|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Majke s jednim djetetom
9.10.2012 8:44:07   
veeseelaa
Kada žena ima jedno dijete to je možda njezin izbor. Možda i nije. Ali to nije važno jer razlog je osobne prirode. Međutim, to ne zaustavlja ljude da majke s jednim djetetom ispituju neka sasvim ... user posted image
... intimna pitanja vezana za tu temu. Postoji nekoliko izjava koje većina majki s jednim djetetom ne želi čuti i pitanja na koja ne žele dati dogovor, a donosi ih Yahoo News. 1. ''Kada ćete imati drugo dijete?'' Ovo nije u redu iz nekoliko razloga. Možda žena ne želi još jedno dijete. Možda očajnički želi imati još djece, a ne može. Možda je trenutačno trudna i ne želi tu vijest još podijeliti ni s kim. Možda je tek imala spontani pobačaj... 2. ''Oh, ti ne znaš jer još nemaš drugo dijete.'' Jedno je dijete, piše autorica, dovoljno da se zna kako je to biti majka i s kakvim se sve izazovima majke susreću bez obzira na to koliko djece ima. 3. ''Tako ste sretni što možete (nešto) jer imate samo jedno dijete''. Majka koja ima jedno dijete ne provodi dane ispijajući kave s prijateljicama, gledajući sapunice... Takvom se izjavom zamjenjuje jedno dijete s nijednim. I majke s jednim djetetom moraju mijenjati pelene, pročitati slikovnicu 50 puta prije nego dijete zaspe, preživjeti dan iako proteklu noć nije spavala, ići na dječje rođendanske zabave... 4. ''Svako dijete treba brata ili sestru'' Ako žena ne želi više djece ne slaže se s tom izjavom. Dijete koje nema brata ili sestru, zasigurno neće zbog toga postati masovni ubojica ili imati nesretno djetinjstvo. Ali, ako se žena slaže s tom izjavom, a iz nekog razloga ne može imati više djece, upravo ste izazvali da se osjeća još lošije zbog toga. 5. ''Lako je tebi održati liniju. Ti si bila trudna samo jednom.'' Pravilna ishrana i vježbanje jedini su razlozi zbog kojih ljudi izgledaju vitko i u formi. 6. ''Tako je teško s troje djece'' Za one majke koje ostaju kod kuće s troje djece 24 sata dnevno ili rade, pa dolaze kući svojoj djeci, sigurno je tako. Ali ako majkama s jednim djetetom to želite reći u sljedećim situacijama, radije nemojte. a) Kada se susretnete s majkom jednog djeteta u restoranu dok ga pokušava nahraniti, a dijete odbija hranu, a vi ste došli sami na ručak s prijateljicom. b) Kada susretnete majku jednog djeteta dok se bori s teškim kolicima u kojima sjedi ili leži dijete, a vi uživate u slobodnom vremenu jer ste djecu ostavili u školi ili vrtiću. c) Tek nakon što ste joj ispričali da odlazite na odmor sami sa suprugom, a ona niti jedan dan nije provela bez svog djeteta. 7. ''Ne želiš li djevojčicu/dječaka?'' To je gotovo isto kao prvo, samo još gore. Ovim se stječe dojam da spol djeteta koje ima majka s jednim djetetom kojoj se obraćate nije dovoljno važan. 8. ''Pokušavate li imati djece?'' To je kao da ženu pitate: Seksate li se?



I šta kažete na ovaj tekst?
mene iritira rečenica "jedno ko nijedno" , šta ima user posted image


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 8:48:59   
Bebica11
joj cula sam tu izjavu "jedno ko nijedno", da izvinete povraca mi se od nje, i cesto je upotrebljava tetka od mmuser posted image user posted image

btw super clanakuser posted image

_____________________________

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 8:51:43   
veeseelaa
ja znam jako puno parova koji su se odlučili imati jedno dijete i šta ? ok, njihov izbor
baš je neumjesno navaljivati na ljude kad će drugo il se gadjati s nekim nakaradnim izjavama
opet nikad ne znamo razloge zašto neko "neće" da ima 2 il više djece

meni je jednom neko rekao, da imam "sindrom jednog djeteta", eto ima i touser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 9:06:27   
Leena
Sjajan tekst, veeseelaa!
Ta pitanja me jako nerviraju, iako zelim imati jos djece, ali ih ne zelim imati sada. Tacnije, nije da ne zelim, naprotiv, nego mi trenutna situacija na poslu to ne dozvoljava... Onda me jako nervira sto moram ljudima objasnjavati citavu svoju situaciju na poslu, jos vise kada se uhvatim da se pravdam nesto, kao "nisam ja karijerista, ali..." Ma sta koga briga jesam li ili nisam i zasto je lose voljeti svoj posao i raditi nesto do cega ti je stalo kad ti se pruzi prilika... S druge strane, mozda i ne volim, mozda mi finansijska situacija ne dozvoljava da ne radim... Ili sta god od gore navedenog. Iskreno, moj problem najveci je sto mi je posao takav da kada jednom odes, tesko se mozes vratiti na tu poziciju i zbog toga sam jako rano pocela raditi, a Esmu sam prvi put ostavila kod mame da odem na posao kada joj je bilo 40 dana!!! Meni je to uzasno bolna tema i radim sve da sebi omogucim takvu poziciju da mi se to ne bi ponovilo i sa drugim djetetom.

U svakom slucaju, koji god da su razlozi, ta pitanja su jako nekulturna i neprimjerena zadiranja u neciju privatnost. Jedno je kada to pita moja najbolja prijateljica, a drugo necija tetka ili slucajna prolaznica, poznanica i sl. Govorim u zenskom rodu, jer jos niti jednom muskarcu nije palo na kraj pameti da me to pita, a oni su kao bezobzirniji i bezosjecajniji...

Doduse u poslijednje vrijeme jedna mala osobica me slomi pitanjima svaki dan:"Mama, kada ces mi roditi brata??? Moze sad? A sad? Sad??" user posted image I to sve nakon sto je skontala da joj moja prijateljica nece pokloniti "dvije bebe" (blizance) koje je rodila... Koje je to razocarenje bilouser posted image

_____________________________

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms


(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 9:08:02   
smajli80
I sama sam bila majka sa samo jednim djetetom .I mnogo su mi smetala ta pitanja kad ćeš drugouser posted image .Šta ti fali ,mlada si možeš to.Šta je to nije to ništa odgojiti djete.user posted image .
I kad sam im odgovorila da možda više nikad neću imti djece svi su me čudom gledaliuser posted image .
Međutim malo ko od njih je znao šta sam prošla da bih došla do tog djeteta.Problemi sa začećem,2 spontana pobačaja, težak porod i PPDuser posted image .Sama sam odgajala to svoje djete nikad nikakve pomoći sa strane(nemam svoje mame a sestra živi daleko)sveki na selu a mm radi na 2 posla.Znala sam tu svoju malu djevojčicu voditi sa sobom kad idem doktoru i kad vadim krv.
Nikome nije lako biti majka ali je dosta lakše kada imaš barem nekoga da ostaviš djete na sat dva da se malo psihički rasteretiš.Kad mi dođe žuta minuta ja sjednem i plačem zajedno sa njomuser posted image .

Dugo mi je trebalo da se odlučim na drugo djete jer sam znala šta me čeka-opet to sve isto samo je sad dupla briga.I uspjela sam,ovaj put sam izbjegla PPD jer sam znala šta me čeka.

I zato ne osuđujem majke koje imaju samo jedno djete jer postoji x razloga zašto one više ne žele ili ne mogu da rode.

Ispunile su svoju potrebu za majčinstvom i kao takve one su sretne.user posted image

_____________________________

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 9:09:06   
henna ze
ja imam jedno dijete i tako će i ostati najvjerovatnije...
i mrzim pitanje šta čekaš , što ne radjaš..kao podrazumijeva se ako si rodila jedno dijete da možeš i još koliko hoćeš..u takvim prilikama bih trebala izvaditi registrator nalaza i otpusnica..kolekciju mri cd-ova da bih objasnila..jer pobogu zar neko ko izgleda kao ja može biti bolestan...
dalje kao da sam najmerno osudila dijete na neko tešku kaznu..eto barem ti znaš kako je kad nemaš nikog..jest grbavo..al ništa mi ne fali..samo sam jača i snalažljivija sama ....


_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 9:15:49   
ziki
Planiranje porodice je intimno pitanje i kao takvo trebalo bi se držat između 4 zida i dvije osobe koje realizuju plan(plus RR al to jee nešto drugo user posted image )
Piatnja onako usput kad će drugo me nisu tanirala. Al insistiranja pojedinih na maloj razlici( 2 god), zbog mojih godina su me izluđivala.
Sad me izluđuje prevrtanje očiju kad na konstatciju da sam se riješila i isporađala kažem da nisam hoću još. I sama konstatacija mi jeuser posted image

< Poruku je uredio ziki -- 9.10.2012 9:19:13 >


_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 9:22:40   
Derya
Uff evo da sa i ja nadovezem na ovu temu user posted image Meni je najgore kad mi kazu '' hajde bice drugo musko ABd'' ??? Haaa kao da ja zalim sto sam rodila curicu, a nisam mogla opisati srecu kada mi je doktor potvrdio da je curica user posted image i kad budem imala drugo, uopste mi nije bitno sta je user posted image , samo neka je zivo i zdravo! user posted image Ali necemo jos o drugom razmisljati user posted image , ima vremena..

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 9:23:22   
Skvo RR
Kada sam se "trudila" za radjanje prvog djeteta (oko tri godine)...na pitanje kada ce, jesi li i slicno..sam govorila...da nisam i da ne zelim djecu..user posted image user posted image ...Kada su me pitali kada ces, planiras li drugo dijete...govorila sam...da "ne znam, zavisi od MM-a"user posted image ...ako me neko slucajno pita za trece..."ujest cu ga"user posted image
Iako moram priznati malo je tih bilo koji su pitali..i ovi gore, vise kroz salu su se raspitivali (znaci) bas relativno mali broj.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 9:26:41   
bejbibi
odlican clanakuser posted image

ja imam jedno dijete i ne znam hocu li ima ti jos...nekad mi dodje da ih naredam 10 user posted image a nekad bi samo ovog bebana sto imam,,,ja hvala Bogu nemam problema sa zdravljem ,nisam imala problema sa zatrudnjivanjem i trudnocom...al eto,jednostavno nekad ne zelim i drugo...nema razloga...al smatram da je u danasnje vrijeme jako tesko odgojit dijete...znam,sad ce n eko reci svako dijete ima svoju nafaku itd...ali danas nisu samo finansije problem,..kad skontam da to dijete treba odrast i uz kakvo drustvo danasnje...ma povraca mi se .....jako treba ulozit u dijete da bi ispalo kako treba..mene strah tih "problema"....mozda ovo zvuci grubo al tako je......al cu vjerovatno imati josuser posted image ....

jednom ja ttako sjedila sa mamom i strinom i pricamo o djeci i ja tako kazem da necu vise djece,kaze mi strina da sam sebicna,da dijete treba brata il sestru.......no comment

_____________________________

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 9:36:21   
Visnja RR
Lako se moglo desiti da nemam dijete ...ali sam oduvjek zeljela samo jedno dijete...i nije me zanimalo sta neko misli o tome... a ima tu svakakvih prica...te sebicno je te ovo je te ono je... ne zamaram se tim... tj ne zamaram se ljudima koji si daju za pravo da zabadaju nos tamo gdje mu nije mjesto ...
jos dok smo se zabavljali MM i ja smo planirali jedno dijete...

a nedavno kad sam isla na kontrolu kod mog dr... kaze on e sad je pravo vrijeme za drugo... slatko se nasmijah user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 9:42:15   
Derya
Potpisujem Bejbibi, u kakvom drustvu zivimo user posted image uf muka mi dođe. I jos kad pocnem razmisljati sta je sve ceka u zivotu, ali Boze moj svi smo to prosli, i nije bas neki razlog za ne rađanje.. Ali me posebno zivciraju izreke tipa '' svako dijete ima svoju nafaku'' ili '' gdje ima za jedno ima i za drugo'' ??? Sta cu ja rađati pa cekati neciju nafaku, da mi neko da 30 KM za pelene, ili da djetetu kupim hranu..uff a tek ovo drugo, ponekad odvajas od sebe, tj odrices se od neceg da bi svome djetetu pruzila bolje, kako bi onda tek za drugo?? Tesko je, ali valjda ce biti bolje...

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 9:57:47   
emi7908
Tekst je super.. user posted image ja imam jedno ali brate kao da imam troje user posted image mada sad polako stvari sjedaju na svoje mjesto .. ali stvarno se ježim na pitanja kad ćeš drugo ili šta čekaš više? Majke mi nekad mi dođe da kažem ako vam se rađa pravite brate svake godine jedno ali suzdržim se. Ne smeta mi kad o tome pričam sa osobama koje su mi bliske i drage ali stvarno mi nekad zlo dođe kad mi neko krene vaz o tome držati a koga jedva poznajem ili komšinica npr.kojoj sam lijepo dala doznanja da za sad ne želim više djece jer nije vrijeme za to i vjerovatno postoji neki razlog za to.
Baš mi se sviđa tekst..
Vesela mogu li ga posuditi da stavim na fb ?user posted image

(odgovor članu Derya)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 10:04:44   
Bebica11
smajli ja i ti smo slicno prosle, ja sam izgubila 2 trudnoce, drugi put sam op pa je opala vjerovatnoca zatrudnjivanja, hB ostala sam i rodila sam HVALA ALLAHU i prezadovoljna sam, ali isto sam prelezala 9mj, imala induciran porod od 10h, 20h nakon poroda operaciju rane a alergicar na anesteziju, mislila sam da necu zivu glavu izvuci, kasnije 3mj problemi s otvorenom ranom, cirevima oko rane...mah svasta....i evo sto ti je majka 10,5mj nakon svega cini mi se kao da se to nikad nije meni sve izdesavalo...user posted image

doduse ima malih posljedica jer sama pomisao na trudnocu me plasi, da li ce se zakaciti plod gdje treba, hocu li krvariti, hocu li opet prelezati trudn, hocu li morati opet u bolnici cuvati trudnocu I OSTAVLJATI DIJETE....i sl

tako kad sve saberem, najteze mi je da mi prvo dijete osjeti posljedice nove trudnoce , koja ako se i desi bicu sretna jer nisam bas od onih kad je muz pogleda zatrudniuser posted image

tako da ja to prolongiram....pusticu da se sve odigra spontano U BUDUCNOSTI, zadovoljna sam i s jednim djetetom jer sam se ispatila da je dobijem, a bilo bi mi drago ako i budem imala srecu da dobijem drugo dijete aBd

al ne radim jos na njemu i ne planiram ga jos neko vrijeme(koje se racuna u godinamauser posted image )

iii UZIVAM sa svojom Nuser posted image

_____________________________

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Derya)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 10:12:27   
Medić*
Nas mentalitet je nazalost takav, a mozda je u svugdje tako sta znam...

Kod nas je imati jedno dijete jednako onome imati vise od troje, cetvoro. Sta zelim time reci. Vise puta cujem izjave tipa, pa zasto samo jedno ? Ili se ljudi cude tome sto neko ima 4 djece ? Ako imas jedno ne valja, ako imas vise isto ne valja.

U zivotu, cini mi se, uvijek postoji neki presing koji okolina postavlja na ljude: Kad ces se udavati, kada ce prvo dijete, zasto ostati na jednom, ili zasto toliko djece, zasto ovo, zasto ono ?
Volela bih imati jos djece. Najezim se od pitanja, zasto cekate, vrijeme je. O tim temama razgovaram samo sa jako bliskim ljudima.

Inace, Kada Bog dragi bude odredio bit ce i kraj price. Nikakva pametovanja i diskusije. Djeca nam nisu trofeJi koje pokazujemo vec plodovi nase ljubavi. Koliko god da ih imamo nasa stvar i tu niko ne treba i ne smije zadirati.

Bog daje djecu onome kome hoce i koliko hoce.

Iskreno od user posted image zelim svim trudilicama da im dragi Bog podari prvo to jedno, da osjete taj blagoslov user posted image

Oni koji se odluce na jedno, neka uzivaju u svom zlatu user posted image

Sebi zelim sto prije to blazeno stanje aBg user posted image


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 10:16:07   
D_K
ja imam kolegica koje nemaju nijedno user posted image user posted image user posted image
iz ovog ili onog razloga user posted image user posted image
zato, hvala dragom Bogu na Njegovoj milosti.. jedno dijete je kao citav svijet user posted image user posted image
da nam ih Milostivi pozivi i da docekamo njihove mature, diplomske, udaje i zenidbe..
ja imam dvije i presretna sam kad ih vidim kako se igraju, kako se lijepo slazu ali i djeca koja su jedinci/e imaju lijep zivot, mazena su i pazena.. uostalom, svako ima svoje rodice, rodjake, prijateljice itd. i sigurno imaju prelijepo djetinjstvo..


_____________________________

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 10:21:50   
Alma_27
za ovakave komentare "jedno ko ni jedno" nemam rijeci. tobe jarabi, je li tako treba reci roditelju koji izgubi jedno dijete user posted image


uvijek je bilo tih intimnih pitanja od ljudi s kojima ste mozda samo kafu popile ili podijelile lift u zgradi. kao sto neko rece, ringereja se ne racuna user posted image

mi smo zeljeli dvoje, i zeljeli smao malu razliku i, hvala Bogu, ispalo je bas kako smo zeljeli. mene nerviraju komentari tipa: e dobro je. neka si se rijesila. rijesila cega? ako Bog da, imat cu djecu i obavezu oko njih sok sam ziva. kako cu se necega rijesiti? a mozda pozelimo i trece. komentare i sale oko treceg djeteta dopustam samo prijateljima i kolegicama s posla i to ovim mladjim s kojima ionako svasta pricam.

(odgovor članu Derya)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 11:05:23   
Vinetu
Odličan tekst!user posted image
Uhhh, i meni je bilo muka. Narodu nikad dosta tuđeg rađanja djece... U mojoj okolini svi znaju kakvo je moje zdravstveno stanje, znaju da mi je i prva trudnoća bila rizična, a kamoli druga. Nisam još ni ovo drugo rodila, a već mi "planiraju" i treće. HALO BA!!!
Pitanja tipa "kad ćete", "šta ćete"... mi zaista zvuče kao "seksate li se" i sl.
NEdavno mi jedna tetka, kad je čula da sam trudna, reče: "E, nek si me poslušala!" user posted image Koga, bona, poslušala? Ne kontam! Zar jednoj ženi treba tuđe mišljenje hoće li i kad imati drugo dijete? Možda žena ne želi, možda ne može imati više djece... šta se to koga tiče?!
Muž me uvijek znao naoružati dobrim sarkastičnim odgovorima za slučaj da me neko nešto takvo pita, ali ja uvijek ostanem zbunjena i ne odgovorim adekvatno... Zaista osobama koje pitaju neumjesna pitanja treba skresati u lice neke stvari i začepiti im usta za svagda.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 11:06:57   
Vinetu

IZVORNA PORUKA: Alma_27
mene nerviraju komentari tipa: e dobro je. neka si se rijesila. rijesila cega?

user posted image user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 11:07:25   
Vinetu
Nikad kraja ljudskoj gluposti i glupavim komentarima


< Poruku je uredio Vinetu -- 9.10.2012 11:08:39 >

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 11:08:53   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Alma_27

za ovakave komentare "jedno ko ni jedno" nemam rijeci. tobe jarabi, je li tako treba reci roditelju koji izgubi jedno dijete user posted image


uvijek je bilo tih intimnih pitanja od ljudi s kojima ste mozda samo kafu popile ili podijelile lift u zgradi. kao sto neko rece, ringereja se ne racuna user posted image

mi smo zeljeli dvoje, i zeljeli smao malu razliku i, hvala Bogu, ispalo je bas kako smo zeljeli. mene nerviraju komentari tipa: e dobro je. neka si se rijesila. rijesila cega? ako Bog da, imat cu djecu i obavezu oko njih sok sam ziva. kako cu se necega rijesiti? a mozda pozelimo i trece. komentare i sale oko treceg djeteta dopustam samo prijateljima i kolegicama s posla i to ovim mladjim s kojima ionako svasta pricam.

ja uvijek sama kazem da sam se rijesila, jer ne mislim opet prolaziti kroz trudnicke degobe i porod a ni ne pomisljam na trece dijeteuser posted image

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 11:09:16   
veeseelaa
Planiranje porodice je intimno pitanje i kao takvo trebalo bi se držat između 4 zida i dvije osobe koje realizuju plan


i ja isto mislim, baš mi je bezveze iznošenje do u detalje planiranja proširenja porodice
to je baš nešto moje i mm, ajde riječ dvije al od do mi je truba, ja ne bi o tome



_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 11:26:38   
damma

IZVORNA PORUKA: teacher75


IZVORNA PORUKA: Alma_27

za ovakave komentare "jedno ko ni jedno" nemam rijeci. tobe jarabi, je li tako treba reci roditelju koji izgubi jedno dijete user posted image


uvijek je bilo tih intimnih pitanja od ljudi s kojima ste mozda samo kafu popile ili podijelile lift u zgradi. kao sto neko rece, ringereja se ne racuna user posted image

mi smo zeljeli dvoje, i zeljeli smao malu razliku i, hvala Bogu, ispalo je bas kako smo zeljeli. mene nerviraju komentari tipa: e dobro je. neka si se rijesila. rijesila cega? ako Bog da, imat cu djecu i obavezu oko njih sok sam ziva. kako cu se necega rijesiti? a mozda pozelimo i trece. komentare i sale oko treceg djeteta dopustam samo prijateljima i kolegicama s posla i to ovim mladjim s kojima ionako svasta pricam.

ja uvijek sama kazem da sam se rijesila, jer ne mislim opet prolaziti kroz trudnicke degobe i porod a ni ne pomisljam na trece dijeteuser posted image


e moja tiki i ja sam tako govorila dok je dz bio skroz mali a sad se vec javila zelja za trecim djetetom..i meni i mm..

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 11:32:02   
veeseelaa
mene ova djevojčica sa slike podsjetila na Višnjinu curicu user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Majke s jednim djetetom
9.10.2012 11:35:14   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

mene ova djevojčica sa slike podsjetila na Višnjinu curicu user posted image


iz perioda kad nije imala pletenice ... user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *