|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Placljiva beba predvecer
20.11.2008 11:39:53   
idana_85
Drage moje, mom Rijadu je nesto vise od 40 dana,ali od samog pocetka uvijek isti problem....Nocu spava super, ujutro isto tako,doji,malo se igra i spava....ali kad prodje 3 ili 4 h po podne....samo kenka,place, zaspe minut ili dva, pa se probudi, cim ga krenes spustiti,oci ko fildzani....pa onda tamo oko 6-7h pocne vristati i nece vise nikome sem meni...nekad ga samo drzim i spava,a nekad mu dam da doji,odmah zaspe ko na dugme,cim ga krenem spustiti budi se....Sta mu je? Malo je to naporno, jer nista ne stizem,a iskreno bole me i ruke i ledja, lopuza mala je otezala.
Ima li neko ideju i savjet?


_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Placljiva beba predvecer
20.11.2008 11:51:26   
bebacha
kazu da se najvise predvece javljaju grcevi.mi ih nismo imali pa nemogu ti nista tacnije reci ali vjerujem da negdje ima tema o tome.moja Ajla je od rodenja a sad joj je 9 mjseci predvece kenjkava i nervozna.

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Placljiva beba predvecer
20.11.2008 11:57:09   
andji
i moj Sergej eto godina mu je pa naveče od 6 do 8,kad ide spavat,jedva izdrži.Bude nervozan,spava mu se,trlja okice,posrće po kući valjda se bori da ne zaspi a san ga savladava.I stavim ga u 8 pola 9 i ujtro do 7 pola 8 sam mirna.A zato po danu slabo spava,jedva sat i pol sastavi.Vjerovatno je to uzrok što su nervozni i razdražljivi,on nikad po danu ne plače a naveče sa njim se ne može izdržat,vjerovatno se umori po danu pa bi on u 6 mogao na spavanjac ali ja mu ne dam tako rano jer bi se probudio u 5 ujutro,isprobano


_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Placljiva beba predvecer
20.11.2008 11:59:14   
Romali
Kažu da je većina beba nervozna predveče prva tri mjeseca. I kod nas je tako bilo,a imao je i grčeve. Možda Riad ima grčeve,a i da nema, bio bi nervozniji naveče. To je normalno.

Mislim da samo hoće maminu blizinu, nosaj ga ako možeš. Ako ne, igrajte se, ljuljaj ga na koljenima i sl.

Proći će ta faza sigurno ubrzo,a ona ćete ga moći zabaviti i igračkama. Nama je sada puno lakše.


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Placljiva beba predvecer
20.11.2008 12:03:23   
makana
često se događa i mnogo mama se žali na isti problem, mislim da je to povezano upravo s tim što i mi pred veče već "padamo s nogu" i umorne smo od dana, od ujutro do poslijepodne uvijek su neke aktivnosti u kojima i beba učestvuje (šetnje, možda dođu gosti, nane, tetke pa se dijete nosa i zabavlja itd) a i mi same se trudimo da što više budemo tu i zabavimo bebaća, elem činjenica je da se njihova aktivnost produžava dok naša opada, a i svaka tegoba predveče se javlja ili pojačava i bebe pomalo umorne ne znaju šta im se dešava ne znaju to izraziti do plačem i kenjkanjem
zato i preporučuju da se naveče prave pravi mali rituali od svakodnevnih stvari poput kupanja, masiranja bebe uljem ili kremama jer ih to opušta, ili neka lagana igrica, uglavnom blizina, nosanje, tješenje, pjevušenje...   

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Placljiva beba predvecer
20.11.2008 12:08:19   
treselle
to je kod svakoga isto, svi smo mi prošli tu fazu. Ustvari, ja je još uvijek prolazim s vremena na vrijeme. Sve će to proći, samo treba izdržati

_____________________________

Mein Sonnenschein

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Placljiva beba predvecer
20.11.2008 12:48:40   
Dinka 79
Draga Idana 85,
I ja imam isti problem dok je nosamo šuti ćim se spusti u krevetac plaće,mukaaaaaaaaaauser posted image
negdje sam pročitala,al nisam sigurna gdje,da tako nosaš i ćim se smiri pokušaš u krevetac i tako po neznam koji put,i onda jednom upali ,mozda jedno 10-ti put
Meni su več svi još u 40-ici govorili kako sam je naučila na ruke da nosam,što mislim da nije tačno,nego vjerovatno il ih muči stomak ili se boje pa traze blizinu.Tako ja nekad kad je stavim u krevetac stavim joj ruku na stomak,cucu i pjevušim dok nezaspe,malo je pustim da se vrti i kao ono tuzno plaće al se nekad smiri,a kad to neupali onda opet okrenem je prema sebi i masiram joj leđa.
Nadam se da su ovo sve prolazne faze ,jer ni ja niti šta stizem,umorna sam ko konj i sve me boli,ali me samo drzi to da će proći da će sve doći na svoje mjesto.

ŽELIM TI PUNO SREĆE I STRPLJENJA user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu treselle)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Placljiva beba predvecer
20.11.2008 13:57:03   
Blue rose RR
Pročitala sam u jednoj knjizi, da se bebe u prvim mjesecima života plaši dolaska noći, i tame, te da same predosjete isto.
I moja je kika nekoliko noć plakala, uvijek u isto vrijeme, pred akšam-kako kažu-i uvijek sam se trudila da budem uz nju, da je nekako zabavim da prekuži to vrijeme.


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Dinka 79)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Placljiva beba predvecer
20.11.2008 14:20:31   
žana o8
I moja Žana počne kenjkati svaki dan u isto vrijeme od 17 do 20 sati , i nakon što sam sve isprobala, jedino mi uspjeva da je stavim u kolica i izađemo šetati , makar sad kad je hladno šetamo po Shoping centru i ona zvrlja iz kolica i malo pajki, uglavnom smiri se.

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Placljiva beba predvecer
20.11.2008 17:38:35   
Inayat
Mozda ti ima grceve. Tako je moja malena. Mozda je samo nervozan i izmoren pa hoce da zaspe a zeli tvoju blizinu.
Ja nekad kad Meryem uspavam pa je stavim u krevetac i cim izadjem iz sobe ona se probudi. Pokusala sam onda je spustiti u krevetac i biti u sobi dok ona ne ucvrsti san i tada kao da zna da sam tu se ne budi vec nastavi spavati. Mislim da me ipak osjeti.



_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Placljiva beba predvecer
23.11.2008 18:01:15   
lejlašh
I kod mene je bilo slično u tom dobu, ili su grčevi, ili se boji mraka, kao što kaže M. Amina, a stvarno se većina beba slično ponaša. Probaj biti uz nju, ili u šetnju, u tržnom centru je baš super, neće imati osjećaj da je mrak napolju user posted image . Mali užbiri, samo da im je razgledatiuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *