|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Pomozite nam da poboljšamo živote majki i djece!

Pampers.ba, 22.12.2016
Pomozite nam da poboljšamo živote majki i djece u Bosni i Hercegovini! Vaš glas može pomoći!
Ključne riječi:

image
/11


 

Partnerstvo Pampers-a i UNICEF-a kroz kampanju “1 pakovanje = 1 vakcina koja spašava život”, koje traje 11 godina, je pokazalo da zajedno možemo svijet učiniti boljim mjestom za mame i bebe.  U znak  zahvalnosti svim roditeljima u Bosni I Hercegovini, Pampers nastavlja svoju misiju kako bi pomogao bebama od prvog dana, sponzorišući 20 porodilišta u Bosni i Hercegovini sa pelenama za novorođenčad.  


Od danas imate priliku da glasate na Pampers Facebook stranici: http://bit.ly/PampersUNICEFBIH  za svoj grad. Glasanje se završava 31. decembra 2016. godine, kada će biti objavljeno kojih 20 porodilišta u BiH će dobiti pelene za novorođenčad. Na ovaj način svako može postati “glas” u globalnoj PAMPERS UNICEF kampanji “1 pakovanje = 1 vakcina koja spašava život”  sa ciljem da poboljša živote majki i djece u Bosni i Hercegovini i širom svijeta.


Pampers je pomogao UNICEF-u da eliminiše majčinski i neonatalni tetanus (MNT) u 19 zemalja

Zahvaljujući milionima beba, od početka kampanje Pampers je pomogao UNICEF-u da eliminiše MNT u 19 zemalja, a 19 zemalja se još uvijek bori sa iskorjenjenjem ove bolesti. Sada smo na pola puta do dostizanja našeg cilja - eliminacije MNT u cijelom svijetu. Tokom perioda od 11 godina ova kampanja je pomogla da se smanji smrtnost novorođenčadi za više od 60%.


67 miliona žena su u riziku da dobiju ovu fatalnu bolest koja se može spriječiti

Ovih 67 miliona žena i njihovih beba žive u zemljama u razvoju u područjima kojima je teško pristupiti i nemaju dostupnu zdravstvenu njegu. U mnogim mjestima tetanus je još uvijek glavni razlog smrtnosti dojenčadi zbog nedostatka neophodne zdravstvene njege, imunizacije i higijenske prakse pri porodu. Iako MNT može lako biti spriječen jednostavnom vakcinom, 49,000 beba još uvijek umire svake godine od MNT-a. To znači da je svakih 11 minuta život jedne bebe fatalno ugrožen.

 

Pampers nastavlja da podržava UNICEF u njihovom naporu da eliminiše MNT u SVAKOJ zemlji. Pampers pomaže UNICEF-u da eliminiše MNT donirajući sredstva kako bi se kupile ili isporučile vakcine protiv ove bolesti.

 

Partnerstvo između Pampersa i UNICEF-a je zasnovano na zajedničkim vrijednostima i posvećenosti zajedničkom radu.  Ovim se pravi promjena u svijetu doprinoseći sreći i dobrobiti majki i beba širom svijeta.


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2
Priprema na život sa bebom
Dolazak bebe će zasigurno unijeti i nešto nemira u vaš život. Na dolazak djeteta se pripremite već prije poroda.
2
Sa bebom kod kuće
Porod je iza vas i vrijeme je da se naviknete na novi život sa svojom bebom. Pobrinite se za dobru prehranu i što više o...
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *