Malenaoduvijek
|
IZVORNA PORUKA: felix IZVORNA PORUKA: MALA1994 IZVORNA PORUKA: felix lepetetka, ma nece kakvi ni da primiruse a kamoli da uzme gutljaj probala na slamku, solju ,flasu ma nece pa nece inace voce ne preferira Mala1994 kakve fajde cekat nal. opet bi isto dala esebusl prema antibiogramu sad ti kazem MOLILA JE ZA BOCE jer zao mi da ga vise kljokam, ona ce "zao mi ga istraumirat ce se pokusat cemo sa ovim prije necel pomoci" Opet mislim sta ne pomogne pa opet nam ne ginu boce isti vrag al eto... Nevjerujem da ce i ovaj nal.biti dobar uopste ne vjerujem ni trunke drage. a duso moja ti dijete pa fino otidji privatno, ja mu ne bih ukljucivala i esbesul nego bi se konsultovala sa jos jednim dr, ovako ti dijete nakljukano antibioticima,a fol mu rade nalaze i opet antibiotik, idioti. vidim da imas mogucnost da ides privatno, fino se naruci i otidji tamo pa da vidis sta ce ti reci. nekako sad kako da idem na dvije strane neznam sacekat cu nal. da vidim kakav je da bude ....Ako bude los i ako bude mi opet nesto htjela ukljuciti odo privatno. Kontam sta bi i privatno rekao , kad ima tu baju da ukljucuje opet nesto nebi. Vidjecu hvala ti. Felix znam da ce te dodatno zbuniti ovo sto cu napisati, ali jednostavno moram. Koliko god tvoja pedijatrica bila ljubazna ne znam kako uvazava nalaz urinokulture kad je dijete vec pod antibioticima, ne znam kako je ukljucila antibiotik na grlo koje je vec prije toga koliko se sjecam u kratkom periodu pilo dva puta antibiotike i primalo injekcije zbog grla a da prvo nije uradjen bris grla, ni bris nije vjerodostojan ako ej dijete na bilo kom antibiotiku. Ti najbolje znas za svoje dijete, ali ako on sada nema temperature i dobro se osjeca ja mu nista ne bih dala da pije, napravila par dana pauzu od antibiotika i odvela privatno da se uradi i urin i bris. Mislim dokle vise guranja antibiotika dok se ne zna sta treba lijeciti, koliko postoji antibiotika proizvedenih kad bi tako na pamet davali antibiotike dok dijete ne ozdravi mogli bi sve izdavati redom dok ne dodju do pravog. Ja zato cijeni dr Gordanu u Omer Maslic sto ce ona propisati antibiotik, ali ce reci ne davati ga prije nego sto ufatite urin i ne izvadite bris, potrebna nam je tacna dijagnoza, ali ako divlja temperatura a vi zelite ukljucite antibiotik dok ne budu nalazi gotovi, nama je bar tako svaki put rekla. Ja sada na svaki ukljuceni antibiotik prvenstveno trazim da mi se djetetu urade nalazi pa tek onda ukljucujem ako ej potrebno. Kod nas je ova zalosna drzava, tri-cetiri dana rade bris grla nosa, a moze da se uradi za 24h, urinokultura sutradan je ako je ok, ako nije za 36-48 sati, a kod nas ti znaju lupiti i za pet dana, ma cist bezobrazluk. nema ti sta biti nezgodno, to je tvoje dijete i ti znas sta osjecas, a evo i jelena ti je napisala.ne mora dr znati da si isla privatno. razmisli malo, mislim da ti je pametnije to nego mu jos jedan antibiotik ukljucivati, van pameti.na kraju nece ni na sta reagovati kako oni to rade.