|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Dobiva li naš Nedim ikako mlijeka?

Uredništvo Ringeraja.ba, 15.8.2015
Kad nam se rodio Nedim, bili smo najsretniji par na svijetu. Uopšte nam nije bilo naporno brinuti se za njega jer je stvarno bio dobro dijete.
Ključne riječi:

image
/11


Dojenje je krenulo kao po loju i prvi mjesec lijepo je dobivao na težini. Svuda sam ga nosila sa sobom u marami sling jer je i njemu i meni bilo drago da bude kraj mog srca.

 

Međutim, kad je imao približno sedam sedmica, nešto se promijenilo. Lijepo je dojio, ali je nakon dojenja uvijek povraćao. Podrignuo je kao i obično, ali je onda zajedno sa zrakom iz njegovih malih usta izašla i velika količina pomalo usirenog mlijeka. Kod sljedećeg obroka nisam bila kod kuće pa ga je tata nahranio na bočicu ispumpanim mlijekom. Kad smo razgovarali telefonom, rekao mi je da se ponovila ista priča kao i kod mene. Bio je zabrinut je li u Nedimu uopšte ostalo nešto hrane. Pitala sam se da li sam možda ja nešto pojela da mu moje mlijeko nadražuje stomačić, ali budući da sam jela kao i obično, nisam bila sigurna.

 

Ta priča se ponovila još nekoliko puta i onda sam pretražila internet da vidim da li još koja mama ima sličan problem. Saznala sam da se to zove bljuckanje ili refluks i da je prilično često, ali svejedno nisam bila smirena. Neke mame preporučile su obično adaptirano mlijeko za dojenčad i budući da sam već stvarno bila prilično zabrinuta da li naše malo sunce uopšte dobiva hranu, muž je skočio u trgovinu po adaptirano mlijeko u prahu. Bila sam žalosna jer sam zaista željela dojiti. Muž me utješio da je svejedno bolje dati adaptirano mlijeko nego da naša beba bude gladna. S tim mlijekom hranili smo ga nekoliko obroka, ali se priča svejedno ponavljala. Nazvala sam pedijatra i pitala ga šta da radim.

 

Rekao mi je da moj dječačić stvarno bljucka i da vjerovatno dobiva nešto hrane. Umirio me da ne budem tako jako zabrinuta. Preporučio mi je da u apoteci kupim mliječnu hranu, koja se zgušnjava u stomačiću i da će se stanje sigurno poboljšati. Kupili smo posebno prilagođenu mliječnu hranu za taj problem i odmah je bilo bolje. Nekoliko puta još sam pokušala podojiti Nedima, ali je i dalje bljuckao tako da smo se navikli na mliječnu hranu, koja je baš super.

 

Mama Alma 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
Zašto se moje dijete i dalje budi noću?
Kao i bebe, mnoga mala djeca ne spavaju cijelu noć, i to je sasvim normalno. Mala djeca žude za vezom i dodirom da bi se...
5
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *