|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Korak po korak

Pampers.ba, 21.1.2018
Kada napune 6 mjeseci, bebe počinju sve više da se pokreću i istražuju veliki čudesan svijet oko sebe.
Ključne riječi:

image
/11


U toj misliji, potreban im je pouzdan prijatelj, a Pampers je upravo to, te nudi savršeno rješenje – Pampers Pants pelene za šestomjesečne bebe sa 3 upijajuća kanala koji održavaju bebinu kožu suhom i dozvoljavaju joj da se kreće slobodno i osjeća udobno.

Također, Pampers Pants nisu samo praktične i korisne, već su i lake za stavljanje – potrebno je samo nekoliko koraka!

Ako je vaše dijete već u Pampers Pants pelenama, samo ih otvorite sa obje strane i, pazeći da sve ostane na dnu pelene, svucite pelenu između bebinih nogu.

Zatim ih uvijte i zaljepite. Ljepljiva traka sa zadnje strane omogućava Vam da zatvorite umotanu pelenu i samo je bacite.

Onda dolazi vrijeme za brisanje guze. Očistite bebinu guzu kao što to radite dok mijenjate obične pelene i samo navucite nove Pampers Pants! Mekana i rastezljiva guma na struku pomaže da se one lakše navuku, bez obzira na to koliko se vaša beba vrpolji.

 

I to je sve!

 

Uz Pampers Pants - mijenjanje pelena postaje brzo i lako. Uz to, one su udobne i omogućavaju vašoj bebi da bude u pokretu i da istražuje svijet, a da mama i tata više ne moraju da brinu da li će se pelena olabaviti ili procuriti.

Također, postoje savjeti i trikovi za mijenjanje pelena kod aktivnih beba koji vam mogu još više pomoći. Na primjer, probajte da promijenite pelenu na podu, koristeći prostirku za mijenjanje, jer je to bezbjednije nego staviti bebu na sto. Isto tako, probajte svojoj bebi da skrenete pažnju sa pelena, kako bi mijenjanje išlo što lakše. Pokušajte da joj pjevate pjesmice, dajte joj da se igra sa specijalnom igračkom ili se igrajte žmire sa njom skrivajući se iza pelena.

Ako mijenjate pelenu svoje bebe dok putujete ili ste u pokretu - i tu postoje neki praktični savjeti.

Ako vaša beba već hoda možete joj mijenjati pelene stojeći, što je izuzetno lako sa Pampers Pants pelenama. Samo otvorite pelenu sa strane i svucite je sa bebe dok ona stoji. Nakon što ste joj obrisali guzu, vaša beba može da zakorači u nove pelene i nove avanture!

Ako nemate sto za mijenjanje u blizini ili on nije dovoljno čist, možete sami impovizovati sto od haube automobila ili naslonjene bejbi nosiljke ili jednostavno postaviti prekrivač za mijenjanje na suhu travu. Ako ni za ovo nema mogućnosti, mogu vam poslužiti i klupe, sjedišta u vozu ili ravne površine u javnom toaletu, samo ih prvo obavezno očistite bebi maramicama. Zapamtite da u tom trenutku svoju bebu držite jednom rukom da se ne prevrne ili otpuže.

Ako nemate tekuće vode u blizini, vlažne maramice za bebe možete koristiti da obrišete ruke prije i nakon mijenjanja pelena.

Prirodno, vaš mališan će biti u misiji da istražuje bez prestanka. Ali, uz dobro opremljenu torbu za bebe i ove savjete u rukavu - mijenjanje pelena biće lako, a i vi i vaša beba imaćete brigu manje kada krenete u šetnju ili na put.

Pampers Pants pelene, sa do 12 sati bez vlage, savršene su za bebe u pokretu – gdje god da su se one zaputile!

 

Još zanimljivih savjeta pročitajte na Pampers zajednici roditelja

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Šta je ružičasta buka i kako pomaže bebi d...
Roditelji na različite načine uspavljuju djecu, a jedan od najpopularnijih je pomoću metode "bela buka". Međutim, u po...
5
Svi hoće da drže bebu, ali ko drži mamu?
Majčinstvo je neprestano donošenje odluka, pravljenje uspomena, pokušavanje i pravljenje grešaka. Pokušavamo da odgojimo...
4
Zašto se moje dijete i dalje budi noću?
Kao i bebe, mnoga mala djeca ne spavaju cijelu noć, i to je sasvim normalno. Mala djeca žude za vezom i dodirom da bi se...
3
Gdje griješimo kada stavljamo u krevet beb...
Da li se i vama dešava da kada poželite da spustite bebu koja je zaspala na rukama, odmah se probudi? Onda vjerovatno i ...
3






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *