|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  871 872 [873] 874 875   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
20.8.2011 14:23:12   
janje maleno
Drage mame,
vidim da se sve vec dobro poznajete, ja sam ovdje nova. Dugo vas citam, ali sad sam se ohrabrila user posted image , pa i ja da nesto napisem, ustvari pitam.
Moja beba ima 4,5 mjeseci, ne doji vec mjesec dana, davali smo Aptamil Comfort i sve je uglavnom bilo ok. Odjednom Aptamila vise nema na trzistu i mi predjemo na Hipp Combiotic. Tamo-´vamo 10tak dana, snadjemo se i ponovo dodjemo do Aptamila Comf. Zao mi je sto dijete "saltam", kao da joj se ne svidja, a ni meni se njena stolica sa Hippom nikako nije svidjala i imala ju je cesto. Sada medjutim (i eto mog pitanja) evo vec drugi dan nema stolicu, sem ako neku formiranu kuglicu dva put jutros ne zovemo stolica (izvinite za opis). Sacekacu jos sutra, pa cu vidjeti. Ako ne bude imala stolicu, sta savjetujete? Slatka kamilica? Ja bih nesto bez secera. Kasa od sljiva (gotova u teglici), ili?? Hvala!

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 21801
20.8.2011 15:06:50   
ladyblue RR
janje, te promjene stolice su zato što si mjenjala hapu. to što je stolica tvrđa i to je normalno. svaka beba reaguje različito na AD pa tako i njihovi stomačići. moja je uvijek imala tvrđu stolicu dok je bila na hapi. ako te brine stolica možeš dati i kamilicu i kašicu od šljive da to malo "pročepi".

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu janje maleno)
Neposredna veza do poruke: 21802
20.8.2011 15:10:07   
Leena
Ciao, moje zene!

I kod mene, kao kod Iman, radovi u kuci, pa nikako da dođem do compa, sve sa Esmom, ona se boji zvukova busilice i sl.

Lady, i Esmi je samo ORS pomogao, i pored sirupa i linexa je i dalje imala proljev, sve dok ORS nije uzela.

Janje, Lady ti je sve rekla. Imas jos i HIPP caj za probavu, taman mislim da se koristi od 4. mjeseca i odlican je.

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 21803
20.8.2011 16:57:52   
janje maleno
Hvala, dragi "suborci". Uzecu nesto od toga, pa cu vidjeti. Ma, generalno mi evo vec dobrih 20tak dana odbija AD. Nece nikako. Uveli smo Babys First Pap i malo jabuke, ali i prije toga je pocela odbijati mlijeko. Jeli neko imao ovakvo iskustvo?

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 21804
20.8.2011 17:02:19   
ladyblue RR
dešava se. samo ti nju pusti da ogladni i daj joj AD. nemoj joj davati ništa čvrste hrane dok ponovo ne krene uzimati AD kako treba. mala je još i AD joj je osnovna hrana. ako je bolje išao Hipp onda njega vrati ako bolje ide Aptamil, njega se drži. nije njoj još potrebna a kamoli neophodna čvrsta hrana. i ja sam sa 4 mjeseca počela uvoditi čvrstu hranu ali kod nas nikada nije bilo problema sa AD-om.

Neposredna veza do poruke: 21805
20.8.2011 17:09:44   
Amam
Janje dobro nam dosla! Lady nasa ti je sve rekla user posted image .
Mi bili van,vratili se a u kuci ludnica,tamo lupaju k'o mahniti,nemoze i beba zaspat,bas se muci,gotovo sam pocela vristat kroz kupatilski prozor user posted image user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 21806
   [Obrisana poruka]
20.8.2011 17:19:30   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Amam)
  Neposredna veza do poruke: 21807
20.8.2011 17:25:49   
ladyblue RR
draga Iman, sama otvara usta traži još. od kad sam joj dala ORS više nije imala proljev. nadam se da će stati. odmah ću prestati sa ovim Enterofurilom. džaba djetetu ovo dajem kad nikakve koristi od njega.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 21808
20.8.2011 17:58:23   
janje maleno
Hvala vam, drage moje. Dobro si, ladyblue, da malo smanjim kasu (dva puta na dan) i probam forsirati AD. Ali, to treba imati srca!! Da samo vidite kako ona vrti glavom i izbacuje flasicu!! Zato sam kao sretna kad jede, pa makar i kasicu. Bojim se da ona ne bi AD nikad, ni kad bih je pustila citav dan. U pon. cemo kod pedijatrice, mada ne ocekujem nikakav poseban savjet ni rjesenje problema, ona ce meni teoriju, ja cu njoj praksu i nista user posted image . Najgore mi je kad kazu "postujte bebin apetit". Do sad mi je beba dobijala ca. 600 gr mjesecno. Koliko su vase? Ako ovako nastavi sa ca. 450 ml mlijeka na dan user posted image user posted image user posted image , na sljedecem pregledu nece imati ni 300. A, ja cu nacito poludit i tako luda direktno u Miljacku!!!
Bas se brinem...

Neposredna veza do poruke: 21809
   [Obrisana poruka]
20.8.2011 18:03:07   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 21810
   [Obrisana poruka]
20.8.2011 18:04:12   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 21811
20.8.2011 18:15:01   
Rabi
Draga moja JANJE- cini mi se:) nama se desavalo i po 12 dana da nema stoliceuser posted image pa sam bila zabrinuta do besvjesti , ali je dojila! Normalno je 7-9 dana bez stolice cini mi se, ali ti mozes svakako probati toplomjerom isprovocirati stolicu. Ili u apoteci kupi sirup od sljive, smokve i jos dodataja, pa joj probaj dati ili ti skuhaj kompot pa joj daj. Mi smo ovaj sirup probali, ali nista nam nije pomagalo! nama se to desavalo bas tako nekako sa nekih 4 mjeseca. Bas sam se brinula, svaki dan ko zapeta puska cekam a ono nistauser posted image i na kraju kad naguramo 12 dana(najduze) ja uzmem toplomjer i sasvim malo, samo pokvasim sapun ,  napravim pjene i pjene stavim na vrk toplomjera i gurnem u guzu....i posle toga moja Ajsica kaki ''do pola ledja''user posted image user posted image user posted image A ja presretna!!!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 21812
20.8.2011 20:02:34   
vila_7
Hej zene, covjek vas pozeli! user posted image

Samo sam malo preletila,vidim bebaci i dalje nisu skroz OK - Lady i bint - da sto prije prođe!

Janje i Rabi...dobrodošle nam! -cuj mene a ja ne trebam ni biti na ovoj temi vise! user posted image user posted image user posted image

Ja evo cekam jos par minuta da Eva utvrdi san pa da se bacim na pravljenje torte a sutra cu na fondant...uhpozelite mi srecu-niti znam kakva je ova torta jer je nikad nisam ni pravila, niti znam hoce li mi sutra uspjeti figure! Al hrabra sam ja! user posted image user posted image user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 21813
20.8.2011 20:23:03   
Amam
Janje kako kaze nasa Iman,kakva Miljacka pa 2 dana su nista,moj E doji i zna se desiti da nema stolicu po 3 dana,kod beba to nije tako strasno,pedijatri kazu moze i do 10 dana da ne bude stolice,mozes joj malo toplomjerom isprovocirati ali ako ona ne stenje,nije joj tvrd stomak,no sikiriki user posted image .
Bravo za nasu Mancicu,neka si kceri jela,da ti ova majcica odahne user posted image i da nastavis tako,insallah user posted image .
Helena,nemoj ti da nas sikiras,fino smo se dogovorili,jednu smjenu tamo,jednu   ovdje user posted image .
Sretno s tortom i nemoj da brines uvijek ispadne bolje od onog sto zamislimo.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 21814
20.8.2011 20:26:51   
ladyblue RR
Nađa ide na bolje. danas je pila ORS i od jutros do malo prije nije imala proljev. mislim da ćemo mi to sutra sanirati. onda nam ostaje osip. još se nije povukao. doduše, nije više onako crveno ali se i ne povlači. vidjet ću ako se ne povuče do ponedjeljka da odem uzeti nešto u apoteci (mustela ili A derma). ovaj puder koji su nam dermatolozi prepisali baš i ne pomaže.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 21815
20.8.2011 20:28:50   
ladyblue RR
bravo za Mančicu i jelouser posted image

mi nemamo tih problema...kod nas sve ide bili zdravi ili bolesni. joj da znate kako sam sretna zbog toga što jede...samo bi mi falilo da još neće da jede a pije antibiotike

Neposredna veza do poruke: 21816
20.8.2011 21:29:30   
vila_7
Lady....znaci ide na bolje! user posted image

Amam
...ma rado bih ja i trecu smjenu al mora se i spavati! user posted image

Ja evo napravila FIL, al jos uvijek se pece prva kora (trebam jos 1). Valjda kako je dupla mjera pa nikad user posted image

Neposredna veza do poruke: 21817
20.8.2011 21:42:59   
lejla80
Evo da vam i ja mahnem, danas nisam uspjela nikako..vazda neka frka, trka...
Lady e bas mi je drago za Nadjicu..eto taj Ors valja svakom hvaliti..
Imancica se opet propapala,ma bravo i za nju..
Bint e joj i vas spopalo user posted image , kako danas jede drug, odbija li jos uvijek dojenje..navijamo da brzo ozdravite
Mino ja nesto ne mogu da skontam da sam se slikala na Kamerovicima..moram se zarovit malo da vidim, al mislim svakako da je to negdje na slici moja sestra jer ona mi je uglavnom na slikama..
Helena pa sta ti radis ovdje hmmmmm, zauzimas nam temu cccccccuser posted image ...ma salim se ja naravno, ima da nas redovno posjecujes inaceuser posted image user posted image user posted image ....ma torta ce biti dobra a i ako ne bude uvijek mozes kupiti nekuuser posted image
Sunce vala nek si nam se i ti javila, nemoj da mi ruzis rodicu,bices bijenauser posted image
Janje ti definitivno trebas biti malo pozitivnija zeno, kakva Miljacka,kakvi bakraci..pa stolice nema tek dva dana a ti vec nasikirana.Kupi taj neki caj sto ti zene savjetuju pa kombinuj uz AD a izbjegavaj toplomjer ako se bebica ne pati jer nije dobro da se navikava na taj vid stimulacije..Ja sam ga samo jednom koristila i to zato sto je bebi poceo da place i stenje a stolicu nije imao nekoliko dana..

2011.
2016.

Neposredna veza do poruke: 21818
20.8.2011 21:45:01   
lejla80

IZVORNA PORUKA: helena_7

Amam

U kojoj ti je smjeni muz user posted image

2011.
2016.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 21819
   [Obrisana poruka]
20.8.2011 21:53:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lejla80)
  Neposredna veza do poruke: 21820
20.8.2011 21:56:53   
ladyblue RR
N inače slabo pije vodu ali me danas iznenadila. otišla sam s njom do Mercatora da nešto kupim i ona poče da tersa. ja joj ponijela punu flašicu Orosal-a i ona uze flašicu i sve popi. nakon toga je imala proljev ali obzirom da ga nije imala od jutros, nije me zabrinulo. kada je popila hapu još je malo kaknulauser posted image  i eno je spava.

Neposredna veza do poruke: 21821
   [Obrisana poruka]
20.8.2011 22:03:18   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 21822
20.8.2011 22:07:44   
mala_sa
eh evo i moj A konacno da zaspa, ovdje je proglasen "toplotni udar", pa smo svi ko "krepani" od vrucine user posted image
Mi smo danas cijeli dan bili u setnji, doduse po centrima, al i to je setnja user posted image user posted image Kupili smo i hranilicu, bas onakvu kakvu smo trazili, i super je user posted image user posted image A se bas svidja, i sav je sretan kad ga stavimo u nju user posted image
Iman- evo c'oek mi se davi onim "tvojim" kolacem user posted image , bravo za Mancicu user posted image user posted image
Lady i Bint- ljubite djecicu, i da nam sutra budu ko novi user posted image user posted image
Joj moj A maloprije odjednom poce da vristi u snu, nije progledao, vec samo place al bas jako, i ja ga odmah dignem, poljubim ga kad se smiri (bas ne razumijem sta mu bi)user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 21823
20.8.2011 22:11:24   
vila_7
IZVORNA PORUKA: lejla80

IZVORNA PORUKA: helena_7

Amam

U kojoj ti je smjeni muz user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image   svirac je, a kod njih ti se nikad ne zna - ni gdje su,ni s kim su ,.... user posted image

Lady
.... ma i moja slabo pije,a i kad pije - samo vodu ili doji.

Iman
...ma nemam pojma koju pravim-sveki mi dala neki jednostavan recept za fil a cini se ukusan s tim da cu ja dodati jos cokoladice-bananice (Eva voli samo tu cokoladu a ipak je njen rockas!user posted image ). Budu li gosti zadovoljni-saljem ti recept,ne budu li-poklopit cu se i sutiti user posted image user posted image user posted image
Evo sad se pece druga kora - prva koliko-toliko uspjesno razrezana na 3 dijela. Samo sto mi se cini da ce mi malo fila biti pa cu dodati jedan puding user posted image . I da...valjda ce biti dovoljno torte za sve!

A to sto Iman nije jela,nema veze kad je dojila-mojoj nekad dojenje za obrok nije dosta-nego opet jede kao da nista nije dojila,a nekad samo podoji i nece nista drugo.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 21824
20.8.2011 22:12:22   
vila_7
mala_sa...ma ne brini samo sanja najvjerovatnije,jer da ga boli i dalje bi plakao

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 21825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  871 872 [873] 874 875   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  871 872 [873] 874 875   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bradavice na rukama
Niobe

U zadnje vrijeme primijetila sam da su mi se na rukama počele pojavljivati sitne bradavice, ima ih mnostvo. To mi se dešava prvi put u životu, pa ne znam kako da ih uklonim. Imate li preporuku, alt_ernativna medicina ili rjesenje iz apoteke? Hvala.

Alternativni (domaći) lijek - navedi (58%)

Lijek iz apoteke - navedi (34%)

Nešto treće - navedi (8%)

Broj svih glasova: 71

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *