|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište u Banja Luci
2.6.2008 13:43:49   
mišur
Hvala, Ewice!
I sama  ćeš uskoro vidjeti kako je lijepo postati mama,nema ljepšeg osjećaja na svijetu...Posebno kada ga prvi put vidiš....
Ja sam premašila termin porođaja, i nakon 7-og dana su me ostavili u bolnici, na Patologiji trudnoće. To je praksa na Paprikovcu, a i bolje je jer ti stalno prate otkucaje srca bebe, pregledaju te...Jeste da je grozno što nisi svojoj kući, ali šta da se radi. Ja sam tokom cijele trudnoće mislila da ću iz svoje kuće krenuti na porođaj, ali nije bilo tako.
Te subote sam imala bolove, ali jako slabe, na svakih sat otprilike, da bi negdje oko 21h krenuli jaki bolovi, koji su postajali sve jači, i na kraju su kontrakcije bile na svakih 10-ak minuta.Oko ponoći me pregledao doktor i rekao da bez obzira na jačinu i učestalost bolova još uvijek nisam dovoljno otvorena za porod.
U nedelju ujutro, oko 8h sam opet pregledana i tad su mi rekli da spremim stvari i siđem u porođajnu salu jer sam 3 prsta otvorena.
To je bili moje prvo porođajno doba koje sam ja uglavnom prehodala, mada sam i ležala i sjedila...Jednostavno ne znaš šta ćeš više sa sobom, pa svakakve poze isprobavaš. I disala sam kako su me učili u školi, to mi je pomoglo.
Prije odlaska te obavezno klistiraju, ništa strašno niti bolno, samo neugodan osjećaj...

Sestra me odvela u porođajnu salu sa mojim stvarima, koje ostaviš pored svog kreveta, i odmah su mi priključili indukciju, ili drip. (poput infuzije) Indukcija mi je bila uključena cijelo vrijeme. Nakon nekog vremena dr mi je probušila vodenjak, ništa bolno, i ne osjetiš!
Obavezno moraš ležati na lijevom boku dok čekaš porod, ne znam zašto, nisam se sjetila pitati, uglavnom tako je. Ne daju ti se okrenuti!
I tako sam ja ležala i ležala, i trpila bolove, i opet disala, mada te i oni stalno podsjećaju da moraš pravilno disati, jer u suprotnom gubiš snagu. I stalno pitala dr i babice kad će krenuti, jer su bolovi stvarno jaki i samo čekaš da počne porođaj i da beba već jednom izađe van...
Kad je dr procjenila da se beba dovoljno spustila, a i ti sama ćeš to znati jer ćeš osjetiti pritisak kao da ćeš vršiti veliku nuždu (to je znak da je konačno gotovouser posted image ), babice ti zavežu noge za sto (ništa strašno, to je samo iz razloga da ne skupljaš noge tokom poroda) i i govore ti da guraš iz sve snage. Znači da nema čučećeg položaja, samo ležeći. Ja sam pametnica gurala iz glave, mada sam znala da ne smijem i ne trebam, ali boljelo je pa ne znam ni gdje više gurašuser posted image , tako da su mi kapilari u očima tako popucali da su mi oči narednih 10 dana bile potpuno krvave.
Kod mene je sve bilo gotovo za nekih 5 min.  Beba se rodila iz trćeg napona i stvarno je istina da čim vidiš svoju bebicu sve zaboraviš. Više ništa ne boli. Za taj trenutak vrijedi živjeti i sve pretrpiti...user posted image
Bebicu malo okupaju, umotaju i odmah ti je daju....
Ja nisam pitala za epiduralnu, mada mislim da kod nas nema.A i da ima, pitanje je kako su naši dr stručni, jer je epiduralnu potrebno baš precizno dati.

Svaki dan u porođajnoj dežuraju 3 dr i bukvalno je po principu koji te dr zapadne. Mene je "zapala" dr Rosa Jeftović, divna dr. Ona te cijelo vrijeme obilazi, pregleda i na kraju i porađa. Pored nje, tu su dvije babice koje te takođe obilaze stalno, mjere otkucaje srca bebe, kvase ti gazu da se osvježiš jer ne možeš piti vodu....

Poslije porođaja te sašiju ako si pukla ili ako su te sjekli. To malo boli, ali pretrpi se.
Nakon toga te odguraju do tvojih na par minuta, zajedno sa bebom, koju odmah stave u inkubator, da joj je toplo, i ostave te ispred porođajne sale nekih pola sata, da ti prate stanje nakon porođaja.
Poslije toga, ideš u BAbinjare, gdje se odmoriš nekih 2-3 sata, nakon čega donose bebu na prvi podoj....
Što se toga tiče, mislim na dojenje, to je posebna priča, i mogu ti samo savjetovati da pripremiš bradavice za dojenje...
Eto, napisala sam se svega i svačega, i što jesi i što nisi pitala,ali nadam se da će ti biti pomoći....
Pitaj opet nešto ako te zanima, i ako sam nešto slučajno propustilauser posted image
Bebica se probudila user posted image i moram ići....
Ako te

(odgovor članu ewica)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Porodilište u Banja Luci
3.6.2008 19:33:22   
ewica
Eh, hvala, hvala, hvala:)user posted image I još jedno-koliko se ostaje u bolnici nakon porođaja i šta treba ponijeti za bebu u porodilište?
I kada tat može da vidi bebu po prvi put?
Mene možda čeka i carski rez, odnosno-već sam jedan carski rez imala, pa ima i ponovo mogućnost operacije, iako ljekar uzima u obzir i vaginalni porođaj. Ja onda željela bih se maksimalno pripermiti, prije svega psihički, na eventualni prirodni porođaj.

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Porodilište u Banja Luci
3.6.2008 20:47:36   
mišur
Treći dan te puštaju kući, ako je sve sa tobom i bebicom ok.
Tata bebicu vidi čim se rodi, u onom famoznom hodniku sa ostatkom familije koja je čekala,ali je bebica u inkubatoru i sve traje neka 2 minuta. Nakon toga je može vidjeti kroz staklo na Babinjarama, babice mu je pokažu.
Nažalost, moći će je uzeti u ruke tek kad napustite bolnicu.

Za bebicu obavezno ponesi Pampers pelene, jer traže od tebe da ti presvuku bebu, pošto ti to ne radiš.I ne traže obične pamučne pelene, nego isključivo Pampers. Ponesi i koju gazicu,ako beba bljucne da je imaš čime očistiti, i koju pamučnu pelenu, da staviš na krevet ispod bebe,pošto je njihova posteljina užas. Mada oni ne dozvoljavaju da donosimo svoje pelene, jer su njihove sterilne! Možda i jesu, ali su tako sive i ružne....
Za sebe znaš šta ti sve treba, prošla si to već jednom.






(odgovor članu ewica)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Porodilište u Banja Luci-samo pohvale!
2.10.2008 13:10:48   
ewica
Prošle srijede porodila sam se u banjaluckom porodilistu.Porodjaj carskim rezom. Nakon svega,sto sam cula i citala o nasem porodilistu, bila sam veoma i uplasena,i zbunjena, ne znajuci sta me ocekuje. i eto,iznenada-odusevljena sam!!!!!!!Osoblje fenomenalno,ljekari,sestre,babice...Sestre za bebe vrlo rado su pomagale oko dojenja,dodavale bebu,pedijatar na odeljenju-fantastican!Porodiliste je cisto,uredno,jedino hrana uopste ne valja.Ukoliko neka od vas plasi se radanja na paprikovcu-nemojte,vecina prica,cini mi se, nije istinita!
Ja sam zaista prijatno iznenadjena svim,sto sam tamo zatekla.

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Porodilište u Banja Luci
2.10.2008 13:13:45   
Anoniman
cestitam ewice na prinovi user posted image
drago mi je da je sve proslo kako treba, a sto je najvaznije da si i ti zadovoljna sa svime

LP

(odgovor članu ewica)
  Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Porodilište u Banja Luci
2.10.2008 16:39:22   
ewica
Hvala.hvala,hvalauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Porodilište u Banja Luci
11.10.2008 20:54:07   
mišur
Ewice, čestitam na bebici!user posted image
Drago mi je da je sve prošlo super...
I ja nosim lijepe uspomene i iskustvo sa Paprikovca, ali, nažalost, uvijek ima i suprotnih...
Uživaj u bebici...

(odgovor članu ewica)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Porodilište u Banja Luci
20.6.2009 22:41:27   
mladjo_78prnj
Pozdrav svima!
Novi sam član ovog foruma i imam dosta pitanja, a takođe nekih informacija vezanih za porodilište u Banjaluci. Krenuću od prve trudnoće i porođaja. Prije 4 godine ležala sam na patologiji trudnoće 3 dana, jer sam prekoračila termin skoro 3 pune sedmice. Uslovi nisu bili toliko loši kao ni odnos sestara. Redovno su me pregledali, pratili otkucaje srca djeteta i kontrakcije. Trećeg dana u 12 sati odvedena sam u porodilište, nakon od bolova neprospavane noći, gdje mi je doktor rekao da ćemo brzo završiti i odmah probio vodenjak. Nakon toga bolovi su prestali i uslijedilo je 9 sati okretanja sa jednog na drugi bok, bockanje i slično. U međuvremenu odgledala sam cjelokupni porođaj žene koja je ležala u istoj sali i malo me hvatala panika. Nakon 9 sati nastala je trka oko mene, svlačenje na brzinu i odvlačenje u operacinu salu na carski. Zaspala sam iste sekunde nakon što su mi dali anesteziju, a probudila se odmah po završetku zahvata. Obaviještena sam da je beba u redu i odvežena na intezivnu njegu gdje sam lezala 24 sata. Tada mi je babica prvi put donijela bebu i sasvim kratko ostavila da leži kraj mene. Sa intezivne sam prebačena u babinjare. Odmah su mi sestre pomogle da ustanem i osvježim se, a drugi dan sam bez problema hodala i sjedala, dok je ustajanje iz kreveta i uzimanje bebe bilo izvodljivo tek 5-ti dan. Do tada su mi pomagale porodilje koje su bile u blizini. Što se tiče odnosa osoblja nisu bili toliko loši, rutinski su obavljali svoj posao bez neke prisnosti, ali i bez galame i terorisanja. Izašla sam 7 dana nakon porođaja i brzo se oporavila.
To je bilo moje ne baš najbolje opisano iskustvo vezano za prvi porođaj. Sada imam nekoliko pitanja vezanih za drugi porođaj u Paprikovcu. Zanima me na koji način bi se mogla poroditi ovaj put? U 37-oj sam nedjelji trudnoće, mirujem već 15 dana zbog prijevremenog otvaranja. Juče mi je doktor rekao da mirujem još 10 dana, a zatim me salje na patologiju. Imam veliku želju da što duže budem kod kuće ili da se što brže vratim kući, pa bih voljela da me neko sa sličnim iskustvom obavijesti koliko dugo bi mogla ležati na patologiji do porođaja i kakvu proceduru da očekujem? Toliko za sada. Veliki pozdrav 

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Porodilište u Banja Luci
26.6.2009 13:57:57   
mišur
Prvo da ti poželim dobrodošlicu na ovaj forumuser posted image user posted image
Ja sam se prije godinu dana porodila na Paprikovcu i pokušaću ti odgovoriti na tvoje pitanje..
Na Patologiju trudnoće ćeš biti upućena samo ukoliko si prešla termin nekoliko dana..
U suprotnom, ideš od kućeuser posted image
Mene su ostavili nakon 5 dana poslije termina i bila sam tamo 3 dana..Treći dan je porođaj krenuo, pa sam otišla u rađaonu, a onda na Babinjare...Još uvijek je praksa da mamu i bebu treći dan otpuštaju nakon porođaja, naravno, ako je sve ok..
Ako ti je dr rekao da će te poslati na Patologiju, to je vjerovatno zbog ranijeg otvaranja, da budeš pod nadzorom dr, da prate otkucaje srca bebe.. Znaš već i sama...
U svakom slučaju, bolje je i tako, da si sigurna..A znam kako je tamo dosadno, dan kao godina, pogotovo sad kad imaš i drugo dijete..
A što se tiče načina na koji ćeš da se porodiš, to je najbolje da vidiš sa svojim dr....Teorijski znam da je moguć prirodni porođaj nakon carskog, ako nema nikakvih komlikacija...
Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj ovako ili na pp...
A želim ti brz i lak porod, koji god da bude, i zdravu bebanu..user posted image


(odgovor članu mladjo_78prnj)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Porodilište u Banja Luci
9.7.2009 12:49:32   
Jello
Drage moje,

pročitala sam sve od početka što ste pisale ,ali opet ja imam neka svoja pitanja. Sad sam u šestom mesecu i trudnoću mi vodi dr Vesna Ćurić , jer već jako dugo idem kod nje i upoznata je sa komplentnim mojim zdravstvenim stanjem. A inače mi je sve mnogo bolje kod njih u klinici, jer je ona jako dobar doktor i jako je pažljiva tako da sam kraj nje opuštena. Interesuje me da li je neko tako vodio trudnoću kod nekoga privatno da li je zbog toga imao problema za porodjaj na Paprikovcu? Da li je istina da nikoga ne možeš videti od ulaska do izlaska iz bolnice? Ko je od doktora gore najbolji? Da li ima potrebe da se traži neka veza pre ili može proći i bez toga? Uh,koliko pitanja a imam ih još:)

Nadam se da će te mi pomoći....user posted image

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Porodilište u Banja Luci
9.7.2009 13:23:28   
mišur
Mojoj jako dobroj prijateljici je baš dr Vesna Ćurić vodila trudnoću..
Kad je prešla termin, uputila je da se javi u bolnicu i nakon toga više nije kontaktirala sa njom, jer je ostala u bolnici čekajući porođaj..
Ja sam vodila kod dr Dragice Draganović, koja je tad radila i privatno i u bolnici..Kad sam ušla u deveti mjesec, zabranili su im da rade na dva mjesta, pa sam ja nastavila ići kod nje u bolnicu..Na kraju sam prešla termin, ostavili su me u bolnici i u subotu je moja dr bila dežurna i rekla mi da ako se ne porodim do ponedeljka da ćemo ići na provocirani porod...U nedelju, 9 dana preko termina, porod je krenuo i mene je porodila druga dr, Jeftović Rosa...
U suštini, i ti ćeš ići kod vesne do kraja i ako ti prđe termin, uputiće te gore, a ako ti ranije krene porod, naravno da ćeš sama otići u bolnicu...
Javićeš se u prijemnu ambulantu, pregledaće te, uzeti tvoj trudnički karton, uraditi klistiranje i depilaciju (ako se nisi sama pripremila) i uputiti u porođajnu salu...
Tamo ćete primiti babice i dr koji je dežurni...U smjeni uvijek rade tri dr, i zavisno koji je slobodan, preuzima te i on vodi tvoj porođaj...
Uglavnom, babice su te koje su stalno uz tebe, a dr te obilazi s vremena na vrijeme...Naravno da prisustvuje porođaju na kraju i on je taj koji te šije(ako dođe do toga)..
Ja sam, znači, imala svoju dr, ali me na kraju nije ona porodila, već dr koja se zadesila u toj smjeni..I bila je divna, zaista!
Nisam imala nikakvu unaprijed dogovorenu štelu, već su moji preko nekih prijatelja doktora iz druge branše zvali porođajnu salu i rekli da me pripaze...
I zadesilo se da je dežurni anesteziolog školski drug moje svekrve, pa je mm preko njega poslao babicama po 50 KM..Mm je dr počastio kad je porod prošao...
Moje lično mišljenje je da je dobro imati nekog svog, što kažu...nekoga ko će nazvati za tebe, čisto da se ti sigurnije osjećaš...
Ja mogu reći da su prema meni bili super, stavrno korektni i divni...Ne znam jeli zbog tih poziva ili para, ili što sam stvarno bila mirna i poslušna, glasa nisam pustila...I na kraju su me pohvalili kako sam bila hrabra, da odavno nisu vidjeli hrabriju porodiljuuser posted image user posted image user posted image
Znam da ne vole žene koje prave scene, vrište, galame, psuju, ne slušaju...
Bila sam svjedok jedne takve scene i znam preko mojih prijateljica koje su se tako ponašale...

Eto, svašta sam ti napisala, a opet sam sigurno puno toga zaboravila..
Šta god, ali bukvalno šta god, te zanima slobodno pitaj ovako ili preko pp i rado ću ti odgovoriti..
Sjećam se sebe kakva sam bila i znam da me milion stvari zanimalo...

(odgovor članu Jello)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Porodilište u Banja Luci
9.7.2009 13:28:31   
mišur
IZVORNA PORUKA: Jello

Da li je istina da nikoga ne možeš videti od ulaska do izlaska iz bolnice? Ko je od doktora gore najbolji?


sad sam vidjela ova pitanja...user posted image
Nije istina da nikoga ne možeš vidjeti...
Odmah poslije porođaja ćeš vidjeti svoje, tj.one koji su te čekali da se porodiš, i beba će biti sa tobom..Taj susret traje kratko, minut dva, i onda te voze u tvoju sobu...
Tu ti već može ući mm, donijeti hranu, malo porazgovarati sa tobom...
Posjete su radnim danom od 16-17h, vikendom od 10-12h...
Zavisno od sestara u smjeni, posjete možeš primati u bilo koje doba dana, samo zavisi hoće li ih pustiti da uđu..

Koji dr je najbolji?
Svako će ti reći drugačije...Poznati su Savić, Ećim-Zlojutro, Draganović,Božić, Bokan...Ma ima ih baš puno!
I mislim da su nijanse u pitanju, zavisno od iskustav sa svakim od njih...

(odgovor članu Jello)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Porodilište u Banja Luci
15.7.2009 13:45:33   
Jello
Hvala ti Mišure puno si mi pomogla. Javljaću se ja verovatno sa još puno pitanja, možda čak i sa istimuser posted image , kako vreme bude odmicalo. Veliki pozdrav

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Porodilište u Banja Luci
15.7.2009 14:29:54   
zoki g
Evo i ja da vam se javim na brzinu jer ne stižem od bebčeta
i ja sam iz Banja Luke, čitala sam s vremena na vreme ovdje ali nisam nikako pisala...
e da ti odgovorim Jello...nije problem uopšte ako vodiš trudnoću privatno jer sam ja vodila u Deamedici kod dr Stošić i kad sam otišla gore nisu me pitali ni zašto ni kako...inače rodila sam 19.05., a što se tiče štele ja nisam ništa ganjala jer sam dobila trakav savjet od kolegice koja gore radi da je tako najbolje, pošto je bilo par slučajeva da se to sa štelom zakomplikuje prilično...
od dr po meni je dr Savić najprijatniji bar meni bio...
a najveća mana je to što ima puno dr na specijalizaciji i ovi stariji sve njima prepuste a ovi nemaju pojma, inače ih se kod mene izredalo mnogo jer sam ležala 10 sati u rađaoni pa ih je bar 6 me pregledalo i na kraju me šila ta što je na specijalizaciji...
najviše ti babice pomognu u toku poroda, tako da je mm kad je došao da me vidi njima donio kesu a dr ništa po mom naređenju...

(odgovor članu Jello)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Porodilište u Banja Luci
16.7.2009 12:53:04   
Jello

Hvala Zoki i tebi puno.. za tebe imam još nekih pitanja pošto si ti skoro bila gore. Šta si nosila od stavri sa sobom? Koliko si dugo ležala?
Jesi mogla da primaš posete u sobu ili? Kakav ti je opšti utisak na osoblje i porodilište? Eto to za sada pa se čujemouser posted image

(odgovor članu zoki g)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Porodilište u Banja Luci
22.7.2009 10:01:12   
zoki g
Jello evo ja tek sad pro;itala tvoju poruku... od stvari ti trebaju mrežasti ulošci nekoliko pakovanja (ja sam nosila tri), peškiri bar 3, sapun, četkica i pasta za zube, toalet papir... za bebu samo pampers pelene, a spavaćice sam ja njihove uzimala jer nema potrebe svoje da prljaš i papuče sam nosila njihove gumene, mada sam nosila svoje... e da ponesi sebi AD kapi uljane za bradavice jer svakom kažu da maže sa tim da bi omekanile bradavice i da ne bi nastale ragade...
posjeta u sobu ne može ni slučajno, gore je kao karantin user posted image , moraš ti izaći na vrata i ima neka sobica za prijem gdje ulazi posjeta jedni po jedni ali to ne možeš dočekati, pa sam ja na brzinu istrčavala na hodnik da se ispričam sa njima...
a muža možeš zovnuti kad se porodiš da dođe dole kod rađaone i da vidi tebe i bebu user posted image
što se tiče usluge ne mogu se baš požaliti, osrednje, sve zavisi ko je u smjeni ima ih stvarno ljubazni... higjena je na nivou, hrana je užasna zato angažuj nekog da ti donosi hranu svaki dan...
ako se sjetiš još nečega pitaj slobodno, zaboravila sam šta još da napišem...
pozdrav i srećno...
kad ti je termin???

(odgovor članu Jello)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Porodilište u Banja Luci
25.8.2009 11:32:11   
Jello
Ja još uvek radim pa nikako da odgovorim. Termin mi je kraj oktobra-početak novembra.. uguši me kiselina više ne znam šta da radim.

Ti meni molim te piši sve što bi mi pomoglo i što bi trebala znati..user posted image

(odgovor članu zoki g)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Porodilište u Banja Luci
25.8.2009 11:58:44   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: nely

osoblje je haos neljubazno,cak joj nisu pokazali nacin dojenja,a posto je prva beba logicno je da nije znala,


ni u Sarajevu ja ne vidjeh da ikom objašnjavaju kako se doji izuzev možda onim porodiljama koje rode na carski pa ostaju duže, kad ih vide da se muče čuh izderu se i odu
Nigdje draga moja ljubaznosti nema, nažalostuser posted image
A mislim da bi nešto više o bolnici saznali na ringeraja.rs

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu nely)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Porodilište u Banja Luci
14.9.2009 13:04:30   
Jello
Drage moje jeste li čule za doktoricu Draganović? Meni rekoše da se moram prebaciti sad kod nekoga gore na Paprikovac ,jer još uvek idem privatno kod svoje doktorice u kliniku Jelena. Koliko tačno treba dati para doktoru i babicama ili kome već? Ja sam stupila u kontakt s nekom babicom koja gore više ne radi jer je u penziji ,ali mi je rekla neke nenormalne cifre, a ja mislim da je to neki dogovor izmedju njih jer u suprotnom mm i ja mormao dići kredit od 5000 da bi se porodilauser posted image . Hvala vam unapred.... 

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Porodilište u Banja Luci
14.9.2009 13:40:06   
mišur
Upravo sam ti napisala ogroman post koji je samo nestao kad sam ga poslala......
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sad ću morati skratiti, jer ne mogu opet isto.........
Ja samvodila trudoću kod dr Draganović...Jako dobar stručnjak, to će ti savko reći..Prva je dr koja je porodila trojke! U odnosu sa pacijentima je malo čudna i povučena, ne voli puno pričati, ali meni je bilo bitno da sve ubude u redu, pa mi to nije ni smetalo...

Plaćanje babicama i dr...
MM je počastio babice sa 50 KM, i to preko anesteziologa koji je bio u rađaoni kada i ja, a prijatelj je od moje sveki...A dr je počastio kad se završio porođaj, mislim sa 100 KM ili e, više sam i zaboravila o kom iznosu se radi,ali nešto od navedenog je bilouser posted image

Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj...

Ja te mogu posavjetovati da odeš u školu za trudnice, kod tete Nade, kod muzičke škole u Novoj Varoši...Meni je to bila odlična psihička priprema za porođaj...I ugodno druženje sa ostalim trudnicama...
Ako ti treba broj telefona, javi mi ...

< Poruku je uredio mišur -- 14.9.2009 13:42:01 >

(odgovor članu Jello)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Porodilište u Banja Luci
15.9.2009 12:27:22   
Jello
Hvala ti Mišure puno.. Baš bi volela ići na taj kurs da se malo pripremim jer me svaki dan sve više strah ,a ne znam čega:) Ako možeš pošalji mi broj pa da ih mogu kontaktirati i prijaviti se. Tebi sve što može pasti na pamet ,a  da bi bilo dobro da znam ti meni piši jer mi sve puno znači.

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Porodilište u Banja Luci
15.9.2009 13:22:57   
mišur
Mislim da je broj 065/612-556, žena se zove Nada i super je...

Kod kuće mi je broj, pa nisam sigurna, ali probaj nazvati, pa ako ne bude taj, javi mi se..
Mislim da bi je već trebala nazvati, pošto ti je termin krajem oktobra-taman ti je sad vrijeme da im se priključiš...Ja sam krenula i ranije, od 7. mjeseca...
Mislim da ćeš se dosta opustiti na tim vježbicama...Uče se tehnike disanja, sve faze porođaja, teta Nada ti sve objasni od momenta kad dođeš u bolnicu do odlaska kući šta te i kada čeka, uči se dosta o dojenju, previjanju bebe...

Kažem ti da je meni dosta pomoglo u smislu da me baš opustilo od straha od porođaja, koji je normalan..Moj ti je savjet da ne razmišljaš puno o tome,boli jako i toga trebaš biti svjesna, ali i brzo prođe, sva sreća, i isto tako, vjeruj mi, čim ugledaš bebu sve ćeš zaboraviti...user posted image
Nije to samo glupa fraza...user posted image user posted image


Ja bih ti još savjetovala da se dooooobro pripremiš oko dojenja-pročitaj sve što možeš i što više možeš..Na pdf dojenje imaš jako puno korisnih savjeta i informacija...
To ti savjetujem, da ne bi bila kao ja koja sam mislila da je to jedna prosta prirodna stvar(ne kažem da nije prirodno),oko koje ne treba puno truda i muke...
A treba jako puno truda da održiš dojenje, puno želje i volje, upornosti...
Ja sam imala i mastitis i ranjene bradavice, užasne bolove pri svakom dojenju nekih mjesec dana, i sve to jer se nisam pripremila...

Zato, navali na literaturu, čitaj, pitaj, polako se pripremaj, odmaraj što više možeš i uživaj u zadnjim mjesecima prije nego što stigne bebara...user posted image
Ja sam na rr skoro savki dan, pa pitaj sve što te zanima...

Znaš li kojeg je pola beba?



< Poruku je uredio mišur -- 15.9.2009 13:25:04 >

(odgovor članu Jello)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Porodilište u Banja Luci
16.9.2009 10:01:21   
Jello
Mišure samo da znaš koliko mi pomažeš..Zvala sam teta Nadu i dogovorila se s njom tako da grupa počinje za par dana. Bebin pol ne znam jer je beba okrenuta na zadak pa me i to brine. Moja doktorica kaže da to može ostati tako do poroda pa se onda okrenuti , ali ako ostane onda najčešće ide carski rez. Meni je u principu baš svejedno i našla sam imena za oba pola pa šta bude samo da je živo i zdravo.

Moram sad potražiti tu literturu o dojenju jer sam i ja mislila da to nije ništa i da je to neki usputni normalan proces.Sutra ću da idem kod doktorice Draganović prvi put. Jesi li ti kupovala u devetom neke stvarčice za bebu ili su tvoji kad si bila u bolnici pošto me satraše sa raznim babskim pričama? Gde u BL si uopšte kupovala jer je meni sve do sada što sma gledala oskudno snabdeveno? Veliki pozdrav

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Porodilište u Banja Luci
16.9.2009 12:03:28   
mišur
Baš mi je drago da si se dogovorila sa teta Nadom:)
Vidjećeš da će ti koristiti i druženje sa trudnicama, a i svašta ćeš naučiti...

Znam da se bebe pred sami porođaj znaju okrenutu, tj. namjestiti kako treba, tako da se nemoj brinuti..
U krajnjem slučaju, i ako budeš morala na carski rez, opet je to za dobro tvoje bebe...

Ja sam počela kupovati stvari za bebu kad sam ušla u deveti mjesec...
Meni je bilo suludo da ništa ne kupim i da to onda za mene rade moji najbliži kad ja budem u porodici..To je moja beba i ja sam htjela da ja za njega biram bukvalno sve-od kapica, čarapica,gegica, benkica do kolica i krupnijih stvari...
Ni mm, ni moja mama, ni svekrva, samo ja...user posted image user posted image
Najviše sam kupila u Bojpromu u Novoj Varoši, jer kod njih imaš bukvalno sve-pelene, peškire, dekice, gegice, benkice, bodiće...
Kupovala sam i onako usput po nekim radnjicama po gradu kad mi se nešto svidi...
Imaš i dobar izbor u robnoj kući Kastel na I spratu, mislim da se radnja zove Biciani, ali je u Bojpromu bolji izbor i malo su povoljniji...

Što se tiče dojenja, teta Nada će vam pokazati kako se to praktično radi, ali mislim da bi bilo dobro da malo pročitaš na pdf Dojenje i dodavanje- Bolne bradavice i mastitis...
To su najčešći problemi kod dojenja na samom početku...Ja sam ih imala, što ne mora da znači da ćeš i ti, ali eto bolje je da budeš spremna...
Naravno, šta god da te bude zanimalo u vezi dojenja ili bilo čega drugog, tu sam...

Sretno sutra na pregledu i javi kako je bilo...Dr Draganović je super dr i to ti je najbitnije...

(odgovor članu Jello)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Porodilište u Banja Luci
16.9.2009 17:37:38   
honey84
  Evo i ja da javim na ovu temu! Porodila sam se na Paprikovcu prije skoro godinu dana!

Odozgo nosim grozno iskustvo sa pedijatrijskim sestrama!

Uglavnom javila sam se da pohvalim dr draganovic! Zena je divna!

Mislim da sa njom svi nose pozitivno iskstvo! 

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *