|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  234 235 [236] 237 238   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
28.2.2011 12:06:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noa

IZVORNA PORUKA: dadada

ja nemam pipetu a nemam ni spricu...cim bi mogla jos da mu ukapam sljez u nosicuser posted image

imal' ko kakvih ideja

imas li onu spricu od sirupauser posted image panadol baby

imaaaaaaaaaaaaaaaaamuser posted image user posted image

bebacha...ma nemam...kad sam konj pa sve bacam

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5876
28.2.2011 12:06:28   
bebacha
Felix zena ti neka osjetljiva ko i jauser posted image user posted image ja sam tako luda kad su moni bolesni i kad mi neko pametuje,sazaljeva me,trazi razloge zbog cega su bolesni.a najvise me izbaci iz takta kad mi neko kaze,de ba nije to nista,to je djecije,proce.a moja Ajla ima temp 39 i 7 dana nije mrvici hljeba stavila u ustauser posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5877
28.2.2011 12:07:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha

felix nemam ti nista pametno reci osim da znam kako ti je.moja Ajla je potpuno ista takva bila i nemam pojma sta se desilo al evo vec 4,5 mjesca nismo otisli doktoru,bude tu malo slinavog nosa,kasljucanja al sve rjesimo kod kuce.
drago mi je puno da je zdrava imal ista bolje user posted image user posted image user posted image
Vjeruj u mene je strah usao kao kod Marinci i Mya sto se tice konvulzija kad djeca imaju turu boje se toga
Tako mene sad ovo izbezumilo,kad se sve ovo jednom rijesi kad god se prehladi malo bojat cu se da nije ponovo se vratila baja.
I bojat cu se da nas nece recimo opet iduci mjesec sta safatat , jer i previse je ant.ispio za ovu zimu.

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 5878
28.2.2011 12:10:08   
Anoniman

Felix zena ti neka osjetljiva ko i jauser posted image user posted image ja sam tako luda kad su moni bolesni i kad mi neko pametuje,sazaljeva me,trazi razloge zbog cega su bolesni.a najvise me izbaci iz takta kad mi neko kaze,de ba nije to nista,to je djecije,proce.a moja Ajla ima temp 39 i 7 dana nije mrvici hljeba stavila u ustauser posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image ja se budaletina odma na nerviram zato ne volim nikom nista pricat objasnjavat pojasnjavat , kad odma oni okrenu na svoju pricu ko proce ih joj nista to nije nebi ja njega vodila, za svako malo .
Samo ga kljokaju lekovima, daj ti njemu da se najede , isto kao da mu ja nedam jest.
Ili kad odem kod te nene tako mrzimmm a moram od mm nena red u mjes. jednom otic odnesem ga uvjek sitog ma samo 10 min ona trci za njim trpa mu daj uzmi,ovo evo ti ono djete nece sito baca .
Jos mu voce gura a on pljuje nece a dzaba govoriti, ona odma uh jesi neki necu te voliti nes da jedes.
Krepat ces sto nejedesuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image uuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhh

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 5879
28.2.2011 12:10:42   
mala mu
aeto vidim da Anelko nije dobrouser posted image a misa mu pa do kad vise i ti sirupi i sve...pa zar oni ne znaju sta bi mu pomoglo pa lupaju jedan pa drugi pa treci....stvarno mi je zao malenog i iskreno se nadam da ce ovaj put terapija pomoci

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5880
28.2.2011 12:14:58   
Anoniman
mala mu , ako mu ovo ne pomogne idem PRIVATNO U MEDICUS da sam bogdom odma otisla danas mi neka zena rece i ona se pegla s djetom urinom i ostalim mjesecima kaze budala hodam , plus i ovdje placam sve icu ja u medicus ja nisam znala da dole dolazi i pedijatar to nam je zadnja opcija pa vidicemo.
Ma buba stas kaze , trebao bi ovaj esbesul pomoc ako ne onda boce to zna i budala znaci redaj redaj , pa naravno kad nemas gdje vise ostaju boce a one moraju pomoc.
Al iskreno jako je fina prema nama nemogu rec nista lose protiv nje, al nebi ni onda dala da nemora sirup
.Nadam se da bi trebao pomoci

(odgovor članu mala mu)
  Neposredna veza do poruke: 5881
28.2.2011 12:15:16   
lepetetka
dadada ako imaš onu najmanju kafenu kašičicu, malo je prokuhaj da bude čista, ja sam svoju znala uviti i tim ukapati u nosić, čak i kapi jer dok ona kapne iz one kapaljke on se isplače i izvije hiljadu puta...a ovako direktno u nosić user posted image  i za čas bude gotovo...Sada je veći pa prvo lafo ukapam sebi pa onda babiju, pa njemu tako da to prođe na miran način i ne buni se..kroz igru...
Felix žao mi je što se tako mučite ali aBd proći će a i on će početi jesti... sada je još više nervozan zbog bolesti kao i mi sami.. A hoće li maleni piti sokiće da mu cijediš na sokovnik, mada ako je imunitet opao toliko da treba uzimati još neke preparate ali  sačekaj dok bude bolje pa onda...

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5882
28.2.2011 12:15:44   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Felix draga sve je to njemu od zubica, dobro ja pitah neko vece da mu ne rastu zubici, opao imunitet od zubica, pa onda i sve na njega dusu dragu, tos to se trza u snu to mu od zubica i kod mene Anuska tako, ali izdrzi draga, znam da je tesko. Sjecam se kad su meni rekli da mi je djetetu 100% ostecen sluh i da nema pomoci, plakala jesam, ali nisam odustajala trazila sam druga misljenja, kucala na sva moguca vrata i hvala Bogu evo i prije nego sto smo se nadali doveli sluh do perfekcije. Nije mi ni malo bilo lako, ali nisam htjela da dozvolim sebi da potonem, jer samo joj tim mogu odmoci,mislim da su za mnom komentarisali da sam i ravnodusna i da ne izgledam kao zabrinuta majka, ali ja sam najbolje znala kako je meni bilo i sta sam sve prosla, ali glavu gore i polako sve ce se rijesiti, bitno da nista ozbiljno nije. Sad ce proljece pa malo imunitet popravite, pa malo na cist vazduh, malo gje u brda u setnju, uzivaj draga jer hvala Bogu sve je izlijecivo i sve ce to doci na svoje. Ne dao Bog cega gore. Ljubimo te mi i zelimo Anelu brzo ozdravljenje, a brzo ce on biti kao nov user posted image

dok sqm sve procitala potrajalo, a mi isto idemo po doktorima.jutros sa starijim ana pedijatriju na kontrolu, a danas popodne idemo kod doktorice da vidimo za ovu bestiju eserihiju sta ce reci... bas mi je dosadila i zima i bolesti i prolemi, uh.
a jelena ne znam odakle nekome pravo da ovako komentarise kakva si ti majka, mislim stvarno ti najbolje znas kako ti je.to sto ne hodas i ne places ne znaci da ti je svejedno, uh jesam ljuta na ove nase idiote koji brinu o svemu drugom osim o sebi i svojim problemima.
felix vidim dobili ste jos jedan antibiotik, pa esbesul nije jak koliko ja znam, ali sto nije sacekala i dr nalaz pa onda antibiotik?!
a ti zubici su bas problematicni i ja sam svom piletu ogromnu cetvorku nasla prije dva dana on je i dobar koliki je zub.
kono lady26 jesi digla potvrdu, ja nikako da odem, odnosno tata treba da ode oa nikako da stigne uvijek treba nekoga cuvati...
kod nas je bas smrdljivo vrijeme, puno smoga nije ni za sta a bilo bi lijepo izaci i prosetati da je ljepse.bas sam nesto nasekirana uh..
za ostale bebce i mame veliki pozdrav i da sve bolesti pobjegnu
veliki user posted image user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5883
28.2.2011 12:22:48   
lepetetka
Ahhhh ja kada sam svog malenog vodila na kontrole ili kada bi bio bolestan, morala sam čupati riječi od pedijatra.. i opet bi dobila jako kratke i nejasne odgovore... a kada bi god bio bolestan uvijek isti antibiotik-----Cefaklor..user posted image user posted image
srećom pa nisam imala većih problema...
Želim da bebac što prije ozdravi user posted image user posted image user posted image user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 5884
28.2.2011 12:25:46   
Anoniman
lepetetka, ma nece kakvi ni da primiruse a kamoli da uzme gutljaj probala na slamku,
solju ,flasu ma nece pa nece inace voce ne preferira
Mala1994 kakve fajde cekat nal. opet bi isto dala esebusl prema antibiogramu
sad ti kazem MOLILA JE ZA BOCE jer zao mi da ga vise kljokam, ona ce "zao mi ga istraumirat ce se pokusat cemo sa ovim prije necel pomoci"
Opet mislim sta ne pomogne pa opet nam ne ginu boce isti vrag al eto...
Nevjerujem da ce i ovaj nal.biti dobar uopste ne vjerujem ni trunke drage.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 5885
28.2.2011 12:30:43   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: felix

lepetetka, ma nece kakvi ni da primiruse a kamoli da uzme gutljaj probala na slamku,
sad ti kazem MOLILA JE ZA BOCE jer zao mi da ga vise kljokam, ona ce "zao mi ga istraumirat ce se pokusat cemo sa ovim prije necel pomoci"

a duso moja ti dijete pa fino otidji privatno, ja mu ne bih ukljucivala i esbesul nego bi se konsultovala sa jos jednim dr, ovako ti dijete nakljukano antibioticima,a fol mu rade nalaze i opet antibiotik, idioti.
vidim da imas mogucnost da ides privatno, fino se naruci i otidji tamo pa da vidis sta ce ti reci.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5886
28.2.2011 12:32:57   
Lady26
IZVORNA PORUKA: MALA1994

a ti zubici su bas problematicni i ja sam svom piletu ogromnu cetvorku nasla prije dva dana on je i dobar koliki je zub.
kono lady26 jesi digla potvrdu, ja nikako da odem, odnosno tata treba da ode oa nikako da stigne uvijek treba nekoga cuvati...
kod nas je bas smrdljivo vrijeme, puno smoga nije ni za sta a bilo bi lijepo izaci i prosetati da je ljepse.bas sam nesto nasekirana uh..
za ostale bebce i mame veliki pozdrav i da sve bolesti pobjegnu
veliki user posted image user posted image

Lana ima sve 4 cetvorke, ja ih vidjela tek kad su bas izasle...a ima ih...pa sigurno 2mj ako ne i vise, nego kao da ce joj 3...
Jesam kono, odmah u petak, svekar podigao i donio na posao... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 5887
28.2.2011 12:38:16   
Anoniman

a duso moja ti dijete pa fino otidji privatno, ja mu ne bih ukljucivala i esbesul nego bi se konsultovala sa jos jednim dr, ovako ti dijete nakljukano antibioticima,a fol mu rade nalaze i opet antibiotik, idioti.
vidim da imas mogucnost da ides privatno, fino se naruci i otidji tamo pa da vidis sta ce ti reci.

nekako sad kako da idem na dvije strane neznam
sacekat cu nal. da vidim kakav je da bude ....Ako bude los i ako bude mi opet nesto htjela ukljuciti odo privatno.
Kontam sta bi i privatno rekao , kad ima tu baju da ukljucuje opet nesto nebi.
Vidjecu hvala ti.

Neposredna veza do poruke: 5888
28.2.2011 12:38:49   
Anoniman
Felix znam da ce te dodatno zbuniti ovo sto cu napisati, ali jednostavno moram.
Koliko god tvoja pedijatrica bila ljubazna ne znam kako uvazava nalaz urinokulture kad je dijete vec pod antibioticima, ne znam kako je ukljucila antibiotik na grlo koje je vec prije toga koliko se sjecam u kratkom periodu pilo dva puta antibiotike i primalo injekcije zbog grla a da prvo nije uradjen bris grla, ni bris nije vjerodostojan ako ej dijete na bilo kom antibiotiku.
Ti najbolje znas za svoje dijete, ali ako on sada nema temperature i dobro se osjeca ja mu nista ne bih dala da pije, napravila par dana pauzu od antibiotika i odvela privatno da se uradi i urin i bris. Mislim dokle vise guranja antibiotika dok se ne zna sta treba lijeciti, koliko postoji antibiotika proizvedenih kad bi tako na pamet davali antibiotike dok dijete ne ozdravi mogli bi sve izdavati redom dok ne dodju do pravog. Ja zato cijeni dr Gordanu u Omer Maslic sto ce ona propisati antibiotik, ali ce reci ne davati ga prije nego sto ufatite urin i ne izvadite bris, potrebna nam je tacna dijagnoza, ali ako divlja temperatura a vi zelite ukljucite antibiotik dok ne budu nalazi gotovi, nama je bar tako svaki put rekla. Ja sada na svaki ukljuceni antibiotik prvenstveno trazim da mi se djetetu urade nalazi pa tek onda ukljucujem ako ej potrebno. Kod nas je ova zalosna drzava, tri-cetiri dana rade bris grla nosa, a moze da se uradi za 24h, urinokultura sutradan je ako je ok, ako nije za 36-48 sati, a kod nas ti znaju lupiti i za pet dana, ma cist bezobrazluk.

Neposredna veza do poruke: 5889
28.2.2011 12:45:51   
Anoniman
dajem antb jer bi se kaze mogla tura vratiti valjda zna sta radiuser posted image bris grla sacekat jer skoro antb ispio pa sad kad odem radice bris grla ...provjeriti ovo sad pije za bakteriju ne bris.
Dala mi je za urin ovaj esebsul prema antibiogramu, ionako bi ga dala kad bude i drugi nal. gotovo ....isto mi dodje kontas...
Da zalosno za cekanje nalazauser posted image user posted image nece kaze biti gotov do cetvrtka eto zavuce me opet i opet ,a gdje je treci nal urinokulture u petak i nema je do poned.eventualno utorka hebo drzavu ..
Helem samo se vozam , po bolnicama .

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5890
28.2.2011 12:46:56   
Anoniman
ja zaboravilauser posted image user posted image pa kod nas petkom ne primaju urinokulturu ....
bemti vise da ti bem

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5891
28.2.2011 12:48:26   
Malenaoduvijek

nekako sad kako da idem na dvije strane neznam
sacekat cu nal. da vidim kakav je da bude ....Ako bude los i ako bude mi opet nesto htjela ukljuciti odo privatno.
Kontam sta bi i privatno rekao , kad ima tu baju da ukljucuje opet nesto nebi.
Vidjecu hvala ti.

Felix znam da ce te dodatno zbuniti ovo sto cu napisati, ali jednostavno moram.
Koliko god tvoja pedijatrica bila ljubazna ne znam kako uvazava nalaz urinokulture kad je dijete vec pod antibioticima, ne znam kako je ukljucila antibiotik na grlo koje je vec prije toga koliko se sjecam u kratkom periodu pilo dva puta antibiotike i primalo injekcije zbog grla a da prvo nije uradjen bris grla, ni bris nije vjerodostojan ako ej dijete na bilo kom antibiotiku.
Ti najbolje znas za svoje dijete, ali ako on sada nema temperature i dobro se osjeca ja mu nista ne bih dala da pije, napravila par dana pauzu od antibiotika i odvela privatno da se uradi i urin i bris. Mislim dokle vise guranja antibiotika dok se ne zna sta treba lijeciti, koliko postoji antibiotika proizvedenih kad bi tako na pamet davali antibiotike dok dijete ne ozdravi mogli bi sve izdavati redom dok ne dodju do pravog. Ja zato cijeni dr Gordanu u Omer Maslic sto ce ona propisati antibiotik, ali ce reci ne davati ga prije nego sto ufatite urin i ne izvadite bris, potrebna nam je tacna dijagnoza, ali ako divlja temperatura a vi zelite ukljucite antibiotik dok ne budu nalazi gotovi, nama je bar tako svaki put rekla. Ja sada na svaki ukljuceni antibiotik prvenstveno trazim da mi se djetetu urade nalazi pa tek onda ukljucujem ako ej potrebno. Kod nas je ova zalosna drzava, tri-cetiri dana rade bris grla nosa, a moze da se uradi za 24h, urinokultura sutradan je ako je ok, ako nije za 36-48 sati, a kod nas ti znaju lupiti i za pet dana, ma cist bezobrazluk.

nema ti sta biti nezgodno, to je tvoje dijete i ti znas sta osjecas, a evo i jelena ti je napisala.ne mora dr znati da si isla privatno. razmisli malo, mislim da ti je pametnije to nego mu jos jedan antibiotik ukljucivati, van pameti.na kraju nece ni na sta reagovati kako oni to rade.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5892
28.2.2011 12:51:32   
Lady26
Felix sabura draga....
Majke mi suze mi tjeras na oci....
user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5893
28.2.2011 12:55:16   
Malenaoduvijek

dajem antb jer bi se kaze mogla tura vratiti valjda zna sta radiuser posted image bris grla sacekat jer skoro antb ispio pa sad kad odem radice bris grla ...provjeriti ovo sad pije za bakteriju ne bris.
Dala mi je za urin ovaj esebsul prema antibiogramu, ionako bi ga dala kad bude i drugi nal. gotovo ....isto mi dodje kontas...
Da zalosno za cekanje nalazauser posted image user posted image nece kaze biti gotov do cetvrtka eto zavuce me opet i opet ,a gdje je treci nal urinokulture u petak i nema je do poned.eventualno utorka hebo drzavu ..
Helem samo se vozam , po bolnicama .

izvini, nemoj da mislis da te ja napadam,ljuta sam ,zao mi djeteta a i tebe sto se sekiras.ok, ako ne zelis na dvije strane da ides sacekaj par dana prije slijedecih nalaza.znaci on je popio jedan antibiotik za bris grla i sada treba da pije esbesul za mokracu, jeli tako!?
nije mi jasno samo zasto se na prvi nalaz daje odmah antibiotik, kod nas se moraju uraditi najmanje tri da bi se dala terapija, eto to mi nije jasno, jer ne mora ti slijedeci uopste biti pozitivan mozda je bakterija sa povrsine koze a uopste nije u urinu, razumijes sta hocu da ti kazem..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5894
28.2.2011 12:58:14   
Anoniman
I isto kod nas se daje tri jutra za redom, a ne kad jedan nalaz bude gotov onda drugi, vec se mora tri jutra za redom.
Govorim felix da je pio on jedan antibiotik i tada je radjen bris pa dat cefalexin, znaci dva antibiotika, jedan bespotrebno, a ko zna je li stafilokok od antibiotika u brisu ili dijete stvarno ima stafilokok, to sam htjela reci. Isto tako bio je pod cefalexinom, niej bitno za sta pije antibiotik, bitno je da ga ne pije nikako bar par dana da bi nalaz bio vjerodostojan.

Neposredna veza do poruke: 5895
28.2.2011 12:59:46   
bebacha
oj koji sam ja propust napravila.Felix draga ti njemu dzaba radis urinokultura.ona ce biti potpuno nevazeca.pa djete pije antibiotik.nekontam ove pedijate nikako

Neposredna veza do poruke: 5896
28.2.2011 13:02:03   
bebacha
ovo ua urin su nama rekla na djecijij klinici u tuzli

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5897
28.2.2011 13:03:34   
Anoniman
Znam da te zbunjujem i na muku ti sjedam, ali nemam losu namjeru uopste. Ovo sve sto ti pisem govorim ti sa medicinske strane, jer koliko toliko sam medicinski potkovana bar sto se tice toga. Ja imam dobar caj za baje u urinu, vise vrsta trava i svacega necega ali dosta se njega mora popiti u toku dana i posle njega se definitivno ne vracaju baje, ja sam tako izlijecila echerihiju koju sam imala svaki drugi mjesec i bila non stop na garamicinima, a i oni su veoma toksicni da znas za bubrege i evo dvije i po godine hvala Bogu posle tog caja se nikad nije vratila i urin savrseno cist, pa ako hoces mogu ti napisati pa da mu pravis. ali onda silom ga moras natjerati da pije.

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 5898
28.2.2011 13:05:43   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image SAD STE ME zabrinule zbunile, .......a nije mi do toga kontateuser posted image user posted image

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 5899
28.2.2011 13:06:59   
Anoniman

oj koji sam ja propust napravila.Felix draga ti njemu dzaba radis urinokultura.ona ce biti potpuno nevazeca.pa djete pije antibiotik.nekontam ove pedijate nikako
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .......

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 5900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  234 235 [236] 237 238   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  234 235 [236] 237 238   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Koje je mlijeko zdravije davati djetetu nakon godinu dana:

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *