|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1030 1031 [1032] 1033 1034   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
20.8.2011 9:08:58   
mea29
jutro i od mene...ja popila kafu, procitala vijesti...malo ruckila i sad odoh raditi po kuci...cekam 2 da idem mm u posjetu...bezveze su mi dani kad mi je on u bolnici pa trazim posla, nisam bas za druzenje, tako da ormari na vas je red user posted image
drzim fige user posted image u niskom startu da sve prodje lako i bezbolno...ali koliko vidim panike i straha nema...svaka cast user posted image user posted image user posted image od veceras pocinje dernek na temi...a tokom sedmice vise zivih prenosa...bas se radujem zbog vas..

veliki user posted image user posted image user posted image user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 25776
20.8.2011 9:09:45   
emma.L
Samo da ovim što su pred samim vratima poželim sreću user posted image . Nakon još jedne prilično ružne noći, zavidim vam pravo i čak sam sinoć rekla da želim da se rodi dan nakon što uđemo u 9. mjesec user posted image
Što se tiče mrdanja, i ja sam Emu osjetila do samog kraja, ali dr. kaže jer je bila mrvica pa je imala prostora a i inače je šokantna po energiji user posted image . Pravo puno vas ima na samom finišu user posted image .
Ja i dalje ne znam kako da okrenem ovu moju bebu naglavačke i užasavam se pomisli na carski, ali nada posljednja umire.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 25777
20.8.2011 9:12:40   
Private
Jutro user posted image kako ste,mozete li spavati?

Ja se ne bojim ljudi, već onog neljudskog u njima.

Ivo Andrić

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 25778
20.8.2011 9:15:58   
new mama
Skvo i Daja_sa samo da vam pozelim puno srece i da malene bebice dodju sto prije user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 25779
20.8.2011 9:28:15   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: new mama

Skvo i Daja_sa samo da vam pozelim puno srece i da malene bebice dodju sto prije user posted image user posted image user posted image

I ja istouser posted image user posted image

(odgovor članu new mama)
  Neposredna veza do poruke: 25780
20.8.2011 9:37:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara

IZVORNA PORUKA: new mama

I ja istouser posted image user posted image
i ja...i jauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 25781
20.8.2011 9:56:48   
Selminja
IZVORNA PORUKA: emma.L

Ja i dalje ne znam kako da okrenem ovu moju bebu naglavačke i užasavam se pomisli na carski, ali nada posljednja umire.

I kod mene se beba nije okrenula, ja se nadam isto da ima vremena, jer zaista bih volila prirodan porod. Jel ikako bila okrenuta glavom? U kojoj si sedmici okrenut ce se mozda u zadnji cas.
Ostale zenice koje su pred kraj zelim srecu i jedan veliki user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 25782
20.8.2011 10:17:59   
DIJAMANT
Jutro ženice!
Samo da vam mahnem i da ovim user posted image pred porod zaželim puno sreće user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 25783
20.8.2011 10:24:26   
Anais
pozdrav svima! meni je sutra termin, pa se isto do 10h trebam javiti na pregled u vojnu ... znate li ko je sutra dezurni, predpostavljam da ce raditi vaginalni pregled user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 25784
20.8.2011 10:27:30   
drznica
Jutrouser posted image
Jos ste sve na okupu...puno srece Dajo tebi i naravno Skvo...mozda budu bebe isti dan rođene hehe
Ja se nadam da cu nekad u jutarnjim satima krenuti na more sa mm tako da cu propustiti direktan izvjestaj...kad se vratim imam sta citati user posted image

Jos uvijek imam malo tegoba tj.ucestalim odlaskom u wc. Ne znam da li trebam mozda prije puta javiti dr.jedino me tjesi sto su i brat i mm na istim mukama, a danas im je lakse...Ja mislila bicu dobro pa juce navalila da jedem...nisam se mogla strpit jos dan-dva. Jutros opet caj, dvopek...

Subota tiha...mora da mi spavate, a ja radim user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 25785
20.8.2011 10:47:53   
Semica
Jutro i od mene ( mada ce jos malo i podne ali eto user posted image )

Dajo,skvo,anais,enci i ostale koje ocekujete svaki cas ,zelim vam sve najbolje!!!DA budete hrabre,jake i da sto bezbolnije donesete svoje bebice na svijet!!!

Kod mene jos uvijek nikakvih promjenaaa...

Sanela,animagical-kod mene onda pise 2cm za grlic ( pregledano vaginalno svaki put)...i od pocetka trudnoce je tako...sta znaci to sad...je li to ok velicina.-.nije se skratio..???

Evo link za one kojima bebi nije okrenuta glavicom a pred porod su...radi se o namijestanju bebe u optimalan polozaj za porod...sta mama treba ciniti kako bi bebi pomogla da se okrene glavicom...

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=55&Tekst2ID=149&Show=1887

nadam se da ce vam pomoci..

Ne javlja nam se gift...sta je s nje...? Sandrich isto....

Ostale nadam se da ste dobro i da uzivate sa svojim muzicima...moj na poslu user posted image user posted image Jedva cekam pola 8 veceras da dodje kuci...user posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 25786
20.8.2011 10:56:07   
Hanady RR
Ja smao da za ove pretrsšane kojim se beba nije namjestila za prirodna porod kaže da s ebeba može okrenuti i posljednji dan kada krenu kontrakcije za porod.

naime ja sma drugo dijete rodila carskim rezom i doktor mašić mi je rekao može s eokrneuti i posljenjdi dan i gledo ma ne UZ ...ja sva sretan kažem ječ se okrenulo a on kaže sve i da jeste ti zbog drugih stavri ne možeš na prirodan porod ( napadi žuči koje sma imala) a sa mnom je ležama trudnica berina...kojoj su rekli carski rez radi nazatka i beba joj s eokrneula jer su trudovi krneuli noć pred zakazni CR i rodila je prirodno...tako ne brinite puno.

No i sve ako se desi CR...nemojte biti ''luckaste'' kao ja i plakati i sikirati se...evo ja sma svoje drugo na CR rodila i živ sma prijmer sve je ok i super.

sretno ženiceuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 25787
20.8.2011 11:04:34   
Sandrich
hej Semice hvala ti sto mislis na mene user posted image user posted image user posted image tu sam ja citam vas redovno al nemam bas drustva na ovoj temi,sve ste mi odmakle po sedmicama pa se zato ne javljam user posted image user posted image user posted image
ja sam kuci,lezim,prekuce uganula nogu tako da sam u gipsu i valja mi mirovat user posted image
nadam se da si ti dobro,gledala sam ti slike na fejsu,preslatka si a pupo user posted image masala user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 25788
20.8.2011 11:13:05   
Gift
Semice, lijepa lutka moja kako ona pita za mene...
tu sam, majstori zavrsili krecenje al pod navodnicima zavrsili jer nisam bas zadovoljna, dosla teta da radi kucu, pa sam jos u frci, prikacila se da vidim jel se ko porodio i sta ima nova..
A boli me i grlo, nesto sam hladno popila i sad ko da cu se i razbolit, sta da radimuser posted image
Skvo, Enci, Dajo SRETNO

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 25789
20.8.2011 11:15:09   
gerberka
gdje ste ženice moje user posted image ja ustala ranom zorom gladna, pa miksala pahuljice user posted image

jedno pitanje za žene koje znaju odgovor user posted image : mm je rh+, ja rh -, tako da sam u 12 sedmici radila TAT, sve ok, ali ne znam koliko se antitijela puta provjeravaju u trudnoci user posted image vrijeme mi je pregčedu, dr me uputio opet na krvnu sliku, urin i to..a TAT mi u nalazu ne piše, pa kontam da nije propustiouser posted image

nisam vas puno čitala, rekoh odmah da zakucam pitanjeuser posted image ali sam pročitala ovo za CR. Mojoj sestri se također zadnji dan crica okrenula, ali dr smatraju da je beba vellika da bi pravila "akrobacije" kao u prvom tromjesecju, te  u tome vide razlog ako se ne okrene. Meni CR nije strašan, biće kako bude user posted image

idem da čitam ostatak user posted image

evo user posted image user posted image user posted image user posted image za kasnoranioce user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 25790
20.8.2011 11:22:01   
Semica
Sandrich zao mi je zbog noge...nadam se da ce brzo prociuser posted image ...a ko kaze da smo sve odmakle sa sedmicama...evo gerba ti je blizu ( tj.ti njoj )user posted image user posted image
a i mi XXL trudnjace volimo da imamo sto vise drustva ( nebitno ko je u kojoj sedmici )...jesi ludica...samo ti nama pisi...
i hvala ti na komplimentima...user posted image user posted image

Gift mila...ne znam sta bih ti rekla za grlo...Ali ako se osjecas malaksalo ..ako te tijelo boli kao da ces temp dobiti onda ti je moj savjet paracetamol i caj...Zelim ti brz oporavak..user posted image

Gerbo ja nemam iskustva s tim antitijelima..ali znam da se cestooo trebaju kontrolisat...mozda ti je i to trebao dati...ipak sacekaj da ti neka iskusnija zenica da savjet...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 25791
20.8.2011 11:37:48   
gerberka
važi semice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 25792
20.8.2011 11:59:51   
Sandrich
aaa Semice pratimo se gerba i ja, ona je moj drug user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 25793
20.8.2011 12:03:01   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sandrich

user posted image user posted image user posted image a možda i prije user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vidjet cemo kako stojiš finansijski pa cemo razgovarati user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 25794
20.8.2011 12:10:37   
Semica
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 25795
20.8.2011 12:20:38   
Sandrich

IZVORNA PORUKA: gerberka

user posted image user posted image user posted image a možda i prije user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vidjet cemo kako stojiš finansijski pa cemo razgovarati user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image ne smijem ni spomenuti da sam na birou neces mi se vise nikad ni javit user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 25796
20.8.2011 12:42:10   
Semica
E jeste neke...svaki put kad ja "visim" na ovom forumu ni jedne nemauser posted image ..nekoj se omakne pa se javi ,pa opet pobjegneuser posted image ...aaa kad ja nisam tu ispisete po 10 stranica pa ne mogu stici ni procitati....bleeeeeeeeeeeeeee jeste bezveze user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 25797
20.8.2011 12:44:20   
Sensia
Hej zenice,

Samo da vam mahnem, ima li ko da se porodio dok me nije bilo? user posted image user posted image user posted image user posted image

Zenice sta mislite je li madrac od 12 cm dovoljan za bebi krevetac? ili je ipak bolje uzeti malo deblji?

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 25798
20.8.2011 12:51:46   
palachinken
Gerbo, na nalazu antitijela ti pise, kontrola svakih 2 (ili ono bi 3) mjeseca, tako da ti to radis bez obzira na ginekologa - a i on ce te podsjetiti kad dodje vrijeme. I jos nesto, kad dodje vrijeme za rhogam, poslije poroda, obavezno ga kupuj u pharmacia apoteci. Kad je mm otisao po phogam, udje prvo u zeni-lijek cini mi se, i rekose mu 150km i nema ga na stanju pa se mi uspanicili, on ode u pharmaciju, kad tamo 105KM i ima ga - cak se moze i rezervisati u slucaju da ti ne bude trebao. BTW, moj Mahdi naslijedio krvnu grupu moje mame, nigdje veze s nama user posted image

Sensia, mislim da je dovoljno, bitno je samo da je dovoljno tvrd.

< Poruku je uredio palachinken -- 20.8.2011 12:53:00 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 25799
20.8.2011 12:51:59   
Bebica11

hej Semice hvala ti sto mislis na mene user posted image user posted image user posted image tu sam ja citam vas redovno al nemam bas drustva na ovoj temi,sve ste mi odmakle po sedmicama pa se zato ne javljam user posted image user posted image user posted image
ja sam kuci,lezim,prekuce uganula nogu tako da sam u gipsu i valja mi mirovat user posted image
nadam se da si ti dobro,gledala sam ti slike na fejsu,preslatka si a pupo user posted image masala user posted image

jeste li to mene vec otpisali???

pa nisam ni ja puno odmakla, gnjavicu vas jos 16 sedmica aBduser posted image

nego VRATILA SAM SEuser posted image

Sinoc je bilo prelijepo na iftaru na Plavim vodama pa na teraviji u Sarenoj dzamiji al sam se premorila i pocelo me zigati u stomaku ALI NE KAO PRIJE vec mnogo ostrije i jaceuser posted image bas sam se bila prepala i razmisljala sam kako ce biti bolovi na poroduuser posted image a danas sam hB dobro

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 25800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1030 1031 [1032] 1033 1034   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1030 1031 [1032] 1033 1034   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pranje guze.
пеперутка16

Da li vaš muž presvlači djetetu odjeću, mislim na pranje guze i mijenjanje pelena?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *