|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
18.6.2012 22:43:28   
niki83

IZVORNA PORUKA: Iman83


IZVORNA PORUKA: niki83

Ja sam sigurna da je anonimna uvidjela nasu podrsku, i da ce se javiti kada uspije.
Zene su upravu, Iman i Medic, treba biti mudra i sve lijepo smisljeno odraditi, u satima kada on nije kuci.
Nije lahko biti pribran u takvim situacijama, ja prva nisam bas dobra glumica. Ali svakako je ljuta na njega, pa to moze iskoristiti kao masku dok ne pronadje neki dobar izlaz. user posted image user posted image


Najlakše je planuti, reagovat i afektu, treba biti mudar...ja bi recimo zvala policiju odmah poslije okršaja, pogotovo ako se vidi trag, masnica....da imaš dokaz....dokumentovala svađe, tuče, pisala dnevnik, ma postavila kameru....sve za sebe i svoje dijete.



user posted image user posted image

_____________________________

N&N

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2051
   RE: Problemi u braku
18.6.2012 22:44:06   
Mirkica
otidji bona kod advokata posavjetuj se s njim sta i kako , imas li osiguranje ?????

Tamo gdje zivis sigurnooo ima neki advokat koji i nas govori potrazi , potrudi se , nemoj grlom u jagode polako sve ma ako hoces mozes do gole koze da ga svuces idiot jedan nasilje prijavi obavezno, jojjj grc mi se stvori u zeludcu :(((((( , TI VRIJEDIS I MOZES SAMA ZAPAMTI sve za curicu

_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2052
   RE: Problemi u braku
18.6.2012 22:50:40   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

možda da se ovatiš našij ambasadi tamo jer je imamo...
ipak u slučaju razvoda šta sa tvojom boravišnom dozvolom...jer si je dobila po osnovu braka...
ne možeš n prečac tako dolućivati o sudbini...
nećeš ovdje naći odgovore...al nazovi ambasadu pitaj ih...šta dalje, kome i kako d anajbolje bude po tebe i dijete zajednouser posted image

i ja sam dobila na osnovu braka dozvolu za boravak posto je mm drzavljanin ja sam trebala samo 3 godine braka da dobijem sve papire ne vezano s njim sad mogu i bez njega , eh sada drugacije je da muz zlostavlja zenu da bi se to drugacije gledalo , jer ona zivi s njim i hoce ima djete a on je zlostavlja , mislim da bi drzava bila na njenoj strani 100 % .

KOLIKO MORAS BITI U TVOJOJ DRZAVI DA NE OVISIS O NJEMU ???

Sledeci put kad otvori vrata da te istjera , istjeraj ti njega jer imas pravo , ma nedaj se nasao tebe idiot jedan .

_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2053
   RE: Problemi u braku
19.6.2012 0:53:38   
ena23
Kako mi je samo tesko kad se javi neka zena sa ovakvim problemima. user posted image
draga anonimna, po meni je najvaznije da od sebe ne pravis zrtvu, ako razumijes sta mislim. znaci izbij sebi iz glave da si ti zrtva i da moze od tebe raditi sta hoce, jer ne moze. Uvjek sebi drzi pred ocima ko si, sta si, koliko zapravo vrjedis, koliko si dobra domacica, majka, supruga, kcerka, bilo sta sto ce ti uljepsati sliku o sebi samoj.
zatim, ti si u evropi. nisam sigurna kako i u kojoj mjeri ali u evropi je zabranjeno draga i najmanji puc po guzi djeteta, a kamo li da te vlastiti muz uhvati za vrat. j bi da sam na tvom mjestu otisla kod advokata koji prica engleski, objasnit ce ti koja su tvoja prava (ako bar engleski razumijes, ako nista otidji na google translate, napisi na nasem svoju situaciju i klikni "translate"na engleski, isprintaj, pa s tim papirom advokatu, reci da ne razumjes ali nek i on/ona tebi napismeno da sta mozes uraditi i koja su tvoja prava, pa kad dodjes kuci opet pomocu google translate prevedi sama sebi).

sretno mila i ne daj na se!

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2054
   RE: Problemi u braku
19.6.2012 12:18:55   
Anoniman
Draga Anonimna, jako mi je zao kroz sta prolazis...jako. Pretpostavljam tko si...pa me jos vise dusa boli...
Znam da je tesko okrenuti novi list u zivotu, posebno ako ste tolike godine proveli skupa, imate dijete i ako jos imalo ima ljubavi.
Najvaznije je da ti dobro razmislis o svemu.
Da li si spremna da zaista okrenes novu stranicu u svom zivotu...
Da li ga jos uvijek volis?
Da li je moguce da se on imalo promijeni nabolje?
Da li je moguce ako se on promijeni nabolje, da mu sve oprostis?

Ako si sebi potvrdno odgovorila na ova zadnja tri pitanja onda sjedi i razgovaraj do besvjesti s njim....sve dok se ne spametuje i ne skonta koliku ti nepravdu cini.

Ako zaista mislis da s njim nema hajra, onda ''zapuci opanke'' i trazi sebi selameta.
Ne misli da si nemocna, da je tvoj zivot u njegovim rukama!
Ne misli da ti moze dijete oduzeti!
Ne misli da ces ''potonuti'' ako odes od njega! Tvoja nafaka ceka na tebe, samo moras biti dooooobro pametna i mudra i svaki naredni korak tri dana unaprijed isplanirati. NISTA ali NISTA nemoj raditi u afektu, sve dobro razmisli, isplaniraj, nastimaj, prije no to bude the end(a nadam se da nece do ovoga da dodje).
Budi hrabra i ostroumna zbog sebe i svog djeteta.

Zelim ti svu srecu svijeta.
Zelim da budes sretna sa svojom djevojcicom.
Zelim da dragi Allah da kako je najbolje za tebe i tvoje dijete!!!

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 19.6.2012 12:23:35 >

(odgovor članu ena23)
  Neposredna veza do poruke: 2055
   RE: Problemi u braku
19.6.2012 13:05:06   
mala_sa
Anonimna jako me je potresla tvoja prica user posted image ; sta god da odlucis zelim ti svu srecu svijeta u ostvarenju tvog cilja user posted image

Ja cu ti napisati sta je uradila nasa komsinica, pa ti mozda i smislis nesto na osnovu ovog mog posta user posted image .

U kuci do nase zivjeli su naizgled normalan bracni par sa dva predivna djecaka (6 i 3 godine). Medjutim sve cesce se kod njih pocinju cuti prepirke. Ona je radila po cijeli dan od 9 ujuto do 9 navecer; a on je radio od 8 do 4 popodne; uzimao je djecu iz skole i dovodio ih kuci; te se brinuo o njima sve dok ona ne bi dosla. Navecer bi ih ona samo smjestila u krevet i to je bila sva njena riga o djeci. Medjutim, jednog dana on nju prevari, i tada pocinju svadje. Ona je znala da ako zatrazi razvod, zbog njenog radnog vremena djeca i vrlo lahko pripala muzu. Medjutim; jednu noc oko 3 ujutro; kod njih u kuci vriska, deru se jedno na drugo; u jednom momentu ona istrci na avliju i pocne se derati na njega; psovati mu sve i svasta; on izlazi za njom i pokusava da je umiri; medjutim ona i dalje nastavlja i u jednom momentu mu opali samar. Tu se njemu preliva casa i on nju toliko udari, da je pala na asfalt i izgubila svijest; mi smo svi bili vani i to vidjeli. U tom momentu izlaze iz kuce djeca i pocinju da placu; on nju dize sa poda i unosi u kucu; tu se zavrsava njihova svadja. Sljedeceg jutra nju vidimo kako izlazi iz auta, sa flasterom na oku (isla je kod doktora); navecer vidimo kako on iznosi svoje kofere i odlazi iz kuce. Nakon par dana ona i djeca takodjer su se odselili u njeno rodno mjesto, i zivjet ce kod njenog oca.
Kasnije mi je ispricala da je ona ujutro sa modricom odmah otisla kod doktora; rekla sta se dogodilo i doktor joj je odmah napismeno napisao potvrdu o vidinim povredama na tijelu; zatim je otisla u policiju i prijevila ga za nasilje u porodici; od tog momenta njemu je bio zabranjen prilaz njihovoj kuci; njoj i djeci (mogao ih je vidjeti samo kada mu socijalna sluzba to dozvoli). Da napomenem; kucu i auto su kupili zajedno (po pola placali kredit); medjutim on je istjeran iz te kuce; a ona je imala pravo da ostane tu koliko god zeli, sve dok se ne snadje. Takodjer joj je dodijeljeno i auto.

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2056
   RE: Problemi u braku
19.6.2012 13:20:33   
veeseelaa
eh ta je neka lafica, izazvala pedera

anonimna budi mudra, odluke ne donosi kad si ljuta da se ne bi zeznula
Samo lagano napravi plan, kontaktiraj od ambasade do ostalih institucija
Saznaj svoja prava a onda ide prijava za zlostavljanje, i ako te ne bude više dirao vjerujem da ćeš organizirati mamac za njega
Treba medjeda srediti




_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2057
   RE: Problemi u braku
19.6.2012 13:34:08   
Hurma
majka uvijek ima sva prava nad djecom, osim samo ako psihicki nije ok ili ako bas nema novaca da ih izdržava user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2058
   RE: Problemi u braku
19.6.2012 13:36:36   
mala_sa
eh ta je neka lafica, izazvala pedera


Ja sam isto ovo pomislila.

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 2059
   RE: Problemi u braku
19.6.2012 13:37:09   
mala_sa
eh ta je neka lafica, izazvala pedera


Ja sam isto ovo pomislila.

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 2060
   RE: Problemi u braku
20.6.2012 20:32:58   
InLove
Draga anonimna ,kako sam procitala tvoj post mislim o tebi! Imali sta novo, javi se molim te!! user posted image user posted image

_____________________________

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2061
   RE: Problemi u braku
20.6.2012 21:37:39   
Lulu_08
Meni samo odzvanja "medolino" u glavi.

Ocito TM je nasilan i ne znas kako ce reagovati, ako je to uradio a dijete je bilo u blizini bojim se i pomisliti sta bi uradio da dijete nije bilo tu, ili jos gore - nedaj Boze i prema djetetu?! Ja takve ljude smatram neuracunljivim i treba ti ogroman stepen opreznosti i mudrosti.

Ovako, bez obzira u kojoj si zemlji - mora postojati procedura kako to vec funkcionise (da li prvo odlazak DR, dostavljanje dokaza od DR policiji, prijava policiji, ukljucenje socijalne sluzbe itd itd itd).

Znaci kao prvo moras pronaci izvor informacije koja je procedura prijavljivanja nasilja u porodici, i kako doci do strucne pomoci - ako je potreban i smjestaj u nekoj sigurnoj kuci.

(ako imas modrice, uslikaj se i cuvaj slike, ako nista na mobitelu)

Kao drugo, u medjuvremenu dok sve to traje - probaj biti voda kada je on vatra. Na koji god moguci nacin znas i umijes nastoj da ne dizes tenzije, i da smirujes njegove tenzije. Ovo ti govorim iskljucivo zbog bezbjednosti tebe i tvog djeteta.

Ponavljam - ja takvim osobama ne vjerujem i strahujem zbog tvoje bezbjednosti i tvog djeteta.

Ako ti ikako mogu pomoci slobodno se javi na PP! Zelim ti puno srece, i jako jako mi je zao sto ti se ovo desava.


_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 2062
   RE: Problemi u braku
21.6.2012 17:12:23   
Gucci
U inozemstvu, u kojoj god drzavi da se nalazis zakon ce biti na tvojoj strani sto se tice nasilja u porodici... zene, majke i djecu drzava i zakoni cuvaju! Nemoj se bojati da ce dijete pripasti njemu ako ga ti prijavis zbog nasilja, cak i ako ti nemas nikakvih primanja dijete ide s tobom, drzava nece dozvoliti da dijete zivi sa nasilnikom! Socijalna sluzba ce tebi i dijetetu sve omoguciti za jedan normalan zivot! Samohrane majke imaju dosta prednosti i povlastica u inozemstvu... Eh sad, na tebi je sta ces da uradis... Jako mi je zao zbog situacije u kojoj se nalazis... i sama znam kako je biti bez igdje ikog svog u jednoj stranoj drzavi... bez porodice, bez prijatelja, u drzavi ciji jezik ne poznajes dovoljno dobro... sve je to jako, jako tesko jos plus ta dodatna situacija s muzemuser posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2063
   RE: Problemi u braku
21.6.2012 18:15:41   
jasmin
Draga Anonimna,ja cu ti samo uputiti rijeci podrske.Zao mi je.
Nasilje nemoj nikada trpiti,bas da je gospon muz zadnji muskarac na svijetu.
Ostalo su cure vec rekle.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 2064
   RE: Problemi u braku
22.6.2012 9:19:09   
SailorMoon
Draga moja Anonimna, dobro si rekla da se znamo i tako mi je zao sta ti se desava da ti nemogu objasniti. Ali kao neku malu pomoc nasla sam kakva je situajica za razvod braka u tvojij drzavi pa evo ti te informacije:

Za razvod braka mozetes predati ako imate drugo drzavljanstvo nebitno mjesto skapljana braka pod sledecim uslovima:
- ako obadvoje zivite u XY
- ako je XY zadjne mjesto zajednickog zivota i bar jedan od supruznika jos u XY zivi
- ako samo jos supruznik zivi u XY a ti se npr. vratius u Bih
- ako osoba koja predaje za razvod minumum 1 godinu zivi u XY

Za razvod je dovoljno samo navesti da niste u stanju vise zajedno da zivite, dokazi se netraze. U tvom slucaju gdje je nasilje u pitanju to jos brze ide. Djeca u tom slucaju idu sa majkom!!!


Nadam se da sam ti mogla pomoci, ako ti jos sta treba javi mi se na pp

_____________________________

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 2065
   RE: Problemi u braku
22.6.2012 10:03:54   
MAMA MA
pa sta je sa ovom zenom sto ima ovaj problem nasilja???Vi se sve javljate a nje nema...anonimna javi se,zadeverala si nas sve,nedo bog nikome,situacija je teska:((((((user posted image

_____________________________

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 2066
   RE: Problemi u braku
22.6.2012 10:06:02   
veeseelaa
ma ajde možda i nije tako teška... posvadjali se jednom dva puta i malo se pogurali, ajd ga znaj
Znam parove koji se stalno naguraju kad se svadjaju i poslije se tome smiju

nadam se da je tako i kod njih


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 2067
   RE: Problemi u braku
22.6.2012 10:10:21   
MAMA MA
ma garant joj je opet zamazo oci dok se ne javlja

ne osudjujem i nemam pravo na to,ali rijetke smo koje se odluce na radikalne promjene

< Poruku je uredio MAMA MA -- 22.6.2012 10:11:01 >


_____________________________

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2068
   RE: Problemi u braku
22.6.2012 10:11:50   
SailorMoon
Vesela nije ovo prvi put imaju oni oduvjek problema i ako se ona javi i iznese svoj problem ma makar i pod anonimno znaj da je bas zagustilo

_____________________________

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 2069
   RE: Problemi u braku
22.6.2012 10:17:11   
MAMA MA
ma vidimo iz posta da je prilično gutava situacija ,al se ja bojim da on nije njoj opuco "žestoku seljačku dubiozu"..pa se ona primirila do naredne situacije pa "opet jovo na novo"...nije joj lahko...user posted image

_____________________________

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 2070
   RE: Problemi u braku
22.6.2012 10:20:17   
SailorMoon
Ja mislim da ce tun sad da igra i veliku ulogu njena mama koja je sve to cula. Zavisi sta ce joj ona to reci. Sigurno je i to fazak faktor u njenoj odluci

_____________________________

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 2071
   RE: Problemi u braku
22.6.2012 10:30:57   
veeseelaa
iako je meni anonimna odgovorila da svog supruga ne voli, ja joj nešto i ne vjerujem
mi žene (većina) smo emotivne tuke pa (većina) nadjemo opravdanje za teški debilizam naših muškaraca....
većina je odgajana da je brak svetinja i da se bez velike muke ne treba razvoditi, ja opet mislim da brak uopće niti jednog trena ne treba da bude teret.... ni ženi ni muškarcu.... ako nešto ne ide, ne ide, nije smak svijeta razići se i biti libero....  ja da se pitam mnogim damama koje poznajem bi peporučila razvod, vjerujem da bi solo bile sretnije, uspješnije itd al ne bi me ni poslušale, ta šta će mahala reći ako se razvedu, pihhh



_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 2072
   RE: Problemi u braku
22.6.2012 11:12:32   
Anoniman
Anonimna još uvijek donosi odlučke.
ABd ide na domor mali ( bez njega) i nakon toga znat će bistrije glave što i kako činiti.
Jedna situacija koja svakako nije bajna nije ni teret za možda bezbroj lijepih situacija...naravno ista se ne smije ponoviti...ali tiha voda brijegove valja!

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 2073
   RE: Problemi u braku
22.6.2012 11:13:30   
sara.at
Ja da Sam slusala I gledala sta ce reci mahala jos uvijek bi bila krpa za noge a mahala bi se smijala user posted image

_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2074
   RE: Problemi u braku
22.6.2012 11:37:44   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Pisem pod anonimno, jer znam mnoge sa ovog foruma pa mi je malo nezgodno.

Ne znam da li cu pronaci neko rjesenje za sebe pisuci ovdje, ali cu barem sa nekim da podjelim svoju muku.

Imam probleme sa muzom i njegovim nasilnickim ponasanjem. U braku smo 4 god i cini me se da je svakim danom sve gore i da sve sto vise trpim problemi se vise gomilaju, a mm postaje sve vise nasilan.
Zivim u drugoj zemlji i ovdje imam privremeni boravak, pod uslovom da sam sa njim u braku i da zivimo zajedno.
Ali se bojim da ja vise ne mogu dalje. Jucer je mm presao sve granice moje tolerancije i ja sad ne znam sta da radim?
Napao me iz po meni bezveznog razloga, jer se oprzio otvarajuci fritezu, pa je tada opalio po meni kako sam glupa zasto sam tu stavila fritezu kako ce se kuhinja od pare da s...
i mnogo teskih rijeci je palo, a sve red mojom mamom sa kojom sa pricala preko msn i koja je cula sve njegove uvrede upucene meni.
Poslije toga se malo smirio, a onda smo poceli ponovo da se raspravljamo u vesi godisnjeg odmora zbog toga sto sam rekla da cemo ove godine biti vise kod mojih roditelja jer radi njih i idem u Bosnu. A svekrva je i onaku ovdje i ne moram cijeli odmor da provedam i u Bosni sa njom. On se na to jako naljutio, poceo ponovo da me vrijedja i rekao da tako nece biti i zasto sm se udavala, ako ne mogu bez svoje mame, koju i onako ne vidjam po cijelu godinu dana, ali eto za njega je i to previse. Svadji nije bilo kraja poceo da mi govori ko sam ja da mu ista naredjivam i odgurnuo me zna zid i uhvatio za vrat, u tom trenu ja sam njga u revoltu jako osamarila i ona me pustio, al cim ga proslo ponovo me odgurnu o uhvatio za vrat, ali sam i ja njega nekako uspjela scepati za vrat, dok u om trenu nije dosla nasa cerkica od nepune 2 godine i stala izmedju nas da nas rastavi.

Tesko mi je zbog svega. Tesko mi je sto je moja cerkica morala to sve da gleda i slusa i sto nas je onako uplasena gledala. Tesko mi je sto je moja mama cula sve njegove uvrede i kako se ponasa prema meni.
A ne znam sta i kako dalje? Da stvar bude gora ukraden mi je novcanik prije mjesec dana a u njemu je bila kartica za boravak od odve zemlje, sad je ijela procedura dok se napravi druga i dugo traje najmane 6 mjeseci. Da bih isla u Bosnu potrebna mi je viza po koju sam trebala u srijedu da idem, a sad se sve iskomplikovalo.
Ne mogu sa njim vise da zivim, a gdje da odem. Bojim se svoje reakcije, bojim se za svoje dijete. Ne zelim nju da ostavim, a ne mogu da zivim bez nje. On mi nece dozvoliti da je uzmem sa sobom, jer me sinoc istjeavao iz kuce, ali ja nisam htjela bez nje. A ni zbog toga sto imam pravo na ovu kucu kao i on, jer smo je nedavno kupili i ako on sam placa hipoteku, jer ja ne radim i zbog toga mi stalno prigovara kako je kuca sam njegova jer on je placa, a bez moje dozvole i mog potpisa je ne bi moga kupiti. Kod svojih ne mogu jer su i oni u teskom finansiskom stanju. otac tek poceo da radi nakon 9 mj sto nije radio, mama vec mjesecima nije dobila plate i njena firma samo sto se nije zatvorila. ovdje ne mogu ostati, ako ne zivim sa njim, nece mi dozvoliti da kcerku povedem sa sobom u Bosnu. Kada mi je ukraden novcanik ostala sam i bez kartice, on mi je dao svoju, jer imamo zajednicki racun, a jutros vidim da ju je uzeo, jer je stigao novac koji on prima za mene zato sto ja ne radim, pa se vjerovatno uplaio da ne bih podigla novac i negdje otisla.

Znam da sve ovo sto sam napisala izgleda ne moguce i mozda cete pomisliti da se neko zeza sa vama, jer pisem po anonimno, ali samo ja znam sta me snaslo, pa odlucih da bar sa nekim podjelim ovo sve mozda mi bude malo lakse.



citam i ne mogu da vjerujem kakvih sve ljudi ima,odnosno muzeva.....jako potresno!!!!! oci su mi pune suza jer ne mogu zamislit da jedan otac moze tako pred svojim djetetom da se ponasa......u ovakvim situacijama najvise mi je zao djece jer moraju to gledat svaki dan i slusat.....

kao prvo draga moja taj tm je pravo djubre...neopisivo.....on se nece mijenjat!!!....takvi su puni kompleksa i onda sve to lijece na svojoj porodici....

drugo,kuca je vasa...i nemoj slucajno da te uvjeri da je samo njegova jer gospodin radi a ti u kuci....nemoj padat na tu pricu....imovia je zajednicka pa
makar on crko od posla...

trece,to sto se on usudio pred tvojom majkom sve te ruzne rijeci da ti kaze to samo dokazuje kolko je on glup i neodgojen.....taj samo misli na svoju guzicu.....a da se tako ponasa zbog takve sitnice!!! pa zamisli kako bi se ponasao da je neki veci problem???user posted image

cetvrto,niko nema pravo da drugog tako vrijedja i hvata za vrat i sta ja znam sta sve ...niko ama bas niko......

dijete ti on ne moze nikako uzet jer je ono jos malo i ono tebi pripada....sad to zavisi sve od zemlje do zemlje..al ja bi ti preporucila da malo citas njihove zakone za svaki slucaj....

uradi ko sto ti je neko ovdje preporucio,zovi policiju ,snimi ga ,slikaj modrice.....on je ipak drzavljanin a ti imas samo privremeni boravak pa se zato dobro "naoruzaj"...iako mislim da svaki zakon stiti majku bez obzira gdje je......

ja ne znam kolko bi bila spremna da sve to trpim.....imam osjecaj da se snjim ne moze razgovarat nikako....a ako grijesim ,onda se malo strpi dok ne dobijes vizu il karticu za privremeni,pasos ..sta ti sve treba pa idi od njega.......idi kod svojih,zaposli se......

i jos nesto...kakva je to glupost da ti moras provest godisnji sa svekrvom a mamu nisi vidjela godinu danauser posted image ..reci mu da on ne mora ici stobom..nek bude kod svojih a ti kod svojih....toliko

u svakom slucaju sretno..i zelim ti sve najbolje....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *