|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Žene zimi izgledaju starije i do četiri godine

Uredništvo Ringeraja, 12.11.2012
Stručnjaci za ljepotu jedne laboratorije u Njujorku potvrdili su činjenicu da zimsko vrijeme negativno utiče na kožu žena, i dovodi do toga da ona izgleda starije nego što jeste, ponekad i do četiri godine.
Ključne riječi:

image
/11


Stručnjaci za ljepotu jedne laboratorije u Njujorku potvrdili su činjenicu da zimsko vrijeme negativno utiče na kožu žena, i dovodi do toga da ona izgleda starije nego što jeste, ponekad i do četiri godine.

U ovom istraživanju učestvovalo je 5.000 žena starosti od 27 do 60 godina, čije su koža i oči posmatrane tokom ljeta i zime. Zaključak je da je zima "dodavala" i do četiri godine njihovim godinama.

 

Laboratorija "AMA" kao uzrok tome navodi manjak sunčeve svjetlosti koja ten čini blijeđim, čak sivim i bez svježine, pa su i podočnjaci uočljiviji.

 

Pored toga, generalna zimska depresija uzrokovana lošim vremenom takođe utiče na izgled kože, a nedostatak vitamina K je još jedan razlog što lice izgleda umorno, prenosi "Tajms of Indija".

 

Savjeti da to promjenite:

1.Voda: Vaša koža zimi je posebno žedna. Umjesto vode možete konzumirati i biljne čajeve, poput zelenog, žutog ili crnog. Zasladite ih kašikom meda. Koža će vam na svemu ovom biti zahvalna te će sjajiti od zdravlja.

2.Piling:Bar jednim pilingom sedmično uklonićete mrtve kožne stanice zbog kojih koža zimi djeluje tako grubo i gubi sjaj. Tada će koža moći upiti losion ili ulje te sve njegove hranjive sastojke. Za piling koristite gotove preparate ili pomiješajte najdraže voće s nekoliko žlica šećera ili soli.

3. Vlažite zrak: Na radijatore stavite posudice s vodom ili nabavite ovlaživaž zraka. Koža će vam u ogledalu reći hvala.

4.Hidratantna sredstva: Što je bilo dobro ljetos zaboravite zimus. Sredstva na bazi ulja će vam zaštiti kožu od gubitka vlage.

5.SP faktor: I zimi vas sunce može prevariti. Pa vaša koža treba zaštitu, pogotovo kada ste na planini....

6. Rukavice: Ruke trebaju zaštitu i kod blažih hladnoća. Preporučuju se rukavice sa pamučnom podstavom.

7. Uljana kupka: Svom tjelu obezbjedite uljane kupke na bazi badema. Par kapi je dovoljno da vam koža ne bude suha.

8. Ne ližite usne: Zimi nikako! Neka balzam za usne bude zimi vaš najbolji prijatelj.

9. Prirodno sušenje kose: Fen isušuje kosu i vlasište a ono je zimi posebno suho. Spriječite to sušenjem na prirodan način.

 

Zima samo što nije zakucala na vrata. Nedajte joj te 4 godine :)

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ojačajte mozak uz sedam dobrih navika
Ovo vrijedi za većinu organa, ali za mozak je posebno važno - što ga više koristite to će bolje raditi.
2
Vježbajte u skladu sa horoskopom
Svaki horoskopski znak "upravlja" određenim dijelom tijela.
2
Tri namirnice koje zamjenjuju četkicu za zube
Zube trebamo prati nakon svakog jela, to smo naučili još kao djeca kada su nas i roditelji i stomatolozi učili da ih mor...
2
10 stvari koje možda niste znali o zubima
Donosimo vam 10 stvari koje možda niste znali o zubima. Odrasle osobe u prosjeku imaju 28 do 32 zuba, ovisno o tome jesu...
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *