|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
15.2.2012 22:59:30   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 376
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
15.2.2012 23:04:00   
vjestica
ma sad je više totalno nebitno jeli rano ili nije
meni je dosta tete
i jest poznata, ne bih ni ja nikad pustila neku nepoznatu u kuću sa djetetom, ali sam nezadovoljna
u početku nije bilo strašno, ali sad više ne mogu, kako sam neke stavri skontala (da se razumijemo, to tepanje kod tete nije toliko izraženo, inače je ne bih nikada angažovala, ali neću NIKAKo tepanje to je tipa hajd pozdravi mamu, ide mama poso, i ja svaki put moram napomenut da ne ide mama poso, nego ide mama na posao)

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 377
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 0:05:43   
anidla
IZVORNA PORUKA: vjestica

ma sad je više totalno nebitno jeli rano ili nije
meni je dosta tete
i jest poznata, ne bih ni ja nikad pustila neku nepoznatu u kuću sa djetetom, ali sam nezadovoljna
u početku nije bilo strašno, ali sad više ne mogu, kako sam neke stavri skontala (da se razumijemo, to tepanje kod tete nije toliko izraženo, inače je ne bih nikada angažovala, ali neću NIKAKo tepanje to je tipa hajd pozdravi mamu, ide mama poso, i ja svaki put moram napomenut da ne ide mama poso, nego ide mama na posao)



slazem se za ovo *nepoznatu tetu* pustiti u kucu, ali mi smo morali...

i postalo mi je sumnjivo....cudna je bila.....

pa je i meni dosta tete.....

zato Noa ide u vrtic.....doduse, u zadnje vrijeme sve rjedje, ali ja prosto ne mogu da se borim sa tetama....


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 378
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 0:29:10   
hatepsut
Ja bi radije tetu cuvalicu i to po mogucnosti da mi dolazi kuci.Jer recimo po hladnoci ja moram djete da spremim i vodim u vrtic,tamo jedno kihne kisu sva(uglavnom)..ja sam napustila posao kad sam rodila K. jednostavno htjela sa da buem uz njega i da ga ja odgajam kako ja zelim.I ljuljala sam ga i tepala mu i mazila ga...ne razumijem zasto bi to bio problem ?! Kako samo brzo odrastu pa  ne zele da im se tepa ,onda kazu "nisam ja beba".I da mogu slobodno da kazem da je moje djete pristojinije od mnogo djece koja su isla u vrtic,jednako kao i mnogo osjecajniji !
Ali na koncu svi imamo svoje misljenje !

< Poruku je uredio hatepsut -- 16.2.2012 0:30:26 >


_____________________________

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 379
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 8:12:30   
pocahontas
ko može, po mom misljenju najbolja je opcija teta čuvalica dok je dijete jos malo a roditelj mora na posao (od 6mj pa do 2 god.)..kasnije, kad dijete navrši 2 godine i više i zeljno je ineterakcije s drugom djecom i ima vise potreba od samo presvući, piskiti, kakiti, jesti i spavati, onda mi je neko obdaniste rjesenje..user posted image
mog R. jos uvijek čuva teta..zadovoljni smo s njom, posveti mu se, obavi sve onako kako joj kazemo, kad je pitamo za misljenje ona kaze svoje, do tada radi po našem...nekad ni cijeli dan dok sam na poslu ne nazovem ili samo jednom da checkiram kako su i sta rade...
sad osjećam da R. ima potrebu da se druži i da mu je dosadno po cijeli dan u stanu s njom iako su vani po 3 sata kada to vremenske prilike dozvoljavaju i druzi se  s drugom djecom..
Osjećam da mi je dijete željno znanja i novih spoznaja, učenja kroz igru, slagalice, pjesmice, druzenje itd. Samo iz tog razloga i samo zbog njega bi se odlucila na obdaniste, ali cu opet gledati da nekako tetu zadrzimo (i zbog bolesti ne daj Boze i zbog ranog ustajanja ako vec ne mora) i da ide na poludnevni boravak, bez da tamo nepotrebno spava...o tom po tom user posted image jos razmisljamo o tome koja mi je najbolja kombinacija...


_____________________________

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 380
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 8:37:16   
shpagica
IZVORNA PORUKA: vjestica

shpagice kako si saznala da ti djetetu pere guzu hladnom vodom
pretpostavljam da je dijete veće, pa je reklo
e to je prestrašno user posted image
ja se pitam šta još radi da ne znam
za tepanje svaki put joj kažem i svaki put ona kaže ne tepam joj, i opet je uhvatim kako tepa user posted image



@vjestica da, starija curica mi je sasvim slucajno rekla kako joj hladnom vodom pere guzi (i sve ostale upute je totalno zanemarila). Najprije ni sama nisam bila sigurna koliko mi je curica pouzdana hajde reko pitacu zenu sta je radila i tako ja jedno jutro kazem "rekla mi je curica da ste joj prali guzu hladnom vodom" kaze spika "NISAM!". Hmm, pa reko rekla mi je djevojcica da ste odvrtali cesmicu ??? - e onda je pocela da pravi neke grimase i da se snebiva dok je valjda skontala sta da mi odgovori- i onda kaze predugo joj da ceka toplu vodu da dodje na cesmi iznad kade user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sve to skupa a ponajvise cinjenica da mi je jos i HLADNO SLAGALA U OCI meni je bilo sasvim dovoljno da skontam ko mi je u kuci. Ponovila je istu stvar i nakon sto sam je ZAMOLILA da ubuduce radi kako sam joj objasnila da treba, dakle znajuci da mi curica mzna i moze prenijeti, ali valjda u njima proradi onaj neki inat da radi po svom i gdje cu ja balavica njoj govoriti da nesto radi kako ne treba...ma FUJ

Meni su ove zene uzele pola zivota kunem vam se, ali ja svoje bebe ostavljam sa navrsenih 6 mjeseci da bih se vratila na posao i moram imati zene da ih cuvaju, nikakve druge varijante mi nisu moguce. Sa starijom curicom sam imala vise srece i imala sam finu tetu koja sad vise ne moze da ih cuva (obje) pa sam se dala u potragu. Ovaj put mi je dobro doslo sto sam imala stariju curicu da mi prenosi utiske (ja sam to nekako lagano mogla od nje da izvucem) i zaista djeca imaju neki senzor, jako dobro "nanjuse" dobrotu ili da ne kazem zlo u nekim osobama. Malo smo se namucili dok smo nasli finu tetu (da mi pazi djecu u svakom smislu korektno i da je djeca VOLE), ali  nasli smo je. Finih teta ima, ali treba se malo potruditi da se pronadju, barem ono da pronadjete "prema sebi" jer jedino tako mozete funkcionisati.

Sveskupa (ako je nekom moje iskustvo od koristi) nismo imali nimalo dobro iskustvo sa agencijama (nasumice salju zene pa ako upali dobro i jest), nikog nismo imali po preporuci i trazili smo zenu preko oglasa. Javljale su mi se STOTINE ludjakinja, i sve skupa 10-tak nekih koje su zvucale normalno i dosle u obzir za razgovor/dogovor. I tu smo promijenili 2 dok smo nasli zenicu koja nam je sada super. Nije savrsena, i mislim da to ne postoji, ali najbitnije je da VOLI i pazi djecu i da im svjesno nece rizikovati zdravlje ne daj Boze.

Nama se dogodilo upravo to - curica je prehladila mokracne puteve, pocela u noci da piski u krevet...user posted image
I momenat kad mi je prelila casu (blago receno) je kad sam se nenajavljeno pojavila ranije kuci i zatekla je da na terasi pusi cigaru, a djeca u kuci totalno prepustena sama sebi! Ona nit ih cuje niti vidi sa terase! Bebu je spustila u krevetic (mogla je da place da je doziva a ona je ne cuje!), beba je u fazi kad sebi sve zivo navlaci na glavu i gura u usta, a ona nije sklonila krpice, dekice igrackice oko nje - moglo se dijete ugusiti! Starija curica je mogla da se skotrlja niz stepenice jer nije zatvorila vratasca na stubistu...i kad pomislim sta se sve moglo desiti bude mi zlo. Pogotovo sto sam onda skontala da je to tako bivalo manje-vise svaki dan!
Da se razumijemo - na razgovoru je imala SAVRSENU pricu kako je ona apsolutno svjesna kolika je odgovornost cuvati tudju (malu) djecu i bla bla....a u praksi user posted image user posted image user posted image  ne dao Bog nikom!

Ovo sve pisem da bi na osnovu mog (loseg) iskustva barem neka od vas bila pametnija kod izbora zene. I provjeravajte ih sto cesce, bez obzira koliko dobre mislite da su. U neka doba se one malo i opuste pa rade pod parolom "lako cemo" user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 381
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 9:30:30   
anidla
IZVORNA PORUKA: pocahontas

ko može, po mom misljenju najbolja je opcija teta čuvalica dok je dijete jos malo a roditelj mora na posao (od 6mj pa do 2 god.)..kasnije, kad dijete navrši 2 godine i više i zeljno je ineterakcije s drugom djecom i ima vise potreba od samo presvući, piskiti, kakiti, jesti i spavati, onda mi je neko obdaniste rjesenje..user posted image
mog R. jos uvijek čuva teta..zadovoljni smo s njom, posveti mu se, obavi sve onako kako joj kazemo, kad je pitamo za misljenje ona kaze svoje, do tada radi po našem...nekad ni cijeli dan dok sam na poslu ne nazovem ili samo jednom da checkiram kako su i sta rade...
sad osjećam da R. ima potrebu da se druži i da mu je dosadno po cijeli dan u stanu s njom iako su vani po 3 sata kada to vremenske prilike dozvoljavaju i druzi se  s drugom djecom..
Osjećam da mi je dijete željno znanja i novih spoznaja, učenja kroz igru, slagalice, pjesmice, druzenje itd. Samo iz tog razloga i samo zbog njega bi se odlucila na obdaniste, ali cu opet gledati da nekako tetu zadrzimo (i zbog bolesti ne daj Boze i zbog ranog ustajanja ako vec ne mora) i da ide na poludnevni boravak, bez da tamo nepotrebno spava...o tom po tom user posted image jos razmisljamo o tome koja mi je najbolja kombinacija...



odlicno, ko moze!

imam prijateljicu koja placa tetu 350 KM plus vrtic 250 KM user posted image


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 382
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 10:21:52   
mamana
za tetu čuvalicu je totalno nebitno dali ima ili nema svoje djece

Sa ovim bi se u potpunosti složila. Ja sam imala četiri tete koje su mi čuvale djete koje su majke i s njima se nikako nisam mogla dogovoriti oko neki stvari, ja jedno one drugo. Sad imam djevojku (nema svoje djece) i ne bi je dala ni zašta na svijetu, poštuje sve od-do što joj se kaže, ako dođe do bilo kakvih promjrna  konsultuje se samnom (npr. djete neće da jede ono što sam ostavila za ručak, ona pita smije li joj dati nešto drugo ).

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 383
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 10:41:13   
shpagica
IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: pocahontas

ko može, po mom misljenju najbolja je opcija teta čuvalica dok je dijete jos malo a roditelj mora na posao (od 6mj pa do 2 god.)..kasnije, kad dijete navrši 2 godine i više i zeljno je ineterakcije s drugom djecom i ima vise potreba od samo presvući, piskiti, kakiti, jesti i spavati, onda mi je neko obdaniste rjesenje..user posted image
mog R. jos uvijek čuva teta..zadovoljni smo s njom, posveti mu se, obavi sve onako kako joj kazemo, kad je pitamo za misljenje ona kaze svoje, do tada radi po našem...nekad ni cijeli dan dok sam na poslu ne nazovem ili samo jednom da checkiram kako su i sta rade...
sad osjećam da R. ima potrebu da se druži i da mu je dosadno po cijeli dan u stanu s njom iako su vani po 3 sata kada to vremenske prilike dozvoljavaju i druzi se  s drugom djecom..
Osjećam da mi je dijete željno znanja i novih spoznaja, učenja kroz igru, slagalice, pjesmice, druzenje itd. Samo iz tog razloga i samo zbog njega bi se odlucila na obdaniste, ali cu opet gledati da nekako tetu zadrzimo (i zbog bolesti ne daj Boze i zbog ranog ustajanja ako vec ne mora) i da ide na poludnevni boravak, bez da tamo nepotrebno spava...o tom po tom user posted image jos razmisljamo o tome koja mi je najbolja kombinacija...



odlicno, ko moze!

imam prijateljicu koja placa tetu 350 KM plus vrtic 250 KM user posted image



Je li ovo placa za jedno dijete paralelno ili za dvoje (malo kod kuce sa tetom a vece u vrticu)?


(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 384
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 10:47:18   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: pocahontas

ko može, po mom misljenju najbolja je opcija teta čuvalica dok je dijete jos malo a roditelj mora na posao (od 6mj pa do 2 god.)..kasnije, kad dijete navrši 2 godine i više i zeljno je ineterakcije s drugom djecom i ima vise potreba od samo presvući, piskiti, kakiti, jesti i spavati, onda mi je neko obdaniste rjesenje..user posted image
mog R. jos uvijek čuva teta..zadovoljni smo s njom, posveti mu se, obavi sve onako kako joj kazemo, kad je pitamo za misljenje ona kaze svoje, do tada radi po našem...nekad ni cijeli dan dok sam na poslu ne nazovem ili samo jednom da checkiram kako su i sta rade...
sad osjećam da R. ima potrebu da se druži i da mu je dosadno po cijeli dan u stanu s njom iako su vani po 3 sata kada to vremenske prilike dozvoljavaju i druzi se  s drugom djecom..
Osjećam da mi je dijete željno znanja i novih spoznaja, učenja kroz igru, slagalice, pjesmice, druzenje itd. Samo iz tog razloga i samo zbog njega bi se odlucila na obdaniste, ali cu opet gledati da nekako tetu zadrzimo (i zbog bolesti ne daj Boze i zbog ranog ustajanja ako vec ne mora) i da ide na poludnevni boravak, bez da tamo nepotrebno spava...o tom po tom user posted image jos razmisljamo o tome koja mi je najbolja kombinacija...



odlicno, ko moze!

imam prijateljicu koja placa tetu 350 KM plus vrtic 250 KM user posted image



anidla draga, pa nisam po mozgu izgorila da placam privatno obdaniste i plus tetu puno radno vrijeme..naci cu valjda neki kompromis..ili teti smanjiti ako bude pristala na pola radnog vremena plus obdaniste 150-200 KM i onda je podnosljivo i isto mi ga dodje kao da samo tetu placam full time..
vidis da jos matematišem i kalkulišem user posted image nisam se jos odlucila jer mi mozak stao s racunicom user posted image


_____________________________

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 385
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 10:50:36   
teacher75
pocy, za pola radnog vremena neces naci ispod 250 da ti dolazi kuci, dabogda da pristane.

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 386
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 10:54:21   
anidla
slazem se s teacher, ako ti pristane teta na smanjenu platu i da ti dolazi kuci svaka cast, ali ja cisto sumnjam user posted image

Shpagica, placala je tetu dok je bila stalno s curicom 450, sad dolazi svaki dan po 4 sata, a kad se razboli bude puno radno vrijeme....

nije uspjela vise smanjiti teti platu jer je teta bila spremna traziti drugi posao, a prijateljica joj prvo ponudila pola plate za 4 sata, jer je do tada radila 8 sati a sad radi 4 sata.


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 387
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 10:55:19   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: teacher75

pocy, za pola radnog vremena neces naci ispod 250 da ti dolazi kuci, dabogda da pristane.


pa eto..i jos obdaniste 140 i eto ga..user posted image ja toliko placam sad tetu


_____________________________

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 388
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 10:56:35   
teacher75

IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: teacher75

pocy, za pola radnog vremena neces naci ispod 250 da ti dolazi kuci, dabogda da pristane.


pa eto..i jos obdaniste 140 i eto ga..user posted image ja toliko placam sad tetu


super, onda tamanuser posted image

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 389
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 10:57:56   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: teacher75


IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: teacher75

pocy, za pola radnog vremena neces naci ispod 250 da ti dolazi kuci, dabogda da pristane.


pa eto..i jos obdaniste 140 i eto ga..user posted image ja toliko placam sad tetu


super, onda tamanuser posted image


izračunasmo mi user posted image


_____________________________

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 390
   [Obrisana poruka]
16.2.2012 10:58:08   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu pocahontas)
  Neposredna veza do poruke: 391
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 11:00:59   
teacher75
ja svojoj placam 300km za 5 sati u prosjeku,i super je jer je flexibilna, znaci prati mene i moje smjene, dodje kadgod mi treba (nekim tetama npr. ne bi odgovaralo da jedan dan dodju ujutro a iduci popodne i obrnuto). nekad malo duze radi a nekada krace i njoj i meni to odgovara, jer teta ima penziju i kupon i ne zivi sam od toga a odgovara joj da radi krace. sad je imala ponude da radi puno radno vrijeme al joj se ne isplati radi nekih 100-150 km vise da zaglavi citav dan, radije bi opet ovako.pa eto, ako kome treba na 5-6 sati teta, ja je opet preporucujem jer je i to sada tesko naci, nekim tetgama treba vise novca pa moraju radit puno radno vrijemuser posted image

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 392
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 11:05:21   
anidla
IZVORNA PORUKA: Iman83

Bože dragi, vi teta fakat plaćate crno ispod nokta...450 KM...pa ja bih dok platim tetu i sebi gorivo do posla radila za šibiceuser posted image

Ja vrtić plaćam 140 km puni boravak...teta je vrh 200 KMuser posted image



da, ovako je u Krajini....

ali u Sarajevu je druga prica....

ja sam tetu placala 350 + 30 KM agenciji...

sad i mi vrtic placamo 140 KM, ali zadnjih mjesec i po nije isao user posted image

Inace zaista imam sve pohvale za vrtic, Noa se promijenio totalno (pozitivno).

Inace i s tetom je bio bolestan, zavrsavao je na pencilinima, tako da kod nas nema veze s vezom vrtic, teta.


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 393
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 11:14:59   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Iman83

Bože dragi, vi teta fakat plaćate crno ispod nokta...450 KM...pa ja bih dok platim tetu i sebi gorivo do posla radila za šibiceuser posted image

Ja vrtić plaćam 140 km puni boravak...teta je vrh 200 KMuser posted image



draga, tako ti je..rekla sam odmah "ko moze"...cijena tete u SA da ti dolazi puno radno vrijeme nije ispod 350, 400 KM..negdje i vise...
ja se zato odričem za njegovu dobrobit..ne pušim, ne pijem ne kockamuser posted image , ne pijem kafe, na posao ponesem sendvič od kuce, itd..postoji mnogo načina da se ušpara na jednim stvarima a potrosi na druge..user posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 16.2.2012 11:17:00 >


_____________________________

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 394
   [Obrisana poruka]
16.2.2012 11:15:00   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu anidla)
  Neposredna veza do poruke: 395
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 11:40:29   
shpagica
Naravno da vrtic ima jako pozitivnih strana i slazem se da je apsolutno pozeljno da su djeca u takvom okruzenju, ali isto tako mislim da ih treba upisati kad im je imuni sistem donekle izgradjen. Sa 3 pune godine je ok, a sa 4 idealno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 396
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 11:50:01   
shpagica
IZVORNA PORUKA: Iman83

Bože dragi, vi teta fakat plaćate crno ispod nokta...450 KM...pa ja bih dok platim tetu i sebi gorivo do posla radila za šibiceuser posted image

Ja vrtić plaćam 140 km puni boravak...teta je vrh 200 KMuser posted image



Tete se u Sarajevu mogu naci i za 350 KM puno radno vrijeme, a boldirano - kako pocahontas rece na nekim stvarima se definitivno mora ustediti da bi se izdvajali toliki iznosi mjesecno - npr u tvom slucaju ugodan odlazak automobilom moze se zamijeniti gradskim prevozom - samo troskovi mjesecne karte.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 397
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 11:52:22   
vjestica
ma i ja sam od početka za vtrić
ipak tu rade educirane tete

neko spomenu ljuljanje i tepanje
i ja nosam i ljualjam i igram se sa svojom curicom, i tepanje se svodi isključivo na maco, kuco, ljubavi i sl
ali govorila sma o tepanju tipa jel ti mima, eno kuko
smatram da je jako bitno da se djetetu pravilno govori, jer kako će dijete pravilno progovoriti, ako mu tepaš
druga stvar - kod nas je poznata teta, koja je vremenom sebi dala za parvo da se previše petlja
iako to ne dozvoljavam, ipak me počinje nervirati
sinoć joj govorim da ne dolazi sutra tj danas jer ću još ostati na bolovanju i ona me počne ubjeđivati da idem na posao user posted image
ako sam rekla da ne dolazi sutra, to je kraj priče, neću da joj moram to pet puta reći

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 398
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
16.2.2012 11:54:46   
teacher75

IZVORNA PORUKA: shpagica

Naravno da vrtic ima jako pozitivnih strana i slazem se da je apsolutno pozeljno da su djeca u takvom okruzenju, ali isto tako mislim da ih treba upisati kad im je imuni sistem donekle izgradjen. Sa 3 pune godine je ok, a sa 4 idealno.

slazem se u potpunosti. ja kad vidim sad ove minuse i samo kad pomislim da bih je morala dizati i spremati ujutro i izvoditi na ove minuse do obdanista, muka mi...a jos ne vozim, znaci morale bi pjesaciti bar 10-15 minuta do najblizeg obdanista

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 399
   [Obrisana poruka]
16.2.2012 11:57:40   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu shpagica)
  Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Vrtić.
Admin

Koji vrtić pohađa vaše dijete?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *