|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ginekolozi u Tuzli
24.2.2014 21:50:11   
my maya
Pozdrav curkeuser posted image . Vec sam prelistala ovu temu u potrazi za pravim ginekologom i mislim da bi svatko trebao dati svoje iskreno misljenje o svojim iskustvima s pojedinim ginekolozima,a da ga se ne osuđuje, iako ta iskustva ne moraju biti pravilo, jer svako ima pravo na svoje osobno misljenje i uvijek postoje izuzeci. Ja sam osobno imala kiretazu pocetkom godine nakon spontanog u 13 nedjelji i nakon uradjenih nalaza TORCH-a i briseva(koji su inace negativni) trebala bih uskoro raditi PAPA test i KOLPOSKOPIJU i trazila sam preporuku za neku privatnu ordinaciju, jer na UKC-u necu doci na red do 2015. god.user posted image . Dakle ako neko ima neku preporuku i zna koliko to kosta, bila bih zahvalna na pomoci. POzz

(odgovor članu vedra35)
Neposredna veza do poruke: 301
   RE: Ginekolozi u Tuzli
24.2.2014 22:51:29   
minja_
Vecini privatnih ordinacija u Tuzli PAPA test ocita ginekolog dr Mahira Jahic (oni uzmu bris, pa posalju njoj), koja privatno radi u Baroku, tako da na cijenu njene usluge dodaju jos 20-30 KM. Sto znaci da je kod nje taj nalaz jeftiniji za taj iznos. Prije su ga slali dr Tinjic, ali ne vise. Znam da je prije pola godine PAPA kod dr Jahic kostao 20 KM.

(odgovor članu my maya)
Neposredna veza do poruke: 302
   RE: Ginekolozi u Tuzli
26.2.2014 21:51:14   
vedra35
Papa jeste jeftiniji tamo gdje ginekolozi imaju svoju aparaturu za analizu brisa.Kod dr.Jahić i dr.Tinjic Kosta 20KM,jer one rade analizu.

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 303
   RE: Ginekolozi u Tuzli
27.2.2014 20:30:13   
daisy87
Svaka cast za zdravo razmišljanje.bar na ovoj temi imate tonu preporuka,a ja sam nakon spontanog u 7/8 nedjelji išla dr.suadi tinjic i to je moja topla preporuka,bez obzira sta sve pisu o njoj,uspjela sam iznijeti i rizicnu trudnocu poslije tog spontanog zahvaljujuci njoj.mada pored nje tuzla ima bas dobrih ginekologa,po mom mišljenju steta sto neki nemaju privatno ordinaciju kao npr.dr.indira serak.

(odgovor članu vedra35)
Neposredna veza do poruke: 304
   RE: Ginekolozi u Tuzli
3.3.2014 18:50:44   
my maya
Kako se zove ordinacija doktorice Mahire Jahić ili ako neko ima broj telefona? Pozz

(odgovor članu daisy87)
Neposredna veza do poruke: 305
   RE: Ginekolozi u Tuzli
3.3.2014 21:45:26   
jaina
Ordinacija je u zgradi Barok,zove se "Ginekoloska ordinacija Dr.MAhira Jahic" a broj je 035/258-450 :)

(odgovor članu my maya)
Neposredna veza do poruke: 306
   RE: Ginekolozi u Tuzli
5.3.2014 11:41:48   
Bina_90
Dali mi neko od vas zna reci koji doktor sto na gradini radi ima i privatnu ordinaciju ? i koje su vase preporuke ? hvala

(odgovor članu jaina)
Neposredna veza do poruke: 307
   RE: Ginekolozi u Tuzli
12.3.2014 21:04:27   
daisy87
koliko ja znam niko nema privatno ordinaciju,bar nekoliko onih s kojima sam ja imala kontakta user posted image

(odgovor članu Bina_90)
Neposredna veza do poruke: 308
   RE: Ginekolozi u Tuzli
21.3.2014 9:12:13   
dina_89
Drage moje,

Ja vam se javljam poslije dugooo vremena i mislim da cu se sad cesce druziti sa vama. Ponovo smo ugledali user posted image user posted image ovo mi je druga trudnoca.Prvu trudnocu mi je vodila doktorica Azra Blitvic i jako sam zadovoljna njom, tako da ce i ovu. Bila sam na pregledu prije mjesec i sad bih opet trebala, samo prije nego odem trebala bih uraditi KS, URIN i SUK, pa sad zanima me gdje vi inace radite te nalaze, je li moram otici i u dom zdravlja javiti se na ginekologiju i dobiti uputnicu za to, jer cula sam negdje da bih kao trebala otici da se trudnoca zavede u moj karton, a meni se nikako ne ide jer guzva je i bas se dugo ceka kod nas u Zivinicama.Da li vi idete u uputnicu u dom zdravlja ili te nalaze isto radite privatno ako radite privatno negdje zamolila bih vas da mi date vise informacija.

Hvala

_____________________________

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &

(odgovor članu daisy87)
Neposredna veza do poruke: 309
   RE: Ginekolozi u Tuzli
21.3.2014 12:32:43   
miaaaa
uputnicu za te nalaze vadis kod porodicnog doktora,on ti ih izda i u tvoj karton upise trudnocu i sve ostale nalaze po preporuci tvog privatnog doktora porodicni doktor samo prepise i izda na svoj pecat,tako je kod mene slucaj,ni jednog ginekologa u drzavnoj ustanovi jos nisam posjetila niti imam potrebe,a imam i uputnicu za GAK koju mi je takodje izdao doktor porodicne medicine

(odgovor članu dina_89)
Neposredna veza do poruke: 310
   RE: Ginekolozi u Tuzli
21.3.2014 12:36:10   
miaaaa
a zaboravila sam ti reci,da je sigurnije u domu zdravlja vaditi nalaze jer neke privatne klinike nemaju reagense ili ih nezele koristiti jer su im skupi,a ipak ce ti izdati nalaz ...

(odgovor članu miaaaa)
Neposredna veza do poruke: 311
   RE: Ginekolozi u Tuzli
21.3.2014 13:59:55   
trudnicic2
Citam vase postove koji su ranije pisani,evo moje iskustvo nakon 25 tjedana trudnoce,dr.Blitvic vise ni mrtva,naime kako nisam iz Bosne suprug je dobio informaciju kako je ona povoljan i dobar ginekolog,po preporuci isla sam njoj,iako sam tad vec bila 9tjedana trudna zena me uvjeravala da nisam jer se ne vidi(dosta sam visoka i mrsava),tek uz tesku muku pregledala me i s ultrazvukom utvrdila da ipak nisam luda nego trudna,nesigurna je u samu sebe i svoje dijagnoze,sve sto treba salje me u Plavu polikliniku i cekajuci zadnje vadjenje krvi ovaj tjedan shvatila sam da bi mi bilo jeftinije da sam isla u Plavu poliklinku voditi svoju trudnocu,za sve ultrazvuke salje kod njih,svi testovi salje kod njih,spol bebe smo saznali u poliklinici vec u 12 tjednu trudnoce,ona mi je u 20 tjednu rekla da nije sigurna ali da joj se cini da je djecak,da ne pricam kako me uvjerila da bebi srce nije u redu,da imam trudnicki dijabetes i stavila na dijabeticku dijetu.Nakon toga mi je prekipilo,nisam htjela davati 150KM P.P. za 4D ultrazvuk na koji me slala jer sam joj rekla na pregledu prije da me ne zanima na koga ce beba liciti da se mogu strpiti do poroda bitno mi je da je zivo i zdravo,stavila me na strogo mirovanje jer je navodno niska i visoko rizicna trudnoca i svaki moj pokret moze biti problem,danima nisam spavala,izludjivala sebe i supruga da ce mi beba ispasti ako se pomaknem.
Otisla dr.Balicu i to njemu,a ne njegovoj supruzi,trudnoca nije rizicna,beba nije nisko,srce savrseno razvijeno,nemam trudnicki dijabetes,nisam pretila,plodne vode je savrseno normalno,moj bebac je napredniji za ovaj stadij trudnoce i tezak 778gr user posted image ,a za dr.Balica imam samo rijeci hvale user posted image ,sto god sam ga pitala rekao mi je,sa mnom je pricao kao da je neka zena,dao mi savjete kako se pripremiti sada za duzi put,napravio 4D ultrazvuk koji ja nisam htjela suprugu za rodjendan da ima slikicu u boji i to posebno izdvajao,uvjerio me da mogu normalno jesti,da uzivam u svojoj trudnoci,da uzivam u ovom periodu da se nemam cega bojati,toliko sam se ugodno iznenadila s obzirom na vase komentare na forumu o njemu i ne zalim za onih 65KM sto se njemu plati jer covjek sve napravi i sve je na jednom mjestu ne mora se setati od ginekologa do P.P. i tamo jos novaca ostavljati.Moja preporuka je definitivno dr.Balic i ne nitko me nije pretplatio da pricam o njemu to su samo moja iskustva s oboje od cesto spominjanih ginekologa dr.Blitvic i dr.Balic.

(odgovor članu miaaaa)
Neposredna veza do poruke: 312
   RE: Ginekolozi u Tuzli
21.3.2014 14:08:24   
Crnkica
Imali neko iskustva sa dr. Suadom Tinjić neka javi...ima Ginekološku polikliniku u zgradi Titanik kod Merkatora.

(odgovor članu trudnicic2)
Neposredna veza do poruke: 313
   RE: Ginekolozi u Tuzli
21.3.2014 15:09:50   
Crnkica
Iščitala sam neke postove,a i komentare sa googla i vidim da se većina zgražava na njeno ime,juce sam kod nje radila Papa test i Kolp. Bila je prijatna i pričljiva,ali procita negdje da zna lažirati nalaze sad sam bas zabrinuta.dzaba je jeftina ako nije korektna.Svasta samo kod nas se mogu događati ovakve stvari.

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 314
   RE: Ginekolozi u Tuzli
21.3.2014 16:13:58   
dina_89
miaaaa , hvala ti puno na odgovoru i ja cu se ona javiti svom doktoru porodicne medicine

user posted image

_____________________________

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &

(odgovor članu miaaaa)
Neposredna veza do poruke: 315
   RE: Ginekolozi u Tuzli
21.3.2014 17:07:30   
miaaaa
nista,samo uzivaj sad u trudnoci i lijepom vremenu user posted image

(odgovor članu dina_89)
Neposredna veza do poruke: 316
   RE: Ginekolozi u Tuzli
24.3.2014 21:15:23   
daisy87
Ja sam toliko pricala o dr.tinjic da sam dobila mnogo ružnih reakcija,samo zbog mog dobrog iskustva.ja bih vam svakako rekla odite na pregled pa se sami uvjerite i opovrgnite ove ružne komentare o njoj.

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 317
   RE: Ginekolozi u Tuzli
24.3.2014 21:33:02   
daisy87

IZVORNA PORUKA: Crnkica

Iščitala sam neke postove,a i komentare sa googla i vidim da se većina zgražava na njeno ime,juce sam kod nje radila Papa test i Kolp. Bila je prijatna i pričljiva,ali procita negdje da zna lažirati nalaze sad sam bas zabrinuta.dzaba je jeftina ako nije korektna.Svasta samo kod nas se mogu događati ovakve stvari.


Ja sam Živi svjedok da to nije istina.dr.tinjic mi je uradila analizu urina i krvi u drugoj trudnoći i prije pregleda rekla da mi naalazi nisu dobri,da bi mi pregledom ustanovila spontani pobačaj,odnosno misse AB 7/8.ne vjerujte svemu sto pišu...

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 318
   RE: Ginekolozi u Tuzli
27.3.2014 13:16:19   
Azra cm
moze li mi neko reci iskustva sa 4D UZ i koje su cijene kod dr. balica i ako ima jos negdje u tuzli. cula sam da je u plavoj poliklinici 150 km

(odgovor članu Tresnja)
Neposredna veza do poruke: 319
   RE: Ginekolozi u Tuzli
27.3.2014 13:29:08   
miaaaa
ja sam isla na 4d kod dr.Balic, platila 250 dobijes cd i slikicu bebe u boji,user posted image , pregled traje oko sat vremena,cim udjes doktor mene i muza upozorio da neprica dok pregleda jer mu treba koncentracija a da posle pregleda mogu ga pitati sto god me zanima,tacnije rekekao mi je : ovo nije uzivo prenos utakmice .user posted image ,istovremeno na monitoru sve vidis sto i doktor na svom monitoru vidi i vidis sve djelove bebice i srce kako kuca... ja nisam isla po preporuci vec po svojoj znatizelji tako da mi je bilo ok, moja pitanju su bila je li sve ok i eto da potvrdim spol.a cula sam da ima i u plavoj i jeste 150 km

(odgovor članu Azra cm)
Neposredna veza do poruke: 320
   RE: Ginekolozi u Tuzli
28.3.2014 13:34:17   
Azra cm
hvala Vam na odgovoru bas je velika razlika u cijeni al eto lijepo je imati za uspomenu taj CD bebin

(odgovor članu miaaaa)
Neposredna veza do poruke: 321
   RE: Ginekolozi u Tuzli
29.3.2014 14:48:27   
trudnicic2
Ja sam bila na 4D ultrazvuku i na Plavoj poliklinici,tamo jest cijena 150KM,doktorica je super,prica tijekom cijelog pregleda,suprug isto unutra moze uci,na monitoru velikom vidis sve sto ona vidi na svom,sve ti lijepo objasni,sto god ti nije jasno pitas,sto god te zanima pitas,kod dr.Balica sam isto bila na 4D tj on mi je sam to napravio jer posto sam mu rekla da nisam htjela ponovno ici da bi vidjeli na koga ce beba liciti,sa mnom je pricao isto tijekom tog pregleda,cd nisam dobila jer to zapravo i nije bio bas 4D ultrazvuk nego je on onako usput tijekom pregleda upalio i pustio mi jednu slikicu u boji da ponesem suprugu kao poklon,cijena 4D kod njih je 250KM

(odgovor članu Azra cm)
Neposredna veza do poruke: 322
   RE: Ginekolozi u Tuzli
29.3.2014 21:32:13   
Hannan
Ja sam bila u Plavoj poliklinici, na poklon sam dobila taj pregled od jedne nase forumasice. Zaista je divno da i to postoji, mene je najvise fascinirala kicma bebe :) dr.je divna, sve objasnjava, pregled traje oko 1h, dobila sam CD sa nekoliko kratkih snimaka i nekoliko slicica.
Ja sam bila trudna oko 22-23sedmice,kad sam radila, i koliko sma skontala taj period preporucuju za 4D jer se kao tad najbolje vidi, beba tad nije ni mala ni velika, bas taman a i neki procesi se tad zavrsavaju tako da se mogu vidjeti i anomalije ukoliko postoje,

_____________________________

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013


(odgovor članu trudnicic2)
Neposredna veza do poruke: 323
   RE: Ginekolozi u Tuzli
30.3.2014 17:42:05   
lamchy
Drage forumasice,

Pretpostavljam da su neke od vas trudne i razmisljaju o pohrani maticnih celija. Ja vam prenosim svoje iskustvo i istrazivanje o banci maticnih celija koja je dosta zastupljena na nasem trzistu. Ova banka ima sve agresivniju kampanju u medijima, a roditelji koji se odlucuju nisu ni svjesni velikih lazi koji iznose. Ispod su neke od njih koje sam mogla primijetiti tokom istrazivanja, pa ukoliko ste bili u mojoj situaciji, dobro je da obratite paznju.

Cryo Save tvrdi da radi mikrobioloske testove a nije zabiljezen niti jedan slucaj zarazenog uzorka u BiH iz ove banke sto se lako moze provjeriti na porodilistima. Preko 4000 porodica iz BiH se ciljano obmanjuju i dovode u zabludu a ono sto je jos gore od svega jos uvjek se pojedine porodice odlucuju za ovu banku jer im prijatelji dijele vaucere od 100 eura.

Cryo Save nema iste standarde za sve zemlje a uzorci iz Bosne i Hercegovine se tretiraju sa maksimalnom ustedom troskova. Cryo Save posjeduje certifikat AABB koji zahtjeva http://parentsguidecordblood.org/accreditation.php#AABB :
• porodicnu istoriju – medicinsku anamneza porodice
• testove majcine krvi na HIV Sifilis, Hepatitis B i C, CMV i HTLV 1 i 2 - uz uzorak krvi iz pupcanika salje se i majcina krv na analizu
• testove krvi pupcane vrpce na ABO RH, WBC, CD34 +, anitjela, bakterijsku i gljivicnu kontaminaciju – nije zabiljezen niti jedan kontaminiran uzorak iz BIH za 4 godine rada i preko 4000 uzoraka.


Cryo Save se prosle godine nasao u velikim problemima i dva velika fonda su izasla iz vlasnistva ove banke. Ovo je iskoristila kompanija Salveo iz Svicarske, jedna mala banka maticnih celija te preuzela 30 % Cryo Save-a http://group.cryo-save.com/shareholder_information.html . Time je Salveo postao najveci dionicar Cryo Save-a i preuzeo upravljanje ove banke link . http://group.cryo-save.com/homepage_news_detail.html?id_news=1744972 Firma Family Plus iz Banja Luke je kroz svoje obracanje u medijima prvobitno tvrdila kako je ovo potvrda da je Cryo Save najbolja banka jer je interesantan stranim investitorima – sto mozete procitati u obracanju Family Plus-a forumasicama http://www.ringeraja.ba/forum/m_168799/mpage_25/printable.htm Prije nekoliko dana ista ta firma iz Banja Luke, Family Plus, na portalu www.klix.ba u svom promotivnom clanku pod nazivom Cryo Save kupio Salveo, tvrdi da je Cryo Save preuzeo Salveo banku maticnih celija http://www.klix.ba/biznis/privreda/cryo-save-kupio-banku-maticnih-celija-salveo-biotechnology-iz-svicarske/140311080

Cryo Save drustveno odgovoran kompanija??? Projekat Family Plus prijatelj skola za trudnice je jos jedna od prevara ove firme jer njihove tvrdnje da su potrosili 300.000 KM za opremanje skola samo je jos jedna dokaz da vjesto manipulisu medijskim prostorom. Druga stvar je da oni kroz te iste skole vrbuju porodice da uzimaju maticne celije tako da se skole opremaju iz vlastitih inetresa a ne drustveno korisnih.

Family Plus iz Banja Luke, zastupnik Cryo Save banke ima ugovore sa doktorima kojima placa novac po svakoj preporucenoj porodici. Ugovor je upakovan kao Ugovor o autorskom djelu a dokaz na sljedecem linku
http://www.scribd.com/doc/197756219/Ugovor

Doktori sa porodilista Jezero koji se posebno isticu po ovoj saradnji su Boris Nikulin, Vahidin Katica, Senad Murtezic, Lejla Imsirija, Naima Imsirija, Sanjin Dekovic itd..

Vase je da razmislite, a ja sam zeljela da vam prenesem svoje istrazivanje o ovoj banci.

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 324
   RE: Ginekolozi u Tuzli
2.4.2014 21:44:55   
vedra35
Svašta...Da čujem i ovo.

(odgovor članu lamchy)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *