|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Spavanje tokom noci
29.8.2008 14:05:49   
Eli
Drage mame, treba mi vas savjet/iskustvo. Imran ima 17 mjeseci sada. Bilo mu je 5 kad sam ja pocela raditi i on je to tesko pregorio (mislim da nije jos uvijek) jer od tada spava pola noci u svom kreveticu a pola u nasem s tim da se budi skoro svako dva sata, nekad hoce cucu, nekad je zedan a nekad nece nista, samo se onako rasplace. U zadnje vrijeme radili smo na tome da provede cijelu noc u svom kreveticu i to nam je nekoliko noci polazilo za rukom medjutim zadnje tri nikako, niti hoce u krevetic, hoce s nama samo a onda se jos gura, cupa u toku noci, gleda i kao igra se izmedju nas ili kad vidi da ga ignorisemo place. Neko kaze da bih ga trebala ostaviti u kreveticu da otplace pa da shvati ali nisam sigurna da li je to prava metoda (a valja to i izdrzati). Hvala Vam
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Spavanje tokom noci
29.8.2008 15:26:47   
tweety
Znam kako ti je.Moj sin spava u našem krevetu od 8mj života a sad mu je 3 godine i 2mj,pa samo zamisli user posted image Prvo ću ti reći da ne valja da djete spava između roditelja,što iz zdravstvenih razloga i drugih.Ako će već spavati sa vama onda nek spava na jednoj strani.Kod nas on spava do zida,pomakli smo krevet skroz do zida tako da ne može pasti.Trenutno mu gledamo sobu jer se ne može više ovako a aBd uskoro će i nova članica naše porodice.Kako će nam uspjeti ta promjena ne znam ni sama,ali valjda će sve biti ok.Želim ti puno sreće!

< Poruku je uredio tweety -- 29.8.2008 15:27:34 >


_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu Eli)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Spavanje tokom noci
29.8.2008 15:38:39   
Blue rose RR
Jednostavno bebica se navikla spavati na taj način pola-pola.
Bit će ti vrlo teško da ga privikneš na spavanje u svom krvetiću, ili u svojoj
sobi.
Ujedno me i čudi zašto si ga stavljala da spava kod tebe pola noći, a pola u svojoj sobi, zar ti nije bilo jednostavnije, a evo vidimo i danas iz tvog posta, i lakše u budućnosti, da si odredila spavanje u njegovom krevetu, u njegovoj sobi?
Vjerujem da je to bila tvoja grižnja savjesti, zato što si ga ostavila rano da bude bez tebe.

Žao mi je i tebe i njega.
Pokušaj da ga prebaciš u njegovu sobu da spava, i da ga uspavaš. Znam da će krenuti sa plačem čim se probudi i vidi da nisi sa njim, ali ga nemoj puštati da plače, nego (bit će teško, ali...) ustani se i ponovo ga uspavaj.
Kada vidi da si ti tu lakše će zaspati, ali ako hoćeš da ga odvojiš sa spavanjem, onda moraš biti dosljedna.

Ali ako ti ga je pak žao...onda preseli ga u svoju sobu, i ne muči ni sebe, ni njega.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Spavanje tokom noci
29.8.2008 23:40:27   
ja
stvarno mi te zao Eli ali to je malo greska nas roditelja sto necemo da nam dijete place pa daj ga uz nas...ja sam svog Emana od prvog dana odvojila i danas dan spava u svom kreveticu ,navijem mu igracku izadem iz sobe i nakon pola sata udem on spava,ali bilo je muke.Kod nas je bio problem da ga ja samo drzim u krilu i da se igra sa mojom kosom tako je spavao dok ja sam sebi nisam rekla dosta,5 dana je plakao kad ga stavim u krevetac ali sad je zato ok ja i nemoram biti tu ko god da ga stavi on ce spavati.

_____________________________

emman 17.5.2007

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Spavanje tokom noci
30.8.2008 9:03:02   
bebacha
moja Ajla od prvog dana spava u svom kreveticu.prije 7 dana smo se preselili i sad imamo bracni krevet,njen krevet je u nasoj spavacoj.namucimo se dok je uspavamo i ispustim je u krevetic.medutim,gospodica se probudi oko 1,jee i nastavi spavat u svom kreveticu,ponovo se probudi u 4,ja je spustim na nas krevet i neuspijem ni leci kraj da joj dam da jede a ona je vec zaspala,i tad je nema sanse vratit u njen krevetic.evo sad spava na nasem krevetu i nemogu vjerovat da i sad spava je se obicno budi kok 7 ili pola 8.sta da radim ,,,,,,  
zasto nevalja da beba spava izmedu roditelja


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ja)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Spavanje tokom noci
30.8.2008 21:38:41   
mamsi
Prošla sam to sve i još ponekad prolazim kroz to.Kenan je od početka spavao u svom krevetiću,i onda je pred prvi rođendan prvi put zaglavio u bolnici.Kad smo se vratili kući bio je istraumatiziran i po cijelu noć se budio,plakao,vrištao,onda ja ustanem tješim ga,mazim...i žao mi ga bilo i tako ga prebacim kod nas na bračni krevet jer mi je bilo lakše tako tad(a sad znam da nije) i tako noć po noć i on se preselio kod nas.Uspjela sam ga jedva odviknuti i onda opet bolnice i ista priča.I onda je meni jednu noć pukao film jer sam se poželila naspavati bez da on skače cijelu noć po meni i vrattila ga u krevetić,bilo je teško prvih par noći ali se navikao i sad spava u krevetiću,a samo kad je bolestan kod nas

A ne valja da dijete spava između roditelja jer se jedan može okrenuti i nezgodno pritisnuti bebu pa je ne daj Bože povrijediti

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Spavanje tokom noci
30.8.2008 21:41:20   
dami
evo jos jedne mame s problemom kao ti bebacha.cura rođena 20.02.008,sve super do nedavno, budi se noću i po 3 puta,digni se na noge uzmi curu, daj cicu digni se vrati curu, i tako 3 puta, ujutro kao da me vlak zgazio i naravno svi kažu nemoj pustiti da djete spava sa roditeljima a dokle ovako... neznam neko mora popustiti.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Spavanje tokom noci
30.8.2008 21:43:50   
ziki
Ja sam Tarika dok smo gostovali naucila da od 5 spava kod mene, prije nedelju dana smo dosli kuci i do jutros ga nisam stavljala kod mene ali jutros se svijet bio njegov kad sam ga poslije podoja stavila kod mene...cak se u neko doba i probudio i igro pored mene a nije me budio vec samo gledo...dusica moja mala.
Za to da ne valja izmedju roditelja da spava su i meni rekli, predpostavljam da nei onako bunovni zagrlili jedno drugo i nedaj Boze naudili bebi


_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Spavanje tokom noci
30.8.2008 21:53:20   
Amrino
Mislim da svaki roditelj  treba odluciti kako ce i gdje njegovo dijete spavati. I ja sam mnogo puta cula da ne valja da dijete spava s roditeljima ali sam isto toliko puta cula i da ne treba da spava bez roditelja. Mislim da stoji i jedno i drugo. S jedne strane- zbog prakticnih razloga i "siguronosnih" a s druge strane- mislim da takva bliskost roditelja i bebe nikako ne moze biti stetna- naprotiv. Zamislite da vi i vasi muzevi spavate u odvojenim krevetima? Zajednicko spavanje je na neki nacin- izljev ljubavi.
Mi praktikujemo ovu "mix- varijantu"- pola noci u kreveticu a pola medju nama. Navikli smo se svetroje i uzivamo. Nema mi nista draze nego kad nas ujutro probudi i mazi se s nama. To su nam najljepsi trenuci utroje i ne bi ih nizasto mijenjala. user posted image
Ljudi su jedini sisari koji svoje novorodjence puste da spava odvojeno o njih. Meni je to bas ono porazavajuca cinjenica. Jer- dijete se nigdje ne osjeca tako sigurno i voljeno nego pored roditelja.


(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Spavanje tokom noci
30.8.2008 22:32:54   
Visnja RR
Asja od 15-og dana spava u svom kreveticu u nasoj spavacoj sobi...
Nikada pa ni po danu ne spava u nasem krevetu...
Mozda kad jos malo poraste (uskoro ce joj 5 m) pustimo da pajki s nama ali samo po danu...


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Spavanje tokom noci
30.8.2008 22:43:10   
boogy woogy
Ja sam licno pobornica obicaja drevnih civilizacija i odusevljavaju me obicaji majki iz Azije i Afrike. Super mi je kako one doje svoju djecu, nosaju ih svugdje sa sobom pa i spavaju sa njima po noci. Tako i ja sa svojim malim pashom i super mi je sto ce jednog dana aBd biti pravi mamin sin a ne istraumiran i isfrustriran mladi covjek sto ce utjehu traziti u drugim stvarima.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Spavanje tokom noci
30.8.2008 22:56:41   
Visnja RR
istraumiran i isfrustriran mladi covjek sto ce utjehu traziti u drugim stvarima.
 
Draga, mozes li objasniti ovu recenicu? user posted image  Ne skontah najbolje u cemu je fol user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Spavanje tokom noci
14.9.2008 17:51:05   
dunja
Mene zanima ima li nacina da ih "natjeras" da prespavaju noc? Moj sin ima deset mjeseci, jos uvijek doji i budi se svakih dva sata.

(odgovor članu Eli)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Spavanje tokom noci
16.9.2008 11:50:33   
lu
IZVORNA PORUKA: boogy woogy

Ja sam licno pobornica obicaja drevnih civilizacija i odusevljavaju me obicaji majki iz Azije i Afrike. Super mi je kako one doje svoju djecu, nosaju ih svugdje sa sobom pa i spavaju sa njima po noci. Tako i ja sa svojim malim pashom i super mi je sto ce jednog dana aBd biti pravi mamin sin a ne istraumiran i isfrustriran mladi covjek sto ce utjehu traziti u drugim stvarima.


jedan je hrvatski psihijatar rekao da je najteze sa "maminim sinovima" pa ti vidi.

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Spavanje tokom noci
30.9.2008 1:17:25   
lejlašh
I ja sam navikavala malenu da spava u svom krevetiću, ali ponekad ipak popustim i prebacim je kod nas, i tada najbolje spava. Obično je ujutro prebacim da se mazi sa nama vikendom ili sa mnom radnim danom. Najgore mi je ono buđenje po noći, pa ustani do krevetića, podigni je, nahrani, pa vrati, pa onda opet,...
Izmori brate pravo, ali ona baš neće da prespava noć. Najduže njeno spavanje je  4 h u cugu, evo ja upravo čekam da se probudi pa da je nahranim i da idem spavati, ali ona baš za inat spava li spava....

_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu lu)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Spavanje tokom noci
2.11.2008 21:05:00   
Perduto
Moja Leona spava u mome krevetu od svoga rodjenja, dok njen krevetic sluzi za pohranu igracaka i ceka neka bolja vremena. user posted image Djelimicno sam i sama "kriva" za to, jer mi je isprva mnogo prakticnije bilo da ona spava sa mnom zbog podoja, posto trazi da doji po nekoliko puta u toku noci. Ipak, ne smatram to losim, jer nema ljepseg osjecaja nego se probuditi pored svoga sunasceta, kada mi se sneno nasmijesi i rucicom mi lice dotakne... Evo, vec sam se raznjezila... A sto se tice supruga, on spava u drugoj sobi (da bi se naspavao zbog posla), i svako jutro nam se pridruzi. A meni nedostaju oni nasi razgovori pred spavanje, i iako svaku noc kazem sebi da cu otici do njega kada Leona zaspi, vrlo cesto ona uspava mene i tek onda zaspe sama. user posted image




_____________________________

Leona - 22.04.2008., 19:40h (Bik - Skorpija)

LEONA JE MAMINA MRVICA!!!

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Spavanje tokom noci
2.11.2008 22:22:46   
Romali
Kad beba doji često, naravno da je za mamu lakše da spava pored nje. Tako je moj Omar tokom ljeta često spavao sa mnom.
Zadnjih 2 mjeseca spava u svom krevetu i budi se samo jedanput da doji. Često ga pred jutro stavim pored sebe, malo da se mirišemouser posted image
Nadam se samo da neće povećati broj noćnih buđenja


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu Perduto)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Spavanje tokom noci
25.11.2010 0:20:07   
N_N
Eh situacija je slijedeća:
B ima skoro 18 mj. i od svog 2 mj. nikada, ali baš nikada nije prespavao noć! Ne samo da nije prespavao noć već niti jednu noć nije proveo ispod makar 3 buđenja. Kad se 3x probudi (što je jako rijetko) ja sam presretna, jer se samo 3x probudio. Stvar je u tome da sam ja njega, zbog dojenja, tokom noć dizala i vraćala u njegov krevet ali kad sam se vratila na posao (on je imao nepunih 6 mj.) više ga nisam vraćala u krevet nego bi ga ostavila pored sebe tokom cijele noći pa bi smo samo mijenjali strane i osvanuli skupa. Dojiti je prestao sa nešto više od 13 mj. ali buđenja su nastavljena. Kada se probudi toliko je uznemiren i nema šanse da opet zaspe dok ja ne legnem pored njega. Niko osim mene, pa čak ni mm user posted image  Relativno brzo zaspe ali se opet nakon 1,  1,5h budi pa se zna desiti da se u periodu od 21h do 7h probudi i po 10_x_!!!! Ja sam se iz mjeseca u mjesec nadala da će se to promjeniti ali ostalo je i dalje samo na nadi...... Probali smo sve! I da mm spava sa njim, i da ga ostavimo da se pokuša sam uspavati, i da plače 5, 10 min., i da ne spava po danu..... ali ništa! Pedijatrici sam objasnila situaciju te ona istu opravdava kao privrženost vezanu za dojenje i zajedničko spavanje. Budući da mm i ja već 16 mj. ne spavamo u istom krevetu niti u istoj sobi, te da sam ja došla do krajnje granice iscrpljenosti (pored nespavanja - posao, starije dijete, ostale obaveze....) pitam se nazire li se kraj ovoj "fazi"? E da, po danu spava jednom (max. 2h), od skoro ide u vrtić (pa sam se nadala da će bolje spavati, da će biti umorniji ali vidim da umor nema veze sa ovim....), super napreduje, super se razvija ali jednostavno spavanje nam je..... bljakica!
Morala sam se požaliti user posted image , i zanima me da li je neko imao ovakvo iskustvo? Znam da ima dosta djece koja ne prespavaju noć čak ni sa više od 3 god., ali ovoliko buđenja..... user posted image user posted image user posted image user posted image

P.S. Izvinjavam se zbog dugog posta user posted image

< Poruku je uredio N_N -- 25.11.2010 0:22:41 >


_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Spavanje tokom noci
25.11.2010 0:23:19   
teacher75
lana je za vikend 2 noci za redom odspavala u komadu 1. put! ja se taman ponadala kad poslije opet ista prica. ali srecom, sada se budi jednom ili 2 puta, ali uglavnom samo jednom...

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Spavanje tokom noci
25.11.2010 0:26:25   
N_N
IZVORNA PORUKA: teacher75

lana je za vikend 2 noci za redom odspavala u komadu 1. put! ja se taman ponadala kad poslije opet ista prica. ali srecom, sada se budi jednom ili 2 puta, ali uglavnom samo jednom...



Ja sam ljubomorna na ovakve postove user posted image
E da se budi samo 1 ili 2 ili 3x....... ne bi ja ovdje pisala, stvarno bih bila, mislim, zadovoljna.....

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Spavanje tokom noci
25.11.2010 0:31:39   
myb@by
N_N pravo mi te zao, jer se i ja trenutno nalazim u istoj fazi s asvojom djevojcicom. Do prvog rođendana je sve bilo ok. Zaspala bi oko 21 sat i budila bi s eoko 2 i ponovo u 5 da popije mlijeko ili sokic. Ja sma bila prezadovoljna. Međutim od kako je napunila godinu dana sve se promjenilo. Kada zaspi budi se svako pola sata. To nije normalno buđenje vec je vriska koja meni zaledi krv u venama. I tako svako pola sata. Oko 2 po noći s eprobudi i n emogu je smiriti dok ne izađemo u dnevni boravak i dok joj ne pustim Bumbu ili neki drugi crtić. Onda sjelimo do nekih 5 pola 6. Ja sam stvarno postala očajna. Koljena svoja više ne osjećam od silnog ustajanja. Danas sam je vodila dr. Ima malo upaljeno grlo i malo bronhitisa, pored svega u isto vrijeme su joj pocela rasti trojke i cetvorke. Ja ne znam koliko ovim zubima treba, smao znam da i ja i mm izgledamo kao dva zombija. Da mi nije svekrve ne znam sta bi.user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Spavanje tokom noci
25.11.2010 0:38:44   
Dida79
N_N jeste li ga pocela uciti da piski na tutu.Ovo te pitam zato sto sam ja imal slican problem sa svojim starijim sinom.On se je tako budio nekoliko noci i samo bi se drzao za krevetac i plakao u polu snu.Nudila mu flasicu,sok,vodu nista sve dok mu nisam skinula pelenu i ponudila mu tutu nije se smiriouser posted image

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Spavanje tokom noci
25.11.2010 0:43:04   
idacha
hej, mila, moja... bas mi je zao sto tako deverate sa spavanjem... ne znam sta bih ti rekla, osim da se iskreno nadam da je u pitanju samo faza koja ce uskoro proci.. divims e svim mamama koje se bude u toku noci po par puta  poslije toga normalno funkcionisu... valjda se covjek i navikne, mada... vjerujem da je pretesko...
ja imam srecu i zahvaljujem Bogu dragom po milion puta, moj Imran od svog cini mi se 5og dana spava sam u svom kreveticu, po cijelu noc.. zaspe oko 21-22 do 7-8 ujutro, bez ijednog budjenja.. znalo se desiti nekoliko puta da se probudi u toku noci jednom, jede i nastavi spavati, ali kazem, uglavnom je noc prespavana u komadu...




_____________________________

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Spavanje tokom noci
25.11.2010 0:43:14   
N_N
myb@by, zeznuta situacija i kod vas pravo user posted image
Ja imam osjećaj da kod nas zubići nemaju veze sa buđenjem. B ima skoro sve zube, nedostaju još 2 ali nikad nisam primjetila da rast pravi problem sa spavanjem. On se probudi, popije vode, uzme cuclu, zagrli me i za 10 min. zaspi.
dida, nismo ga učili da koristi tutu još uvijek, ali to nije trenutno stanje, to traje već 16 mj.! user posted image

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Spavanje tokom noci
25.11.2010 0:47:12   
myb@by
Idacha user posted image user posted image user posted image tebi i mrvicama.
N_N ja sam iz očaja sve pocela zubima pripisivati. Nadam se da ova faza nece dugo trajati. Odlucila sma i stravu da joj salijem user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *