Super Beba
|
IZVORNA PORUKA: suncesunce curke, mamu almu sam vec gnjavila s ovim, ali bih htjela znati kakva su vasa misljenja. bebi je 10 dana. rodjen je na CR, pa prva dva dana nismo imali nikako mlijeka. bebu su sestre hranie sa hipp pre mlijekom, a kad mi je pocelo nadolaziti mlijeko, par dana smo koristili oboje. i moje i dohranu. zadnjih par dana smo iskljucivo na mom mlijeku, ali sada malecki nema stolicu i ima grceve. totalno sam zbunjena.... sta da radim? i jos jedno pitanje: ja se izdajam uz pomoc elektricne pumpice, pa onda maleckom dajem mlijeko iz bocice. to sam pocela raditi jer su mi vec drugog dana raskrvarile bradavice i pocei se stvarati oni blokovi u dojkama. odkad koristim pumpicu sve je ok. dojke mene i fine. nista ne boli. i plus znam koliko beba pojede. kontam majcino mlijeko je majcino mlijeko - nema veze kako ga dajem???? ovako imamo uvijek dva obroka unaprijed spremna (imam puno mlijeka pa moram i izdajati) Ako je dijete isključivo dojeno - ono može imati stolicu svaki dan XY puta ili da je nema 7 dana (pod uvjetom da se ne pati, da nema tvrd stomak, i sl.)..A grčevi - ako nisu uzrokovani tim što nema stolicu, vrlo lako je da su se javili oni klasični baby grčevi, koje bi ti bebica imala bez obzira da li je na ADu ili na tvom mlijeku...ako su to ti, samo strpljena da prođu..ima nekih trikova i kapi koji mogu malo olakšati, ali koliko sam upoznata - strpljenje je ključno, nema pomoći dok ne prođu :) Što se tiče davanja, možda bi ti bilo najbolje ako bi mogla ići direktno na siku, jer će beba navlačiti sebi potrebnu količinu mlijeka na taj način, a i zbog tebe - da se ne moraš svaki put maltretirati sa pumpicom, flašicom, je li čista, sterilna i sl..ovako samo connect i ljepota :) Ali naravno, ako ti se stvaraju regade, početni mastitis, ti znaš kako je tebi lakše i bolje..samo, bojim se da ne dođeš u fazu kad ti ispumpavanje neće biti ni jednostavna, a niti dovoljna opcija...ali odgovor na to pitanje će ti dati mame savjetnice...ne bih da šta pogrešno savjetujem... Sretno!
< Poruku je uredio Super Beba -- 5.7.2012 16:14:49 >