|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.5.2009 14:16:52   
Anoniman
moja djevojcica od 5 godina, gleda Fifi, Rory, Nody, ali najdrazi joj je definitivno Tom & Jerry i Dusko Dudusko (Dusko Dugousko)... tih pola sata kada su na Boomerang-u, u kuci vlada samo smijeh, jer svi sjednemo i zajedno gledamo... u medjuvremenu, slaze lego kockice, boji bojanke, pise (cak i na RR forumu user posted image )...
Stava sam da ne treba dozvoliti djeci previse pred TV-om da provode vremena, ali isto tako ne treba im ni uskracivati dobre crtice... eh da imaju strumpfovi, pa leteci medvjedici, pa bipsici, pa evoksi... to su bili crtici...

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.5.2009 14:30:57   
Blue rose RR
Televizor joj je bio i ostao dopušten ujutro uz mlijeko, pred dnevno spavanje, ali to je sama izbacila, sada voli da u tišini zaspi, i pred večer kada pije mlijeko, i igra u se u svojoj sobi, što nije nužno ovisno o tome da li imamo neke zajedničke aktivnosti.
Sve u svemu, ne smatram da dijete mora provesti cijeli dan uz televizor da bi savladao bilo koji jezik.
Uzimam primjer, u autu smo snimili jedan CD moje i njene muzike, koja sadrži nešto malo pjesmi na bosanskom jeziku, ostalo je: njemački, engleski i španjolski, i moram reći da haman svaku pjesmu zna. Naravno ne mogu reći da zna napamet, ali definitivno slaže rimu (onako kako je ona shvatila određenu riječ) i prati pjesmu.
Naravno u ovom slučaju njeno bivstvovanje u autu je do majke i nazad, svaki radni dan (koji traje 5-7 minuta), i naravno kada negdje idemo, ali to nije svaki dan.
Helem nejse,slažem se sa činjenicom da djeca strahovito brzo uče jezik i ponašanja koja su im dostupna.
Navodim primjer sebe: kažu (ja se ne sjećam user posted image ) da sam u igri sa svojim drugaricama u Njemačkoj sa 4 godine perfektno govorila njemački.  Ali isto tako sam nakon godine provedene kod nane i dede u Bosni, zaboravila haman sve. I danas od toga je ostao samo dobro "slolmljen jezik" kako kažu.

Mišljenja sam da dijete mora dobiti kvalitet nebitno o čemu se radi, ali isto tako ne treba ni pretjerivati.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.5.2009 14:31:58   
Crvena
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: Crvena

IZVORNA PORUKA: neki

Stvarno Crvena,mene to bas uzasava...Takvi ljudi imam osjecaj ne zele posvetiti svoje vrijeme djetetu,nego pali igrice i kasnije se pitaju zasto su im djeca agresivnauser posted image user posted image

Ne samo sto su agresivna, nego se ne znaju ponasati.
Mom sinu su trenutno najdrazi Traktor Tom, Bob graditelj, Tomica i prijatelji, Spuzva Bob i naravno Dorauser posted image



od mog brata malena baš ima 4 godine i radi sve na računaru kao velika, nisam primjetila da je agresivna, jako je učtiva djevojčica, prijatna i druželjubiva al haj eto
Ne kužim ovo ne znaju se ponašati????

Vesela, zao mi je sto si pogresno razumjela ovo sto sam napisala, jer sam u prethodnom postu napisala o igricama (pucacine i sl).
Daleko od toga da se na racunaru ne mogu igrati i igrice koje su edukativne i koje ce nesto djecu nauciti.
A sto se tice ponasanja, poznajem nekoliko slucajeva gdje djeca se pocinju ponasati kao negativni lik u tim igricama (mislim na razne krikove i sl.)

LP
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.5.2009 14:38:18   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR

haman svaku pjesmu zna. Naravno ne mogu reći da zna napamet, ali definitivno slaže rimu (onako kako je ona shvatila određenu riječ) i prati pjesmu.


Ok je da zna svaku pjesmu....ali da bi znala značenje te pjesme treba znati taj jezik, a taj jezik ne može naučiti ako ne povezuje riječi i pokrete sa predmetima, za to joj treba tv. I ja znam dosta pjesama na turskom i arapskom, a ne znam niti jedan od tih jezika.

IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR
Navodim primjer sebe: kažu (ja se ne sjećam user posted image ) da sam u igri sa svojim drugaricama u Njemačkoj sa 4 godine perfektno govorila njemački.  Ali isto tako sam nakon godine provedene kod nane i dede u Bosni, zaboravila haman sve. 


Bit je u boldiranom. user posted image
Mislim da se ti i ja razumijemo. user posted image
I logično je da si zaboravila, jer je dječija inteligencija u tom periodu takva da brzo pamte i brzo zaboravljaju ukoliko nema ponavljanja.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.5.2009 16:36:03   
andji
Sve u svemu Chuchi bravo za tvoje dijete,mislim da si ponosna na njegauser posted image

A rečenica tipa 'dovoljno je tvoje vrijeme'...naravno da mu ej moje vrijeme provedeno sa njim najbitnije,baš kao i meni sa njim,i treba da bude što kvalitetnije popunjeno(po mogućnosti nečim novim,jer se djeca brzo zasite)ali dajte molim vas kao da vaša djeca po čitave dane vise uz vašu suknju,i gledaju samo u vas...ko kaže nije tačno,laže....

djeca se osamostaljuju i imaju svoj kutak koji žele popunit an neki drugi način(u ovom slučaju su bili crtani,šta već)i kako rastu,sve više će htjeti vremena za sebe da ga popune kako oni žele,a mama će služit samo za hranjenje,presvlačenje,i akd izadjemo sa njima u šetnju ne bendaju nas...traže svoje društvo i okupacije....ma kako surovo zvučalo ovo je ISTINA

Mada mame koje rade i nisu po čitave dane sa bebama i djecom,nastoje da to ne bude tako


_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.5.2009 20:21:06   
Anoniman
Izvini Andji, ali se bas s tim i ne slazem. Moje dijete koje ima 2,5godine ne moze raditi sta ono hoce, jer jos je premaleno da se samo zna igrati, da samo zna koliko je njoj potrebno vremena provesti pored TV-a(svejedno da li to bili crtici najneviniji ili nesto agresivno i bezobrazno).
Ja joj pokazem neku igru(ako je to nova igra),  podstaknem  je na nesto....ne igram se uvijek s njom do kraja....ali sam joj "inicijalna kapsula" u svemu!
Npr. naspemo kanticu s vodom na balkonu(u zadnje vrijeme) pa kupamo zivotinjice. ja to s njom malo radim, a onda kad se ona zaigra ja odem svojim poslom. Normalno, nadgledam je. I tako je sa svim ostalim.S  njom sam 24h dnevno(ne radim) i 100% sam joj predana. Nije za mene provedeno vrijeme s djetetom, vrijeme provedeno u istoj sobi ili pod istim krovom, vec vrijeme u kojem smo se kvalitetno igrale, jele i pile zdravo, naucile nesto novo.
Opet ne treba ni  u cemu pretjerivati. Sinoc smo bili u Mercatoru i, iako ne volimo komentarisati druge ljude, morali smo prmjetiti da neka mama stalno svoje dijete drzi u Lumpi igraoni na 1m od sebe.Kad se dijete penje na tobogan ona mu pomaze(i to sa suprotne strane), kad hoce na klackalicu, ona je tu, ....ma u stpou ga prati. tako dijete nema svoj prostor, ne moze da ostvari kontakt s drugom djecom, ubija svku kreativnost u njemu.......Ne moze da dise cini mi se. Dijete ima sigurno min. 2.5god., jer je malo veci od moje Farah.


< Poruku je uredio pahuljica farah -- 28.5.2009 20:35:56 >

(odgovor članu andji)
  Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.5.2009 20:32:50   
leli§
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image chuci svaka cast malenom...mi u suprugovoj familji imamo slucaj gdje je maleni (koji vise nije maleni,ozenjen covjek) naucio njemacki jezik kroz crtane... a moja sestra je pokazala veliki afinitet prema jezicima, kroz TV...

moj savjet, onako drugarski, je da malenom omogucis jos veci pristup informacijama, kroz enciklopedije, knjige, kvizove itd...

a sto se crtanih tice...Boze sacuvaj, ja se zgrazavam na ove crtice sa daleko istocnog podrucja (japanske i kineske) sa svim onim supermocima i sta ti ja znam. ti su crtani totalno izvuceni iz konteksta, i meni neprihvatljivi za nase podrucje. jeste da oni bude mastu, ali masta radi svasta..ne dao Bog ipak su to djeca...pa kad vide da letaju i skacu sa nekih spratove.ko zna sta njima moze naumpasti.

meni je 25 godina i ja jos uvijek volim pogledati evokse, tom & jerry...pa cak i strumfove (malo me stid priznati ali eto)



_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.5.2009 20:36:21   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: leli§


meni je 25 godina i ja jos uvijek volim pogledati evokse, tom & jerry...pa cak i strumfove (malo me stid priznati ali eto)




Joj i ja bi rado odgledala po epizodu Letecih medvjedica i Graskograda. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.5.2009 20:52:33   
andji
Pahuljice Farah,nisi me dobro razumila...ja sam mislila na to isto kao i ti,samo što sam se malo možda 'grublje' izrazila..vidiš,ti si započela igru i ostavila je da se sama igra....ja sam danas počela gledat Noddyja sa Sergejom i ostavila sam ga da sam gleda,a ja sam iz kuhinje sjeckala luk i virila šta radiuser posted image a ta mama(iz te igraonice koju si navela)bi vjerovatno odgledala čitav vrtić sa malenim/malenom,i to ne ejdnom...nego svaki dan tako....a zatim bi s eigrala vjerovatno i sa društvom u ijesku od malene/malenog....jer ne dao Bog da šta bude njenom djetetu ili da li će ono to moći/znati....nesvjesno pravi od djeteta nesamostalnog malog čovjeka,koji će posle izrasti u velikog...i ma koliko se ono htjelo osamostalit(to dijete)ona neće dopustiti...takva osoba,ona to vidi kao ispravnouser posted image

Ja sam sa Sergejom od kako se rodio,ja ga samo čuvam i pazim i brinem o njemu...i sasvim sam zadovoljna njime kao njegovim rastom u dječaka od god. i pol...ako se izuzmu njegovi nestašluci...mislim da je prvo bitno 'da se majka ne izgubi u svemu tome' pa tek onda ide sve ostalo

odosmo mi off,ali nadovezali smo seuser posted image


_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.5.2009 20:57:14   
Anoniman
ma super si mi to pojasnilauser posted image


(odgovor članu andji)
  Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.5.2009 21:00:12   
leli§

IZVORNA PORUKA: Nunichi

IZVORNA PORUKA: leli§


meni je 25 godina i ja jos uvijek volim pogledati evokse, tom & jerry...pa cak i strumfove (malo me stid priznati ali eto)




Joj i ja bi rado odgledala po epizodu Letecih medvjedica i Graskograda. user posted image user posted image user posted image



jao graskograduser posted image user posted image user posted image user posted image i leteci medvjedici takodje...sjecate se plave princeze???joj nunichi necu vise..mogli bismo otvoriti temu kakve crtane mi voimouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.5.2009 21:20:03   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: leli§


IZVORNA PORUKA: Nunichi

IZVORNA PORUKA: leli§


meni je 25 godina i ja jos uvijek volim pogledati evokse, tom & jerry...pa cak i strumfove (malo me stid priznati ali eto)




Joj i ja bi rado odgledala po epizodu Letecih medvjedica i Graskograda. user posted image user posted image user posted image



jao graskograduser posted image user posted image user posted image user posted image i leteci medvjedici takodje...sjecate se plave princeze???joj nunichi necu vise..mogli bismo otvoriti temu kakve crtane mi voimouser posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Ja i dan danas imam kasetu Branka Kockice,samo je nemam na cemu slusati. user posted image Ma joj bas mi je slatko bilo sjetiti se tih crtica...pade mi na pamet kako me moj djed svaki dan u 19h zezao,uzme telefon i ko fol nazove televiziju da njegovoj unuci puste crtani. user posted image user posted image user posted image Joj a ja onda glavna. user posted image Tacno 19h,crtani pocinje...aaaa djedeeeeeeee. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Koje crtiće dopustiti?
29.5.2009 0:24:18   
jasmina_mm
ja hvala Bogu nemam problema sa crticima. Moj Benjo voli gledati samo crtani Pocoyo i Dora istrazitelj. I to samo sa vremena na vrijeme. Zaista po meni su oni sasvim prihvatljivi, nisu nasilni i moze se iz njih dosta nauciti...


_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Koje crtiće dopustiti?
29.5.2009 11:09:42   
mišur
Meni je Dora super crtani!!
Gledamo ga sve troje zajedno vikendom na RTL-uuser posted image .Luka odgleda samo dok ima muzike, a ja i mm gledamo sveuser posted image
Evo sinoć je Luka gledao Nody i to ne samo muziku, već je ostao da prati još nekih 10-ak minuta...
I brblja nešto i meni pokazuje na tvuser posted image

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Koje crtiće dopustiti?
29.5.2009 11:13:04   
azraj
I mi gledamo Doru.Nody,Fifi,Pocoyo ali od svih Dora mi je najbolja,dosta toga djeca mogu nauciti uz nju a svidja se i Hamzi,pa moja preporuka je Dora.

_____________________________

Hamza,mamin lav,26.10.2006.

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Koje crtiće dopustiti?
4.6.2009 9:00:35   
seli
Nunici,imaš dosta emisija Branka Kockice na internetu pa ako te zanima potraži.

(odgovor članu azraj)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Koje crtiće dopustiti?
23.6.2009 16:36:32   
Domina
Iman gleda crtice, najcesce Doru,uz nju prica, pjeva, ponavlja na engleskomuser posted image .
Gledamo i Letece medvjedice, oni su meni superuser posted image , ali imamo samo dvije epizode.

(odgovor članu seli)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Koje crtiće dopustiti?
27.6.2009 19:32:10   
NANICA
Mi imamo "svojih" crtica tipa Shrek, Ice Age, Barbie, Princess, itd.
Na TV-u gledamo TOGGO (Super RTL)
A sto se komp. tice igramo igrice za djevojcice na web-u
user posted image user posted image

_____________________________

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu Domina)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Koje crtiće dopustiti?
27.6.2009 20:18:44   
Lulu_
veliki sam protivnik danasnjih crtanih filomva...naravno izuetci potvrdjuju pravila

nikako mi se ne svidja pokermon,digimon,i sve sto se zavrsava na mon
dalje,spiderman,transformersi,BRATZ...i tako dalje
kada se samo sjetim nasih letecih medvjedica,cipelica,plave princeze...user posted image
nije ni cudo sto se toliko generacije razlikuju.
meni se licno svidja Fifi,jer ima dobru poruku za male gledaoce,voli vrt,voli pomagati prijateljima,uredna je i savjesna.bas onakva kakav treba da bude omiljeni lik iz djecijeg crtanog filma...
dalje mi se dopadaju jos Winni the Pooh,majstor Bob,i onaj mali patuljak u zemlji igracaka, ne znam kako se zove...madi ili tako nesto
i naravno stare disney bajke ... pripremila sam ih vec sve na dvd-ovima da ih mozemo skupa gledati

nasilje se uci danas cak i iz crtica...a mi smo mislili da su niinje kornjace nasilneuser posted image
ali eto svako kako zeli...ima ljudi pa puste djecu od 10 godina da gledaju simpsonove...meni je to za odrasle

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.6.2009 0:18:48   
milenium
moj mali od 10 mjeseci gleda Nodi tj Zvonko,i ne trepće,miruje ko bubauser posted image

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.6.2009 0:44:34   
tea lana
U TL su dosli novi Cd sa Elmom i mi Lani kupili i dijete odusevljeno a uradjeni su po temama.Na jednom je obavljanje licne higijene,na drugoj dorucak i tako.Lana sjedi i ponavlja.Dosli poslijepodne kuci i krenuli oprati ruke kad ona meni Mama peji sake,puste ,pajace misli na palceve,sve peji isto Elmo.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.6.2009 14:00:11   
milenium
elmo????????nemoj zezat!?bš ja mislim neki dan da bar postoji dvd elmo jer naš kad vidi elma na satelitu pravo uživa.user posted image hvala hvala.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Koje crtiće dopustiti?
28.6.2009 16:17:13   
jasmina_mm
moj benjo uziva u dva crtana i to Pocoyo i Dora istrazitelj. Licno mislim da su to jedni od rijetkih u kojima nema nasilja, borbi i slicno...
Toplo preporucujem svima ove crtane pogotovo Doru jer je jako poucna

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Koje crtiće dopustiti?
18.7.2009 11:49:30   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: HanaBana

Hanci gleda Teletabise, nodi, rupert, Barimbu, Fifi, Jagodicu bobicu, Tomicu...

i fatih te voli i jos bob majsor doru,nodi,i na super rtl gleda mister binauser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Koje crtiće dopustiti?
27.10.2009 8:02:19   
Anoniman
U vrticu moje kcerke je angazovana zena defektolog-logoped, koja je bila na jedan kraci period angazovana radi opservacije djece. Nakon toga smo imali roditeljski sastanak gdje nam je iznijela svoja zapazanja, naravno uopste, a ko god hoce da zna informaciju o svom djetetu mogao je nasamo s njom porazgovarat.
I tema je izmedju ostalog bila o agresivnosti djece. Ona je rekla da CRTANI FILMOVI TREBAJU BITI SVEDENI NA MINIMUM. Znam da ste svi ovo vec culi ali eto samo da potvrdim jos jednom.

(odgovor članu mamine oci)
  Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *