|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kako dojite?
30.7.2008 22:47:25   
nesanica
e ovako, ja sam naucila dojiti samo u sjedecem polozaju i mogu vam reci da mi tokom noci postaje pravo naporno, jer moj user posted image se budi svako 1-1.5. cuclu nikada nije htio, a ne zna drugacije zaspati nego uz ciku, pa zamislite to vozanje po cijelu noc. vjerujte da mi ruke otpadaju. probala sam lezeci, ali onda ustanem sva ukocena, slomljena,nikakva, ama bas ne ide. kava su vasa iskustva?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kako dojite?
30.7.2008 22:50:10   
hanabanana
Od kada sam naučila da se namjestim i dojim ležeći, preporodila sam se.
Namjesti sebi jastuk, lezi na jastuk, a dijete fino namjesti. Tvoj jastuk mora biti u višem nivou od nivoa djeteta.

(odgovor članu nesanica)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Kako dojite?
30.7.2008 22:54:55   
nesanica
ma nema kako nisam probala ali mene brzo lezeci prenese da zaspim. i onda kad se razaberem ko koma sam. 


< Poruku je uredio nesanica -- 30.7.2008 22:55:51 >

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Kako dojite?
31.7.2008 0:04:42   
moni
Jastuk za dojenje, ZAKON. Kako mi je suprug kupio jastuk, preporodila sam se. e bole me više leđa.Kad negdje sad moram maloga dojiti bez jastuka namučim se pravo, sva se preznojim.

(odgovor članu nesanica)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Kako dojite?
31.7.2008 0:10:39   
triplemama
Prvo sam dojila sjedeći jer nisam znala drugačije, a kada sam dobila je mastitis i temp. od 39,7 nisam dijete mogla držati u rukama pa mi ga je MM donosio u krevet samo kada je gladan i ja se silom prilika naučih dojiti ležeći pa sada uživamo (često tako oboje zaspimo user posted image ).

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu moni)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Kako dojite?
31.7.2008 8:45:33   
Aleina
Od pocetka dojim u lezecem polozaju samo kada nemam priliku da legnem onda sjedeci ali se mnogo ugodnije i bolje osjecamo i ja i bebica u lezecem, zato ti preporucujem da i ti pokusas nauciti se na lezeci, vjeruj mi lakse je zbog kicme....
Mnogo pozdrava...

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Kako dojite?
31.7.2008 10:45:12   
Amrino
Mi smo prvo dojili lezeci- jer nisam mogla ni sjesti bar prvih sedam dana. Onda smo poceli i sjedeci...ledja su mi otpadala- bukvalno! Pomogao mi je onaj jastuk za dojilje. Mnogo mi ga je lakse bilo tako dojiti kada se probudi po noci i kad zaspe samo ga vratiti u krevetic. Sada dojimo kako stignemo...sjedci, lezeci, stojeci...
Sto se lezeceg tice- najbolje ti je da legnes kao i normalno, na stranu. Bebu okrenes prema sebi i smjestis je tik ispod svoga pazuha i tom je rukom pridrzavas za ledja dok sisa...Ja ga tako sad konektujem na siku i hladno zaspem...a i on za mnom..user posted image


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Aleina)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Kako dojite?
31.7.2008 11:58:22   
rozi
Mi smo se bili fino naucili dojiti lezeci, ali to je trajalo kratko, nekih 20 /ak dana. Onda kada je mlijeko navallo on jede , pa u pola jela povrati zato sto je strasno halapljiv, pokusala sam sa jastukom, ali opet mi je u lezecem polozaju . Sada sjedim, glevica mi je na dlanu , ledja na jednoj nozi, a nogice mu padaju izmedju mojih nogu i pridrzvam ga izmedju nogu drugom rukom. Tako mu je u nekom poluuspravnom polozaju i ne povrati. Pokusavacu opet ponekad lezeci, jer me ledja ubijaju. Ovako se ne mogu ni nasloniti.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Kako dojite?
31.7.2008 13:15:38   
mamyca
Ja sam svoga malog ispocetka dojila lezeci,al me je uvijek bilo strah da ne zaspem pa na njega hehe,ali sad sam se ispraksala,tako da ga sada dojim u svim polozajima,kako mi odgovara.Samo se udobno namjestim i to je to,a mojoj bebi je svejedno,njemu samo nek je sisa u ustima i on je zadovoljan hehehe.

(odgovor članu nesanica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Kako dojite?
31.7.2008 13:26:08   
Emina*
Dojim u svim polozajima, polulezeci uglavnom...
Ako sam jakooo, jakooo umorna onda ga dojim lezeci, samo sto mi je lezeci dojenje malo veca procedura, jer maleni nekoliko puta podrigne u toku hranjenja.....


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Kako dojite?
31.7.2008 14:29:35   
mamin sin
Ja dojim sjedeci od prvog dana, uz pomoc jastuka za dojilje i tako mi je najlakse... Jedino sad ponekad znamo lezeci jer je vruce, pa user posted image  zna da se buni, jer mu je jos vise valjda srklet od mene. Na pocetku sam pokusala lezeci, dok je bio skroz mali ali mi je to bila prava patnja, nisam se nikako mogla namjestiti. A sad se on sam namjesti user posted image  Samo ti mama izvadi siku snaci cu se ja!user posted image user posted image

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Kako dojite?
31.7.2008 14:40:20   
nesanica
imam ja jastuk za dojilje i on mi je stvarno spas. preko dana nije problem sjedeci ali me noci ubise. budi se svako 1-1.5 i ne zna zaspati dok ciki ne dobije. probala sam nekoliko puta lezeci, svu skalameriju oko sebe stavila ali nakon sto zavrsi on sa jelom, ja k´o invalid.

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Kako dojite?
1.8.2008 7:42:17   
mišur
Ja sam u početku dojila ležeći, dok nisam mogla sjediti, a onda smo prešli na sjedeći položaj. Međutim, leđa su me počela ubijati, a taman su tad počele i vrućine, pa smo se opet prbacili na ležeći položaj. I sad stvarno uživam!
Prvo, ne grije se od mene kao u sjedećem položaju, a drugo udobnije je i njemu i meni.
Nisam probala sa jastukom za dojenje, ali vjerujem da je spas! Izgleda mi baš udobno!

(odgovor članu nesanica)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Kako dojite?
1.8.2008 12:59:07   
stella
ja napocetku nisam mogla sjediti pa je hana dojila u lezecem polozaju.onda me tako prenese po noci da zaspem pa kad je i vratim u krevetic,pocela sam se buditi kad se mm okrene misleci da je hana tu pocnem ga gurati.od straha da joj ne naudim naucila sam je dojiti sjedeci i sad nam je tako ok obadvjema.
ako hoces da dojis lezeci onda prvo fino sebe namjesti pa onda bebu.jer trebas znati da ce beba mozda dojiti i pola sata,bebu namjesti tako da joj vrh bradavice dira nosic.i pazi da ne zaspesuser posted image sretno

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Kako dojite?
1.8.2008 18:32:34   
Vizionarka
IZVORNA PORUKA: mamyca

Ja sam svoga malog ispocetka dojila lezeci,al me je uvijek bilo strah da ne zaspem pa na njega hehe,ali sad sam se ispraksala,tako da ga sada dojim u svim polozajima,kako mi odgovara.Samo se udobno namjestim i to je to,a mojoj bebi je svejedno,njemu samo nek je sisa u ustima i on je zadovoljan hehehe.



Eh i kod mene je ovak user posted image

_____________________________

Moli kao da djelovanje nije dovoljno.
Radi kao da molitva nije dovoljna.

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Kako dojite?
13.8.2008 23:09:52   
proud mom
draga nesanice... jesi li ikada jednostavno leđala na boku??? ako jesi - eto ga... jednostavno polegneš bebu recimo na krevet i fino se smjestiš tik do nje na bok... sika kojom želiš da hraniš bebanu mora biti "dole" tj. na krevetu... pod idu staviš jednu, više puta ispresavijanu, pamučnu pelenu kako bi bradavica bila u nivou bebinih usta i to je to... pustiš bebu da prihvati ciku i nemaš šta više da se brineš... ja fakat znam ponekad listati časopis dok beba jede, a isključivo dojim u tom položaju (naravno kad god imam uslove da legnem... zamisli me u parku, na sred šmeraje... hehehheheh) probaj, ne može škoditi...

< Poruku je uredio proud mom -- 13.8.2008 23:10:35 >


_____________________________

"Ja sam sretno udata žena! Tako kaže moj suprug..."

(odgovor članu nesanica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Kako dojite?
13.8.2008 23:28:05   
mamina cura
Lezeci, sjedeci, noseci dok je u marami, sjedeci za kompuser posted image  Mi smo probali sve moguce poze. Cak smo dojili setajuci u marami i MT-uuser posted image
Samo nek se cica pa bilo kakouser posted image

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu proud mom)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Kako dojite?
14.8.2008 11:19:42   
Suzana
U pocetku sam svoje djecake dojila sjedeci, na taj nacin da nisam bila naslonjena na nesto, jer su nekako bili mali, jos su i ucili dojiti, pa sam svoj polozaj prilagodjavala njima - zamislite kako je bilo u pocetku kada su se hranili 10 puta dnevno, u mom slucaju 20 - ledja su me razbijala!!!
Sreca, cim su malo ocvrsnuli da sam ja s njima mogla "baratati" bez problema, dojim ih uglavnom sjedeci, ali se lijepo zavalim u jastuke i ledja od dojenja vise ne bole! :)

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Kako dojite?
14.8.2008 15:21:38   
Amrino
Suzana- svaka ti cast!!! Ti si heroj- zaista to mislim. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Kako dojite?
15.8.2008 9:25:39   
Suzana
Amrino, mnogi mi to govore, cak i doktori, a ja ne kontam sta je tu cudno. user posted image
Imam mlijeka hB i naravno da cu dojiti svoje sinove!
Dobro, priznajem da je u pocetku bilo stvarno naporno, ali kazem, kako su smanjili broj obroka, sada je sve super.
U svakom slucaju, hvala na komplimentu! user posted image

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Kako dojite?
15.8.2008 13:04:08   
Amrino
IZVORNA PORUKA: Suzana

Amrino, mnogi mi to govore, cak i doktori, a ja ne kontam sta je tu cudno. user posted image
Imam mlijeka hB i naravno da cu dojiti svoje sinove!
Dobro, priznajem da je u pocetku bilo stvarno naporno, ali kazem, kako su smanjili broj obroka, sada je sve super.
U svakom slucaju, hvala na komplimentu! user posted image


Pa cudno je jer su rijetke i one koje doje jedno dijete- a kamoli dvoje djece.
U svakom slucaju zelim ti da istrajes u svojoj odluci i da uzivate svetroje u dojenju. user posted image
Ti si svijetao primjer mnogim buducim majkama.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 21
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *