|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Gutanje predmeta
25.2.2009 21:13:24   
Mik Mik
Evo da podijelim s vama jedan za mene jako strašan doživljaj: naime prekjuče sam spremala stan a Dominika sam stavila na pod na njegovu deku, gdje se on inače uvijek igra. U pola posla mi je sinulo kroz glavu da bih ga mogla presvući i tako sam ga stavila u ležeći položaj da mu skinem pampers kad je on odjednom počeo da kašlje, odnosno da se guši. Shvatila sam da je nešto progutao jer je dobivao nagone povraćanja. Ja sam se uspaničila, nisam znala šta raditi. Okrenula sam ga naglavačke i malo potresla prema podu tako da je on povratio jednom ali onda je tako pocrvenio pa poplavio i prestao je da diše. Ja sam počela vrištati (tresem se dok ovo pišem) ne znajući šta činiti, stavila sam mu prst u grlo i on je ponovo povratio papir koji je bio ca 2,5 mm sa 2 mm. Ne znam kako je došao do tog papira ali znam da sam ga po prvi put, sigurno i posljednji, ostavila bez nadzora i desilo se ovako nešto. Mene je ovo strašno pogodilo i mislim da sam za jednu minutu ostarila 5 godina. Tako je strašan osjećaj držati svoje dijete u rukama dok se guši a ne znati šta uraditi. Zato drage moje, dobro pazite da vam dijete ne proguta nešto, sklonite sve male predmete do kojih bebe mogu doći. Nosili smo ga na rentgen da budemo sigurni da je to sve i hvala bogu doktori nisu ništa više ustanovili ali on i danas nije kao ranije. Tako je bio vesela beba, svima se samo smijao i bio je uvijek aktivan, međutim od jutros kako smo ustali je jako miran, ne smije se više, ako ga neko pogleda počne da plače. Sinoć je imao temperaturu ali mislim da je do zubića i da nema veze sa ovim događajem ali ga pratim i jako sam jako tužna, jer on više nije tako vesela beba kao što je bio. Svega se plaši, čak i ako pustim vodu da teče počne da plače, tako se isprepadao. Nadam se da će sve ovo proći i da će moje srce biti opet moja mala vesela beba kao i prije. 
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Gutanje predmeta
25.2.2009 21:40:28   
Visnja RR
a sunce drago...
tako mi je zao sto si morala proci sve to i sto se bebac prepao, al eto hB sve je proslo kako treba... bice bebac vec sutra vesela beba kao i do sad...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Mik Mik)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Gutanje predmeta
25.2.2009 21:50:47   
juni
Draga Mik Mik, sva sreca pa je dobro zavrsilo. Dok sam citala tvoj post osjetila sam kako mi zuji u usima od uzbudjenja a ne mogu ni zamisliti da se nadjem u takvoj situaciji kako bih postupila jer sam panicar a bas u tim trenucima treba biti pri sebi. Ne dogodilo se nikome ...
Bebica ce biti dobro, nek je on nama ziv i zdrav.
Ljubim vas!


_____________________________

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Gutanje predmeta
25.2.2009 21:51:05   
aammina
a sunce drago,zao mi je sto se to desilo....i ja imam bebicu koja sve stavlja usta,svojim prsticima hvata i odmah u usta,oci su mi sirom otvorene jer sam vec par puta vadila svojim prstim(sreca na vrjeme)iz njenih usta.
to sto se tebi dogodilo,toga se ja plasim,panike,sta raditiuser posted image user posted image u tom trnutku...
hB sve je zavrsilo ok...moramo dobro,dobro paziti nase maleuser posted image


_____________________________

23.4.2008 dosla je moja esmica pjesmica

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Gutanje predmeta
25.2.2009 21:54:12   
anitaMO
ženo draga u potpunosti te razumijem,moja je neki dan od jabuke počela da se davi.srećom čim sam je okrenula i stisla odmah je povratila.ma ne smijem je ostaviti ni sekund.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Gutanje predmeta
25.2.2009 22:03:30   
Mik Mik
Ne možete a i ne želim da možete zamisliti kako sam se osjećala. On inače sve gura usta. Kada jede ako je nešto veliko on to izbaci ali ovo je papir koji je on vjerovatno pokušao progutati pa se papir zalijepio za grlo i to ga je smetalo. Uffff šta mi je sve bilo pred očima, ne želim ni reći ni misliti više na to. On se više prepao toga koliko sam ja drhtala i plakala nakon toga. Dok je sve to trajalo ja sam bila svjesna ali sam se nakon toga izgubila, ne znam ni sama kako sam njega držala u rukama..jednostavno imam rupu u pamćenju... A da vam ne govorim kakvu sam situaciju zatekla u bolnici na Koševu, ono je gore od bilo kakve štale, al to je opet druga priča..  

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Gutanje predmeta
25.2.2009 22:04:15   
stella
Draga moja jako mi je zao.
Al eto hB sve je dobro proslo.

Zaboravice on to za par dana.
Kada se Hana oprzila,bojala se vode al je za par dana zaboravila.
pozz

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Gutanje predmeta
25.2.2009 22:09:58   
mukica
Mogu misliti kako si se osjecala, i mi smo imali malo vise davljenja sa starijim sinom,vazda je nesto bilo u ustima. Naj gora varijanta mi je bila kad mu se zaglavio igrac od "covjece ne ljuti se" moje muke.
Ja sam cula da on krklja ali neznam sta mu je u ustima,a djete se gubi gotovo.
Probala da gurnem prst al vidim da je plastika ali kako ja guram prst tako samo dublje guram.
Onda sam od silnog straha i panike u momentu se sjetila,okrenula ga od sebe i pritisla ga prstima po zeludcu i on dobio nagon za povracanje.Poslje par pokusaja izleti igrac i to pogolem mislim da je bio crvene boje.
Mislim da mi je tad skratio 10 godina ziivota....

_____________________________

Mamini djecaci
12.03.2001
25.07.2008

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Gutanje predmeta
25.2.2009 22:14:36   
Romali
user posted image user posted image uh, ne smijem ni pomisliti kako si se osjećala, nadam se da se nikad neće ponoviti nikome od nas

Mislim da će Dominik opet biti ista, vesela beba, samo mu daj malo vremena.
Želim vam puno sreće.


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu mukica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Gutanje predmeta
25.2.2009 22:34:05   
Okarica
Hvala Bogu da je sve dobro prošlo. Uh, ne smijem ni pomisliti šta je moglo biti. Toga se tako bojim. Hvala ti što si ovo iskustvo podijelila s nama. Želim malenom da što prije zaboravi taj događaj!

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Gutanje predmeta
26.2.2009 7:19:25   
mamyca
Draga moja zao mi je sto se to desilo,al hvala Bogu opet je sve zavrsilo u najboljem redu.
Mogu samo da zamislim kako ti je bilo,ne brini mislim da se i Dominik sada prepao,sto je sasvim normalno.Al vidices za nekoliko dana on ce to zaboraviti,nista ne brini.Sretno vam.user posted image


_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Gutanje predmeta
26.2.2009 7:46:08   
Emina*
Mik Mik, jako mi je zao sto ti se to desilo... Hvala Bogu kad si ostala mirna i pri sebi u toj situaciji.. Dominik, dusica se vjerovatno tvoje reakcije poslije jos vise uplasio.. Ali, ne brini.. Zacas ce on to zaboraviti, budi sigurna...  Ljubim vas puno...

A et, za ostale mame, i mukica je gore napisala, u ovim slucajevima nemojte djetetu gurati prste u usta, osim ako je igracka/hrana ili nesto deseto u pocetnim dijelovima usta...
U ostalim slucajevima, pokusajte ga okrenuti naopacke, i tapkati po ledjima, ili onaj tzv Heimlich-ov zahvat..
Okrenete dijete od sebe, prislonite njegova ledja na svoja prsa, i objema rukama pritisnete dio u podrucju zeluca...
Nadam se da nijednoj od nas nece zatrebati, ali eto da ako ima mama koje ne znaju kako postupiti, evo ovako....


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Gutanje predmeta
26.2.2009 9:19:01   
bebano
Draga Mik Mik prestrasno je to sto si prozivjela ali hB dragom da se sve zavrsilo dobro. Dominik se sigurno uplasio toga sta mu se desava, a kao sto neko rece, jos dodatno se uplasio tvoje reakcije i zato je sada malo sutljiv i plasljiv ali bice on opet vesela beba... Dusa draga..
Emina hvala na ovim savjetima. Nedo mi Bog da mi se ovako nesto desi jer sam ja panicar nevidjeni, to je uzas kako se ja uspanicim, znam da ne valja ali ne mogu protiv sebe. Kada mi se Luka malo zakaslje ako nesto jede ili pije vodu, ja ga odmah dizem, lupkam, i sva se isprepadam. Zelim da se nikome od nas ne desi ovo sto je Mik Mik prozivjela. 

_____________________________

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))


(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Gutanje predmeta
26.2.2009 9:26:47   
Emina*
Evo nadjoh link, pa nadam se da ce pomoci, a nadam se da nikad necemo doci u poziciju da ga izvodimo, na nasim bebama... Imaju slike, i jako je fino i detaljno objasnjen....


POMOC PRI NEZGODAMA.. HEIMLICH ZAHVAT PRILIKOM GUSENJA

< Poruku je uredio Emina* -- 26.2.2009 9:27:34 >


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Gutanje predmeta
26.2.2009 9:30:58   
tea lana
joj nadam se da nam ni jednoj nece biti potrebni ovakvi savjeti,al ja sam sa Lanom imala dosta problema sa gusenjem.Od Hippovog mi=lijeka pa do korice hljeba.Dijte je katastrofalno halapljivo jelo da se svaki drugi treci dan znala zagrcnuti.A sto je najgore uvijek kad smo same.Mada sam panicar tada nisam smijela biti,nego sam je instiktivno za nozne clanke hvatala i okretala naopako.Svaki put je hvala Bogu bilo sve ok,i svaki put je ona par dana bila potresena.

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Gutanje predmeta
26.2.2009 9:52:27   
andji
Mik Mik žao mi je na dogadjaju,tačno si rekla,ne dao Bog nikome,ali da će maleni zaboraviti i vratit se po starom to hoće,još su oni maleni da bis e sjećali toga....a ja hvala dragom Bogu nisam imala tih dešavanja,Sergej svašta trpa u usta,ali samo onako melja po ustima i izvadi...nikad nije pokušao progutat ama baš nikad...kako li zna da to se ne jede nemam pojmauser posted image user posted image user posted image user posted image ali hvala dragom Bogu

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Gutanje predmeta
26.2.2009 10:13:16   
Aminad
Draga Mik Mik jako mi je žao što se to desilo a tebi svaka čast kad si se uspjela snaći.

Nadam se sa će mališa što prije opet biti vesela bebica, sad je sigurno jaaako uplašen.

_____________________________

Merjema 02.08.2002.
Imran 11.11.2005.
Burhan 27.11.2007.

(odgovor članu Mik Mik)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Gutanje predmeta
26.2.2009 21:36:49   
enna
Evo i nas na ovoj temi i nama se desio slican slucaj prije mozda mjesec dana.
Isli smo kupiti tv i dosli kuci i kako smo ga raspakovali tj. samo otvorili kutiju da vidimo jeli sve ok kako smo trabali ici ponovo nismo imali vremena da ga smjestamo i ostavili smo ga u kutiji a Ena je hodala u hodaljci i prisla je kutiji i ja i muz znaci pola metra od nje smo bili pricali nesto mm je vidio da je ona nesto strpala u usta ja sam pokusala da vidim sta joj je u ustima i vidila sam komadic selotep trake.Pokusala sam prstom da joj izvucem ali ona je vec bila progutala ja sam ju uhvatila za stomak i okrenula naglavacke da povrati ali bezuspjesno tj. ona je se uplasila mene i muza djete je progutalo ali nije doslo do gusenja ili bilo cega onda sam joj dala dosta caja da popije plakala je prepala se.Muz je sklopio kutiju bio je zaista mali komadic selotepa mozda kao zrno graska velicine i ubrzo je dobila proljev i mama je morala izvrsiti kontrolu jeli tu taj komadicuser posted image  i bio je na svu srecu malo je bila uplasena ali je ubrzo pocela sa novim nestaslucima hehehe.Pusa vam i no sikiriki bit ce sve ok vidjet ces jedino ako primjetis neke promjene trk u bolnicu uzivajte mi!!!

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu Aminad)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Gutanje predmeta
26.2.2009 22:44:14   
camm
IZVORNA PORUKA: Aminad

Draga Mik Mik jako mi je žao što se to desilo a tebi svaka čast kad si se uspjela snaći.

Nadam se sa će mališa što prije opet biti vesela bebica, sad je sigurno jaaako uplašen.


znam kako si se osjecala potpuno te razumijem
osjetila sam to na svojoj kozi..
i niko to ne dozivio nikada.user posted image

_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu Aminad)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Gutanje predmeta
27.2.2009 8:35:02   
Crvena
IZVORNA PORUKA: Aminad

Draga Mik Mik jako mi je žao što se to desilo a tebi svaka čast kad si se uspjela snaći.


Sad je hB sve ok. Pusa za user posted image


_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Aminad)
Neposredna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *