|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Promjena boje stolice s uvodjenjem guste hrane
8.7.2008 17:54:02   
kana
pozdravljam iskusne mame ovaj put jer mi treba savjet od njih..
Naime,bebu sam sa puna 4 mjeseca pocela dohranjivati sa vocnim kasicama,za sad smo samo na jabuci,i zanima me da li je Ok da je stolica sada dosta tamnija,kao ide na sivo,malo je i posuha.Koliko dati kamilice?Koliko kolicinski dati kasice?Nema grceve za sada i nadam se da ce tako i ostati..Misljenja su podijeljenja pa,.... cekamuser posted image Da,i zanima me kada preci na kasice od povrca i mesa,mada su i tu misljenja podijeljena..
unaprijed hvalauser posted image

< Poruku je uredio dina RR -- 8.7.2008 18:43:37 >


_____________________________

"ako ne znaš voliti sebe,nećeš znati voljeti ni druge.."
TARIK 03.03.2008. mamina ribica:)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Promjena boje stolice s uvodjenjem guste ...
9.7.2008 8:50:40   
ElmaB
Draga moja!user posted image

Sasvim je normalno da stolica promijeni boju i izgled kada pocnes uvodit kasice, jer do sada je beba bila samo na mlijeku. Svu hranu, pravljenu ili kupovnu, uvodi postepeno. Prvo sa nekoliko kasikica dnevno, dok ne pocnes davati jedan cijeli obrok. Recimo, ujutro mlijeko, kasnije obrok kasice, pa nastavis sa mlijekom. U pocetku bi trebala izbjegavati davati kasice pred spavanje, jer da ne bi u toku noci imao grceve. Sto se tice mesnih kasica i od nekog tezeg povrca, mislim da to ide tek od sest mjeseci. Posebno sto su sada vrucine, pa mu pokusaj davati sto laganije kasice. Jabuka je super, a mozes to i sama napraviti. Ispeces jabuku u rerni, pa kasikicom izvadis iz nje sadrzaj, ispasiras i dodas kuhanu rizu. To je super obrok!

Ovako sam sve je radila svojoj Tei, pa ti ovo sve pisem iz vlastitog iskustva.

Pozdrav i pusa Tariku!user posted image

P:S: Kamilicu daji izmedju obroka i to procijeni sam koliko on hoce da popije. S obzirom da je ljeto tekucine mu svakako treba, a posebno vode!


< Poruku je uredio ElmaB -- 9.7.2008 8:52:03 >


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu kana)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Promjena boje stolice s uvodjenjem guste ...
9.7.2008 9:04:01   
pitalica
Najnormalnije je da se boja stolice mijenja sa uvođenjem hrane koju bebe nije jela do tada.A pasirana jabuka ili kašica kupovna od jabuke se daje kod proljeva ili rijeđih stolica,tako da je moguće da mu je zbog toga malo suhlja ili tvrđa stolica...Što se tiče slanih obroka,ja bih te savjetovala da ne uvodiš ništa do šets mjeseci jer je njegov stomačić još osjetljiv i maleni,pa bi trebala malo sačekati..i sve novo što budeš uvodila uvodi postepeno jer tako ćes najbolje skotati reakciju,da li mu paše ili ne...pusa

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Promjena boje stolice s uvodjenjem guste ...
9.7.2008 9:07:52   
jupajdi
Kada sam uvela te voćne kašice, a to je bilo sa 5 i po mjeseci, promijenila se i boja stolice kod bebe. Do tada je bila drugačija, jer je samo dojio. Nemoj da te to zabrinjava to je sasvim normalno.

(odgovor članu pitalica)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Promjena boje stolice s uvodjenjem guste ...
9.7.2008 10:38:50   
mamsi
Normalno je da se promijeni boja stolice s uvođenjem guste hrane i to te ne treba zabrinjavati.Ja sam Kenanu prvo davala isto jabuku,pa mrkvu,pa rižu i onda sam poslije sve to zajedno kuhala,pasirala i hranila ga(možeš i sa rižolinom pokušati).Krompir sam mu počela davati sa 6 mjeseci,a sa 7 ostalo povrće postepeno i meso.Znači momčina je počela i na kašiku jestiuser posted image user posted image

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Promjena boje stolice s uvodjenjem guste ...
9.7.2008 23:37:51   
kana
Hvala zene moje user posted image

Ma mali papa jabukicu ko veliki, samo sam primjetila da kada ne uzme dovoljno kamilice,suha mu bude stolica,a nece uvijek da je pijeuser posted image sta bi covjek...hvala na odgovorima,sad mi je lakse.Necu uvoditi slano do 6-og najvjerovatnije,jer i ja se bojim grcica,kasicu mu ne dajem iza 6 sati a spava u 10 i do sad nije imao problema,hvala Bogu.Ne vjerujem da cu praviti kasice,nemam ja vremena za to,valja hodati user posted image a i gledam da sto vise slobodnog vremena provedem igrajuci se sa njim,jedva sta stignem i skuhati nesto za jesti i to vecinom kad on spava ,a svi mi govore da kad on spava -spavam i ja,al eto...djavo ne da mira..Na kraju dana zato budem mrtva umorna,sreca pa se ovaj ne budi ponekad i po cijelu noc kako smo ga poceli izvoditi vani na vecernju setnju .Neko vece ,bio na polju do 22,popapao 180ml hrane i probudio se ujutru tek u pola 8(to se NIKADA nije desilo) user posted image huhhuser posted image ,a sad bez zeze,inace-da imam svoju basticu i da znam da je voce 100% domace i prirodno bez da je genetski modificirano,pravila bi mu kasice,a za ove vocke po pijacama -NE! Nemam jos nikoga 100% pouzdanog.Korisimo Frutekove kasice i za sad smo zadovoljni.

ps:al se ja naprica
odoh user posted image

< Poruku je uredio kana -- 9.7.2008 23:46:06 >


_____________________________

"ako ne znaš voliti sebe,nećeš znati voljeti ni druge.."
TARIK 03.03.2008. mamina ribica:)

(odgovor članu mamsi)
Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *