|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 17:08:38   
balooon
e jeste jeste h.m.i je prava firma samo da mi ne budu skupi oni prave sve ove dobe objekte u sa a i ako ti nebude tesko pa da i oca pitas ipak on radi u firmi pa ako bi mi okvirno nao reci koliko to dodje svakako ako je upucen ako nije nista

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 151
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 18:28:10   
milenium
neutješna jesu li majstori koštali svega 3 000 mjesečno ili 3000 svega u 10 mjeseci kolko ti je trebalo d napraviš kuću,i kolka im je bila dnevnica?

(odgovor članu balooon)
Neposredna veza do poruke: 152
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 23:12:19   
veeseelaa
obzirom da se ko malo razumijem u građevinu napisaću koju
Da bi se kuća počela graditi pored urbanističke i građevinske dozvole koje izdaje Općina na kojoj se objekat pravi potrebno je i uraditi izvedbeni projekat
Prvo to! znači izvedbeni projekat, urbaništička, građevinska
U zahtjevu za urbanističku saglasnost piše šta je potrebno ispuniti da bi se dobila građevinska dozvola
E vidi sad dosta raje izgradi kuću sam crtajući izgled s površinama prostorija al opet na kraju moraš platiti izradu projekta jer ne možeš priključiti objekat na infrastruktutu (voda, struja, plin...)
Ajde da vodu prikopčaš na "divlje" al struju nema šanse, ako je i kradeš ekipa koja vazda zvijera po terenu kad te utefteri kazne su enormneuser posted image  stoga prvo papirologija pa dalje
Projektantu lijepo kažete svoje želje i on van napravi prijedlog nakon uvida u isti ukoliko ga verifikujete on ide s glavnim projektom u koji vam je uključen cijeli izgled objekta od instalacija do krova
Na osnovu tog projekta majstori će da grade
Cijena izrade projektne dokumentacije se naplaćuje po m2, cijena je ista za m2 stana/podruma/balkona
Ja lično da gradim sebi kući uzimala bi majstore po etapama, prvo naravno majstori za grube radove (zidanje, ploče), zatim majstore za krovnu konstrukciju, majstori za struju, vodu, plin, unutarnju i vanjsku stolariju, keramiku i ostalo
Najbitnije je voditi računa da vodo/elektro i plinska instalacija budu u skladu sa standardima, materijal da bude vrhunski kao i majstori jer ako se ne radi tako kad nešto rikne ima da sve izroviš da otkloniš problem

< Poruku je uredio veeseelaa -- 19.2.2010 23:15:57 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 153
   RE: Gradite li kucu?
19.2.2010 23:34:19   
veeseelaa
 a mene zanima znal ko kakve firme da prave one drvene kućice al da su povoljnije malko, ja sam kontaktirala neke al čini mi se skupeuser posted image
od 15000 - 2000 KM za 40-50 m2, jedna etaža, malo mi to puno a od navedene površine desetak kvadrata je balkonuser posted image


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 154
   RE: Gradite li kucu?
20.2.2010 8:27:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: milenium

neutješna jesu li majstori koštali svega 3 000 mjesečno ili 3000 svega u 10 mjeseci kolko ti je trebalo d napraviš kuću,i kolka im je bila dnevnica?



mi kad smo na kraju sjeli i izračunali koliko smo platili majstorima,jer sam ja sve zapisivala dnevnice ispalo je nepunih 3.000,00 KM za cijelu kuću.
Znači ne bih ti sad tačno znala reći kolike su bile dnevnice jer za svaki dio posla je različito,sve zavisi šta majstor radi (samo mi je besplatno bilo ljepljenje keramike)
Još da navedem nije se radilo konstantno svaki dan,vikendi su bili obavezni a radni dani od 3-4h pa nadalje,jer se ljeti može i do 9h raditi.
Ako si prije čitala što sam pisala,mm i svekar su dosta pomagali majstorima fizičke poslove pa smo i tu uštedili a ponekad u pomoć bi uletili moji roditelji i zaova i njen muž,šta je ko mogao i pomagao je od navedenih.

(odgovor članu milenium)
  Neposredna veza do poruke: 155
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 8:45:45   
Anoniman
veeseeliicee mila mi smo našli zemlju i mm je sa vlasnikom otišao u opštinu ili već gdje treba i provjerio dali je dozvoljena gradnja i dali je šta planirano na toj zemlji,napismeno smo dobili da se može na toj zemlji graditi da nema nikakvih planova.
Mi smo odmah zemlju vlasniku isplatili,zovnuli giometra iz opštine došao razmjerio šta je trebalo dao papir,platili mu 200,00 Km i počeli kopati temelje,kad smo izlili temelje od komšija smo priključili vodu i otišli sami sebe prijavili i nije bilo problema,sad imamo priključak vode s tim da na računu piše bespravni.Tokom radova na kući od komšije smo uzimali struju.
Kad smo se preselili u kuću mm je otišao u opštinu da ganja bilo kakav papir da imamo za kuću,rekli su da možemo dobiti urbanističku na izgrađeni objekat s tim da moramo platiti projekat.Čovjek iz opštine nam je preporučio djevojku koja to radi i došla je nacrtala sve što je trebalo i naplatila 150,00 KM (to je džaba,ali projektantima iz opštine toliko se plaća).
S tim projektom smo predali za urbanističku koju smo i dobili 1/1.Kad smo htjeli priključiti kanalizaciju pitali smo kako možemo u gradsku dobili smo odgovor nikako ali u blizini moje kuće ima puno šume i rekli su da odvedemo u tu šumu jer je planirano svakako za to novo naselje proći kanalizacina mreža kroz tu šumu pa se uključiti negdje u gradsku,tako smo mi a i svi komšije uradili i sad kad bode prošla ta mreža platićemo koliko treba da se uključimo na tu mrežu.
Što se tiče priključka struje još uvijek ga nemamo jer nemamo građevinsku dozvolu za koju trebamo platiti najmanje oko 15.000,00 KM što mi na pamet ne pada jer za te pare mogu drugi sprat opremiti.
Mi smo struju doveli od komšije i ugradili smo kontrolni sat i koliko potrošimo toliko platimo komšiji s tim da sve živo koristim od aparata,sijalica itd.Znam da ovako sa strujom neće moći i da će oni kad tad pustiti na urbanističku kao što je prije bilo,jer masa je svijeta koji prave kuće i naravno da im treba struja.
Sad za sad ne kanim ganjati građevinsku jer nemam te pare što ne znači da nekad nećemo i to pokrenuti.
Moj babo u Sa živi već 30 god. i nema građevinsku dozvolu,nikad do sad nije imao probleme,a nemože je dobiti jer je kofol planirana u blizini neka duševna bolnica.
Plin uopšte ne kanim priključivati jer ga nevolim i nije mi potreban u kući,grijemo se na ugalj i drva i prezadovoljni smo.
Telefon fiksni isto nemam jer ga ne želim,imamo mobitele koliko napunimo toliko i potrošimo i nemoramo kojekakve pretplate i televizije plaćati.
Tako drage moje da vam ja mjesečno imam režije za sve nepunih 100KM,jer nam je sav ogrev mm obezbjedio sa sela.

Toliko o mom iskustvu oko pravljenja kuće i priključaka.

< Poruku je uredio acudesa RR -- 20.2.2010 14:12:59 >

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 156
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 15:11:26   
milenium
3000km radnicima za 10 mjeseci zvuči nevjerovatno.evo mm govori da je to džabe.ovdje bi ja tolko platila jednom radniku za mjesec dana,dnevnice su 100 ili 70km kako uspiješ naćuser posted image

kolko sati su dnevno radili nisam skontala on nešto di si pisala 3-4 sata pa onda opet nešto vidi se do 9user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 157
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 15:14:28   
Anoniman
znači vikendom su radili po cijeli dan,a radnim danima od 15h pa do 20h naveče

s tim da nije svaki radni dan bio aktivan,zavisi kako je majstor slobodan jer su moji majstori radili u firmama a poslije toga dolazili nama

(odgovor članu milenium)
  Neposredna veza do poruke: 158
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 15:17:13   
Anoniman
zaboravih ti reći ovdje maksimalna dvevnica bez hrane 50,00KM,a samo za krov je blizu 100KM i on bude brzo gotov tako da za njega ne treba puno love što se tiče majstora.
Ako ti bude trebalo da ti ih odavde pošaljem user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 159
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 15:23:03   
milenium
evo ja baš mm govorim da idemo u sa.i tamo pravimo kuću.user posted image
uzela bih ti ih rado ali morali bi noćit ovde,daleko bi im bilo putovat svaki dan.
dobro ste vi uspjeli napravit kuću za 10 mjeseci s obzirom da se nije radilo običnim danima puno vrijeme.još ti napisala da se radilo punom parom,ja misla da niste spavali nikako stalno radiliuser posted image

evo npr.zava mi treba sljedećih dana promjeniti krov jer cigla počela puštati,grede se natopile i moglo bi se sve urušiti,majstori su joj procjenili da bi je mjenjanje cigle (ali neke kvalitetnije što neće pušćati za 15god)došlo 3000 i plus grede,sve bi izišlo oko 4000-5000.jel to puno šta misliš,bil bilo jeftinije da ciglu tu uzme?

< Poruku je uredio milenium -- 20.2.2010 15:25:07 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 160
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 15:30:01   
Anoniman
mila kad sam rekla punom parom mislila sam ujutro se spremimo i na posao sve troje (tad radili mm i svekar)
s posla trke kući,raspremimo se ja ostanem da pravim ručak a mm i svekar na gradilište s majstorima,onda ja dovučem ručak na brzinu jedu i opet nastavljaju,tako svaki dan sem vikenda a vikendom kad sunce malo izađe pa dok skroz ne zađe user posted image kad se radilo baš se radilo,majke mi te ne lažem temelje zakopali 29.03.2008 a uselili 18.11.2008.

na razumijem kakva cigla na krov,jesi mislila na crijep

(odgovor članu milenium)
  Neposredna veza do poruke: 161
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 15:33:06   
milenium
crijep da!ono crvenouser posted image
crveni pokrov.

< Poruku je uredio milenium -- 20.2.2010 15:35:44 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 162
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 15:38:44   
Anoniman
eh mila kod mene na kući je crijep Glinex-Hrvatski iz Vinkovaca,garancija mu je 30 god.i ja sam prezadovoljna s njim
1kom ovdje košta oko 0,97 KM pa sad sve zavisi kolika joj je kuća i koliko treba komada otprilike u 1m2 ide 13kom ovog crijepa pa sad možete izračunati,a za grede stvarno ne znam što nebih provjerila

(odgovor članu milenium)
  Neposredna veza do poruke: 163
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 15:43:00   
veeseelaa
Neutješna pa to je zaista malo 3000,00 KM za radnike?
svaka čast, jesul to bili neki prijatelji ili????
pa postavljanje keramike u toalet mene je došlo samo 500,00 KM, znači jedan kupatilo
pa krečenje za stan od 55 m2 izadje ti oko 400-500 KM
eto samo te dvije stvari 1000,00 KM a ostalo da ne nabrajam
Moj daidža je zidar i njegova dnevnica je 50,00 KM, skoro je samo za zidanje jednog sprata i finu maltu uzeo 5000,00 KM
Tako da ovo ko kod tebe nikad čula nisam
A za priključak struje prošle godine je izašao zakon i ništa bez građev.dozv

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 164
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 15:57:46   
ledy blue
Neutjesna ti si dobro prosla sa majstorima.ako je toliko cijena....u mojoj obitelji se bave gradjevinom .i znam da je dnevnica 100 km...stim da se vecina poslova ne radi po dnevnici vec po kvadraturi...npr keramika je od 12do 15 km postavljanje..tako nesto i parket...ma da ne nabrajam cijene

u sarajevu je ze,ljiste uzasno skupo..pa tako sad na periferiji grada prosijecna cijena jednog placa od nekih npr  500 kvadrata je 50.000 km..govorim o placevima koji su po mom kriteriju dobri...da su blizu puta..ne brdo isl.
Dalje cijene zavise od toga sta neko zeli ugraditi u kucu..pa imate keramiku od 8 km a imate i od 88 i 188...tako i parketi ..stolarija...
Grijanje za jednu prosjecnu kucu dodje oko 10000 km...Ili npr pokrivanje kuce...ako je samo pokrivanje na ''dvije vode'' puno je jeftinije nego neko izvvodjenje kula ili preloma na krovu..i naravno nije ista cijena crijepa bibera ili klasicnog crijepa...tondaha ili nekog drugog..
Ma sve u svemu ko se odluci graditi treba se dobro finansijski potkovati a i naoruzati strpljenjem...


_____________________________

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 165
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 16:00:20   
Anoniman
mila majke mi nemam razloga da vas lažem,jesu prijatelji ali nije bilo popusta,prije sam rekla da su i moji pomagali,odnosno da smo svi svašta radili
kveć sam rekla da mi je ljep.keramike bilo besplatno,a krečenje mila mi smo radili mm i ja jer nemam baš toliko para da mogu sve plaćati,maksimalno što smo mogli mi smo radili nismo tražili majstore baš za sve

ako neko hoće ključ u ruke onda je to Boga mi skuplje a ovako se mora malo više angažovati

za struju mila znam da nemože bez gr.dozvole,meni ne pada na pamet davati tolike pare za to

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 166
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 16:04:17   
Anoniman
za tvoje uslove lady treba ihihi novaca,a ja kako sam bila podstenar nisam tražila tako nešto i hB ne kajem se ni sekunde gdje i kakvu smo lokaciju izabrali
što se tiče materijala kod mene nije bio extra kvalite nego standard ka o kod sviju
recimo blokovi su mi termo a ne šljako,crijep mi je glinex a ne tondah,stiropr mi j e8 a ne 5 itd.

(odgovor članu ledy blue)
  Neposredna veza do poruke: 167
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 16:08:56   
veeseelaa
ma da treba zapeti zajedno s radnicima ako misliš da jeftije prođeš
Ma nek si ti to hairli završila, svaka čast user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 168
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 16:13:37   
Anoniman
joj mila kad se sjetim 300/h sam živjela ali se isplatilo hB,neznam jesi vidjela slike u albumu kako izgleda trenutno,a Boga mi joj još treba mani mani user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 169
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 16:14:05   
ledy blue
user posted image user posted image user posted image ma neutjesna vjerujem ti..ne mislim da lazes..daleko od toga...eto samo kazem da je stvarno sirok spektar cijena u zavisnosti od kvaliteta i ''luksuza''...ma ti i bolje znas posto radis u takvoj firmi kako se krecu cijene..moji su imali srecu pa su tako apsolutno sve poslove vezano za gradnju i uredjenje kuce radili sami..a ono neko nepisano pravili je koliko ti treba za materijal toliko treba i za majstore..

Samo se nebih slozila..neko je napisao da je bolje sacekati da se izgradi kuca u potpunost pa tek useliti..mislim da to nije isplativo..bolje opremiti odmah sebi dio kuce i useliti..jer puno je ako neko ko je u izgradnji jos i za kiriju mora izdvojiti 400-500 km...kad taj novac moze odmah ugradjivati u svoju kucu..


_____________________________

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 170
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 16:17:55   
Anoniman
slažem se mila zato smo mi ovako brzo da bi što prije izašli iz kiruje jer što smo davali za kiriju svaki put smo mogli bar 1 prozor kupiti ili nešto sl.
Smo znam ko je počne ako je uporan da će i završiti e sad sve zavisi do osobe,mi smo po noći malte ne znali planirati i raspoređivati pare da što više uradimo s tim što imamo i tako draga moja.

(odgovor članu ledy blue)
  Neposredna veza do poruke: 171
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 16:23:23   
ivana st
Neutješna svaka čast i tebi i tm na svemu što ste napravili, a koliko vidim ti si jedna jako organizirana i vrijedna osoba i sigurno ćeš nam uskoro poslati sliku gotove kuće.

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 172
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 16:48:16   
Anoniman
ima mila slika u mom albumu jer mi se neda da je stavim ovdje user posted image user posted image

hvala vam puno
volim  vas puno

(odgovor članu ivana st)
  Neposredna veza do poruke: 173
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
20.2.2010 18:46:06   
acudesa
Postovi prebačeni sa teme: Izgradnja  kuće-stana
IZVORNA PORUKA: Najdraza mama

Dali ste u izgradnji kuce -stana  i kako izlazite na kraj sa majstorima i ...finansijama. Ja sam bas u  toj fazii...Hoce li ikada doci kraj poslovima i majstorima '?user posted image user posted image user posted image user posted image ..


IZVORNA PORUKA: nikka

Uh,ja sam ove godine konačno završila sa svim radovim,bar mislim tako,zavšili smo i kuću i dvorište.
Kad se sjetim samo tih nazovi mastora i raznih prevarantskih firmi,nebih više nikada prolazila kroz to stvarno je bilo naporno a bila sam sama,i trudna po skladištima hodala i sa djetetom,muž uglavnom odsutan i onda kad nešto nije uredu ja sam kriva.
Najgore što ih većina misli,kao ja žensko nerazumijem se niušto pa će mi smuvati lovu,e pa nećete.
A glavna fora im je tražiti novac unaprijed kao treba im za materijal,nema od tog ništa kad vidim urađen posao onda lova.
A tek kad zabrljaju nešto pa prepravke,e onda priča nije do nas,nismo znali što hoćete itd.
Malo je odgovornih firmi koje stoje iza svog posla,zaista,a praviti kuću u današnje vrijeme,neznam nebih sad dala svoju kuću za trodupli novac koji smo utrošili a kad bih je morala ponovo praviti doobro bih razmislila.





IZVORNA PORUKA: emina_h

Joj i kod mene trauma zvana izgradnja jos traje,nadam se ne jos dugo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


IZVORNA PORUKA: iva1974

kupili stan srećom jer bi ispalila na živce da smo pravili kuću



IZVORNA PORUKA: almai

Hvala Bogu pa imam stan.Mislim da kuca zaista puno kosta sto novca,sto zivaca i vremena.Moja mama uvijek kaze'niko nezna kako je kucu praviti dok ne dozivi na svojim ledima'



IZVORNA PORUKA: anitaMO

nemam ni jedno ni drugo.pa ne znam ni odgovoriti.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


IZVORNA PORUKA: Blue rose

Hvala Bogu pa je to već iza nas.
Stan smo radili po našem ćejfu, i to smo krenuli od golih zidova, pošto smo kupili nadogradnju, i tražili smo da nam izvođači urade samo grube radove, a mi ćemo ostalo, i nismo se pokajali.

I ja i mm, smo radili punom snagom, imala sam samo dva majstora (čiko za maltanje i vodoinstalater), dok mi je većinu stvari uradio tata (uz pomoć mog brata - da i njega malo pohvalim).
A što se tiče finansija...hmmm...kako moj mužek kaže : "ne može glava u brijačnicu, a "stražnjica" u aščinicu kada se kuća/stan prave".



IZVORNA PORUKA: AMYY

i ja sam u izgradnji kuce,mi smo uzeli firmu,moj rodak je vlasnik,covjek ima sve u malom prstu on je inzinjer gradevine,i pogodili kljuc u ruke i vjerujete mi do sad se nismo pokajali,stvarno je korektan,ostala su nam jos kupatila,podovi,stubiste i fasada,i aBd selimo za mjesec-dva u svoju kucicu,i jedva cekam,al jos nisam svjesna da je to nase,i da smo sve to ostvarili bez icije pomociuser posted image



IZVORNA PORUKA: suncan_dan

IZVORNA PORUKA: nesanica
jer mm samo prica o kuci, a moja zelja je bio stan!


kod nas isto tako,kod stana se nemora tako puno da cisti....hehehe user posted image



IZVORNA PORUKA: yugo

mi smo jedan sprat kuce izgradili i nedavno se uselili, a ja jos uvijek imam osjecaj da sam negdje na godisnjem odmoru, nikako da se naviknem da je to nase.sto se tice majstora, to je posebna prica, pokusavaju te nasamariti na razne nacine, nazalost, neki su i uspjeli u tome, a sreca je moja sto je suprug uradio vecinu posla.ja sam citav zivot do sada zivjela u stanu i jos ne mogu da se naviknem na ovu slobodu kada imas kucu.sto se tice planiranja troskova, tu sam imala veliku ulogu, jednostavno imam slifa za naci kvalitetno i jeftinije, samo treba dosta vremena i zivaca, a ja sam u tome uzivala. ipak, sada imam puno vise obavezaq jer sam u medjuvremenu pocela raditi i to u struci, tako da imam manje vremena za obilazak prodavnica.a majstore je najbolje uzimati po preporuci, mada ni tada nisi siguran da nece izraditi, oglase zaboravi.



IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Mi prije 6 g kupili stan dvosoban.. al sad kad je dosla pisuljica mali nam je user posted image
pa trazimo dvoiposoban... al treba to sad uganjati...



IZVORNA PORUKA: Di

Jedino sto ti mogu reci je SRETNO.... ne znam sto je gore majstori ili finansije.  Kada ti majstor kaze nema problema, ili svatio sam bice kako bi zelito, znaj da ce biti problema i da nista svatio nije, a sto se tice finansija mi bar nikada nismo ostali u oviru naseg budzeta, uvijek potrosis vise. Jos jednom SRETNO



IZVORNA PORUKA: Happy

Vala baš... Ja ne znam da li su gori majstori ili pare kad im daješ ili trvor u kući... Mi kad smo renovirali stan (kada smo ga dobili) bio je prazan, tako da nije bio problem i nije nam se žurilo:)... Sada hoćemo da  naručimo američki za hodnika i jedva čekam, ali me već srklet hvatauser posted image . Ama ko će nama ugoditiuser posted image
Hvala Bogu pa možemo promijeniti nešto user posted image




IZVORNA PORUKA: camm

ja od kada sam dosla u ovu kucu nesto stalno radimo
nekad mi je preko glave svega
lijepi stan a imacu ga jednog dana.



IZVORNA PORUKA: makana

kuća
izgradili sprat i dvije prostorije u potrkovlju, pa sad to opremamo
u fazi smo priključaka struje, vode, maltanje
još puno posla je pred nama
al akbgd samo nek je zdravlja, pa ćemo sve to fino i završiti
odrasla sam u kući i uvijek sam maštala o stanu, ali sam onda shvatila da se niakd ne bih mogla naviknuti da živim u stanu
nismo imali mogućnosti ni puno volje da nađemo ono što želimo
kuću u ravnici, sa malo zemlje okolo da ti ne gleda prozor u nečiji prozor
tako da smo odabrali varijantu, nadgradnje kuće, sada smo u prizemlju i puno nam znači što ne moramo kiriju da plaćamo već što možemo da ulažemo u opremanje kuće na način kako mi to želimo




IZVORNA PORUKA: lamka

trenutno kuca ali sam, odrasla u stanu
do zime ili najdalje proljece zidamo sprat iznad radnje ali sreca imam svog svekra dragog koji se razumije u te poslove i majstori ga ne mogu preveslati.on sve lijepo nacrta,objasni ljudima i pita koliko je to i onda kad nesto nije kako je dogovoreno onda idu popravke i gundanje majstora tako da se ne sekiram.ali znam jedno da je kuca stvarno rupa bez dna.uvijek ima ulaganja u nju astan sredis sebi i miran si dugo.




IZVORNA PORUKA: mamabb

Drage ženice...mene zanima da li neka od vas ima iskustva ili zna nekog ko živi u montažnoj kući ili šta god da su već čule za tu vrstu stambenih objekata da mi kažu kakve su...znam da na našim prostorima se ne vjeruje ni u šta osim u beton ali vrijeme za izgradnju i nije baš idealno i dugo traje a montažne su mnogo povoljnije i gotove za 2-4 mjeseca, a stan...pa nisam baš oduševljena tom idejom, jer sam odrasla u kući a sad smo u stanu i mnogo mi fali ta sloboda, dvorište...
Hvala!



IZVORNA PORUKA: Blue rose

Na našem podeblju gdje se zimi temperature penju i do - 20 C, a ljeti i do  + 40 C, ne vjerujem da, ni pored mase izolacije, bi montažna struktura bila dobar izbor.
Nemam iskustva sa istim, ali kada sam neki dan vidjela na TV, kako izgleda limeni krov jedne zgrade (nisam sigurna gdje je to bilo, ali mislim da je Srednja Bosna), nakon olujnog vjetra...izbor montažne kuće mi i nije baš "povoljna solucija".



IZVORNA PORUKA: bubamara80

ja isto. ostala trudna i počeli kuću praviti. trenutno još u fazi zidanja.user posted image  majstori kao majstori. sve mu nacrtas i objasniš hoćemo tako i tako i pitamo možeš li to napraviti i koliko naplaćuješ a oni čini mi se radije mu oko izvadi ne pitaj koliko košta. kad mi kaže ma hajde dogovorićemo se ja ne znam koga bi prije upucala sebe ili njega. nemoj ziv bio da se dogovaramo, imaš materijal imaš dimenzije reci cijenu trazim najbolju ponudu ne znam  gdje je problem. eh kad kaze cijenu ti kazes ok pocnu raditi i odjednom jos hiljadu dodatnih poslova koji nisu uključeni u cijenu ali koji se trebaju odraditi uhhhhhhhhh



IZVORNA PORUKA: dixi

ma što majstori user posted image   mogu pokvarit  ne može niko živ.meni su uprskali kupatilo,voda ide svuda okolo samo ne u sifon ,a svaki od njih govori kriv je majstor što je prije radio.
------------------------------------------------------------------
adin 13.03.1999
amina 25.04.2003


IZVORNA PORUKA: anidla

za koji dan pocinjemo sa pregradjivanjem Noine djecije sobe....spojit cemo trpezariju i veliki balkon i to ce biti djecija soba....
e sad, potrebni su mi provjereni radnici,...treba nam zidar i osoba koja ce nam izolirati vanjske zidove balkona kao i dobar elektricar....

molim vas, ako imate nekog provjerenog za preporuciti...pls...

hvala vam !





IZVORNA PORUKA: hanabanana

Anidla, ko vam je radio statički proračun?




IZVORNA PORUKA: milenium

IZVORNA PORUKA: mamabb

Drage ženice...mene zanima da li neka od vas ima iskustva ili zna nekog ko živi u montažnoj kući ili šta god da su već čule za tu vrstu stambenih objekata da mi kažu kakve su...znam da na našim prostorima se ne vjeruje ni u šta osim u beton ali vrijeme za izgradnju i nije baš idealno i dugo traje a montažne su mnogo povoljnije i gotove za 2-4 mjeseca, a stan...pa nisam baš oduševljena tom idejom, jer sam odrasla u kući a sad smo u stanu i mnogo mi fali ta sloboda, dvorište...
Hvala!


moja prijateljica ima montažnu kuću,tu u blizini moje.a mi...mi imamo kuću veliku.a što da vam kažem ,kuća ko kuća...hercegovačkauser posted image


IZVORNA PORUKA: anidla

hmmm...iskreno ne razumijem se ja previse u to iako mi je tata zavrsio gradjevinu, ali nije meni blizu...mislili smo dovesti nekog arhitektu pa da vidimo sta ce nam on reci....

haj malo pojasni plssss user posted image



IZVORNA PORUKA: milenium

ja sam isto misla ovih dana pregrađivat jednu veliku sobu,a pošto imamo arhitekta u obitelji on je rekao da će nam on osmislit planuser posted image user posted image user posted image


IZVORNA PORUKA: anidla

joooj sad me hanabana zadevera sa ovom statikom user posted image  


IZVORNA PORUKA: hanabanana


IZVORNA PORUKA: anidla

hmmm...iskreno ne razumijem se ja previse u to iako mi je tata zavrsio gradjevinu, ali nije meni blizu...mislili smo dovesti nekog arhitektu pa da vidimo sta ce nam on reci....

haj malo pojasni plssss



Ako ti je tata završio građevinu onda ti ne treba statičar.
Da ne smiješ rušiti - već bi ti tata rekao.
Mi planiramo isto rušiti neke zidove, i zato mi treba statičar da uradi proračun.
Ne bih htjela da mi komšija sleti u dnevni boravak, zato mora stručnjak reći šta se smije rušiti a šta ne smije.




IZVORNA PORUKA: anidla

aaaaa, meni je to tata ljetos kad je bio objasnio "laicki"  nije upotrebljavao strucnu terminologiju pa sam se malo zbunila kad si napisala taj proracun....zid koji rusimo je skroz malen, i nije nosivi zid vec pregradni...stubva sa strana ne smijemo dirat tako da nam nece bas biti ravni zidovi ali tu cu nesto iskombinovati sa policama....

jucer smo isli trazit ponudu za zatvaranje balkona PVC, cekamo odgovor....
sadsmo u potrazi za majstorima da zidaju, ali ne znam gdje ih pronaci user posted image



IZVORNA PORUKA: milenium

nema veze ako je i pregradni zid ako je on potpora npr velikom stropu,može se sve urušit odozgor,ne sa strana.



IZVORNA PORUKA: ivana st

Prije bilo kojeg zahvata koji zahtjeva nadogradnju (posebno potkrovlja), dizanja zidova i sl. svakako je potrebno naći stručnu osobu koja će napraviti idejni projekt. Mi smo izašli iz jednih građevinskih radova a aBd uskoro bi trebali opet upasti u druge. Moj zaključak je da radovi uvijek traju duže od planiranog, dobrog majstora je zaista teško naći i novaca ode više od predviđenog, i istina je da je teže nešto renovirat nego graditi nanovo. 



IZVORNA PORUKA: milenium

slažem se s ivanom.jadan ti je onaj tko pravi kuću u ukući!!



IZVORNA PORUKA: hanabanana


IZVORNA PORUKA: milenium

nema veze ako je i pregradni zid ako je on potpora npr velikom stropu,može se sve urušit odozgor,ne sa strana.


Popora su uvijek noseći zidovi. Pregradni zidovi se rade uglavnom od rigips ploća i nikada nisu potpora, nego pregrada.




IZVORNA PORUKA: ivana st

Pregradni zidovi se mogu dizati i nema opasnosti za statiku.



IZVORNA PORUKA: anidla

jooj, necu ja rusit zid nego jednz malu kockicu od zida na kojoj je bio prozor, znaci nema nikakvog doticaja sa plafonom, a pregradu necemo radit ni od regipsa ni takvih sl materijala nego drvena konstrukcija sa kockicama u kojima ce biti ubaceno mlijecno staklo....



IZVORNA PORUKA: hanabanana

Hej, da pitam.
Tu pregradu od drvene konstrukcije ces raditi izmedju dječije sobe i ostatka stana??
i meni tako nesto treba, tj dala si mi ideju.
Ja sam kontala tu pregradu raditi od kliznih vrata, a sa strane sazidati zidove koji će držati štokove, a i ovo tvoje mi se svidja.
Imaš li nacrtano to, kako će izgledati.



IZVORNA PORUKA: anidla

ideju sam vidjela kod mm rodjaka u stanu koji je arh user posted image meni predobro izgleda, a to je ono sto bi meni ipak najvise odgovaralo s obzirom da ovako ide redoslijed (valjda ces skontati)....ide mi kuhinja sa trpezarijom i onda balkon....e ja ukidam trpezariju, i spajam je sa balkonom i to ce biti sobica...kad bih stavila zid u kuhinji bi bio mrkli mrak i ne bi mi izgledalo fino...ovo sto sam ja planirala izgleda savrseno...dace mi nekako toplinu i kuhinji s jedne strane a i toplinu sobi s druge strane i imacu bar malo svjetla....jedan dio te konstrukcije ce biti fixni, a jedan mali dio klizni cisto da mi vrata ne zauzimaju prostor....

sliku nemam ali ako odem u ovaj koji dan kod rodjaka, slikam ti....a ako nadjem negdje na netu javim ti



IZVORNA PORUKA: anidla

to se pod navodnim znacima zove Noina soba....ustvari nigdje veze jer Noa s nama spava, a znam da ce biti na kraju akbgda kad dodje druga beba da cemo mm i ja preci u tu manu sobicu a Noa i buduci seka ili braco u veliku sobu....tako to ide...sad nam treba i sad je radimo jer kad moja porodica dodje s dalekog puta da imaju kao ljudi gdje spavati....ugodno s korisnim user posted image


IZVORNA PORUKA: anidla

http://arhiva.net.hr/2009/07/21/0148007.17.jpg





IZVORNA PORUKA: anidla

3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN%26um%3D1


odprilike je to to, ali kod mene ce biti jos bolje...pitomije user posted image



IZVORNA PORUKA: hanabanana


IZVORNA PORUKA: anidla

ideju sam vidjela kod mm rodjaka u stanu koji je arh user posted image meni predobro izgleda, a to je ono sto bi meni ipak najvise odgovaralo s obzirom da ovako ide redoslijed (valjda ces skontati)....ide mi kuhinja sa trpezarijom i onda balkon....e ja ukidam trpezariju, i spajam je sa balkonom i to ce biti sobica...kad bih stavila zid u kuhinji bi bio mrkli mrak i ne bi mi izgledalo fino...ovo sto sam ja planirala izgleda savrseno...dace mi nekako toplinu i kuhinji s jedne strane a i toplinu sobi s druge strane i imacu bar malo svjetla....jedan dio te konstrukcije ce biti fixni, a jedan mali dio klizni cisto da mi vrata ne zauzimaju prostor....

sliku nemam ali ako odem u ovaj koji dan kod rodjaka, slikam ti....a ako nadjem negdje na netu javim ti



Znam tačno o čemu pričaš. I meni takvo rješenje treba iz istog razloga. S tim što meni zbog pregrađivanja dnevna osoba ostaje bez dnevnog svjetla, zato moram imati veliku staklenu površinu ne bi li to nadoknadila.
A na balkon idemo muž i ja.
A djeci ostaje spavaća.
Tako da i tebe isto čeka.




IZVORNA PORUKA: hanabanana

Hej, pa ovo je super, ovo mi nije ni palo na pamet.
Jeste nešto slično, ali ovo je puno bolje rješenje.




IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: hanabanana


IZVORNA PORUKA: anidla

ideju sam vidjela kod mm rodjaka u stanu koji je arh user posted image meni predobro izgleda, a to je ono sto bi meni ipak najvise odgovaralo s obzirom da ovako ide redoslijed (valjda ces skontati)....ide mi kuhinja sa trpezarijom i onda balkon....e ja ukidam trpezariju, i spajam je sa balkonom i to ce biti sobica...kad bih stavila zid u kuhinji bi bio mrkli mrak i ne bi mi izgledalo fino...ovo sto sam ja planirala izgleda savrseno...dace mi nekako toplinu i kuhinji s jedne strane a i toplinu sobi s druge strane i imacu bar malo svjetla....jedan dio te konstrukcije ce biti fixni, a jedan mali dio klizni cisto da mi vrata ne zauzimaju prostor....

sliku nemam ali ako odem u ovaj koji dan kod rodjaka, slikam ti....a ako nadjem negdje na netu javim ti



Znam tačno o čemu pričaš. I meni takvo rješenje treba iz istog razloga. S tim što meni zbog pregrađivanja dnevna osoba ostaje bez dnevnog svjetla, zato moram imati veliku staklenu površinu ne bi li to nadoknadila.
A na balkon idemo muž i ja.
A djeci ostaje spavaća.
Tako da i tebe isto čeka.



znam draga moja.....tako su i moji roditelji, tako cemo i mi i nije mi zao...nego sad kao kad neko pita mi volimo reci da Noi pravimo sobu ko fol user posted image

meni je problem namjestaj....sve je od ratana, mlijecnog stakla....super je to sve, lijepo izgleda al kad bebac pocne da puze... ne zelim da mi svaka druga bude nemoj tamo nemoj ovamo...zelim da ima slobodu....valjda cemo se ustelit....



IZVORNA PORUKA: anidla

drago mi je da ti se svidja, meni je stvarno prelijepo, pismeno, funkcionalno....user posted image


IZVORNA PORUKA: anidla

hej ja opet, uvijek nesto zaboravim...uglavnom mi smo se odlucili za ovu varijantu, a ako se ti slucajno odlucis, ja bih ti savjetovala samo da uzmes malo deblji profil mlijecnog stakla....sigurnosti radi user posted image


IZVORNA PORUKA: Dida79

Joj izgradnja kuce pa jos trudnoca e sve sam to prosla i da sam znala mogla sam fino stan kupiti i sve bi do sad zavrsila.A ovako mi je sve polu dovrsenouser posted image
Sad vidim ovu sliku sto je anidla postavila,odavno planiram da stavim plazmu na zid i da iznad postavim par polica.E sad ja ne bi da mi police imaju nosace vec da se na neki drugi siguran nacin postave na zid.
Nadam se da ste me razumile sta hocu i bas bi volila cuti i vase ideje...




IZVORNA PORUKA: anidla

ja imam police i nosaci im se ne vide....e sad to je napravio moj svekar, mislim postavljao na zid....mislim da idu na neke kukice i cvrste su i stabilne....valjda sam pomogla user posted image

user posted image user posted image user posted image



IZVORNA PORUKA: Dida79

Ma i ja sam nesto tako mislila,ali mi kazu da ne moze u ciglu vec samo u puni zid tj betonuser posted image


IZVORNA PORUKA: anidla

kad mene je taj zid puni zid...user posted image


IZVORNA PORUKA: NEUTJEŠNA

Ja sam prošle godine nadam se završila sa radovim,imala sam sreću pa su mi majstori bili super,sve je išlo po planu i programu,ali nije sve skroz završeno,ostale su samo još neke sitnice ali polako o tom po tom kad se mogne



IZVORNA PORUKA: balooon

evo pokusavam se na sve srtrane informisati pa da vidim i ovdje interesuje me ako mi neko zna reci koliko ce me doci izgradnja kuce od do znaci sve od zidanja unutrasnjuh radova pa do fasade sto se tice kvalitete materijala koje namjeravam ugraditi pa recimo da je od 1 do 10 kvalitete 7 pa ako ima neko ko je imao iskustvo zadnju godinu i kako ide sa firmama ako znate koliko je skuplje preko njih iz sarajeva sam pa me interesuju sarajevske cijene jer pretpostavljam da je u manjim mjestima i jeftinije praviti kucu...hvala


< Poruku je uredio acudesa RR -- 20.2.2010 18:52:44 >


_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 174
   RE: Gradite li kucu (uređujete stan)?
21.2.2010 0:23:09   
balooon
pa zar je tolika razlika iu cijenama i luksuzu zar toliko razliciti materijali postoje da cijena keramike cini mi se koju ste naveli ide od 8 do 188 jeli tako i sa crijepom prozorima itd

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *