|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Prva riječ

Pampers.ba, 29.1.2016
Pomaganje Vašoj bebi da dostigne ovu veoma važnu (i nadasve voljenu) prekretnicu jeste uobičajena stvar. Pročitajte tekst koji slijedi i saznajte šta možete učiniti kako biste motivirali svoje maleno da počne pričati.
Ključne riječi:

image
/11


Malo je tako uzbudljivih prekretnica za bebe kao što su prve riječi. One naprosto zvuče neodoljivo, a sama činjenica da Vaše maleno može razgovarati sa Vama te da možete bolje razumjeti njegove potrebe i želje veliko je dostignuće i za Vas i za bebu.

 

Dok svako dijete uči govoriti svojim vlastitim tempom, Vaša beba bi mogla probrbljati svoje prvo “mama” ili “tata” između šestog i osmog mjeseca, a oko jedne godine starosti, mogla bi na svoju listu dodati još po koju riječ!

 

Vaše dijete vjerovatno neće moći razviti potpunu konverzaciju prije druge godine starosti, ali nikada nije prerano da ga počnete ohrabrivati u razvoju govora. Ovi savjeti pomoći će Vašoj bebi da progovori.

 

Ovo može zvučati čudno i prejednostavno, ali u prvoj godini života, bebe bukvalno privlače glasovi i lica roditelja. Prema tome, jednostavan govor bebi može joj puno pomoći u kreiranju vokabulara a podstiče i prve riječi.

 

Pričajte razgovijetno svom malenom o svojim dnevnim obavezama dok ih obavljate, čak i kada Vam se to čini pomalo blesavo (npr.: “Mama upravo traži plave čarape!”). Pobrinite se da svojoj bebi konstantno dajete upute o novim okruženjima i predstavite joj nove riječi (npr.: “Vidi ove prelijepe ruže u parku!”).

 

Potrudite se da date odgovor na sve u što Vaša beba gleda. Pratite njeno interesovanje i neka Vas sama beba vodi ka temama o kojima ćete joj pričati. Primjera radi, ako Vaše dijete gleda u psa i brblja, neka vam to bude tema, te ponavljajte riječ “pas” dok pokazujete na njega.

 

Dnevne aktivnosti kao što su kupanje, hranjenje i mijenjanje pelena idealne su prilike za razgovore sa Vašom bebom svakoga dana. U ovim prilikama beba će pamtiti riječi i fraze te ih povezivati sa aktivnostima.

 

POSTOJE MILIONI PUTEVA RAZVOJA. Svaka će beba stići gdje treba na svoj vlastiti način i u svoje vrijeme.

 

Pampers prati roditelje i bebe na tom putu ljubavi, igre i sna, podržavajući ove 3 najvažnije stvari za bebin sretan i zdrav razvoj.

 

Koja je bila prva riječ Vaše bebe? Podijelite sa nama svoje iskustvo ove važne prekretnice koju ste prešli sa svojom bebom.

 

Zanimljiva diksuija o prvoj riječi vaše bebe

Prva riječ

 


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
Rast zubi
Što su mliječni zubi i kada se pojavljuju? Najčešće se prvi zubić pojavi kada beba napuni šest mjeseci.
5
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *