|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Gradite li kucu?
18.2.2010 16:03:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: samedi

Neutjesna,kuca ti je mashallah,ako Bog da da je brzo i zavrsis! Svaka ti cast zeno! Sad te tek razumijem,nije mala stvar upustiti se u pravljenje kuce,a kamoli ovolike "kucurine" (nemoj me pogresno shvatiti) a sve sa tvoje grbace! Jos + svekar i sveki koji nece da dignu d-pe ni za sta! Zato sto znam koliko treba sredstava za ovo i koliko je truda i ljubavi tvoje ulozeno u tu kucu,cestitam ti i jos jednom ti kazem SVAKA CAST! Ti si moj heroj :DDD


mila hvala ti puno,vjeruj da sam 2008 god živjela 300 /h s posla trči pravi ručak majstorima,pa svo to suđe,pa im odvuci pa dovuci što treba ma joooooooooj kad se sjetim,ali sam zato uselila za 10mj. u svoju kuću.
Mila svekar mi je fizički krvnički radio a od njegove penzije bi hrane uzeli ali sveki ako si vidjela slike u albumu onako je provela tih 10mj.skrštenih ruku.Moram dodati mm,i moje roditelje da su i oni maximalno dali sve od sebe što fizički što finansijski.Ono sve do sad je koštalo oko 80.000,00KM.
Ja sam se stvarno slomila i plus što radim u stovarištu građ.materijala pa sam sve držala pod kontrolom,što se tiče materijala ja sam sve organizovala i kupovinu i prevoz istog.Vjeruj nemaš pojma kako je sve glat išlo a i dragi Allah pomaže kad se kuća pravi i to je baš istina.
Hvala Vam puno cure moje,ali sad ovog ljeta se angažujem da im napravimo na selu kakvu kućicu da ih barem ljeti liferujem da mozak odmorim,a opet ću ja biti organizator.
Zato žene moje ako vam bilo šta treba oko kuće što se tiče materijala samo se javite.
pozz za sve cure moje

(odgovor članu samedi)
  Neposredna veza do poruke: 126
   RE: Gradite li kucu?
18.2.2010 16:17:31   
tajcika
e zeno kuca ti je za 10,da ti dragi Allah dz.s. da snage da izdrzis sa svim svojim nevoljama i da ako Bog da dovrsis je,a ispuni ti i sve ostale zelje i da mi se sto manje sekiras user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: Gradite li kucu?
18.2.2010 16:29:12   
Anoniman
hvala ti mila puno dovršiće se nekad aBd,uglavnom da ne kisne iznad glave i da se sveki kutarisati user posted image  Bože mi oprosti nisam pomislila ništa drugo nego samo da ode na selouser posted image

HVALA PUNOOOOOOOO

(odgovor članu tajcika)
  Neposredna veza do poruke: 128
   RE: Gradite li kucu?
18.2.2010 16:31:41   
milenium
kuća ti je user posted image ,mašala.
kolko je velika pa nije ni puno parića.user posted image



< Poruku je uredio milenium -- 18.2.2010 16:41:16 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: Gradite li kucu?
18.2.2010 16:36:10   
Anoniman
a ja ne mogu da otvorim albume da i ja vidim kucicuuser posted image

(odgovor članu milenium)
  Neposredna veza do poruke: 130
   RE: Gradite li kucu?
18.2.2010 16:38:02   
milenium
klikni na album ispod neutješnog avatarauser posted image ,a ne tamo desnouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 131
   RE: Gradite li kucu?
18.2.2010 16:52:39   
Anoniman
uspjela...grazias mileniumuser posted image

kuca je bas veeeeelika...svaka ti cas zenouser posted image

(odgovor članu milenium)
  Neposredna veza do poruke: 132
   RE: Gradite li kucu?
18.2.2010 16:52:56   
Anoniman
milenium hvala ti puno,najviše parićki ode za unutrašnje radove,kad malo ugrije ponovo ću slikati pa vam stavi sličice ili kad nabacim boju user posted image

dadada klikni na nešt mila user posted image  valjda će upaliti user posted image

(odgovor članu milenium)
  Neposredna veza do poruke: 133
   RE: Gradite li kucu?
18.2.2010 16:54:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

uspjela...grazias mileniumuser posted image

kuca je bas veeeeelika...svaka ti cas zenouser posted image




hvala cure moje odoh sad svojoj sveki pa se čujemo sutra

ljubim vas sve,a i vi stavite koju sličicu vaših domova

booooooook

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 134
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 1:53:20   
balooon
evo ja sam sad vidjela slike bas je velika kuca i pa ja to je ko i moja 8 puta 9 za 80000 stavrno si dobila lijepu kucu pretostavljam da imas 150 kvadrata pa dobro mozda ce ti trebati os 25 hiljada da je zavrsis koliko vidim sa fasadom i ostalim

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 135
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 1:56:43   
balooon
ali ne sumnjam ja u tebe vidim da si uporna zavrsices ti to ne sumnjam a reci mi majsore si isto placala jeli ...i to ulazi u ovih 80 hiljda nije bilo nekih "mobi" jel...jesi li se konsultovala sa nekim gradjevinskim firmama kakve oni cijene daju jesu li puno skuplji nego da sam sve organizujes?..izvini na puno pitanja neutjesna

(odgovor članu balooon)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 8:19:32   
Anoniman
što se tiče građ.firmi oni dušu uzimaju toliko su skupi i ja to nikad ne bih uradila.
Ja lično na komp. sam nacrtala izgled kakav želimo i unutrašnji raspored.
U 80.000,00 je sve,ama baš sve  čak i hrana ušla,jer sam ja majstorima svaki dan kuhala ručak i vozila autom,zato sam živila 300/h tih 10-tak mjeseci.
Što se tiče majstora imali smo posebno majstora za šalovanje,posebno za armiranje,posebno za zidanje i maltanje,posebno za stiropor,posebno za vodu i posebno za struju itd.,svaka oblast drugi majstor.
Od svega ovoga moj babo nam je polijepio keramiku besplatno jer je on keramičar,a sve ostalo smo plaćali.
Gdje ti živiš ako si u Sa i ako stvarno namjeravaš praviti kuću slobodno se javi ja ću ti dati brojeve tel.od svakog ovog majstora i nemoj misliti da su neki tamo foleri,to su stvarno majstori profesionalci koji čitav svoj život rade u građ.firmama a nama su naravno privatno radili.
Ja sam bila s njima prezadovoljna a hranu im ne moraš kuhati možete se dogovoriti da ih ne hraniš,ja sam to htjela radi nafake u kući da mi nebi bili majstori gladni.
Jednostavno rečeno sve što treba bilo kojoj od vas što se tiče savjeta za kuću slobodno se javite,ja stvarno imam ogromno iskustvo s tim.
pozz i hvala vam puno mile moje

(odgovor članu balooon)
  Neposredna veza do poruke: 137
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 8:22:20   
Anoniman
uh zaboravih ti reći što se tiče mobe mm i svekar su stvarno krvnički radili i tu nam je ostalo dosta para da nebi plaćali,ponekad bi nam pomogli moji roditelji kad su slobodni,zaova i njen muž to je sve što se tiče mobe.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 138
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 16:00:03   
balooon
pa ja namjeravam praviti kucu u starom gradu samo cekam jos neke dozvole a pri kraju smo odmah blizu pivare to je inace moja kuca stara u kojoj smo prije rata zivili ali je sad skrotz raspala se pa smo odlucili tako ali i ja i muz radimo bas dokasno pa neznam bas hoculi moci tako smajstorima gradjevnska firma je nabliza mi opcija ali vidis ti me sad isprepada pa znas li mozda koliko uzimaju ja bi mogla halaliti 10 hiljada vise da im dam pa nije valjda vise ...ili razmisljam da mi firma uradi samo izgradnju posto je to malo teze a onda bi mi enterijer polako po svom cejfu razlacili ako treba i 6 mjeseci ali kod gradnje to rezvlacenje bas i nije moguce pa smo mislili gradj. firmu ali ti kazes bas oderu jeli?znas li mozda konkretno jesi li imala nekih ponuda za svoju kucu ili si nacula od nekoga da su tako skupi

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 16:07:56   
Anoniman
mila moj babo radi u firmi Neimari ako si čula i on mi je otprilike rekao da nije normalno kako su sve firme skupe,a 10.000,00 nebi dala za 10 godina,nas je za cijelu kuću u vrh glave koštalo oko 3000,00 nije ni toliko ali hajde,prema tome zovneš majstora i kažeš mu mi hoćemo ovo i ovo koliko to sve košta i koliko traju radovi,vjeruj mi 50% ćeš jeftinije proći.
Recimo ovaj Fehim što je nama od temelja kuću vodio radi po dnevnici i super je majstor ima on svoja dv-tri čovjeka koja mu pomažu i to je to.
Ti kako hoćeš ali meni baš žao da daš toliko para,10.000,00 je previše stvarno

(odgovor članu balooon)
  Neposredna veza do poruke: 140
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 16:08:57   
Anoniman
za 10.000,00 možeš pola sprata opremiti

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 141
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 16:13:22   
balooon
ma da puno je i meni kako nije ali sam razmisljala sta cu ako nemam druge..neznam jesili me shvatila mislila sam dala bi 10 hiljda vise ali da mi zavrse oni sve znaci kljuc u ruke da nemam nikakve sekiracije nisam mislila na majstore da bi 10 hilj. dala pa reko neznam da li si me razumjela jesam li ti fino objasnila ako mi je kuca sama da je napravim i sredim npr 130 hilj. dala bi firmi 135 ili 140 ali da nista neznam i da me zovnu kad zavrse naravno ne mislim bukvalno ali da sam bas rasterecena jer bojim se izgubicu na ovoj strani vise ako budem morala stalno trckarati pa ce me doci skuplja pita nego tepsija e to ti je neutjesna kod mene problem jer pretpostavljam da ce me ovako zovnuti u 5 hajde dodji gazdarice da nesto te pitamo da vidis a ja nemogu izaci e toga se bojim

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 16:17:47   
balooon
ali mi stvarno nece odgovarati ako je 50 posto skuplje ko sto kazes pa mi kazu 190 hiljada ako je to oko 50 posto razlike ali mi stvarno nije jasno ako je tolika reazlika pa ko me prave a i konkurencija je velika pa mi i to nije jasno kako ne obaraju cijene da dobiju posla vise ko im daje tolike pare pa niko nema visek ja sve za koje sam nacula da prave digli su kredit i otplacivali po 15 godina ko to njih angazuje onda kome se baca 50 hilj...a reci mi molim te kakva je situacija sa centralnim grijanjem koliko te doslo jeli to skupa stavka?

(odgovor članu balooon)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 16:20:16   
balooon
a sta vas je kostalo 3000 nisam razumjela jeli na ruke mislite?

(odgovor članu balooon)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 16:25:09   
Anoniman
ej mila ja te nisam skontala ja mislila majstorima bi dala 10.000,00 KM
vjeruj da ne znam za grijanje,to je mm vodio tako da se nisam u taj dio posla upetljala.
u pravu si,ti nemaš vremena i treba ti ključ u ruke,a ovako Boga mi moraš i materijal nabaviti,dovući i malo nadgledati.
Ako želiš evo ti broj od firme Neimari,slobodno nazovi i traži direktora Ramiza,oni su ti veliki vjernici i neće te zakinuti sigurno,pa ništa te ne košta nek neko dođe i izračuna to sve sa rukama i materijalom,mada bi bolje bilo da ti nabaviš materijal jer oni Boga mi svi sebe nađu tu,a ti kako god hoćeš

033/626-204 javiće ti se sekretarica pa ti onda traži Ramiza

u svakom slučaju sretno

(odgovor članu balooon)
  Neposredna veza do poruke: 145
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 16:25:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: balooon

a sta vas je kostalo 3000 nisam razumjela jeli na ruke mislite?


jeste mila majstorima smo dali ja mislim nepunih 3000,00 za ruke

(odgovor članu balooon)
  Neposredna veza do poruke: 146
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 16:28:03   
balooon
imaji neki mibral neimari ovdje kod mene u bravadziluku asfaltiraju ulicu mozad su to ti..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 147
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 16:32:54   
Anoniman
ne ne ovo su samo Neimari možeš ih naći na netu,ulica Pijačna

vlasnici Mulaomerovići,nazovi mila nek ti neko dođe i da specifikaciju a Boga mi traži mišljenje i drugih firmi pa vidi za uhar ti je kad ti koja para na ovom jadu ostane

(odgovor članu balooon)
  Neposredna veza do poruke: 148
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 16:33:06   
balooon
ma bogami neutjesna nek se nadju ali ko se manje nadje i u materijalu i u rukama dobice posao od mene da mi pravi kucu oticu u jos 2-3 firme pa ko bude jeftiniji ako im nije opcenito stalo do posla ne k i ne rade stim sto bi svakako volila i da mi neko kaze firmu koja mu je stvarno sve dobro i uradila jel svakako cijena nije jedini faktor a bas cu i ove zovnuti svakako jako si susretljiva neutjesna vrlo sam ti zahvalna na odgovorima...

(odgovor članu balooon)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 16:54:03   
Anoniman
mila vidjeću ja još firmi pa ti javim brojeve
ništa jako volim da pomažem ljudima u svemu što mogu

evo ih,nazovi ništa te ne košta,a ove sve firme su dobre

033/618-372 Manjo kontakt Jasmina
033/618-090 Floring Marija
061/131-554 Edo HMI Inžinjering (među boljim firmama)
061-517-393 Hamdija ADE-5
033/638-301 Osdin sekretarica Sabina

Sretno

(odgovor članu balooon)
  Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *