Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
probala sam cokoladno mlijeko i isto je pljunula nisam nekvik, ujutro i navecer joj pravim puru, griz ili cokolino onaj novi sa zitaricama i tako unosi mlijeko. sve gore navedeno mora biti gusto da jede kasikom
u teacherko, zeznuto kad nece mlijeko al eto bar unosi cokolinom. I anel nekad ima 3 nekad 4 flase a .Al vecinom sad kako hb dobro jede ima 3 max . Ja vise volim kad mi jede na kasiku nego mlijeko,.Mlijeko samo ispiski ..
probala sam cokoladno mlijeko i isto je pljunula nisam nekvik, ujutro i navecer joj pravim puru, griz ili cokolino onaj novi sa zitaricama i tako unosi mlijeko. sve gore navedeno mora biti gusto da jede kasikom
ma imas ljudi koji ne vole mlijeko...mozda joj kiselinu stvara...jede ti sireve, jede cokolino...dovoljno je to...hoce li jogurt? mozda da joj probas ono bez laktoze dati
Matej isto mlijeko unese samo s čokolinom,neće da ga pije nema šanse,a neće ni sir,ni jogurt,ni kajmak dijete na tatu ni mm ga ne okuša nikako,a sad više i ne dojimo ..a o voću da ne pričam već skoro 3 mjeseca ništa od toga nije okusio a ni kašice voćne neće,
lana je je pocela jesti abc sir uz mene, a mladi joj ubacujem redovno u puru ili griz. jogurt sam pretala kupovati jer sam joj nekad davno davala i nije htjela, al mogla bih ponovo probati, posto sad hoce abc mozda ce htjeti i jogurt.
mene baš brine jer svako jutro nam doručak čokolino ,on neće ništa ni da mu namažem na kruh,ni kiflicu,ni uštipak ma ništa jedino čokolino pojede ,ne voli ni griz a ni kruh nešto ne jede baš,ma on neće ništa što mi jedemo ni pitu jedino kad skuham kašikom to jede i obožava(gulaš,mahune,grah,juhu,zelje rižu ),a o tekučini ne govorim on isto pije samo vodu a i to maksimalno da popije 100ml
Matej isto mlijeko unese samo s čokolinom,neće da ga pije nema šanse,a neće ni sir,ni jogurt,ni kajmak dijete na tatu ni mm ga ne okuša nikako,a sad više i ne dojimo ..a o voću da ne pričam već skoro 3 mjeseca ništa od toga nije okusio a ni kašice voćne neće,
moj poguzija smaze DVIJE vocne kasice od jednom po 120g one male frutekove kamion mi nebi pomogoo vocni kasica
mene baš brine jer svako jutro nam doručak čokolino ,on neće ništa ni da mu namažem na kruh,ni kiflicu,ni uštipak ma ništa jedino čokolino pojede ,ne voli ni griz a ni kruh nešto ne jede baš,ma on neće ništa što mi jedemo ni pitu jedino kad skuham kašikom to jede i obožava(gulaš,mahune,grah,juhu,zelje rižu ),a o tekučini ne govorim on isto pije samo vodu a i to maksimalno da popije 100ml
jesi li probala napraviti puru na mlijeku i malo putera sa mladim sirom? lana voli kad joj udrobim sredinu hljeba u mlijeko, isto dodam malo putera i na kraju jaje, pa mijesam jos minutu-dvije na laganoj vatri
moj poguzija smaze DVIJE vocne kasice od jednom po 120g one male frutekove kamion mi nebi pomogoo vocni kasica
pa dobro je da to hoce kad nece voce onako, neka bar tako. jest da nije ekonomicno nikako
hajd posaljite tu djecu nejelice kod mene, mi sve tamanimo. najbitnija nam je salata, kako dijete to voli . a pijemo i mlijeko, i jogurt, i jedemo voce, pijemo vode, doduse mi ne pijemo sokove, ali ja ju i ne nudim pa ko zna mozda bi djete i htjelo kad bi se mama sjetila i dala upravo doruckuje razljevak sa spinatom
teacher nisam to probala,ajd pokušat ću možda tako bude htio,sreća da hoće sve povrće i meso inače bi baš brinula,on je baš poseban što se toga tiče jer neće ni čokoladu da jede a većinom sva djeca to vole,,ti felix veliš loša si majka što mu daješ salamu i ja bi dala Mateju al on neće da jede ni to
pa sta cu ja primorana sam na to kad nece svjeze voce.. Povrce hoce sve voli sto god da mu napravim.Samo kazem abd jedva cekam ljeto pa sve domace frisko, pogotovo paradajz ...mmmm.... Sreca pa bar nesto hoce i povrce je zdravo. Nekad zna rec "abuke" jabuke ja mu dam dva tri reznjica i pojede jedva i posle kad sazvace ispljune na pod.Bananu ubacuujem u lino proizvode. Kupujem i sokove frutek voli najvise od borovnice.
teacher nisam to probala,ajd pokušat ću možda tako bude htio,sreća da hoće sve povrće i meso inače bi baš brinula,on je baš poseban što se toga tiče jer neće ni čokoladu da jede a većinom sva djeca to vole,,ti felix veliš loša si majka što mu daješ salamu i ja bi dala Mateju al on neće da jede ni to
kad moze hoce dam ne sad puno al voli sve sto je nezdravo sudzuku pogotovo al to dobije samo bogdu malu Pastetu lize , samu al nije bas to svaki dan da se zna. !!! Voli A. bogu hvala sve (sem voca) kiflu pojede pola sam .. Ili uzme hljeb pa sam copka sredinu Samo nezna jos sam da jede, kad mu namazem krisku namazom nekim.... Vec mu ja moram odkidat po kom. pa davati
mi nismo jos probali salamu, hrenovke i tako to. ali sasm joj kupila nedavno pileci dimljeni filet, i to joj se dsvidja. pomalo joj to dajem uz dorucak, sta vec bude plus malo toga. marinci, ako M voli meso, probaj i ti sa ovim
moja pije mlijeko ujutro, nekada i dvije čaše popije. a mašAllah jede sve što joj se ponudi. ja se zijanila neki dan kad je popila kozije mlijeko. iako je skontala da nije isto, kaže fino i nastavila piti. čokolino ne jede gotovo nikada za doručak, njega čuvamo za brzinsku večeru kad se vratimo sa sijela
a teacher kako praviš puru na mlijeku? ja je pravim na vodi, a griz na mlijeku. pa što ne bi i tako probala.
ma moj nece mesu u nikakvom obliku...isto kao da nije moje i mm dijete ...pravi vegi ...jest da nece ni povrce sem krompira ...samo voce, jogurt, mlijeko i jaje (na oko) ili u przenicama...ja, i svaki vid ustipaka...sve ostalo...0 poena...ja se tjesim da on najbolje zna sta mu treba ...barem tako kazu ovi tekstovi koje sam pronasla
sheri voli M meso sve hoće pojest sem ćevapa, to mu nisam ni probala dati bojim se neće znati sažvakati ,a probat ću i to nemam šta izgubit,a nasmješnije mi je kad mu dam kiflicu on pojede samo sjemenke i ostavi je ,kaže go tej (gotovmatej)
Hvala sreco
mala86, dadada, marinci, hvala
felix ajde i ti bujrum ma pravo veselo, cini mi se da mi nema niko od 2 poslije ponoci ujutro do 10 pa opet sve ponovo Ali neka, sve je to zog mog momcine a i sretna sam kada vidim koliko mnogobrojno drustvo imam... Srce ko kuca uz toliko prijatelja
Hannice preslatka je
noa Sretan rodjendan dobrodosla u klub "raspadnutih"
Vidim pricate o ishrani, moj guzi sve hoce, za sad, stvarno nemam problema, od karfiola, brokule, jaja, sireva, mlijeka, do cokolina (mada mu rijetko dajem) i svako voce... Svi mi govore ne znas koliko si sretna sto ne ganjas dijete da jede Ne vegetim mu nista, nisam mu davala salame, hrenovke i to... Sta ja znam, nisam toliko ni protiv, ali moze i bez toga... Kad bude veci svejedno ce garant sam trazit, bolje sad dok je manji nek ga obidje... Nervira me kad mi neko kaze sad ti jede spinat a vidjet ces cim uzna nece htjet nista sto je zeleno Jucer smo se vagali i ima 11.5 kg... Dr. mi kaze da je to za njegov uzrast idealna tezina jer rodjen je sa 3,850 tako da je sad bas utrostrucio tezinu kako i treba Sinoc mamin sin prespavo cijelu noc...
sheri voli M meso sve hoće pojest sem ćevapa, to mu nisam ni probala dati bojim se neće znati sažvakati ,a probat ću i to nemam šta izgubit,a nasmješnije mi je kad mu dam kiflicu on pojede samo sjemenke i ostavi je ,kaže go tej (gotovmatej)
ja kad sam bila kod svoji rostiljali anel mi pojo pola cevapa ma zna zvakati cuchi, bas tvoje djete zna piti iz case??? A. ne zna pije iz flase cak kad mu malo caja naspem u solju sve prospe po sebi.
moja pije mlijeko ujutro, nekada i dvije čaše popije. a mašAllah jede sve što joj se ponudi. ja se zijanila neki dan kad je popila kozije mlijeko. iako je skontala da nije isto, kaže fino i nastavila piti. čokolino ne jede gotovo nikada za doručak, njega čuvamo za brzinsku večeru kad se vratimo sa sijela
a teacher kako praviš puru na mlijeku? ja je pravim na vodi, a griz na mlijeku. pa što ne bi i tako probala.
ja oboje pravim na mlijeku jer jedino tako unese mlijeko. stavim mlijeko da se kuha, dodajem polako domace kukuruzno brasno (ja pravim puru od domaceg a ne palentu) dodam i malo putera, mijesam stalno 10-15 minuta na laganoj vatri i dodam predkraj jos veliku kasiku mladog ili abc sira ili pavlake i sve jos fino promijesam da se sjedini. pojede punu zdjelicu, bas to voli. i mi cokolino samo za brzinsku veceru jedemo, a ujutro je ili pura ili griz ili jaje ili hljeb udrobljen s jajetom
ma moj nece mesu u nikakvom obliku...isto kao da nije moje i mm dijete ...pravi vegi ...jest da nece ni povrce sem krompira ...samo voce, jogurt, mlijeko i jaje (na oko) ili u przenicama...ja, i svaki vid ustipaka...sve ostalo...0 poena...ja se tjesim da on najbolje zna sta mu treba ...barem tako kazu ovi tekstovi koje sam pronasla
lana meso samo jede izblendano sa povrcem a kad nije izblendano odmah pljune, jedino cevape moze u komadicima, pojela je tako 2 puta po 2 cevapa (samo 2 puta ih je jela)
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
potrebno : jedan ananas, veliki noz i muz ...skines mu gornji i donji dio (kao kod lubenice) prepolovis ili odmah skidas i koru(nozem) narezes na kriske...ja skidam i onaj tvrdi dio taj dio se ne vidi u konzerviranom jer ga i oni skinu.....zato ima rupu ...on je pun celuloze i gricka za jezik...dok ga mm jede...skontaces
ma upravo sve radis ko i s lubenicom...osim eto sto je kod lubenice taj vrh najsladji a kod ananasa se baca
Ne skontah, jel veliki muz ili veliki noz potreban ?! Imam i jedno i drugo pa da se ne zbunim Salim se, tnx...fakat nisam nikad....