|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.7.2013 22:50:10
|
|
|
|
almondray
|
IZVORNA PORUKA: Alannah IZVORNA PORUKA: almondray IZVORNA PORUKA: Alannah Kupovala sam u Bingu zobene,a vidjela sam ima i bulgur i to mislim da je od kg i pravo je jeftin,za razliku od Alnaturinog. Imam i ja pitanje, kupila sam iranske hurme.Da li ih prokuhavate ili ih mogu onako izmiksati,posto su mekane. Jesi davala bebi?Kupovala sam i ja za nas, mada ne vidim problem zašto ne bi smjele bebi... A šta je bulgur? Ma jeftinije je puno , mogu sve vrste kupit za cijenu jedne alnaturine pahulje. I gdje nađe iranske?Kako izgledaju?Lijepe li se za prste , meni su one bezveze što se kupuju kod nas , suhe i crvave , nikakve , ni skuhat se čestito ne mogu. Mislim da s prokuhaju par min , s nečim što želiš. Bulgur je vrsta psenice,najcese durum psenice,koja s kuha,susi,usitni i pakuje.Mi ga stalno jedemo,s povrcem ili mesom,punila sam i tikvice njim. Beba ga moze jesti nakon sto se uvede gluten. Almondray davala sam i bebi,Alnaturini proizvodi su skuplji zato sto su iz organske proizvodnje. Ne znam odakle si,iranske hurme sam kupila u Tuzli u prodavnici zacina i badema,kao sto je Badem butik u Sarajevu. Mekane su jako nisu presusene,slatke,650 grama je 5,50 KM i pise da su 100 % prirodne. Ja procitala ovdje da daju bebama,citala koliko su zdrave. One sto se inace kod nas prodaju nemaju veze sa ovim,one ne volim.Iranske sam probala,cisto prije bebe da vidim kakve su i sad ih svi u kuci jedemo. Gdje se tačno nalazi ta prodavnica?Kone smo mi, zar si zaboravila...
|