|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Osmijesi i suze bebe

Pampers.ba, 24.9.2016
Naravno, i prije nego progovore, bebe imaju mnogo načina da saopšte svoje namjere i osjećaje. A broji li se plač kao komunikacijska gesta?
Ključne riječi:

image
/11


Na kraju, bebe plaču kako bi ukazale da su gladne, da ih nešto boli, da trebaju promjenu pelene ili da jednostavno trebaju društvo. Važan aspekt roditeljstva je razumjeti ove vrste plača. Zanimljivo, ali svaka od različitih vrsta plača postaje sve prepoznatljivija u prvih nekoliko mjeseci života, te ih majke mogu prepoznati i znati šta koji plač znači. 

Kako bismo spriječile da beba plače prosto zbog promjene pelene, majke često provjeravaju jesu li suhe. Pampers zna da je čak i najodabranija vrsta mekoće ništa u poređenju sa suhoćom pelene koja će štititi, a to je razlog zbog kojeg Pampers nudi suhoću čak i do 12 sati. Novi Pampers Premium Care ima jedinstvene „magične odjeljke“ koji služe da se vlažnost rasporedi jednako. Dodatno, indikator vlažnosti pokazat će vam kada bi vaša beba trebala promjenu pelene, da može neometano uživati u svoj vašoj ljubavi. Za više informacija posjetite: 
https://www.facebook.com/PampersBIH 

Ne zaboravimo da je komunikacija sa djecom dvosmjerna aktivnost, te što više majka adekvatno reaguje na različite vrste plača svoje bebe, više podstiče značenje pojedinog plača. Ovako se grade emotivne veze i ovo je veoma važan aspekt roditeljstva. Naravno, kasnije će mališan izražavati negativna osjećanja ne samo plačem, već i lupanjem od stol ili lupanjem nožicama od pod. A broje li se plač i ovi ostali znakovi ljutnje kao „geste“, već je tema debate. 

Osmijeh i mrštenje kao forme komunikacije 

Osmjehivanje i mrštenje drugi su načini na koje bebe mogu uticati na komunikacijske odazive svojih roditelja. Zapravo, bebini „prvi osmjesi“ su faktički samo grimase, ali roditelji na to reaguju sa tolikim oduševljenjem i reaguju osmjehivajući se i sami. A kada beba zapazi ovu reakciju, ona shvati da je osmijeh nešto što doprinosi pozitivnim reakcijama okoline, te pokušava ponoviti taj „osmijeh“. I tako se razvija ugodna interakcija... Štaviše, anegdotični dokaz sugeriše da bebe vježbaju ovu facijalnu grimasu čak i prilikom spavanja. 

Jeste li ikada provirili da provjerite svoje usnulo dijete i zatekli ga kako se osmjehuje ili mršti zatvorenih očiju? 

Ukoliko to još ne radite, pokušajte u momentima tokom noći kada se probudite provjeriti je li vašem djetetu pelena suha.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Handling bebe - pravilno podizanje i spušt...
Roditelji nekada ne znamo kako se pravilno podiže i spušta mala beba. (slovenački video)
3
Relaksirajuće kupanje blizanaca
Sonia Rochel, kao dobra vila za bebe! Nježno, najnježnije...
3
Ne stavljajte zaštitne maske bebi!
Stručnjaci ističu da je upotreba maske za bebe izuzetno opasna i savjetuju roditelje da je uopće ne koriste (za bebe). Z...
3
Dobili smo 100 zvjezdica!
Dragi roditelji, bake/nane, djedice, tetke, prijatelji, drugari... Vaše glasanje je završeno!
3






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *