|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  235 236 [237] 238 239   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
28.2.2011 13:07:45   
bebacha
e bem ti ove nase pedijatre.e jesam ljutauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa toliko mucit djete s uzimanjem urina i sve to bezveze.fujjjj nam drzave,pedijatre i svega ostalog.felix sto prije djete vodi privatno

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5901
28.2.2011 13:08:14   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Znam da te zbunjujem i na muku ti sjedam, ali nemam losu namjeru uopste. Ovo sve sto ti pisem govorim ti sa medicinske strane, jer koliko toliko sam medicinski potkovana bar sto se tice toga. Ja imam dobar caj za baje u urinu, vise vrsta trava i svacega necega ali dosta se njega mora popiti u toku dana i posle njega se definitivno ne vracaju baje, ja sam tako izlijecila echerihiju koju sam imala svaki drugi mjesec i bila non stop na garamicinima, a i oni su veoma toksicni da znas za bubrege i evo dvije i po godine hvala Bogu posle tog caja se nikad nije vratila i urin savrseno cist, pa ako hoces mogu ti napisati pa da mu pravis. ali onda silom ga moras natjerati da pije.

ja sam te shvatila jer i meni nije jasna ova pedijatrica i ja sam joj zato rekla, ali isprepadasmo zenu morace jos nesto za smirenje radi nas popiti i ovako je nikakva.
a hocu ja taj recept, a smiju li to bebe piti jer meni je dr rekla nista sto djeluje kao diuretik jer je on mali pa smije samo brusnicu, a ne smije ni uvu ni nista slicno.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5902
28.2.2011 13:08:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MALA1994

IZVORNA PORUKA: felix

dajem antb jer bi se kaze mogla tura vratiti valjda zna sta radiuser posted image bris grla sacekat jer skoro antb ispio pa sad kad odem radice bris grla ...provjeriti ovo sad pije za bakteriju ne bris.
Dala mi je za urin ovaj esebsul prema antibiogramu, ionako bi ga dala kad bude i drugi nal. gotovo ....isto mi dodje kontas...
Da zalosno za cekanje nalazauser posted image user posted image nece kaze biti gotov do cetvrtka eto zavuce me opet i opet ,a gdje je treci nal urinokulture u petak i nema je do poned.eventualno utorka hebo drzavu ..
Helem samo se vozam , po bolnicama .

izvini, nemoj da mislis da te ja napadam,ljuta sam ,zao mi djeteta a i tebe sto se sekiras.ok, ako ne zelis na dvije strane da ides sacekaj par dana prije slijedecih nalaza.znaci on je popio jedan antibiotik za bris grla i sada treba da pije esbesul za mokracu, jeli tako!?
nije mi jasno samo zasto se na prvi nalaz daje odmah antibiotik, kod nas se moraju uraditi najmanje tri da bi se dala terapija, eto to mi nije jasno, jer ne mora ti slijedeci uopste biti pozitivan mozda je bakterija sa povrsine koze a uopste nije u urinu, razumijes sta hocu da ti kazem..

al kako da se zna da je baja sa pocetka koze ili urinu svjedeno ona je tuuuuuuuuu
sad ste me rasplakale ....
eto, neljutim se na vas ...al glava mi rojiiiii ko kosnica

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 5903
28.2.2011 13:08:31   
Anoniman
Znam da ti nije do toga sekunde, vec par dana hocu ovo da napisem, ali sve kontam pogresno ces me shvatiti, a to najmanje zelim. Zao mi djeteta, a i tebe koliko se sekiras zbog nekog nesposobnog doktora. Nije mi jasno kako tako moze uvazavati nalaze pod antibioticima, ti najbolje znas. Izvini jos jednom molim te, kao sto rekoh nemam losu namjeru.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5904
28.2.2011 13:11:51   
Anoniman
Mala meni su rekli djeca posle godinu dana smiju, jer ide i zob i raz i kukuruzna svila i petiljke tresanja i koncentrat uve u kapima ili herbion kapi i svasta jos nesto. Sad ja ti mogu napisati pa pitaj nekog smijes li dati, meni je to dala recept jedna stara farmaceutkinja i rekla tada da djeca od godinu dana smiju, moje sestre mali od dvije i po je pio.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5905
28.2.2011 13:12:04   
Anoniman
sad nista neznam
neljutim se na vas ma jok user posted image al samo znam DA NEDAM JOJ VISE ANTB.DA DAJE IKAKAV KAD ODNESEM OVAJ NAL DA JE NAJGORI NEDAM.....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5906
28.2.2011 13:14:11   
Malenaoduvijek

dajem antb jer bi se kaze mogla tura vratiti valjda zna sta radiuser posted image bris grla sacekat jer skoro antb ispio pa sad kad odem radice bris grla ...provjeriti ovo sad pije za bakteriju ne bris.
Dala mi je za urin ovaj esebsul prema antibiogramu, ionako bi ga dala kad bude i drugi nal. gotovo ....isto mi dodje kontas...
Da zalosno za cekanje nalazauser posted image user posted image nece kaze biti gotov do cetvrtka eto zavuce me opet i opet ,a gdje je treci nal urinokulture u petak i nema je do poned.eventualno utorka hebo drzavu ..
Helem samo se vozam , po bolnicama .

izvini, nemoj da mislis da te ja napadam,ljuta sam ,zao mi djeteta a i tebe sto se sekiras.ok, ako ne zelis na dvije strane da ides sacekaj par dana prije slijedecih nalaza.znaci on je popio jedan antibiotik za bris grla i sada treba da pije esbesul za mokracu, jeli tako!?
nije mi jasno samo zasto se na prvi nalaz daje odmah antibiotik, kod nas se moraju uraditi najmanje tri da bi se dala terapija, eto to mi nije jasno, jer ne mora ti slijedeci uopste biti pozitivan mozda je bakterija sa povrsine koze a uopste nije u urinu, razumijes sta hocu da ti kazem..

al kako da se zna da je baja sa pocetka koze ili urinu svjedeno ona je tuuuuuuuuu
sad ste me rasplakale ....
eto, neljutim se na vas ...al glava mi rojiiiii ko kosnica

izvini duso jos jednom, nije ni meni namjera da te nasekiram.ja ti govorim iz licnog iskustva, jer nekada moras biti bezobrazna, pokazati zube i otici i na drugu stranu da bi te neko shvatio ozbiljno.tek kad shvate da ti nisi bilo ko onda se ponasaju drugacije prema tebi vjeruj mi

ti se smiri i polako razmisli sta mislis da je najbolje za njega, jer ti to najbolje znas.mi ti pokusavamo pomoci svojim sugestijama, ali sve smo malo ljute na doktore jer se oni vise manje igraju sa nasom djecom a mi smo bespomocni.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5907
28.2.2011 13:16:11   
Malenaoduvijek

Mala meni su rekli djeca posle godinu dana smiju, jer ide i zob i raz i kukuruzna svila i petiljke tresanja i koncentrat uve u kapima ili herbion kapi i svasta jos nesto. Sad ja ti mogu napisati pa pitaj nekog smijes li dati, meni je to dala recept jedna stara farmaceutkinja i rekla tada da djeca od godinu dana smiju, moje sestre mali od dvije i po je pio.

hajde napisi ljubim te pa cu pitati pedijatricu svakako idem danas

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5908
28.2.2011 13:19:33   
Anoniman
Ajd samo mi ovo kazeite znaci nisam ja jedina budala kojoj daje nal da vedi pod antib . nije ista ped. znaci zena danas kuka kako hoda stalno , sa nal. kako pije stalno antb.i vadi nal.
Znaci i kad smo u Bol. lezala sa anelom sve se isto desavalo trosio lekove , vadili nal.krv urinokulturu ...
Sve isto i to na pedijatriji.eto....

Neposredna veza do poruke: 5909
28.2.2011 13:20:37   
Anoniman
1/2 case od jogurta zobi,
1/2case od jogurta razi
1,5 litar vode kuhati pola sata na laganoj vatri, procijediti vruće i u to dodati po tri prstohvata kamilice, kunice, kukuruzne svile, preslice, smrekove bobe i peteljkih od tresanja, da odstoji pola sata, procijediti i dodati sok od jednog limuna, 1 casu kisele vode, piti u toku dana, u tri navrata kapati herbion kapi za bubrege ili uva koncentrat, odrasli tri puta 20 kapi, a djeca 8kapi. Ne smije se nista slatko jesti.
Dok se ovo pije jedan dan piti limunadu pored ovog, drugi danu najbolje donat, jer oni uzburkavaju baznu kiselinu urinarnog trakta i tjeraju bakterije. Sad djeca nece popiti cijelu ovu mjeru sigurno, ali sto vise popiju to bolje. Ja sam pila sedam dana i nije mi se vise nikad vratilo.

Neposredna veza do poruke: 5910
28.2.2011 13:27:58   
Anoniman
sad cu je bas naz. da mi pojasni neke stvari!!!!
Da vidim sta ce rec. ???

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5911
28.2.2011 13:29:34   
Malenaoduvijek

Ajd samo mi ovo kazeite znaci nisam ja jedina budala kojoj daje nal da vedi pod antib . nije ista ped. znaci zena danas kuka kako hoda stalno , sa nal. kako pije stalno antb.i vadi nal.
Znaci i kad smo u Bol. lezala sa anelom sve se isto desavalo trosio lekove , vadili nal.krv urinokulturu ...
Sve isto i to na pedijatriji.eto....

nisi ti budala, ti radis kako ti dr kaze jer mislis da ona treba da zna sta radi.nemoj se sada sekirati, ti ne zelis nista da radis na svoju ruku i radi i dalje kako mislis da je ispravno.
nemoj se molim te sekirati, bic to ok, ma i mene evo vozaju zeno draga poludicu i od dr i od nalaza.samo je moja pedijatrica oprezna jer je prosle godine imala neugodno iskustvo sa mojim starijim pa je sada vise nego oprezna.
a slobodno ti pokazi njoj zube, ali nemoj se svadjati..

ljubim ja vas

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5912
28.2.2011 13:32:16   
R&T@
ja citam,citam i mislim

AKO ANEL PIJE ANTIBIOTIKE DDABA VADI NALAZEuser posted image user posted image user posted image user posted image

jesam li u pravu?

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5913
28.2.2011 13:34:27   
Anoniman
zvala sam ovako:
PITAM JE  jel nal. pouzdan i jel vazeci ako djete pije antb . a vadi nal
I dokle cete vi meni davat sirupe lekove
ONA ce : Pa naravno da jest kakvo je to pitanje , i kakve ima veze sa nalazom i antb ako pije danas smo ponovili nal. dala je ko esebesul prema antb i tako ce sve davat po antb lekove , ako treba dok nal ne bude u redu

Kaze da u cetvr. dodjem sa nal. ako ne bude u uredu dat ce opet prema tom novom nal. i antibiogramu drugi lek...
VALJDA KAZE PEDIJATRICA ZNA , STA RADI I DAJE  ljutito
ocito po mom glasu skontala , da mi nesto nejasno eto

Neposredna veza do poruke: 5914
28.2.2011 13:36:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tajra

ja citam,citam i mislim

AKO ANEL PIJE ANTIBIOTIKE DDABA VADI NALAZEuser posted image user posted image user posted image user posted image

jesam li u pravu?
jesi sad sam zvala i opet mi rece da "to nema veze " eto ubite me al tako mi rece i da ce sve davat prema antibiogramu novi lek dok kao nebude nal. uredu ljutito

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 5915
28.2.2011 13:39:17   
Malenaoduvijek

zvala sam ovako:
PITAM JE  jel nal. pouzdan i jel vazeci ako djete pije antb . a vadi nal
I dokle cete vi meni davat sirupe lekove
ONA ce : Pa naravno da jest kakvo je to pitanje , i kakve ima veze sa nalazom i antb ako pije danas smo ponovili nal. dala je ko esebesul prema antb i tako ce sve davat po antb lekove , ako treba dok nal ne bude u redu

Kaze da u cetvr. dodjem sa nal. ako ne bude u uredu dat ce opet prema tom novom nal. i antibiogramu drugi lek...
VALJDA KAZE PEDIJATRICA ZNA , STA RADI I DAJE  ljutito
ocito po mom glasu skontala , da mi nesto nejasno eto

e izvini ali ona je bezobrazna, to su oni nadobudni tipovi, gdje ces ti sumnjati u ono sto ona radi.

a ti si pricala sa dr ili sestrom?
pa zar tebi nije glupo, dala mu jedan ant danas a u cetvrtak drugi, e j lud zbunjenog..user posted image
ne znam stvarno ali ona je bezobrazna.

ja bih trazila drugo misljenje, sa svim tim nalazima otidji na drugo mjesto i vidi sta ce ti reci, sacekaj i nalaz u cetvrtak i onda otidji...

nije ona jedina dr u drzavi, a to je tvoje dijete i ti imas pravo na svoje misljenje

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5916
28.2.2011 13:41:49   
Anoniman
pricala sam sa pedijatricom ....sto sam ga jutros vodila.....
Tako cu i uraditi otic po nal u cetvrtak pa kod nje vidim sta ce rec ili dat , i odma pravac privatno da rijesim se sumnji.
Hvala vam .

Neposredna veza do poruke: 5917
28.2.2011 13:43:11   
R&T@
user posted image user posted image user posted image ljuta sam i a pedijatre i na baje

felix,mila,znam da ti nije lahko,drzi se...

ali meni je previse da dijete pije toliko sirupa...

da je,ne daj boze,jedna od moje dvije,ja bih odmah prekinula tu terapiju

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5918
28.2.2011 13:44:29   
Malenaoduvijek

Tako cu i uraditi otic po nal u cetvrtak pa kod nje vidim sta ce rec ili dat , i odma pravac privatno da rijesim se sumnji.
Hvala vam .

najbolje ti je tako, lakse ti je kad imas dva razlicita misljenja. najbolje ne govori odmah tom drugom dr sta dijete pije nego pusti da vidis sta ce ti reci i on ili ona.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5919
28.2.2011 13:45:52   
Anoniman
tajra mrzim imat odgovornost ,user posted image izdurat cu do cetvr. al nedam vise definitivno nista da daje ,  nesmijem na svoju ruku kad bi nedaj boze bilo sta ubila bi se sama jos da ja budem kriva.

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 5920
28.2.2011 13:45:54   
Malenaoduvijek

1/2 case od jogurta zobi,
1/2case od jogurta razi
1,5 litar vode kuhati pola sata na laganoj vatri, procijediti vruće i u to dodati po tri prstohvata kamilice, kunice, kukuruzne svile, preslice, smrekove bobe i peteljkih od tresanja, da odstoji pola sata, procijediti i dodati sok od jednog limuna, 1 casu kisele vode, piti u toku dana, u tri navrata kapati herbion kapi za bubrege ili uva koncentrat, odrasli tri puta 20 kapi, a djeca 8kapi. Ne smije se nista slatko jesti.
Dok se ovo pije jedan dan piti limunadu pored ovog, drugi danu najbolje donat, jer oni uzburkavaju baznu kiselinu urinarnog trakta i tjeraju bakterije. Sad djeca nece popiti cijelu ovu mjeru sigurno, ali sto vise popiju to bolje. Ja sam pila sedam dana i nije mi se vise nikad vratilo.

hvala ti jelena, vidjecu sta kaze doktorica jer mi je on jos mali za ovo sve pa cemo vidjeti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5921
28.2.2011 13:48:08   
Anoniman

Hvala vam .

najbolje ti je tako, lakse ti je kad imas dva razlicita misljenja. najbolje ne govori odmah tom drugom dr sta dijete pije nego pusti da vidis sta ce ti reci i on ili ona.

ma da a l znas sta mislim si sta mislis oce da ukljuci recimo zinat a djete pilo zinat  i nedjeluje eh to mi bezzz ...
da nebi ovi drugi poceli bubat , sirupe kao ona  i jos te sto je vec pio vidjecu  sigurno.
P.S. ajd molim te ako ti nije sta posto ces danas ici ped samo pitaj jel o.k da nal nije valjan ako djete pije antb nije da vam ne vjerujem nego,da vidim sta ce rec tvoja ped.molim te

Neposredna veza do poruke: 5922
28.2.2011 13:48:38   
Malenaoduvijek

ja citam,citam i mislim

jesam li u pravu?

ovako su meni rekli, jer pod antibioticima bakterije mutiraju i nije pouzdan nalaz.
moze se uraditi cisto da se vidi dali se smanjilo,tj.da li reaguje na taj antibiotik ili treba probati sea drugim.
meni je cak receno da je bolje sacekati 10-tak dana da se ocisti organizam od antib pa onda ponoviti nalaz.
e sad nezgodno je jer je anel imao temp, pa jedino radi nje, ali je ova pedijatrica bezobrazna u svakom slucaju...

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 5923
28.2.2011 13:50:45   
Malenaoduvijek

Hvala vam .

ma da a l znas sta mislim si sta mislis oce da ukljuci recimo zinat a djete pilo zinat  i nedjeluje eh to mi bezzz ...
da nebi ovi drugi poceli bubat , sirupe kao ona  i jos te sto je vec pio vidjecu  sigurno.
P.S. ajd molim te ako ti nije sta posto ces danas ici ped samo pitaj jel o.k da nal nije valjan ako djete pije antb nije da vam ne vjerujem nego,da vidim sta ce rec tvoja ped.molim te

pitacu je ja svakako. a ti pusti da vidis sta ce ti reci.pa kad kaze zinnat a ti onda kazes pio.samo pusti da vidi sta ce ti reci bez da znaju pod kojom je terapijom.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5924
28.2.2011 13:56:29   
Anoniman

ja citam,citam i mislim

jesam li u pravu?

ovako su meni rekli, jer pod antibioticima bakterije mutiraju i nije pouzdan nalaz.
moze se uraditi cisto da se vidi dali se smanjilo,tj.da li reaguje na taj antibiotik ili treba probati sea drugim.
meni je cak receno da je bolje sacekati 10-tak dana da se ocisti organizam od antib pa onda ponoviti nalaz.
e sad nezgodno je jer je anel imao temp, pa jedino radi nje, ali je ova pedijatrica bezobrazna u svakom slucaju...

ovo mi isto rekla....
Jer bi se tura MOGLA vratiti ,....zato necu prekidat nista zasad....

Neposredna veza do poruke: 5925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  235 236 [237] 238 239   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  235 236 [237] 238 239   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Koje je mlijeko zdravije davati djetetu nakon godinu dana:

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *