iv@ncica

| 

oh  nasa  svima  bolna  tema..evo  sto sad  ja pokusava  raditi..   znam  da  je  dug  post  ali  kako d rugacije  obajsniti:   posto  uskoro  pocinjem raditi, a  posao mi  zahtjeva  maximalnu koncentraciju  i  budnost...unaprijed  znam da  na  poslu  ne  mogu  funkcionirati  zbog  sto  buđenja...ne  bih  ga  volila  skroz skinuti  sa  sike, ali  moram  bar  sad  malo reda  uvesti   ,  jao  smijesno  sam i  sebi..cuj  bebi  na  siki  red  uvesti..ali  moze  se  nesto..kako  smo  sad  na  3-4  cvrsta   obroka  i  skoro  vecinu hrane  moze  jesti  izvedivo  je  i  od  kad  smo  presli  na  2 dnevna  spavanja,  i  poceli  pomalo piti  iz  case  s kljunom..prije  nema  sanse...  ali  sad  smo  veliki  pijemo  i  jedemo  pa  se  moze,  ali  i  prehlada  nam  je  pomogla :      uglavnom  skuzila  sam  da  je  njemu  sika  najdraza  kad  ce  spavati  pa  bio  ili  ne  gladan..e  sad     fino uvijek  ide  spavati  jedno  satak  nakon  dorucka  ili  rucka...pa sam  tu  pocela..prvo  sam mu  onao  vecernje  uspavljivanje  uz  siku  polako  izbacila..dojila  bih  ga  prije  kupanja,  pa  bi  se  onda  brckali, igrali  gledali  crtice..onda  ga  nahranim nekom  laganom kasicim  od  zitarica,  i  lii  onom  hipp  za  laku  noc  kasicom..pa  polako  legnem na  krevet  u  mrak  kod  njega..on  je  sit  uzme  siku pa  ne  moze  da  doji..pa  se  vrti  malo..pa  tamo vamo..uglavnom  ja  sam  pored  njega  i  nista  mu  ne  radim,  sika  na  izvolte  ne  branim  mu  je,  jer  je  to kontraefekt..i  tako  jedno    vrijeme  pa i 20 dana  ako  ne  i  vise..  i  upalilo  je ..zaspe  bez  sike..pa  smo  onda  presli u  krevetic, vecernja rutina, kupanje, crtic,  hrana,   poljubim ga,ubacim  u  krevetic   kazem  laku  noc pa- pa,  ugasim  lampu ostavim samo  ono  malo  svjetlo  i  malo  ga  pomazim  po  leđima,  nista  naglo  sve pomalo  i  on  se  za  brzo  navikne, ..nekad  zaspe  za  5 minuta nekad  za 15,  alli  vrijedi..ne  pricam  s njim ..samo  ga  smirim  i spustim  i  opet  malo  pomazim  kad  se  uzvrti.. i  sad se  vec  fino  navikao,  pa  me sam  zove  kad je  pospan  i  vodi  prema  vratima  i  govori  papa.       Pa  smo  presli  i  po  danu  tako,  prehlada nam  je  pomogla..prebacila s am dojenje,dam  mu  da  doji  kad  ustane ,  a ne  prije  da  se  uspava  s njom..i  sad  me  on  grabi., necka  se , ja  mu  dam  vode,kompota,   pa  malo  cucu..pa se  on okrene  malo ga  mazim po  leđima  i onda  zaspe..ali  sve  to  traje  i  sve  pomalo  i  strpljivo  se  mora..inace  bude  jos  gore....evo  vec   sad ce  mjesec  dana  se  uspavljujemo  bez  sike..i sad  smo  na  izbacivanju  nocnih  isto polako,  budi  se..ali  puno  bolje  spava  od  kad  sika  nije  uspavljivac...ovo  smo  poceli  od  kad je  nedavno  bio  bolestan  i  kad  sam  vidjela  da  on  sam  vise    voli  kasikom  sve  pojest i  da  mu  je  mrsko   siku  vuc  nekad...sad se  po  noci budi, ali  ne dobije  siku  ..ali  malo  po  malo...budio  se   po  5 puta  i  uvijek  dojio..sad  smo  na  2-3  buđenja  i  jednom  dojenju i  to  onom  ujutro oko 6 kad  mi  je  ok,,znam  da  je  gladan..pa onda  jos  malo  pajki i  onda  mu  dam  dorucak..i  sve tako..uglavnom  treba  skontati  kad  i  bebi  pase  odvikavanje  ... i  polako  ga    malo po  malo  skidati..ja  sam  skuzila  da  od  te  prehlade  bi  se  mogla  izvuci  neka  lekcija..pa  smo  samo  nastavili  tako..ne  vjerujem i  ja  da  cu  jos  po noci  spavati..ali  2-3  buđenja  su  opet  bolja  od  5..jesam  dugo..ali  ucim  se  pa  moram s  vama  podijeliti  sto  sam  naucila  hehhe  sorrryyyy...ali  u  svemu  treba  biti  strpljiv..oni  brzo  uce  i  skontaju..samo  treba biti  dosljedan..mi  njih  navikavamo,  skontala  sam da  mi  je bas  idealan  trenutak  kad  je  sam  poceo  izbacivati  je  pomalo  kad  je  bio  prehlađen..to je  upalilo  kod  dnevnog i  nekoliko  nocnih  buđenja, na  ovom  vecernjem smo se  naradili,..eh ali  jest  ce mo  je  mi  ujutro i  predvecer  i  po danu do  kad  je sam  ne  ostavi ;)))  uglavnom..prvo  bebu  treba  odviknut  od uspavljivanja  s njom  sto  mi  skoro sve radimo..pa  ce  biti puno  bolje i  lakse.eto ja  sam  jedan  korak napravila.. 

< Poruku je uredio iv@ncica -- 17.2.2010 16:22:41  >					

|