|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1067 1068 [1069] 1070 1071   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
25.8.2011 22:50:29   
Skvo RR
Haj zemske....

Evo pokusavam Umu nagoviriti na spavanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image ..valjda vrucina, pa se i njoj ne spava...pa se onda odoh pirlitati sutra za pregleda...nesto me gospoja bolicka...user posted image ..bum vidjeli sutra.....
Vidim enci jos 3u1user posted image user posted image user posted image ...a sta cemo...ja sve nju cekam, kontam red je....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 26701
25.8.2011 22:51:26   
Nina_Lana
joj Pahuljice bas mi je zao...mi krecili pa muka, a kamoli selidba user posted image ...al makar je prije bebice, zamisli da moras a jos mala beba...

Ja se isto selim za par mjeseci, ali hvala Bogu dragom ovaj put u svoj stanuser posted image user posted image user posted image , to ce biti nekad u 8/9 mjesecu trudnoce, a jedva cekamuser posted image user posted image ...
Pahuljice ja sam se isto seljakala kad sam bila trudna prvi put, i nije mi bilo tesko jer selis u bolje i ljepseuser posted image user posted image user posted image , ali sto kaze gift opet je lakse dok si trudna nego s malom bebicom...Sretno!!

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 26702
25.8.2011 22:52:18   
pahuljica_25
Draga Gift naravno da je bolje prije bebe,i selimo zbog nje,jer u ovom stanu nam grijanje nije bilo baš sjajno.MM kaže da se ja nesekiram oko toga doći će moji i njegovi sve to fino odraditi,jer ionako moram više mirovati u ovom periodu...na hajjr da bude....

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 26703
25.8.2011 22:53:38   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

joj Pahuljice bas mi je zao...mi krecili pa muka, a kamoli selidba user posted image ...al makar je prije bebice, zamisli da moras a jos mala beba...

Ja se isto selim za par mjeseci, ali hvala Bogu dragom ovaj put u svoj stanuser posted image user posted image user posted image , to ce biti nekad u 8/9 mjesecu trudnoce, a jedva cekamuser posted image user posted image ...
Pahuljice ja sam se isto seljakala kad sam bila trudna prvi put, i nije mi bilo tesko jer selis u bolje i ljepseuser posted image user posted image user posted image , ali sto kaze gift opet je lakse dok si trudna nego s malom bebicom...Sretno!!

I mi selili u nas stan kada je umi bio 41 dan....vjerujte mi lakse je u trudnom stanju...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...100%...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sa bebicom je komplikejsn.

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 26704
25.8.2011 22:54:14   
Bebica11
Ja se ne ljutim kad mi neko ne odg vec se ponavljam dok ne dobijem odguser posted image ako mi je nesto bitno a ako nije onda presutim i tako...

takodjer kao sto enci kaze, ko je imao lose iskustvo puno je osjetljiviji...nazalost i ja sam medju njima zato me sve preplasiuser posted image

Naravno da se vise pita za trudnice koje su pred kraj jer svi cekamo da cujemo lijepe vijesti a i zene koje su non stop tu imaju bolju komunikaciju i vise tema sto je takodjer razumljivo, a i po sedmicama to ide. Npr ja cesto pitam za Anicu, za Dijamant, Sonju, Drznicu jer su mi blizu sedmicama i tako...

pahuljice hvala za odguser posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 26705
25.8.2011 22:55:32   
Nina_Lana
Kako nije user posted image , meni se sad nista ne kupuje i ne priprema za bebicu dok se ne preselim, a bojim se da ce mi tad biti kasno,,,hem zima i snijeg, hem ja ko slonuser posted image ...ali u svakom slucaju jedva cekam jer idem napokon u svoje i na svoje user posted image

Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 26706
25.8.2011 22:56:35   
Skvo RR
A sta je veceras tema razgovora..ignor fenomen....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..ma ja npr...ignorisem animagical...ona mi onako ublizu pa mi antipaticna, a i ovu enci...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma salim se curke....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 26707
25.8.2011 22:57:05   
sanela.asja
Ciciban samo da se docepam devetog prije cu ja i od Animagical i Enci i Skvo ima da skacem i po muzu i po krevetuuser posted image user posted image user posted image
Gift svaka je gospdja razlicita nekoj gode nekoj ne,pokusaj i sa uroloskim cajem meni je puno pomagao i oko sekreta i bakterija Pharmamedov imas ga u apotci i DM-u
pahuljice ne bi ti bila u kozi ufff zlo mi kad se kreci a kamoli seliuser posted image ,al ako ce bebi biti ugodinje samo naprjeduser posted image
Anice user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 26708
25.8.2011 22:58:08   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: sanela.asja

Ciciban samo da se docepam devetog prije cu ja i od Animagical i Enci i Skvo ima da skacem i po muzu i po krevetuuser posted image user posted image
user posted image
Gift svaka je gospdja razlicita nekoj gode nekoj ne,pokusaj i sa uroloskim cajem meni je puno pomagao i oko sekreta i bakterija Pharmamedov imas ga u apotci i DM-u
pahuljice ne bi ti bila u kozi ufff zlo mi kad se kreci a kamoli seliuser posted image ,al ako ce bebi biti ugodinje samo naprjeduser posted image
Anice user posted image user posted image

Evo zar ovo nije provokacija.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bolje nekada kada te ignorisu...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 26709
25.8.2011 22:58:28   
Bebica11

Pahuljice, hajde da vam bude sretno u novom stanu i da se razrahatiteuser posted image

i mi cemo morati radijatore mijenjati sad u septembru, vec mi mukauser posted image

Neposredna veza do poruke: 26710
25.8.2011 22:59:11   
gerberka
 cure evo meneuser posted image

user posted image je super mashAllahuser posted image i tajo ju je gledao, sav se rastopio user posted image user posted image user posted image
dr je objašnjavao sve...od kičmenog stupa...preko organa..pa smo brojali prstiće na nogicama i rucicama user posted image user posted image user posted image user posted image

sve ok..osim moga tlaka..opet srčani viši, pa da pratim..ako se povisi aldomet terapija...ne otičem, kg su ok..krvna slika ekstrauser posted image

zna li neka žena šta znači BIP, HC, FL, AC? da malo upadne4m u fazon? user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 26711
25.8.2011 23:00:08   
Nina_Lana
Bebice ti se samo opusti i uzivaj dok mozes,,,jer kad bebi dodje na ovaj svijet onda ces imati vece brige i strahove...ovo ti govorim iz iskustva, jer sam i ja imala slicnih problema u prvoj trudnoci i na svaki bol reagovala panikom,,ispostavilo se da nije bilo dobro ni za mene ni za bebuuser posted image ...pa problemi poslije prve vakcine, pa svasta nesto... Forum super dodje za razmjenu iskustava i da te neko podrzi kad ti je podrska potrebna u svakom slucaju...
Kako to Skvo lijepo prevede, samo relaksejsn i sve ce biti okuser posted image

Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 26712
25.8.2011 23:00:36   
Bebica11
sanela.asja ako si rijesila e.coli neopenotranom onda vrijedi, kakve si simptome imala osim iscjetka? meni je zut, i PONEKAD se osjeti...ima sigurno neka bestija, strpicu se i za pecenje samo da izbacim

i ja cu koristiti jednu dnevno 7 dana, valjda je dovoljno? ti si spomenula 6 danauser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 26713
25.8.2011 23:00:59   
sanela.asja

Evo zar ovo nije provokacija.....

user posted image user posted image user posted image user posted image samo se vi cuvajte
Grebo user posted image user posted image user posted image user posted image za prstice majene,a ti se cuvaj odmarajuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 26714
25.8.2011 23:01:40   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: sanela.asja

Evo zar ovo nije provokacija.....

user posted image user posted image user posted image samo se vi cuvajte
Grebo user posted image user posted image user posted image user posted image za prstice majene,a ti se cuvaj odmarajuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 26715
25.8.2011 23:02:28   
gerberka
i da...utrogestan ukinutuser posted image user posted image user posted image rojazol vaginalete ukljucene i lactogynuser posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 26716
25.8.2011 23:04:08   
Skvo RR
Ej, raja hajmo ignore gerberku...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hahahhaha...gerbo..user posted image

Sada cu ti dati link za UZV.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 26717
25.8.2011 23:04:25   
sanela.asja
Bebice Ma ja sam imala zut isjecad s jakim mirisom i jako crvenilo dole vjruj da me svaki sampon,gel za tusiranje ujedao morala se prati kamilicom i to mi je sve odjednom preko noci se upalilo uzas user posted image ,danas sam bas sretna kad sam vidjela nalaz ma nema ni jedne gljivice ni bakterije, a koristila Neopenotran forte i uroloski caj

Neposredna veza do poruke: 26718
25.8.2011 23:04:48   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

Bebice ti se samo opusti i uzivaj dok mozes,,,jer kad bebi dodje na ovaj svijet onda ces imati vece brige i strahove...ovo ti govorim iz iskustva, jer sam i ja imala slicnih problema u prvoj trudnoci i na svaki bol reagovala panikom,,ispostavilo se da nije bilo dobro ni za mene ni za bebuuser posted image ...pa problemi poslije prve vakcine, pa svasta nesto... Forum super dodje za razmjenu iskustava i da te neko podrzi kad ti je podrska potrebna u svakom slucaju...
Kako to Skvo lijepo prevede, samo relaksejsn i sve ce biti okuser posted image

Znam i ja se trudim, al to je jace od mene, ovu bebicu sam cekala 3god, i u tom vremenu prozivjela bas losih iskustavauser posted image pa strahujem kad mi kaze npr u 24.sedmici da mi posteljica nije ok...ipak je i moja trudnoca rizicnija od mnogih ovdje, mozda se i ja opustim kod 2.djeteta al sad ne mogu, i ja bih voljela da mogu...mm su dr u 1.tromjesjecju govorili da nece beba ostati, pa su dr. odmahivali rukom u 17. sedmici kad sam bila u bolnici, i sad ovo, bas mi se nanizalo...al dobro je hvala Bogu, jos malo pa smo pregurali aBduser posted image

Neposredna veza do poruke: 26719
25.8.2011 23:06:00   
Skvo RR
Evo

IZVORNA PORUKA: Nenci

PODACI O MAJCI
Značenje
LMP (Last Menstrual Period) ili
ZM (Zadnja Menstruacija)

Datum prema kojem se određuje gestacijska starost bebe.

EDD (Estimated Due Date) ili
TP (Termin Porođaja)

Predviđeni termin poroda prema kojem se određuje gestacijska starost bebe.

GA (Gestational Age) [w, d]

Gestacijska starost bebe;
jedinice su w (Week) za tjedne i d (Day) za dane trudnoće.

MJERE TIJELA
Značenje
CRL (Crown Rump Length) ili
TD (Telesna Dužina)

Skraćenica koja se najviše koristi u ranoj trudnoći, jer je beba u tom razdoblju potpuno ispružena. Služi za određivanje starosti trudnoće. Mjeri dužinu ploda, od temena do kraja kičmenog stuba.

AC (Abdominal Circumference)

Obujam trbuha. Važna mjera u kasnoj trudnoći. Koristi se u određivanju veličine i težine bebe, i praćenju njezinog rasta.

FL (Femoral Diaphysis Length)

Dužina butne kosti (kost između koljena i kuka). Važna mjera u kasnoj trudnoći. Koristi se u određivanju veličine i težine bebe, i praćenju njezinog rasta.

HL (Humerus Length)

Dužina nadlaktice.

MJERE VRATA
Značenje
NT (Nuchal Translucency) ili
NN (Nuhalni Nabor)

Debljina iza bebinog vrata. Važna mjera za procjenu rizika od Down sindroma. 

MJERE GLAVE
Značenje
BPD (Bi-Parietal Diameter)

Prečnik glave između dve temene kosti, dve bočne strane glave. Mjera koja se najčešće koristi.

OFD (Occipitofrontal Diameter)

Prečnik glave od potiljka do čela.

HC (Head Circumference)

Obujam glave. Važna mjera za otkrivanje nepravilnog oblika glave. 

MJERE LICA
Značenje
IOD (Interorbital Diameter)

Razmak između očnih šupljina.

NB (Nasal Bone) ili
NK (Nosna Kost)

Dužina nosne kosti. 

MJERE MOZGA
Značenje
VA (Ventriculoatrial)

Širina prednjeg roga bočne moždane komore.

VP (Ventriculoperitoneal)

Širina zadnjeg roga bočne moždane komore.

HEM (Hemisphere)

Širina hemisfere (polovine mozga).

TCD (Transcerebral diameter)

Širina malog mozga.

CM (Cisterna Magna)

Širina djela iza malog mozga. 

MJERENJE TEČNOSTI
Značenje
AFI (Amniotic Fluid Index)

Ukupna količina plodove vode.

BF (Blood Flow)

Protok krvi u krvnim sudovima. Važna mjera za procjenu količine kisika i hranljivih tvari. 

AKTIVNOSTI BEBE
Značenje
FHB (Fetal Heart Beat) ili
KDS (Kucaji Djetetovog Srca) ili
KČS (Kucaji Čedinjeg Srca)

Otkucaji srca.

FD (Fetalna Dinamika)

Pokreti bebe. 

OSTALE MJERE
Značenje
GS (Gestational Sac Diametre),
GV (Gestacijska Vrećica) ili
GM (Gestacijski Mešak)

Gestacijska vrećica ili mešak. "Vrećica” unutar materice u kojoj nastaje beba. Može se vidjeti već od 4,5 tjedna. Služi za određivanje starosti ploda u ranoj trudnoći.

EO (Embrionalni Odjek)

Prvi oblik bebe.

BPP (Biophysical profile)

Biofizički profil. Važna mjera u kasnijoj trudnoći. Provjerava stanje ploda, pomoću fetalnih pokreta, tonusa, disanja, količine plodove vode i protoka krvi.

EFW (Estimated Fetal Weight),
TT (Tjelesna Težina)

Procjenjena težina bebe. Računa se na osnovu BPD, HC, AC, i FL. Pokazuje težinu u trenutku pregleda.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 26720
25.8.2011 23:07:18   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Ej, raja hajmo ignore gerberku...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hahahhaha...gerbo..user posted image

Sada cu ti dati link za UZV.

hajmo user posted image user posted image user posted image

gerberka imas na netu te skracenice, ja sam par puta otvarala nanovo, uvijek zaboravim sta koja znaci, a ja to moram znasss DETALJNOuser posted image user posted image user posted image analizirati

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 26721
25.8.2011 23:07:32   
Nina_Lana
uhhh od dr. mi je muka user posted image user posted image user posted image , ja im nista vise ne vjerujem

Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 26722
25.8.2011 23:07:38   
Sensia
Anice, svaka cast za malu debelindjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  
nisi napisala nista za miom ili sam ja previdilauser posted image  najbitnije je da je bebi ok , sto se tice bolnice znam da nij elako al samo pomsili da to radis za jednu duiscu koja ti je tik ispod srca user posted image
Sto se tice vaginaleta meni je na nevidjeno dala canesten zbog bijelog pranja ali bolje joj ti ujutro posalji sms pa da ti odogovri nego nesto na svoju ruku
a taj naf ti je za zube i bezopasan je moja ga je kuma u trudnoci pila, sad ne znam jesi joj se zalila na krvarenj edesni i sluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
meni ga nikad nije spomenula

Cicibanko, sad kad spomenu tu cokoladu i ja bih malo user posted image user posted image user posted image user posted image  sve mi smigas i sa sobicom i sa svim a i sa onim slikama danasnjim

Enci ti si heroina za mene, guras trudnocu sa blizancima do termina i poslije serklaza a najmanje kukas !!!!! ti si zena zmaj!

skvo sretno sutra na pregledu, semice javi ako bude nekih ponovnih uzbuna, Animagical nemoj me ubiti za grah pliz, sigurno mi je uzego pa krivo pokazao.....
Vodolijo ukrade mi ti boju kolica user posted image user posted image  to je bila moja neutralna boja sa rozom dekicom za djevojcicuuuuuuuuuuuu, a jesi vidjela sto su fina ona tirkiz sa teget ???????? Razgovarat cemo na vjezbicama, a hvala za info definitivno cemo cekati da se mm vrati iz Graza pa da vidimo je li sta nasao, jos kad bi mi rekla ime te radnje oprostila bih ti ovo za boju  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Bebice kakva je musaka ispala sa patlidzanima user posted image

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 26723
25.8.2011 23:09:46   
Skvo RR
Sensia o kakvom grahu je rijec nisam upratila????

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 26724
25.8.2011 23:09:59   
Bebica11
Sensia musaku nisam pravila danas, pravila sam piletinu s umakom od vrhnja i sampinjonima i s makaronima zapekla u vatrostalnoj...mmm kad napravim musaku javim

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 26725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1067 1068 [1069] 1070 1071   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1067 1068 [1069] 1070 1071   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Koje je mlijeko zdravije davati djetetu nakon godinu dana:

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *