Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
jutro i od mene...ja popila kafu, procitala vijesti...malo ruckila i sad odoh raditi po kuci...cekam 2 da idem mm u posjetu...bezveze su mi dani kad mi je on u bolnici pa trazim posla, nisam bas za druzenje, tako da ormari na vas je red drzim fige u niskom startu da sve prodje lako i bezbolno...ali koliko vidim panike i straha nema...svaka cast od veceras pocinje dernek na temi...a tokom sedmice vise zivih prenosa...bas se radujem zbog vas..
Samo da ovim što su pred samim vratima poželim sreću . Nakon još jedne prilično ružne noći, zavidim vam pravo i čak sam sinoć rekla da želim da se rodi dan nakon što uđemo u 9. mjesec . Što se tiče mrdanja, i ja sam Emu osjetila do samog kraja, ali dr. kaže jer je bila mrvica pa je imala prostora a i inače je šokantna po energiji . Pravo puno vas ima na samom finišu . Ja i dalje ne znam kako da okrenem ovu moju bebu naglavačke i užasavam se pomisli na carski, ali nada posljednja umire.
I kod mene se beba nije okrenula, ja se nadam isto da ima vremena, jer zaista bih volila prirodan porod. Jel ikako bila okrenuta glavom? U kojoj si sedmici okrenut ce se mozda u zadnji cas. Ostale zenice koje su pred kraj zelim srecu i jedan veliki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.8.2011 10:24:26
Anais
pozdrav svima! meni je sutra termin, pa se isto do 10h trebam javiti na pregled u vojnu ... znate li ko je sutra dezurni, predpostavljam da ce raditi vaginalni pregled
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.8.2011 10:27:30
drznica
Jutro Jos ste sve na okupu...puno srece Dajo tebi i naravno Skvo...mozda budu bebe isti dan rođene hehe Ja se nadam da cu nekad u jutarnjim satima krenuti na more sa mm tako da cu propustiti direktan izvjestaj...kad se vratim imam sta citati
Jos uvijek imam malo tegoba tj.ucestalim odlaskom u wc. Ne znam da li trebam mozda prije puta javiti dr.jedino me tjesi sto su i brat i mm na istim mukama, a danas im je lakse...Ja mislila bicu dobro pa juce navalila da jedem...nisam se mogla strpit jos dan-dva. Jutros opet caj, dvopek...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.8.2011 10:47:53
Semica
Jutro i od mene ( mada ce jos malo i podne ali eto )
Dajo,skvo,anais,enci i ostale koje ocekujete svaki cas ,zelim vam sve najbolje!!!DA budete hrabre,jake i da sto bezbolnije donesete svoje bebice na svijet!!!
Kod mene jos uvijek nikakvih promjenaaa...
Sanela,animagical-kod mene onda pise 2cm za grlic ( pregledano vaginalno svaki put)...i od pocetka trudnoce je tako...sta znaci to sad...je li to ok velicina.-.nije se skratio..???
Evo link za one kojima bebi nije okrenuta glavicom a pred porod su...radi se o namijestanju bebe u optimalan polozaj za porod...sta mama treba ciniti kako bi bebi pomogla da se okrene glavicom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.8.2011 10:56:07
Hanady RR
Ja smao da za ove pretrsšane kojim se beba nije namjestila za prirodna porod kaže da s ebeba može okrenuti i posljednji dan kada krenu kontrakcije za porod.
naime ja sma drugo dijete rodila carskim rezom i doktor mašić mi je rekao može s eokrneuti i posljenjdi dan i gledo ma ne UZ ...ja sva sretan kažem ječ se okrenulo a on kaže sve i da jeste ti zbog drugih stavri ne možeš na prirodan porod ( napadi žuči koje sma imala) a sa mnom je ležama trudnica berina...kojoj su rekli carski rez radi nazatka i beba joj s eokrneula jer su trudovi krneuli noć pred zakazni CR i rodila je prirodno...tako ne brinite puno.
No i sve ako se desi CR...nemojte biti ''luckaste'' kao ja i plakati i sikirati se...evo ja sma svoje drugo na CR rodila i živ sma prijmer sve je ok i super.
sretno ženice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.8.2011 11:04:34
Sandrich
hej Semice hvala ti sto mislis na mene tu sam ja citam vas redovno al nemam bas drustva na ovoj temi,sve ste mi odmakle po sedmicama pa se zato ne javljam ja sam kuci,lezim,prekuce uganula nogu tako da sam u gipsu i valja mi mirovat nadam se da si ti dobro,gledala sam ti slike na fejsu,preslatka si a pupo masala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.8.2011 11:13:05
Gift
Semice, lijepa lutka moja kako ona pita za mene... tu sam, majstori zavrsili krecenje al pod navodnicima zavrsili jer nisam bas zadovoljna, dosla teta da radi kucu, pa sam jos u frci, prikacila se da vidim jel se ko porodio i sta ima nova.. A boli me i grlo, nesto sam hladno popila i sad ko da cu se i razbolit, sta da radim Skvo, Enci, Dajo SRETNO
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.8.2011 11:15:09
gerberka
gdje ste ženice moje ja ustala ranom zorom gladna, pa miksala pahuljice
jedno pitanje za žene koje znaju odgovor : mm je rh+, ja rh -, tako da sam u 12 sedmici radila TAT, sve ok, ali ne znam koliko se antitijela puta provjeravaju u trudnoci vrijeme mi je pregčedu, dr me uputio opet na krvnu sliku, urin i to..a TAT mi u nalazu ne piše, pa kontam da nije propustio
nisam vas puno čitala, rekoh odmah da zakucam pitanje ali sam pročitala ovo za CR. Mojoj sestri se također zadnji dan crica okrenula, ali dr smatraju da je beba vellika da bi pravila "akrobacije" kao u prvom tromjesecju, te u tome vide razlog ako se ne okrene. Meni CR nije strašan, biće kako bude
idem da čitam ostatak
evo za kasnoranioce
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.8.2011 11:22:01
Semica
Sandrich zao mi je zbog noge...nadam se da ce brzo proci ...a ko kaze da smo sve odmakle sa sedmicama...evo gerba ti je blizu ( tj.ti njoj ) a i mi XXL trudnjace volimo da imamo sto vise drustva ( nebitno ko je u kojoj sedmici )...jesi ludica...samo ti nama pisi... i hvala ti na komplimentima...
Gift mila...ne znam sta bih ti rekla za grlo...Ali ako se osjecas malaksalo ..ako te tijelo boli kao da ces temp dobiti onda ti je moj savjet paracetamol i caj...Zelim ti brz oporavak..
Gerbo ja nemam iskustva s tim antitijelima..ali znam da se cestooo trebaju kontrolisat...mozda ti je i to trebao dati...ipak sacekaj da ti neka iskusnija zenica da savjet...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.8.2011 11:37:48
gerberka
važi semice
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.8.2011 12:03:01
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sandrich
aaa Semice pratimo se gerba i ja, ona je moj drug
a možda i prije vidjet cemo kako stojiš finansijski pa cemo razgovarati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.8.2011 12:42:10
Semica
E jeste neke...svaki put kad ja "visim" na ovom forumu ni jedne nema ..nekoj se omakne pa se javi ,pa opet pobjegne ...aaa kad ja nisam tu ispisete po 10 stranica pa ne mogu stici ni procitati....bleeeeeeeeeeeeeee jeste bezveze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.8.2011 12:51:46
palachinken
Gerbo, na nalazu antitijela ti pise, kontrola svakih 2 (ili ono bi 3) mjeseca, tako da ti to radis bez obzira na ginekologa - a i on ce te podsjetiti kad dodje vrijeme. I jos nesto, kad dodje vrijeme za rhogam, poslije poroda, obavezno ga kupuj u pharmacia apoteci. Kad je mm otisao po phogam, udje prvo u zeni-lijek cini mi se, i rekose mu 150km i nema ga na stanju pa se mi uspanicili, on ode u pharmaciju, kad tamo 105KM i ima ga - cak se moze i rezervisati u slucaju da ti ne bude trebao. BTW, moj Mahdi naslijedio krvnu grupu moje mame, nigdje veze s nama
Sensia, mislim da je dovoljno, bitno je samo da je dovoljno tvrd.
< Poruku je uredio palachinken -- 20.8.2011 12:53:00 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.8.2011 12:51:59
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sandrich
hej Semice hvala ti sto mislis na mene tu sam ja citam vas redovno al nemam bas drustva na ovoj temi,sve ste mi odmakle po sedmicama pa se zato ne javljam ja sam kuci,lezim,prekuce uganula nogu tako da sam u gipsu i valja mi mirovat nadam se da si ti dobro,gledala sam ti slike na fejsu,preslatka si a pupo masala
jeste li to mene vec otpisali???
pa nisam ni ja puno odmakla, gnjavicu vas jos 16 sedmica aBd
nego VRATILA SAM SE
Sinoc je bilo prelijepo na iftaru na Plavim vodama pa na teraviji u Sarenoj dzamiji al sam se premorila i pocelo me zigati u stomaku ALI NE KAO PRIJE vec mnogo ostrije i jace bas sam se bila prepala i razmisljala sam kako ce biti bolovi na porodu a danas sam hB dobro