|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.6.2010 13:37:32
|
|
|
|
leona81
|
mi smo danas jeli breskvu sa kasicom od banane, jabuke i zitarica... popodne cemo nesto sa tikvom ili tikvicom:) uzela sam spinat pa planiram i to uvesti uskoro, ovaj ledov zamrznuti? imate li neke savjete sta da stavim s njim? tresnje mogu sa 7 mj? kako dajete? @Niina ja sam odlucila da se ravnam po kalendaru nadohrane jer mi imamo alergija u porodici, a i jer mi je logicno da bebu ne mogu bombardovati sa jako puno namirnica na samom pocetku...ne zuri nam se nigdje... mi smo poceli negdje sa 4,5 mj i dosta smo stvari probali, uveli smo nekidan i gluten, izbjegavam bas problematicne namirnice i potencijalne alergene, ostalo uvodim nesto tacno po tablici a nesto ranije... od voca kruske, jabuke, banane, marelice, breskve, sljive od povrca mrkvu, tikvice, tikvu, krompir, cvjetacu, brokulu, grasak, luk, od mesa pileci temeljac, jos nismo jeli pilece meso od ulja kukuruzno i maslinovo od zitarica rizu, palentu, prosene pahuljice i od nekidan psenica i zob
|