Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
rose, šta nam je sa drugaricom? počela i ona da se mangupiše? ne znam šta bi moglo biti to buđenje...ja sam stvarno s bilo kakvim buđenjima djeteta na vi. ne vjerujem da su zubi jer je dobila gornje dvojke a za četvorke je rano. možda samo raste i sanja pa se prepadne.
Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim
Evo da i mi prijavimo da smo dobili prvi zubic, gornja desna jedinica
Helena dr. je pregledao i rekao da je to samo povrsinski i da se povrsinski sloj oka sam obnavlja pogotovo kod beba to puno brze ide, maloprije je gledam, puno je manje nego jutros hB kad sam provjeravala a juce sam se bas isprepadala
canim, čestitamo zubić . i vi se podugo bili krezavi
N spava. donijela je iz jaslica i samo spustila u krevet. ljepota. kaže vaspitačica da je opet slabo spavala, oko pola sata. zato je bila pospana kada je došla kući. kada se probudi, malo ću joj dati da jede pa ćemo u šetnju. moramo bratu kupiti još jedan udžbenik za školu.
taman iscitah sta ste pisale, skontah prelijepu haljinicu i ono mi se dijete probudi i evo sad ja tipkam a on kod menr u krilu i buni se buni, valjda sto u njega ne gledam...ne kontam oji je fazon s njegovim spavanjem po danu, on izgleda ne zna da bebe treba da spavaju 16-18 sati ....eto... mi bili malo u setnji mama popila kafu i maznula cokoladni kolac koji mi nikako nije trebao,u dialogu...eh evo ga kenjkanje prelazi u pravo plakanje..cao
rose, šta nam je sa drugaricom? počela i ona da se mangupiše? ne znam šta bi moglo biti to buđenje...ja sam stvarno s bilo kakvim buđenjima djeteta na vi. ne vjerujem da su zubi jer je dobila gornje dvojke a za četvorke je rano. možda samo raste i sanja pa se prepadne.
ne znam...vidjet cu veceras kako ce biti...elem sinoc cim joj dadoh flasicu s cajem ona se umirila i ubrzo zaspala
Poslije jucerasnjeg dana kad smo svi zajedno vec bili na izmaku zivaca kontam ide noc jos gora jer je zasao tako sto je ugurao jastuk u usta,desi se cudo da je spavao do tri sata,kada je jeo iako vec dva mjeseca zadnji obrok bude oko 12,on se do 3 samo jednom promeskoljio,dala mu cucu...odmah se ljepse osjecam....obzirom da druga gornja nije na vidiku nadam se reprizi jucerasnjeg dana al eto....uvijek sam govorilas,kad sam znala pravit sad treba da znam i mogu brinut..ha ja... cime se igra ova moja generacija..ja njemu prekjuce izvalila povecu kartonsku kutiju,sarenu..odusevilo se dijete vise nego bilo cime... dooobro je isprebacivao,isuto i na kraju sjeo na nju...
Znam kako je boli jer je i meni moj malac prije 15-ak dana zagrebao noktićem oko i oštetio centar rožnjače! Ja ga pokrivala navečer i on se trzne i mene po oku, a noktići oštri iako su prije dva dana bili odrezani Kaže dr. prerano sam se počela tući sa sinom!
I kod beba je to vjerovatno lakše, meni se rožnjača ''obnovila'' za tri dana al' dr. kaže da će to oko uvijek biti osjetljivije... da se što prije obnovi i oko bude k'o prije!
Mi sad iz šetnje, pola u kolicima, pola u maminom naručju Podigla ga u polusjedeći položaj, al' on opet s mirom ne može, samo se diže!!! Pola puta smo na dva točka vozili
Ladyblue, zavidim ti na tim tvojim mirnim trenucima
Mi nismo tvoja generacija al'' J. su najdraže ''''igračke'''': šoljice od kahve, razne kutije (od mlijeka, soka...), poklopci od plastičnog suđa, kese i sve što šuška, a jedna od dragih mu je i veliki paket od HA-FU pelena iako mu skoro ne može ništa (zvečke i ostale prave igračke ne računam ).
Jah, i njegovi čarapići su aktuelni u zadnje vrijeme (u tu svrhu služe oni što su mu već mali )!
I upravo se probudio i igra se sa svojom patikicom
< Poruku je uredio ljubičica 28 -- 26.9.2011 19:27:39 >
1. S kaka mirise na voce ostale cini mi se nisu al vecears kad sam je staviljala da spava i presvlacila...prvo vidim cudna kaka a onda mi cudno jer nije tipicni smrad...nego bas mirise...sta bi to moglo biti jel se nekoj desilo?
2. maloprije se igrala na podu i ima neku igracku kao plasticna konstrukcija s nekim kockicama i medama...i kako je ona to nesto teglila, meni na oci se prevrnu na ledja i malo dokaci preckicu s kockicama glavom...ne cini mi se da se udarila puno i jako jer cim je zakenjkala ja je podigoh i umirila se...gledala sam nema nista...bio mali crveni krugic iznad vrata i to je to...kasnije mi sjedila u krilu, ja je spremala za spavanje i klasicno je dramila i igrala se...dok sam napravila hapu vidim da je minijaturno bljucnula ostatke nekog danasnje obroka (onog od 14.00 jer sam je ja hranila i vidim komadic mrkve), napravim joj hapu donesem...ostavim je da pije...i taman za nekih 5 minuta skontam da joj ipak pogledam zjenice kad ona zaspala
izvinite na ovom detaljnom opisu i duzem postu al me zabrinu sto je ovako brzo zaspala bez da je dovrsila hapu i to sto je malo bljucnula a znam da se prije toga malo kucnula u zadnji dio glave
eto sta vi mislite o ovome?
Moj A od svega najvise voli punjace za mobitel...korpu sa igrackama samo prevrne,razbaca i nastavi dalje.Ja jadna bacila para i para za njegovu zabavu. Voli i uticnice pa moram sto prije nabaviti onu zastitu..Kad sam vec kod toga,gdje ima tih djidja za uticnice?
Moj A od svega najvise voli punjace za mobitel...korpu sa igrackama samo prevrne,razbaca i nastavi dalje.Ja jadna bacila para i para za njegovu zabavu. Voli i uticnice pa moram sto prije nabaviti onu zastitu..Kad sam vec kod toga,gdje ima tih djidja za uticnice?
pogledaj dole u baby centru u BBI...cini mi se da je bilo i u DM-u
1. kaka se mijenja sa svakim obrokom koji pojedu. nekada je tvrđa, nekada rjeđa, nekada smrdi da moraš kuću zračiti a nekada ništa. vidjet ćeš tek kada pređeš na mlijeko... 2. pala i udarila se i nikom ništa, hB. to što je bljucnula, opet nikom ništa. mora i ona nekada izbaciti višak hrane. moguće čak da joj je bio u ustima pa da ga je pljunula. to što nije popila hapu, pa ne mora svaki put da je popije. N nekada popije sve odjednom, nekada borbe vodimo. djetetu se spava i zaspalo.
nije još ni počela da se udara. vidjet ćeš belaja kada krene da se diže i pada non stop. nemoj da dramiš bez potrebe jer ćeš poluditi. N je danas zveknula od sto i to joj je okliznulo od neki papir pa je pukla bradom od ivicu stola. malo plakala ali sam joj odmah počela pjevati i smirila se.
< Poruku je uredio ladyblue -- 26.9.2011 20:47:38 >
Rose thanks moracu odletit..a za tvoje dileme ti bas ne znam.Ako se S malo kljucnula onda joj sigrno nije nista,malko vise se umorila i zaspala..a za stolicu je normalno da se cuje svakako, nekad mi se cini da ono sto im dajemo da papaju samo prodje kroz njih.
Nađa ne želi nikakve igračke. ja se slomih kupujući i pokušavajući je natjerati da se igra ali ništa. mislim da je vrijeme za one slagalice ili tako nešto jer ove bebeće je uopte više ne interesuju. ona voli da dira sve što ne treba. voli da dira DVD, punjače, kablove, da izlazi na balkon, da maltrertira cuku, da sjedi u njegovoj korpi (od čega se ježim jer je puna dlaka) itd.
< Poruku je uredio ladyblue -- 26.9.2011 21:02:47 >
Ljubicice ova moja nije ni suze pustila kad se ogrebala, samo je treptala i trljala okice, tek kad smo otisli dr. pa joj on poceo da dira oko onda se je bunila. Meni dr. nista nije rekao da oko moze biti osjetljivije i ona je zagrebala oko bas po sredini,maloprije sam gledala koliko sam uspjela da vidim nema vise crte iako nemogu sirugno reci jer se ona stalno micala ali izgledalo mi je kao da se oporavilo ili da je sad jako malo gotovo nevidljivo. I sama znas da mi kad se ogrebemo po kozi to danima bude crvenilo na kozi dok prodje a bebe kad se ogrebu to zacas prodje pa vjerujem da je tako i sa okom, bar se nadam, ali ne znam, vrijeme ce pokazati.
Rose ja se u potpunosti slazem sa lady, moja je neki dan iz sjedeceg polozaja pala u lezeci sveki je spustila na pod i ova moja odlucila da legne i tako je fino udarila glavom...hB nije bilo nikakvih problema...to je sve tek pocetak ne treba paniciti bezveze.