sladokusac, nismo svi isti. Ako fino raste i zdrava je nemoj se brinuti. sretno ti i nadam se da ce uskoro poceti slatko mljackati.




_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Mali odbijaci hrane
10.6.2009 16:44:45   
mami ami
I ja sam imala slican problem. Do 6.-og mjeseca sam bebu iskljucivo dojila. Kada smo poceli uvoditi gustu hranu, vocne kasice bi jela bez problema dok je slane odbijala. Slane hranu sam na pocetku ja pravila a kada ju je nastavila odbijati iz dana u dan, probali smo kupovne koje je jela nesto vise mada nevoljko. Mama me ubjedjivala da te slane kasice malo posolim sto sam ja kategoricno odbijala. Hajde, nema veze, mislila sam na pocetku, pa tek smo krenuli, to je sve novo za nju. Medjutim, kad ni sa 7i pol mjeseci nije htjela pojesti slani obrok, bila sam jako i frustrirana i ljuta i tuzna u isto vrijeme! Pogotovo zato sto se bas potrudim da joj nesto spremim. Onda sam jednom u kasicu dodala tek nesto malo soli. I gle cuda - dopalo joj se! Poslije sam skontala i neke finese: bolje pojede ako je obrok topao (voce jede hladno), ako dodamo malo mladog kravljeg sira, ako je krompir mlad... Sada, sa skoro punih 8 mjeseci pojede cijelu malu teglicu slane hrane user posted image   Neki dan sam pokusala da izbjegnem sol ali me mala smizla prokuzila i nije htjela da jede user posted image Malo me grize savjest zbog te soli ali ona to tako slatko slisti da jednostavno ne mogu da joj to uskratim..  Sto kaze moja mama: probaj ti pojesti taj buckuris bez soli! hm.. user posted image


_____________________________

Mamino majo sunce
Asja, 16.10. 2008.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Mali odbijaci hrane
10.6.2009 16:55:07   
emma.L
mami ami, iz svega što sam čula i pročitala, ne treba te gristi savjet. I ja sam već pomislila da joj posolim malo, ali mislim da kod nas nema potrebe, jer najbljutavije stvari najbolje jede. Brokoli bebivita i blitva su joj super, a grašak sa piletinom i mrkvom nikako (dodam i malo jogurta, ne bi li se zabunila ili zbunila). Elem, par zrnaca soli ili kap ulja im dosta poboljša okus, a neće im valjda naškoditi user posted image . Ja recimo stavim kašičicu pavlake, ali i to rijetko pomogne. A sad je počela zezati i sa voćnim kašicama koje kući napravim (kruška i banana, jabuka i marelice itd.). Ali napokon je počela piti par gutljaja soka mrkva i jabuka od HIppa. Insistirala sam da bar to krene, jer imam osjećaj da je onaj čaj prava dijeta za bebe. Ovo je ipak malo jače, bar sad kad se sastanu zubići i vrućina.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu mami ami)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Mali odbijaci hrane
21.6.2009 21:09:55   
žana o8
Moja po najnovijem neće ništa na kašiku. Na rubu sam živaca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Mali odbijaci hrane
21.6.2009 21:21:20   
Golubica
Znam i razumijem kakao ti je, jer i ja sa tim kuburim vec neko vrijeme. Tri doktora smo obisli i opet nista. Nama "pali" da Asja jede kada jedemo i mm i ja, dakle kada je njoj vrijeme da jede moramo i mi (postat cu debela user posted image ), zatim takodjer pomaze da i ona drzi kasicicu kada je hranim. Pokusaj to ako nisi do sada. Mali lopovcici hoce da budu odrasli prije vremena. Takodjer smo od pedijatra dobili PIKOVIT sirup. Inace je tek za djecu od godinu dana, ali eto moze se dati u manjim kolicinama i manjim. Asji dajem 2 puta dnevno po pola kafene kasike. 

_____________________________

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Mali odbijaci hrane
22.6.2009 10:46:15   
Amrino
IZVORNA PORUKA: žana o8

Moja po najnovijem neće ništa na kašiku. Na rubu sam živaca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Pa nemoj na kasiku...Probaj s viljuskom. Nabodes komadic i das njoj da sama stavlja u usta...Ili da jede rukicom. Kod nas to uvijek pali...Kasika vec odavno ne dolazi u obzir.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Mali odbijaci hrane
22.6.2009 22:02:15   
Romali
IZVORNA PORUKA: žana o8

Moja po najnovijem neće ništa na kašiku. Na rubu sam živaca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Ne očajavaj, niste sami. Moj je za vikend oba dana jeo supicu iz ruke. Sad zamisli kako je to izgledalo user posted image , ali je pojeo . Pustite kašiku na neko vrijeme i probajte iz ruke.


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Mali odbijaci hrane
23.6.2009 10:41:18   
Suzana
IZVORNA PORUKA: Romali

IZVORNA PORUKA: žana o8

Moja po najnovijem neće ništa na kašiku. Na rubu sam živaca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Ne očajavaj, niste sami. Moj je za vikend oba dana jeo supicu iz ruke. Sad zamisli kako je to izgledalo user posted image , ali je pojeo . Pustite kašiku na neko vrijeme i probajte iz ruke.



Jao, legenda je na mater!!! user posted image


_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Mali odbijaci hrane
25.6.2009 18:29:58   
Romali
Joooooooooj, juče i danas me hranjenje izludi.
Neće pa neće, za ručak jedva par zalogaja iz ruke, naravno.

Juče i noćas je imao temparaturu, ali pošto nema nikakve dr.simptome pretpostavila sam da je od zubića. Čini mi se da mu rastu petice. Je li moguće..? Valjda zbog tog bola odbija hranu? Kad mu ipak ubacim nešto u kljun, nekako mi predugo 'melja' zalogaj, vjerovatno ga povrijedi . user posted image



_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Mali odbijaci hrane
25.6.2009 18:51:18   
Amrino
Ne da je moguce nego je garant zbog toga!
Nemoj onda ni da se nerviras...Cim prodju zubici jest ce! I moj ne jede nista kada ga muce zubici...ali to je i razumljivo...Probaj se sjetiti kako je to kada te boli zub- pa ce ti sve biti jasno. 

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Mali odbijaci hrane
25.6.2009 18:52:45   
Romali
Hvala ti, Amra!
Ma mrzim se i sjetiti kako je to kad boli zubuser posted image


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Mali odbijaci hrane
25.6.2009 18:56:45   
nanika
Romali, jesu li mu natecene desni? Ako nisu mozda mu se upalilo grlouser posted image

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Mali odbijaci hrane
25.6.2009 19:01:31   
Romali
nanika, ma ne da ni primaknuti desnima. Jedva sam prst uvukla, natečeno mu je tamo gdje bi trebale rasti petice. Nešto mi ovo sve prebrzo kod njega.
Obzirom da je temp.trajala kratko i da je bila niska, mislim da ipak nije grlo.
Vidjet ću, ako se nastavi ne daj Bože, idemo kod dr.


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Mali odbijaci hrane
25.6.2009 19:04:33   
nanika
ako mu je prestala temperatura i ako se javlja ponekad onda su zubici 100%. Nesto ne mogu da se sjetim kada su mojoj curici narasle peticeuser posted image

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Mali odbijaci hrane
25.6.2009 19:06:59   
Romali
Da ne budemo previše offuser posted image
Mom su rano počele i jedinice pa je valjda to to.
Hvala ti user posted image


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Mali odbijaci hrane
25.6.2009 19:08:34   
nanika
Ma samo strpljenja proci ceuser posted image user posted image

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Mali odbijaci hrane
26.6.2009 22:07:13   
žana o8
Danas sm sve jeli iz ruke, čak i supu, ali sam morala malo hljeba udrobiti. *ebo Indijce za nas dvije user posted image . Al eto upalilo je. Probala sam i sa viljuškom, al onda hoće da je strpa do kraja u usta, a bojim se da je ne ubodem.

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Mali odbijaci hrane
26.6.2009 23:32:37   
Romali
IZVORNA PORUKA: žana o8

Danas sm sve jeli iz ruke, čak i supu, ali sam morala malo hljeba udrobiti. *ebo Indijce za nas dvije user posted image . Al eto upalilo je. Probala sam i sa viljuškom, al onda hoće da je strpa do kraja u usta, a bojim se da je ne ubodem.


user posted image znala sam da ima neka fora user posted image
Mada je kod nas danas i ovo bila nemoguća misija user posted image


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Mali odbijaci hrane
27.6.2009 14:22:13   
Romali
Opet neće ručak user posted image
Ali je barem fino doručkovao kiflu i sir.

Inače, zadnjih dana gricka samo prednjim zubićima, svu hranu gura naprijed. Valjda ga boli tamo nazad gdje mu niču nove đube.

Kakva je kod vas situacija??


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Mali odbijaci hrane
28.6.2009 19:24:07   
Romali
Jesmo li ovo samo mi odbijači hrane ....?user posted image Nema nikog danima.

Prijavljujem istu situaciju. Ne da primaknuti ustima, danas čak ni voće ( borovnicu i nektarinu ).
Jedino hoće jogurt pa sam mu u njega ubacivala neku dr.hranu. Čim skonta, prestaje zijevati.

Eh,  vidio mene u Merkatoru kako jedem sirnicu pa je tražio sam i pojeo 10-ak zalogajauser posted image

Šta se desilo s mojim djetetom koje je znalo pojesti po 2 zdjelice za doručak ili ručak................................. user posted image




_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Mali odbijaci hrane
29.6.2009 19:08:38   
Okarica
Evo da se i mi prijavimo. Danas je katastrofa! Zadovoljna sam kako je doručkovala, ali ručak i večera, skoro ništa. Pojela samo par kašika i neće. Čak je danas slabo i dojila. Između obroka je popila je 200ml soka i pojela 2-3 kašike banane. Sve u svemu, tanko! Mislim da je muče zubući, stalno drži glodalicu u ustima. Nadam se da neće dugo trajati, jer ću poludjeti ako izgubi na kilaži!

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *