|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Klempave uši
4.12.2008 11:27:43   
emina24
drage moje mame,

pokušala sam naći debatu na ovu temu ali nisam uspjela, pa bih vas zamolila za savjet
Moj Mak sada ima 4,5 mj i malo su mu uši klempave :). Maloprije sam se uhvatila u razmišljanju šta ako mu uši ostanu klempave i kada odraste pa sam odlučila da otvorim ovu temu (ako već nije otvorena) jer vjerujem da nisam jedina mama koje se susrela s ovim "problemčićem".
Mak je sada  nekako i simpatičan s tim pošto mu je i lice okruglasto i obraščići napredni pa ga od milja zovem mamin Gremlin :), ali znam da neće biti simpatično ako mu ovako ostane kada bude stariji dječak i kada krene u školu jer smo vjerovatno svi imali po bar jednog Klempu u razredu.
U stvari, klempav (zavrnut prema van) samo je vrh kod oba uha, dok dio prema ušnoj resici ide uz glavu. Da li bi mi neko mogao savjetovati kako da to ispravim, odnosno je li kasno za to? Pokušala sam trakicom za kosu ali on već glavicu okreće tamo-amo pa mu je nekoliko puta spala na nos i usta pa se bojim da se, ne daj Bože, uguši. Čula sam da se to vremenom ispravi ali nisam sigurna za to pa ne bih rizikovala.
Nadam se da imate rješenje za mog Makija.

< Poruku je uredio Hanady RR -- 21.4.2010 20:53:03 >


_____________________________

MAK 13.07.2008.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: klempave :) uši
4.12.2008 11:31:24   
hanabanana
Znala sam malenog koji je izgledao ko slonić Dandy kad je bio beba. Danas je prelijep mladić od 20 godina, sa ušima normalnim uz glavu.
Ne, nije imao plastičnu operaciju, jednostavno mu je glava porasla.
MOram biti iskrena pa reći da su mu uši bile malo klempavije i do puberteta - odnosno bio je taj nesrazmjer izmedju glave i ušiju.

Na kraju balade, ako to djetetu bude kompleks u starijoj dobi, uvijek možete operisati. Ali nikako nemoj dozvoliti da vi budete incijatori toga.

(odgovor članu emina24)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: klempave :) uši
4.12.2008 11:38:59   
andji
ma uvijek se da uraditi operacija ako dodje do toga.Bar je to danas postalo kao dobar dan....a može biti i da se samo vremenom vrati u normalan položaj,odnosno odnod izmedju glave i ušiju,još je rano bilo šta zaključivat,tek je mala bebica,vidjećeš kad bude rastao šta će biti....A i moj Sergej ima malo zavrnute prema van uši,taj gornji dio,nije baš uz glavu kao resica a nije ni strašno puno nesrazmjerno.Ali ja se time ne zamaram,nije puno a i znam da je to genetski...i otac mu a i djed imaju iste takve uši

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: klempave :) uši
4.12.2008 11:41:29   
Nedi
Mi smo kupili trake baby boy u svim bojama i konbinovali uz odjecu otprilike dva mjeseca i usi su sad skroz uz glavicu. Jedno uho je uvijek bilo "zavrnuto" kad je spavao, i nikako nije htio zaspati dok ne okrene uho i mi smo se uplasili da ce ostati klempavo. Nije nam de dogodilo da navuce na nosic...Uglavnom usi ne ostanu klempave kad glavica naraste ali meni bi bilo zao da mog djecacica zovu klempo npr do 10-te godine. Danasnja djeca su jako okrutna

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: klempave :) uši
4.12.2008 11:42:59   
Pankica
Kod mog Ermina je ista situacija. Ali on je meni tako sladak i simpatičan, da uopšte i neprimjećujem te "povijene" vrhove ušiju. Sigurna sam da će se to vremenom ispraviti i doći na svoje, kako je rekla hanabanana i mislim da se ne trebaš unaprijed previše brinuti. Kad se moj user posted image   rodio, uši su mu bile bukvalno slijepljene uz glavu i uvijek sam pazila, prilikom spavanja, da mu ih ne povijem slučajno. Ali eto, uprkos svemu, uši su "zauzele svoj položaj" takav kakav jeste.
Poznajem i jednu ženicu, koja je toliko bila opterećena klempavim ušima svog djeteta, da je maleni i sam sebi "nabio" toliki kompleks, da je dijete sa svojih 5,5 godina samo tražilo da mu operišu uši?! I zaista su mu operisali uši. Vjerovatno su sad svi zadovoljni.user posted image

(odgovor članu emina24)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: klempave :) uši
4.12.2008 11:46:42   
mišur
Moj maleni se rodio sa zavrnutom resicom desnog uha prema gore, i objasnili su mi da je to zbog njegovg položaja u mom stomaku.
Po savjetu dr pokušali smo to "ispraviti" trakicama za kosu, namještanjem uha kada bi spavao, ali trakica bi spala preko čela, pa preko očiju i bojala sam se da se ne uguši, a nije nikada mirno spavao da bi se tako popravilo stanje.
U međuvremenu su se i uši malo izvrnule prema vani, odnosno "rasklempavile", a to pripisujem njegovom nemirnom spavanju, jer kad se okrene na stranu, obavezno zavrne uho...
I ja sam se u početku brinula i sikirala zbog toga, posebno ako ostanu takve i kada poraste, pa ako ga djeca budu zezala...
Više se ne brinem, nek je on meni živ i zdrav, a ako bude potrebno, kada poraste operisaćemo ih i neće biti nikakvih problema i kompleksauser posted image

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: klempave :) uši
4.12.2008 11:49:31   
Blue rose RR
Kod nas je zbog prevencije bila: kapica,kapica, kapica,kapica,kapica,kapica,kapica, .... user posted image

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Pankica)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: klempave :) uši
4.12.2008 15:31:02   
Anoniman
Moja Asja ima malo klempave uši,ja sam joj stavljala trakicu odnosno stalno joj je bila trakica na glavi i u kući i vani ali uši su joj ostale iste to je tako Bogom dano,ali ja na to ne obraćam pažnju i neću da joj kako raste vežem kompleks. Kada naraste ako joj bude smetalo ima plastična hirurgija i riješeno,uostalom i meni su malo klempave uši (to je možda od mene nasljedila)i nikada mi to nije bio kompleks. stoga nemoj da se zamaraš nek je dijete živo i zdravo to je  najvažnije.

(odgovor članu Blue rose RR)
  Neposredna veza do poruke: 8
   RE: klempave :) uši
4.12.2008 15:54:43   
HanaBana
Slazem sa sa Ivany. Moja Hana isto ima malo klempave usi jer nije htjela trakice, isle su joj na zivce a usi su joj se uvjek zavrtale. Sada spava normalno, ne zavrce usi ali i dalje su klempave. Nikada joj to necu spominjati, osim ako joj ne bude smetala. U krajnjem slucaju uvjek ima plasticna hirurgija za koju sam citala da citava operacija traje 20 min, pod lokalno anestezijom i dijete odmah ide kuci bez ikakvih bolova.
Ako ce joj to biti zivotni problem i ciniti je nesretnom, odradicemo i to i svi sretni i zadovoljni.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: klempave :) uši
4.12.2008 16:30:25   
emina24
Hvala vam što ste tako brzo podijelile sa mnom vaša iskustva. Sada mi je puno lakše kada znam da nije to samo kod mog Maka slučaj nego i kod velikog broja djece. Nadam se da niste stekle dojam da stvaram brigu oko problema koji, u stvari, ne postoji jer sam htjela čisto da podijelim s vama svoju dilemu i da čujem vaše mišljenje. Naravno da nemam namjeru stvarati djetetu kompleks oko toga, a ako uši ostanu klempave,a njemu to bude smetalo i za to postoji rješenjeuser posted image .
Zahvaljujem vam se još jednom.

_____________________________

MAK 13.07.2008.

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: klempave :) uši
4.12.2008 17:46:47   
triplemama
Ja sam čula da ima neka traka kojom se zalijepe uši.
Inače da moje dijete ima izrazito klempave uši ja bi sigurno prije škole operisala jer djeca znaju biti jako okrutna user posted image  .

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu emina24)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: klempave :) uši
5.12.2008 0:41:23   
marelica9
pozdrav drage moje! i ja imam isti problem sa usima...moja bebica ima cetiri mjeseca. kada se rodio nije bio " klempav" ali vremenom kako spava zavrnutog uha na pola primjecujem kao da pocinju "klempaviti".cula sam razne price. neki kazu da se to ne moze nikako ispraviti, neki kazu da su lijepili flasterom, neki su kapicu vezali odzada i td itd.
razmisljam da uzmem obicnu trakicu na usi ali iz vasih iskustava vidim da ni to nije rjesenje...

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: klempave :) uši
5.12.2008 10:28:03   
mišur
Ja mislim da ti trakica nije rješenje, pogotovo što tvoja beba već ima 4 mjeseca i pretpostavljam da je već počela da izvodi raznorazne egzibicijeuser posted image .
Ja sam svom dječaku trakicu stavljala odmah kad se rodio, pa se nije mogla zadržati na mjestu, a kamoli sa 4 mjeseca.

(odgovor članu marelica9)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: klempave :) uši
5.12.2008 11:03:45   
lejlaze
i kod mog Darisa je lijevo uho malo klempavo. stavljala sam trakice ali se uho i ispod trakice savijalo. sad sam prestala da obracam paznju, vidjecemo kako ce na kraju ispasti

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: klempave :) uši
5.12.2008 14:00:24   
mivica
Ma nema veze, od moje seke mali je bio pravi mali klempavko, sad mu je 12 god i hB nema uopste klempave usi :)

_____________________________

Bakir, 21.06.2008.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: klempave :) uši
10.12.2008 10:02:25   
Dinkica
Mene baš zanima da li su klempave uši naslijedne ili se to stekne zbog zavrtanja bebinog uha. Negdje na netu sam procitala da je to genetski i da može biti naslijedno ali eto neko opet kaže da se bebica rodila sa normalnim usima a da su poslije oklempavile. Sestra na vjezbama za trudnice  kaze da ne treba koristiti trakice za usi, po principu ko se rodio sa takvim usima da to ne moze pomoci nego da kao treba paziti da se vise ne savijaju prilikom lezanja bebe. Ne znam, meni od viška glava ne boli, ja bih za svaki slucaj koristila trakicu ili tanku kapicu barem dok je ovo hladno i dok beba navece pajki u prvih nekoliko mjeseci. Znate li vi, sta kazu pedijatri o tome?

(odgovor članu mivica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: klempave :) uši
10.12.2008 11:51:30   
mišur
Mom dječaku te trakice nisu pomogle...
Često se dešavalo da mu spadnu preko očiju, pa se uplaši i počne plakati.
Kapice, tanke pamučne, sam mu stavljala poslije kupanja, kad se tek rodio, ali sam i njih skidala poslije nekog vremena jer bi mu se pomjerila, pa opet došla preko lica.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: klempave :) uši
23.2.2010 23:05:49   
Anoniman
Uh,moja kćerka ima skoro sedam godina i... klempave uši. Do sada to nije bilo toliko primjetno, kosica ih je prikrivala i stvarno nismo o tome nikad razmišljali. Međutim, neki dan joj svežem kosu i zapanjim se koliko se to primjeti. To je bilo na jednom rođendanu, bilo je vruće, pa sam joj podigla kosu. Kad smo došli kući izdaleka joj kažem to, kaže ona : to mi je i N. rekla.Zamislite kako djeca to odmah naglašavaju. Mislim da joj je to jako zasmetalo i sad ne voli nikako vezati kosu. Pričala sam s njom ,naravno, da to nije ništa strašno, ali eto... Zanima me ,ukoliko to bude zbilja problem njoj, gdje se vrši operacija i kolko sad košta i uopšte sve informacije vezano za to.

(odgovor članu mišur)
  Neposredna veza do poruke: 18
   RE: klempave :) uši
24.2.2010 0:11:03   
teacher75
lana se isto rodila sa cudnim usima, nekako su spicaste, kao kod vilenjaka. takve su od polozaja u stomaku, i ja i mm imamo normalne usi. cini mi se da su sad malo bolje al se jos nisu sasvim ispravile. ne voli kape a ni traku, tako da se nadam da ce se same ispraviti vremenom

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: klempave :) uši
24.2.2010 0:20:40   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: zinanina

Uh,moja kćerka ima skoro sedam godina i... klempave uši. Do sada to nije bilo toliko primjetno, kosica ih je prikrivala i stvarno nismo o tome nikad razmišljali. Međutim, neki dan joj svežem kosu i zapanjim se koliko se to primjeti. To je bilo na jednom rođendanu, bilo je vruće, pa sam joj podigla kosu. Kad smo došli kući izdaleka joj kažem to, kaže ona : to mi je i N. rekla.Zamislite kako djeca to odmah naglašavaju. Mislim da joj je to jako zasmetalo i sad ne voli nikako vezati kosu. Pričala sam s njom ,naravno, da to nije ništa strašno, ali eto... Zanima me ,ukoliko to bude zbilja problem njoj, gdje se vrši operacija i kolko sad košta i uopšte sve informacije vezano za to.


Mislim da se operacija može zakazati na KCU Koševo, na hirurgiji (odjel za plastičnu hirurgiju) a cijena e to neznam, čula sam priču da zdravstveno pokriva troškove user posted image user posted image  mada ne vjerujem u nju, možda ukoliko je dijete osigurano a jeste plaća se nešto manje
I znam da se operacije vrše nakon navršene sedme godine djeteta jer se tada završava rast ušiju, najbolje ti je da odeš na hirurgiju po info

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: klempave :) uši
24.2.2010 0:39:24   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: zinanina

Uh,moja kćerka ima skoro sedam godina i... klempave uši. Do sada to nije bilo toliko primjetno, kosica ih je prikrivala i stvarno nismo o tome nikad razmišljali. Međutim, neki dan joj svežem kosu i zapanjim se koliko se to primjeti. To je bilo na jednom rođendanu, bilo je vruće, pa sam joj podigla kosu. Kad smo došli kući izdaleka joj kažem to, kaže ona : to mi je i N. rekla.Zamislite kako djeca to odmah naglašavaju. Mislim da joj je to jako zasmetalo i sad ne voli nikako vezati kosu. Pričala sam s njom ,naravno, da to nije ništa strašno, ali eto... Zanima me ,ukoliko to bude zbilja problem njoj, gdje se vrši operacija i kolko sad košta i uopšte sve informacije vezano za to.


savjetujem ti da odeš kod ljekara opšte prakse i da isti utvrdi dali je to anomalija koja bi mogla dovesti do psihičkog uzrujavanja tvoje kećri...jer ova operacija spada u estetsku hirurgiju. Ako smtra daće ti uputnicu za dječiju hirurgiju gdje ćeš se moći o istom raspitati...mislim da u određenim slučajevima socijalno pokriva troškove ovog zahvata...mada mislim da su u pitanju ekstremni slučajevi pri čemu je došlo do prihčkog poremećaja djeteta zbog tzv sindroma miki maus. e sad ja bih na tvom mjestu reagirala što prije jer je njoj već 7 godina...ovaj zahvat nema veze sa rasom ušiju...u ektremnim slučajevima predlaže se da je idealno vijrme za otklanjanje ovog porblemčića 5 i pol godina prije polaska u školu...mada nikada nije kasno.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: klempave :) uši
24.2.2010 0:56:24   
veeseelaa
pa ja neznam dal je ok operirati uši prije završetka rastauser posted image a do 7 godine uhice rastu
Operiraju se i ranije ali koliko kasniji rast može uticati na klempavost?
meni tu nešto nije jasno


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: klempave :) uši
24.2.2010 0:58:52   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

pa ja neznam dal je ok operirati uši prije završetka rastauser posted image a do 7 godine uhice rastu
Operiraju se i ranije ali koliko kasniji rast može uticati na klempavost?
meni tu nešto nije jasno



nemože utjecati....uho dobije postolje tamo gdje mu je i mjesto, nastavi rasti u dužinu ako treba ali se više ne odvaja iz postolja daleko od glave. Nemože ići od glave jer mu je taj dio hrskavice odstranjen.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: klempave :) uši
24.2.2010 10:55:38   
Anoniman
U petak idem kod ljekara opšte prakse, da se raspitam .Nadam se da se to može uraditi i u B.Luci, jer ja živim u Ključu, i to mi je pred nosom.
A ovako to izgleda:


< Poruku je uredio Visnja RR -- 1.12.2013 17:06:44 >

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 24
   RE: klempave :) uši
24.2.2010 11:19:44   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Nedi

Mi smo kupili trake baby boy u svim bojama i konbinovali uz odjecu otprilike dva mjeseca i usi su sad skroz uz glavicu. Jedno uho je uvijek bilo "zavrnuto" kad je spavao, i nikako nije htio zaspati dok ne okrene uho i mi smo se uplasili da ce ostati klempavo. Nije nam de dogodilo da navuce na nosic...Uglavnom usi ne ostanu klempave kad glavica naraste ali meni bi bilo zao da mog djecacica zovu klempo npr do 10-te godine. Danasnja djeca su jako okrutna

i kod nas su malo usi,jos vece pa malkice se primjeti da su otisle od gleve user posted image user posted image zato sam uzela sto rece nedi sve vrste trakica i stavljam ...
Al samo u dani navecer nesmijem jer ruzno spava

(odgovor članu Nedi)
  Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *