|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  481 482 [483] 484 485   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
13.4.2011 10:42:48   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: tajra

Hej, zene, moram veliki OT (kad nema Noeuser posted image )

Dobila sam zaledjenu sarmu...
Je li trebam cekati da se odledi ili je kuham kao "nezaledjenu"user posted image user posted image user posted image

Svaki savjet je dobrodosao ili cu je "zgurati" u zamrzivacuser posted image

u pretis, zalij vodom kad propišti 10 minuta nek kuha...otvori začini ako treba i dokuhaj u otvorenom pretiduuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 12051
13.4.2011 10:44:22   
Lady26
IZVORNA PORUKA: tajra

IZVORNA PORUKA: mama75

Jutro zene!
tajra jesi li ovo pocela da se bavis rucnim radovima? user posted image Da narucimo, vidis ovog vremena...

Nisu nase nene bile lude...
sto je sigurno, sigurno...user posted image user posted image user posted image

Primila bih ja narudbu, ali sta cemo za probuuser posted image

Ti pravi neku  standardnu velicinu, pa cemo nastiklavati ili smanjivati po potrebi user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 12052
13.4.2011 10:44:55   
mama75
Mojoj je sika isto utjeha, ne mislim da se nesto najede od nje. Ali ja ne dajem bas uvijek. Kazem: nema ili ne moze i zabavim je necim drugim. Ali pred spavanje je obavezno. Mada ako ja nisam u kuci zaspe i bez nje. I npr kada se udari, onda se smiri uz "kiku".
Tajra moze li odokativna metoda?
Joj ovo me podsjetilo kada je moj drug kupovao curi grudnjak i ne zna koji je broj. I mi mu kazemo: pa onako "od ruke" valjda znas, a onda evo probaj, nas smo 3,vidi  koje su najblize po velicini i mi ti kazemo broj.  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 12053
13.4.2011 10:45:43   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: Amani12

Jutro
Niko nije pitao za nasuser posted image
Ja se ipak moram malo pozaliti,skupilo mi seuser posted image
U 22h sinoc zavrsili u hitnj.Temperaturu bila 40,nosic krvario.
Odatle na pedijatriju,gdje smo proveli par sati skidajuci ludu temperaturu.
Uzas,on je buncao i imalo svako malo groznicu,ma prestrasno...
Izbacio krvavu sluz,uz krvarenje iz nosica,uz temperaturu koja uopste nije spadala,a bila je 40,ma haman luda bila.
Uglavnom dijagnoza je viroza,upala oba uha,rhinopharingitis i naravno zubici rastuuser posted image user posted image
Nakon pedijatrije otisli i na orl,u 03 jutros kuci dosli.
Sad je temperaturu 38,5.
Od ponedjeljka ujutro nikad nije spala ispod 37,3.Uz sve i proljev smo dobili.user posted image
Samo da moje pile ozdravi user posted image user posted image user posted image
Ljubimo sve male i velike drugare i njihove mame,samo nam budite zdravo user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image bas mi je zao, sve vam se sastalouser posted image nadam se da ce uskoro ozdraviti, drzimo vam fige

uh duša draga
baš mi je žaouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 12054
13.4.2011 10:50:59   
emi7908

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: teacher75

Jutro
Izbacio krvavu sluz,uz krvarenje iz nosica,uz temperaturu koja uopste nije spadala,a bila je 40,ma haman luda bila.
Uglavnom dijagnoza je viroza,upala oba uha,rhinopharingitis i naravno zubici rastuuser posted image user posted image
Sad je temperaturu 38,5.
Od ponedjeljka ujutro nikad nije spala ispod 37,3.Uz sve i proljev smo dobili.user posted image
Ljubimo sve male i velike drugare i njihove mame,samo nam budite zdravo user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image bas mi je zao, sve vam se sastalouser posted image nadam se da ce uskoro ozdraviti, drzimo vam fige

uh duša draga
baš mi je žaouser posted image

sunce malo, baš mi je žao.. nadam se da će sve brzo proći aBd ... nedaj te se

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 12055
13.4.2011 10:55:15   
salmy
Amani user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 12056
13.4.2011 10:57:48   
koka i po
good morning...user posted image ....
ima li ovdje gluhih i slabovidnih user posted image ...
žmi isli kod zubara...mom S. narasla nekakva izraslina na desnima...nesto slicno fistuli bez gnoja...
iiiii jesam se sinoc prepala...
a zubar mi se crce od smijeha...veli to je nekakav eruptivni hematom kad zub raste user posted image ,...
aaaaaa koko seljanko user posted image  cccc ja bebu imala prije dvanaest godina user posted image ..na to se vadim user posted image ...
user posted image ...evo vam sto niko ne pita za me user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 12057
13.4.2011 11:02:18   
isabella
zene drage pozdrav vidim da ste sve pravo opustene i vesele pa evo jos malo da vam se i ja pridruzim za 12 dana punimo godinu user posted image rodjendan akobogda jos malo,,,

Naida 25.04.2010.g dusa moja

Priroda nije fer! Psima nije dala mogucnost da govore, dok neki ljudi odlicno laju.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 12058
13.4.2011 11:02:51   
Anoniman
Amani draga bas mi je zao, a prvi dan kad si pisala da mu je visoka temperatura pisala sam ti da je i nama tako bilo i sve dok nam nisu promijenili antibiotik, rekli su virusno visoka temperatura izazvala veliku upalu kojoj ceclor nije djelovao, a i ospen je blag pogotovo za upalu oba uha... nama je pet dana trajala i nismo je uspjevali skidati ispod 38, a bila je i 40,5 i isto u hitnu pa na pedijatriju pa novalgetol joj injekciju dali i cepic voltarena i to joj spusti samo na 39. Nadam se da ce drug biti brzo dobro...nedaj se draga...

Tajra posto su nekuvane sarme a zaledjene, a ne zelis kasu od sarmih user posted image ...ja ih kuvam u serpi na laganoj vatri bas da se ne bi raspale, dovoljno je da malo vode stavis, sporet na minimum i polako kuvas i dodajes vode tako ce se one odlediti, a ja stavim tipa za "broj" manji poklopac od te serpe na njih, ono da upadne skroz u serpu i poklopi ih, a voda treba da prelije preko tog poklopca koji je direkt nanjima tako one prilikom kljucanja se nece pomjerati i nemaju prostora raspasti se...nadam se da si skontala...

Lady, Mama, Bambi mi smo uvijek za, sto se mene tice moze i sutra.
A Lady sa Malom cemo kad otopli malo, tako se ona juce izjasnila user posted image

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 12059
13.4.2011 11:05:31   
Meri29
Koko evo ti jedan user posted image da se ne ljutis

ja sam jutros garant najsmotanija kuharica ovdje. Pravila razljevu za dorucak i sve fino umutim i sastavim, izlijem u 2 tepsije i onda skontam da nisam stavila prasak za pecivouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Hajd nazad vracaj u zdjelu, peri tepsije, stavljaj prasak i ponovo u rernu... al se ispati za ovaj dorucak user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 12060
13.4.2011 11:11:34   
*pcelica*

Jutro
Sad je temperaturu 38,5.

Jao Amani bas mi je zao sto vam se to desilo, hravrom djecaku saljem puuuno user posted image user posted image
user posted image da sto prije ozdravi.
I mi smo sinoc imale burnu noc prepala sam se da me jos uvijek zeludac boli od nervoze. Atiji se najvjerovatnije malo zacepio nosic, i ona onako u snu pocne histericno plakati, kad sam je privila uza se primijetim da sve teze i teze dise. Kontam opet je uhvatio napad, pokusavam je smiriti pa da se obucem i da je vodimo doktoru i malo joj stisnem nosic par puta jer joj nesmijem nista ukapati jer je ona u polu snu da nedobije sok. Ona sve sve plice i plice dise. uspikem je nekako malo smiriti malo je umijem kad ona poce disati na nos i poce normalnije idsati. Kasnije je zaspala kao da se nista nije desilo a ja evo i sad sve strepim nad njom user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 12061
13.4.2011 11:23:32   
Bambi09
Ah Meri, sto te napati dorucak user posted image

pcelice, mogu misliti kako si se prepala i znam osjecaj koji ostane poslije u zelucu, grozan user posted image  Nadam se da nije nista ozbiljno i da ce nam drugarica biti dobro

Eh, ja odoh malo sta raditi pa se javim opet user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 12062
13.4.2011 11:24:53   
ena23

Jutro
Sad je temperaturu 38,5.

A dusa draga, nisam imala pojma ni da je bolestan user posted image bas sam se rastuzila, mogu misliti kako je tebi tek user posted image ljubimo tebe a i maje none, da sto prije ozdrave

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 12063
13.4.2011 11:25:20   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Meri29

Koko evo ti jedan user posted image da se ne ljutis

ja sam jutros garant najsmotanija kuharica ovdje. Pravila razljevu za dorucak i sve fino umutim i sastavim, izlijem u 2 tepsije i onda skontam da nisam stavila prasak za pecivouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Hajd nazad vracaj u zdjelu, peri tepsije, stavljaj prasak i ponovo u rernu... al se ispati za ovaj dorucak user posted image user posted image

A da je bilo nesto komplikovanije ispalo bi super, bez problema user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 12064
13.4.2011 11:29:17   
rose 87
jutro drage
a pa sta je ovo sva djecica bolesna nadam se da ce brzo ozdraviti 
Amani vama moram posebno poslati user posted image jer se borite sa temp. i znam kako vam je,mi isto malenom tesko skidamo turu i nje se bas bojim
mi smo dobro,super spavamo,u zadnje vrijeme jede onako ustvari bira hranu sto dosad nije nikada,nadam se da je faza koja brzo prolazi,prica ma samo ispada iz njega
eh imamo ustvari jedan problem,prije mozda mjesec dana po nogicama mu se pojavili lisajevi,na malim dijelovima koza mu bas suha crvena i ispucala,mazali smo jekodermom i bepantenom ali nije pomoglo a sad sam primjetila i jedan ili dva na rukicama,a jucer mu se lice zacrvenilo i izasulo,sinoc mu namazem jekodermom i jutros je puno bolje,eh sad neznam od cega bi to moglo biti a ne vodi mi se doktoru jer se bojim da u cekaonici nesto ne pokupi ili bi trebaliuser posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 12065
13.4.2011 11:33:03   
Anoniman
ja naucila praviti americke palacinkeuser posted image ...jucer me mm nauciouser posted image user posted image ...evo koga interesuje...super dorucak ili vecera...jos da mi je naci onaj njihov sirup od javora

jaje umutiti sa kesicom vanil secera i mlijekom (mlijeka ide odokativno istoj kolicini koliko i jajeta...valjda samjasnauser posted image ) u to dodati brasna...otprilike 3 kasike...ja imam onu drvenu lopaticu pa ne znam tacno kolika je to kolicina kasika...a ide jedna ta drvena i jos malo...treba ispasti gusca smjesa nego za francuske palacinke...otprilike, gustoca otopljenog sladoledauser posted image

na ugrijanu tavu tefalovuuser posted image na koju se stavi mrvica ulja pa se to ulje kistom razmaze...tek toliko da je zamasceno...u sredinu izliti malo smjese...da dobijete onaj fin krugicuser posted image ...kad se pocnu baloncici stvarati...sitni...okrenuti...e budu preukusne...ja mu mazem domaci dzem od drenjaka..smaze sve

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 12066
13.4.2011 11:37:48   
Meri29
ja od kad trazim pravi recept za te palacinke, thanx user posted image Jos da se kod nas ima kupiti javorov sirup uhhhh bile bi bas super

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12067
13.4.2011 11:38:20   
mama75
dadada ja ovako pravim palacinke, one standardne. Samo bez vanilin secera. A te "americke" su sa guscom smjesom, je li?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12068
13.4.2011 11:38:22   
*pcelica*
Nek mi niko ne spominje palacinke naredna dva mjeseca user posted image user posted image Ja preksinoc krenula da pravim palacinke a posto mi je sve odokativno napravila oko sedamdeset palacinaka. Tri puta sam se odmarala i ponovo pocinjala. Ajla sva sretna juce samo palacinke jela a ja pala s nogu dok sam ih ispekla nece mi zadugo naumpasti user posted image user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12069
13.4.2011 11:39:04   
Anoniman
e jos napomena...od ove smjese ispadnu otprilike 3 palacinke....4 najvise

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 12070
13.4.2011 11:39:54   
mama75
Hanady jesi li dobila pp?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12071
13.4.2011 11:40:21   
niki83
IZVORNA PORUKA: dadada

ja naucila praviti americke palacinkeuser posted image ...jucer me mm nauciouser posted image user posted image ...evo koga interesuje...super dorucak ili vecera...jos da mi je naci onaj njihov sirup od javora

jaje umutiti sa kesicom vanil secera i mlijekom (mlijeka ide odokativno istoj kolicini koliko i jajeta...valjda samjasnauser posted image ) u to dodati brasna...otprilike 3 kasike...ja imam onu drvenu lopaticu pa ne znam tacno kolika je to kolicina kasika...a ide jedna ta drvena i jos malo...treba ispasti gusca smjesa nego za francuske palacinke...otprilike, gustoca otopljenog sladoledauser posted image

na ugrijanu tavu tefalovuuser posted image na koju se stavi mrvica ulja pa se to ulje kistom razmaze...tek toliko da je zamasceno...u sredinu izliti malo smjese...da dobijete onaj fin krugicuser posted image ...kad se pocnu baloncici stvarati...sitni...okrenuti...e budu preukusne...ja mu mazem domaci dzem od drenjaka..smaze sve

dadada bas mi je drago da A nesto pojede user posted image
nasekirala sam se nedavno kada si pisala da si ga patila i na kraju dana vriska, plac, te kako je sa obje rukice stavljao pomfrit u usta user posted image dusa draga, bas sam se rastuzila, morala sam mm procitati post i kazem mu vidis da ima gorih nejelica d nase N user posted image
nadam se da se ne ljutis sto ovo pisem user posted image

N&N

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12072
13.4.2011 11:41:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama75

dadada ja ovako pravim palacinke, one standardne. Samo bez vanilin secera. A te "americke" su sa guscom smjesom, je li?
standardne koliko ja znam trebaju malo "odmoriti" u frizideru + moja mama doda i malo vode/mineralne...i smjesa je znatno rjedja... i ne ide vanil secer

(odgovor članu mama75)
  Neposredna veza do poruke: 12073
13.4.2011 11:42:22   
mama75
Ih kod mene nista ne odmara user posted image I rjedje pravim naravno. Ove sa guscom smjesom ja zovem "prevrte". Tako ih zvali kad sam ja bila mala user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12074
13.4.2011 11:43:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: niki83

IZVORNA PORUKA: dadada

dadada bas mi je drago da A nesto pojede user posted image
nasekirala sam se nedavno kada si pisala da si ga patila i na kraju dana vriska, plac, te kako je sa obje rukice stavljao pomfrit u usta user posted image dusa draga, bas sam se rastuzila, morala sam mm procitati post i kazem mu vidis da ima gorih nejelica d nase N user posted image
nadam se da se ne ljutis sto ovo pisem user posted image

ma naravno da se ne ljutim....cisto da vidite koliko je tvrdoglav, i da kod njega ne pali da mu ne dam nista sem onog sto je svima za rucak...a ja vise neponavljala to

(odgovor članu niki83)
  Neposredna veza do poruke: 12075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  481 482 [483] 484 485   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  481 482 [483] 484 485   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *