|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  136 137 138 [139] 140   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 12:45:15   
vjestica
ma svi kupuju odjeću, pa onda beba ne stigne sve ni obuć
koji prsti ti trnu? jel na obje ruke ili samo jedna?


_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 3451
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 13:22:09   
sunce27
Kako ste danas drage moje trudnjace, sta se radi kod vas? Ja evo bolesna, grlo i kasalj me smorise, zvala sam moga doktora i preporucio mi je mirovanje i da pijem neke tople napitke za to, od tableta i sirupa mi nista nije pomenuo, pa se pitam koliko ce ovo biti efikasno u ovoj mojoj borbi. Rime, kako si ti, je li bolje raspolozenje? Lare nam i dalje nema, nadam se da je uspjesno privela radove kraju u stanu i da ce biti cesce sa nama? Ljubim vas sve...

_____________________________

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3452
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 13:25:20   
bint
rime meni su trnile jagodice posebno u dene ruke,al prestalo,cetso sma masirala ruke uzmi baby ulje pa s tim,meni pomoglo.....mene sad boli  kuk desni,ustavri debelo meso pa ne mogu da hodam fino na desnu nogu,hramamuser posted image user posted image user posted image ja se prepala ostacu tako...rekoh boze ode kicamauser posted image al sinoc citam da se to desava kome je poteljica zalijepljena za zadnji zid i tezina bebe pa ugrozava kicmu i onda logicno mora se ispoljiti na nogama..a et sve ,mi je ostalo ok...
samo dav se s hajrom hoce i ovon okoncatiii...user posted image user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3453
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 13:27:33   
bint
sunce nedaj seuser posted image user posted image user posted image
znam da ti ej preko glave limuna,caja,medA AL samo navali na to procice...i cuvaj se temeprature...ljubim

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 3454
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 13:28:54   
sunce27
Sreca je pa nemam temperaturu, ali vjecito imam probleme sa grlom, valjda bude bolje...

_____________________________

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 3455
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 13:31:30   
chuci
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za sve trudnice

može li meni neko pomoći tamo na temi o ručku za januar. hvala

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 3456
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 13:51:07   
m.i.n.a.
Oliii...
Rimljanko...bas mi je drago da si se smirila malo,vjerujemd a je bio sok ali jutro se donijelo svoje..samo hrabro jos malo...
Sunce,ja sam deset_ak dana bila pod prehladom,glava nos,desni..ma sve me bolilo..ali smao cajeve samo pila..iskreno nisam posebno ni na voce navalila,jednostavno nisam mogla nista pretjerano..a najgore mi je bilo navece se probuditi u wc pa posloije zaspat..uhh..sretno pa da sto prije prodje..
Bint...lijepo je cuti da nisam jedina,vec sam htjela zakukat ali si mi ti vec dala odgovr..i mene desna strana tako koci da ne mogu hodat normalno..al valjda je beba pritisnula neki zivac a i ovo sto si napisala ima smisla..pa se eto pravdam time ali d aje ruzno jest..
Medi..sto se tice pregleda vjeruj da sam ja stala u cudu,mislila sam kad dodjes u 9.mjesec dobijes uputnicu za bolnicu,gore nadjes doktora kojeg zelis ili koji te zapadne i ostalo dogovaras s anjim..medjutim kod mene nije bilo tako,prvo su me izvozali da radim sve nalaze moguce iako sam u 8.mjesecu sve vadila i sad kako sam bila prehladjena naravno da nalazi nisu bas ok,i odmah urinoikulutu radila pa cekam rezultate...a daju mi uputnice za ctg i uz i onda kad to odradim na Jezeru odnesem u Kumrovec da mi ocitaju..sad u srijedu kad odem vala cu svim silama im traziti tu famoznu veliku uputnicu jer sam stvarno svih ovih mjeseci bila i strpljiva i sutila..pa nemogu vise..i naravno kad im hocu odnije te rezultate na ocitanje,obzirom da uputnicu i ocitanje bude iste ili sljedece sedmice,logicno da se ne mogu naruciti vec kad zavrsim na Jezeru dodjem dole i kazem tako da trebam samo ocitanje..i onda cekam dva sata..vjeruj da sam prosli put vise bila se ukocila,i gladna i umorna..i kad sam usla ona gleda u mene kaze nekako si mi umorna...a ja je vise pola cujem pola necujem,da mi je smao kuci doci i ispruziti se..i zato vise nema sile fino..uhh...
sto se tice odjece i svega,samo umjereno..sve ce doci na svoje..a obzirom da i kod mene nece biti puno ljudi na babinama..eto docemo jedna drugoj i sta nas briga...sto se tice onih zvjezdica meni ih je mm donio sad kad je dolazio,citavo sazvjezdje:)a mislim da sam iste vidjela i u merkatoru..mislim ali nisam sigurna:)naljepnice je ila uzimala na ilidji u centru,ustvari kupila je tapete pa rezuckala..mozda u srijedu kad krenem podingut nalaze urinoikulture da svratim pa pogledam sta ima...ja bih voljela negdje naci slova koja s emogu lijepiti za drvo pa da iskonbinujem ime i tako pokrijem par nedostataka na kreveticu..
Gagach..kakve sad opet baje..meni se cini ti cim odes na planinu vratis se sa njima..ako trebaju brisevi,radi ih pa da znas na cemu si..mada sam sigurna da ce sve biti ok..vjerujem da ti je dosadilo,bas su se okomile na tebe..
Ja juce bila bila na Jezeru na ctg i dvoje zene ispred mene ostadose,a dose samo na uz:))kad sam usla da uradim ctg i cekam da sestra nadje doktora d apotpise u medjuvremenu uradi jos jedna zena ctg i vraca se stra i govori..ti si slobodna a ti ostani jos da vidimo sta cemo..ja se ukocila jer nismo skontale kojoj sta govori..uglavnom ja se vratih..jos sam vidjela da su jednoj rekli da prevadi stvari iz torbe u kesu pa sam skontala koliko god bilo ruzno u kesi ja cu odmah u kesu..doduse najvecu koju nadjem jer sam pitala sta se moze ponijet..rekoh ja sam pripremila ogrtac,spavacice dvije,ves,nesiser,maramice,ubruse,aparat,papuce..nije to nista puno ali je glomazno..kaze ona pa to ti i treba..i jos kontam koji sokic i nesto gricnut..
Eto ja vam se raspisah uveliko..cuvajte se...

< Poruku je uredio m.i.n.a. -- 9.1.2011 13:58:56 >

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 3457
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 13:59:44   
Medi_87
Mincek a kad ides po nalaze oko koliko sati


(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 3458
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 14:08:14   
bint
m.i.n.a. uh odmah mi je lakse ako i tebe boliuser posted image user posted image
ja sam se bas bila prepala rekoh da ne ostetim sta kicmu pa ostadoh tako hodajuci mislim hramajuciuser posted image user posted image


(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3459
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 14:17:02   
m.i.n.a.
Hehe...eto drago mi je da sam ti olaksala,da sam znala javila bih ti i prekjuce kad je bas bolilo osim sto je neugodno...,mene malo zabrinjava sto mi je to noga na kojoj nosim medicinske carape za vene ali doktor kaze da vena nije opasna tako da ne brinem..
Medi..po nalaze idem u srijedu,pise da se mogu podignut od 11 sati pa sad da li cu malo uraniti vidjecu..poslije toga sam mislila odmah svratiti u Kumrovec da mi to pregledaju i sta god hoce nek rade samnom:))hihihi...

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 3460
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 14:20:49   
Medi_87
user posted image user posted image user posted image taman ako vidis gdje ukrase javi


(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 3461
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 19:21:35   
naidica
hello drage moje,user posted image ,kako ste mi??? sta se radi kod vas?
moje najblize medi i vila vilice spremate li se polako vi??? ovo vrijeme bas letiuser posted image user posted image user posted image
malo me i ponekad strah uhvati,,,al samo abd da bude sve ok!!!
gagach draga,,ja tebi odg sto si pitala u vezi sa onim brisevima,,pa izgleda da nisi vidjela!!!user posted image user posted image user posted image kako si ti???
sunce je li danas ista bolje??? cuvaj se!!!
rimljanka drago mi je da ti je malo lakse,,,al vjerujem da u utorak ti nece ni spomenuti za carski rez,,,takvi su oni,,sve zaborave!!! sretno i cuvaj se!!!
pozdrav za sve ostale user posted image ljubim vas i cuvajte se!!!

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3462
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 20:48:10   
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: naidica

hello drage moje,user posted image ,kako ste mi??? sta se radi kod vas?
moje najblize medi i vila vilice spremate li se polako vi??? ovo vrijeme bas letiuser posted image user posted image user posted image
malo me i ponekad strah uhvati,,,al samo abd da bude sve ok!!!
gagach draga,,ja tebi odg sto si pitala u vezi sa onim brisevima,,pa izgleda da nisi vidjela!!!user posted image user posted image user posted image kako si ti???
sunce je li danas ista bolje??? cuvaj se!!!
rimljanka drago mi je da ti je malo lakse,,,al vjerujem da u utorak ti nece ni spomenuti za carski rez,,,takvi su oni,,sve zaborave!!! sretno i cuvaj se!!!
pozdrav za sve ostale user posted image ljubim vas i cuvajte se!!!



naidice...ja sam u naletu oko nove godine...dosta toga kupila..odjecice, kolica, krevetic, madrac, posteljine, neke dekice, neke stavrcice iz dm-a, ali fali mi jos npr, jastuk za dojenje, podloga za presvlacenje, itd i naravno sva skalamerija iz apoteke user posted image

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 3463
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 21:26:54   
gagach
Hello macke!user posted image

Evo i mene da se javim malo..opet sam bila lijena za vikend sto se pisanja tice...user posted image
Jedva cekam iducu sedmicu da malo na vjezbice odem bas mi nedostaju....i sve sam zaboravila sto sam naucila...user posted image
Kako vi sa strijama i celulitom? user posted image Ja sam nekii dan vidjela svoj krasni odraz u gledalu i kad me srce nije strefilo koliko mi se celulita pojavilo...user posted image bas me panika uhvatila...a strija jos nema hB mada sam sa lijeve strane stomaka ugledala kao neku jako jako tanku modru linijicu i zlo mi je doslo...user posted image
Cime se trackate vi? Kazu mi da je super uzeti ampule vitamina E i namazati na problematicnim mjestima...aaaaaaaaaaaaa....

Sunasce nadam se da si nam bar malo malo bolje...ja sam sva istraumirana sa ovim gripama razno raznim i zlo mije na ppomisao da se sada vukljam po ambulantama i da sjedim u cekaonicama...moram one briseve vaditi a bas me mrzi to...

Mina ti si vidim sve spremila za pokret ka jezeru...:)
A sto se tice ovih bajki kod mene...ma slomit cu ja to sve

Naidica vidjela sam ja komentaruser posted image al jos nisam otisla da se „analiziram“...ti si mi dobro ?
Neda30 pa ti nas bas rijetko posjecujes drago mi je da ti je sve ok i da je bebich dobro ma joj i nama se kao ove sedmice pomjeraju kako tii sa pripremama? Jesi li kupila stagod?

Vilo vidjamo li se na vjezbama ove sedmice?user posted image

Sarah ja nisam dobla tvoj spisak hehehe jos uvijek cekamuser posted image

Rime drago mi je kad si tako pozitivna i sigurna sam da ce se to zavrsiti kako najbolje bude za tebe i bebija...ne sumnjam da ces se izboriti za sebe... cmok ti

Medi vidim ti si se opasno razletila ja sam sebi sastavila spisak osnovnih stvari a ovo sve dodatno od stolica,ljulja, igraona, igrackica i sminka garderobice cu narucivati za babine...vidis nije lose ni spisak napraviti. Bas je super vani sto mozes u odredjenim prodavnicama da sastavis listu zelja razlicitih cijena pa bujrum ko sta hoce To sam vidjela da moze u baby centru ali tamo je poprilicno skupo sve...al sta znas

Opet sam se ja raspisala najstrasnije


< Poruku je uredio gagach -- 9.1.2011 21:28:23 >


_____________________________

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 3464
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 22:07:03   
vila.vilica
e moja gagach...vidjecu za vjezbe...nisam bila ima 2 hefte i docu ako mognem od posla..naime, prikupljam posljednje atome da pozavrsavam posao...ali to mi ne ide od ruke, jer kako jednu obavezu skinem natovare mi drugu tako da nisam optimisticna te da sve nekako mislim da necu ni otici na zasluzeni dopust a vec cu se porodit...user posted image

Sto se tice celulita...sve te razumijem..toliko sam ga nagomilala da samu sebe ne volim sresti u ogledalu user posted image
pomno sam pratila da li ima strija (osim onih nekoliko starih) i nema...ja mazem stomak, butine i grudi sa baby love uljem, ali kako sam imala napade svraba u par navrata..neko mi je ovdje preporucio johnsons baby oil gel pa sam to uzela i onako potesko se upija pa me manje svrbi...helem...kazu da je dovoljan tren da koza pukne, pa ne posustaj u odrzavanju vlage svoje kože user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3465
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 22:21:15   
gagach

IZVORNA PORUKA: vila.vilica

e moja gagach...vidjecu za vjezbe...nisam bila ima 2 hefte i docu ako mognem od posla..naime, prikupljam posljednje atome da pozavrsavam posao...ali to mi ne ide od ruke, jer kako jednu obavezu skinem natovare mi drugu tako da nisam optimisticna te da sve nekako mislim da necu ni otici na zasluzeni dopust a vec cu se porodit...user posted image

Sto se tice celulita...sve te razumijem..toliko sam ga nagomilala da samu sebe ne volim sresti u ogledalu user posted image
pomno sam pratila da li ima strija (osim onih nekoliko starih) i nema...ja mazem stomak, butine i grudi sa baby love uljem, ali kako sam imala napade svraba u par navrata..neko mi je ovdje preporucio johnsons baby oil gel pa sam to uzela i onako potesko se upija pa me manje svrbi...helem...kazu da je dovoljan tren da koza pukne, pa ne posustaj u odrzavanju vlage svoje kože user posted image
Strahoticne su ove celulitozne kvrge po butinama !!!!!! ja uzimam onaj melem striet i kombinujem sa bademovim i hipp za trudnice i dojilje...100 puta dnevno se mazem.....svaki put kad odem baciti pis malo se namazem hahaha...
Ne znam kako kod tebe al mene ubi svrab bradavica...znaci izludit cu...tacno ne znam sta da radim...ostatak koze isto ubi koliko svrbi isto sugava toliko se mazem da mi nije jasno kako toliko svrbi...joj Boze vazda li ja moram biti naopaka



_____________________________

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 3466
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 22:43:05   
vila.vilica
user posted image user posted image user posted image
luda sii moja ti user posted image user posted image user posted image

ja sam uhakala potkosulje, gace i pidjame uljima i gelovima...a dok bi docekala da se upije mogla bih povazdan gola hodat user posted image

a ja sam skuzila da mi se ponegdje i vena onako istakla na nozi..ja se nadam da ce se vratiti tamo gdje joj je mjesto user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3467
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
9.1.2011 23:12:44   
gagach

IZVORNA PORUKA: vila.vilica

user posted image user posted image user posted image
luda sii moja ti user posted image user posted image user posted image

ja sam uhakala potkosulje, gace i pidjame uljima i gelovima...a dok bi docekala da se upije mogla bih povazdan gola hodat user posted image

a ja sam skuzila da mi se ponegdje i vena onako istakla na nozi..ja se nadam da ce se vratiti tamo gdje joj je mjesto user posted image

cuj na nozi ja imam te vene po cijelom tijelu...fuj nisam bas najljepsa kad se skinem hahahhaha i po stomaku mi se vide vene....strahota


_____________________________

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 3468
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
10.1.2011 8:07:09   
Čupi
Joj user posted image moje i ja imam problema s tom venom. Po desnoj nozi imam jednu koja je užasno velika, ide od koljena sve do genitalija, užas, prije me je bolila sad manje...ali se sjećam da sam je imala s 2 malom i da mi je poslije nestala, jest da mi nije bila ovoliko velika kao onda, ali i onda sam mislila da mi je užasna,a naspram ove nije ništa user posted image user posted image
I to za leđa i mene isto desna strana uštukne užasno nekad, ali još malo, malo izdržat ćemo....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3469
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
10.1.2011 10:08:13   
elmicha

IZVORNA PORUKA: sunce27

Kako ste danas drage moje trudnjace, sta se radi kod vas? Ja evo bolesna, grlo i kasalj me smorise, zvala sam moga doktora i preporucio mi je mirovanje i da pijem neke tople napitke za to, od tableta i sirupa mi nista nije pomenuo, pa se pitam koliko ce ovo biti efikasno u ovoj mojoj borbi. Rime, kako si ti, je li bolje raspolozenje? Lare nam i dalje nema, nadam se da je uspjesno privela radove kraju u stanu i da ce biti cesce sa nama? Ljubim vas sve...


Jutro drageuser posted image user posted image ,evo d se i ja malo javnem...
Sunce mene ti je tako prosli mjesec grlo boljelo,pravi sebi caj od limuna...meni je pomogla i rotkva..za kasalj...iskruzis je malo na vrhu toliko da moze stati jedna kasicica secera ili meda,pripremis navece za ujutro,a ujutro za navece...a caj od limuna..prokuhas vodu isto kao i za klasicni caj...limun dobro operes i izrezes na kolutove..kad voda prokuha ubacis limun...poklopis i ostavis da tako stoji 15-20min.
Meni je to pomoglo pravo....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moja princeza...zivot moj...ima 14 mjeseci..<3

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 3470
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
10.1.2011 10:27:22   
Cickolini
Dobro jutrooo drage moje user posted image , evo po tickeru jos 10 dana user posted image !!!

Ja opet sinoc u bolnicu jer sam samo dva puta osjetila bebu, ali bilo je sve OK hB. Smorise me ove kontrole. Zna li neko kad treba beba da se spusti u porodjajni kanal??? Kod mene je beba s glavicom prema dole i fino je okrenuta. Pitala sam jucer doktoricu je li se spustila kaze nije visoko, ali nije se jos ni spustila skroz. Pa se ja pitam od cega me onda kosti bole toliko, kao da se raspadam user posted image user posted image user posted image

Zaboravila sam vam napisati da se ona moja prijateljica porodila u petak carskim rezom. Iskreno jako se lose osjeca. Nisu joj dali da jede do jucer i crkavala je od gladi. Bila je na intezivnoj do subote popodne i onda su je prebacili na odjeljenje. Bebicu je tek tad vidjela tj 24h poslije. Ona je morala na CR jer je beba bila velika 4.400 masallah, a nije se spustila i bila je preko termina 10 dana. Danas je bolje, ali kaze boli rana. Pitam je ja kakva je bebica ... i ocekujem da kaze "slatka, lijepa ... ", kaze ona meni "debela" .... jesam se ismijala user posted image user posted image user posted image

Gagach
dobro si spomenula stije i celulit ... ja jos nemam problem sa strijama, ali osjecam da mi je stomacic u poslijednje dvije sedmice fino ocvrnuo pa me strah da sad ne popuca jer hB do sad nisam ni jednu primjetila. Ja se mazem uljem Babylove sto sam dobila od prijateljice. Iskreno ne mazem se cesto nego kad mi padne na pamet i pomalo.
Sunce nadam se da si bolje. Vjerujem da su ti cajevi, supice i voce dosadili, ali sve za bebacu.
Rime meni ne trne ruke, ali me kao i tebe bole zglobovi od ruku i primjetila sam da mi znaju oteci. To mi se pocelo desavati posljednje dvije sedmice. I jos nesto, uzasno me bole kosti oko prepona. Navecer jedva ustanem u WC, sreca pa ustajem samo jednom. Imas li ti problema s tim???

< Poruku je uredio Cickolini -- 10.1.2011 10:31:06 >


_____________________________

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Čupi)
Neposredna veza do poruke: 3471
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
10.1.2011 10:44:58   
gagach
Good morning!!!

Krasno jedno jutro...ja nervozna...nisam nista spavala...bljakuser posted image

Danas idem na pregled...nadam se da nece biti baja pod mikroskopom i da nece biti potrebe za brisevima...

Kako ste mi vi jutros?
Jel bar kod vas raspolozenje na nivou?


_____________________________

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3472
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
10.1.2011 10:46:20   
gagach
i meni ticker presao u 7 mjesecuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3473
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
10.1.2011 11:30:50   
Rimljankaa
Jutro,jutro....

Uh,sto mi dobro spavamo ovo pred kraj... Polovinom trudnoce,stalno sam se budila,mislila o porodu..Svasta nesto.. sad cim legnem zaspim i ujutru lijepo odspavam...

Sutra konacno i taj pregled..Stalno mislim o tome...

Sto se tice trnjenja ruku,u desnoj ruci mi trne prsti,jagodice narucito. Mislim da je moguce da je pritisnut neki zivac od kicme,pa je to zato. I ima malo i vode,otoka..pa se sve skupilo.

Sunasce,kako sit i danas? Joj vidim gripe da haraju... Bas me strah da se sad ne razbolim. Evo upravo cijedila sebi naradze i pijem. Nedaj Boze da me kasalj uhvati,a da se pordim...Sta bi?

Kakva si ti? Imas li temperaturu?

m.i.n.a. dakle i dalje istrpavaju zene gore. I ja sam stavila samo osnovno u torbu,ali kako rece,glomazno je pa izgleda da puno ima. Moram u torbu staviti i kesu,neka se nadje. A kako se vidim-posvadjala bi se odmah,cuj da me pretresa tamo?! Uh! user posted image

A to sto pominjete bol u desnoj strani,mene je to negdje u 7-8 mj. uzasno boljelo. Ja 7 dana nisam mogla ni hodati,ni spavati. To su bili uzasni bolovi. Mislila sam da su bubrezi,cak su mi i rekli da je moguce da je kamen u bubregu. I onda je samo od sebe proslo. Tako da je vjerovatno beba bila nalegla na neki zivac,i boljelo me uzasno.. Stvarno sam bas patila tih nekoliko dana.. ma uzasni bolovi...

Pominjete vjezbe,nadam se da se vidimo sutra.. Ja ako budem mogla svakako dolazim!
Sto se tice celulita-nisam smjela ni da pominjem. Kontam da se ne brukam. Uzas zivi...Po guzi i iznad guze katastrofa koliko ga ima.. Majke mi muza me stid,sta bi od mene?!

I jos sad pred kraj trudnoce,skroz mi je stomak poplavio oko pupka.. Nekako je modro.. I vidim pri dnu stomaka nekoliko linijica.. STRIJE!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

To se sve desilo ovih zadnjih dana! Ali sta cu? Stvarno sam se mazala stalno,i svime i svacim... Sad se mazem samo maslinovim uljem...

Cickolini,pa hoce li te ranije porditi?

Sto se tice prepona i mene to boli. Ima vec neko vrijeme pocelo je. Sto kazes navece jedva ustanem,ili kad  dugo sjedim ukocim se.. Valjda se kosti rastavljaju..

A sto se tice ustajanja,ja ustajem 4-5 puta navecer da piskim. Ali zato pijem tecnost kao kamila
Prije uopce nisam toliko tecnosti pila,ali sad pred kraj trudnoce i sam Bog zna koliko popijem. Pored kreveta pred spavanje je obavezno casa vode. Ujutru cim se probudim pijem vodu.
Onda nikad jednu casu,jer mi je malo,nego sve jos i jos...Popijem sigurno 3-4 litra dnevno.

Ne znam da li to moze nesto naskoditi?Muz sve govri nemoj da pijes toliko vode,a ja ne mogu da odolim.
I kako sam primjetila,ne idem toliko puno u wc,koliko popijem tecnosti. Kad odem u wc,to bas malo bude.. Tako da mislim da se voda zadrzava i u meni.

Gagacha cestitke za 7 mj. user posted image user posted image user posted image user posted image Jos malo.. :))) A nespavanje normalna pojava. I ja sam lose spavala u tom periodu...  :)))





_____________________________

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3474
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
10.1.2011 11:31:49   
Rimljankaa
Po tickeru jos 5 dana....

Po doktorima jos 8 dana...


_____________________________

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 3475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  136 137 138 [139] 140   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  136 137 138 [139] 140   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *