idacha
|
bas mi je zao sto vidim da forumasice na ovoj temi nisu toliko aktivne, jer bas mislim da je super... sve cesce razbijam glavu STA skuhati mom guziju, jer mi sve brzo dosadi, a i zelim da mu pruzim raznovrsnu ishranu... evo nekoliko ideja za bebe iznad 6 mj.. Vocna kasica (nama dorucak) Neko voce npr banana, jabuka, kruska... kuhati na laganoj vatri sa psenicnim pahuljicama.. ILI-ispasirati i dodati nekoliko kasika plazma keksa.. ILI kuhati rizu, pa pri kraju dodati navedeno voce, ILI- usitniti voce i pomijesati sa baby rise pahuljicama.. Povrtna kasica Kuhati rizu.. kroz 5-10 min dodati karfiol, brokulu, mrkvicu, tikvicu, korijen celera, krompir.. (moze od svakog povrca po malo ili razne kombinacije) Pileca supica kuhati pileci batak (najzdraviji dio piletine).. ja ga jkuham dosta dugo oko 45 min da se bas raskuha.. poslije dodam mrkvu, celer i malko tjestenine.. od nedavno sam pocela i dzigericu dodavati na pocetku kuhanja.. poslije, kada je sve fino skuhano, odvojim meso od kosti, izgnjecim sve dooooooobro i dam sa supicom... Povrce sa mesom Ja sam kuhala teletinu ili male bifteke, cisto meso, dosta dugo, opet oko 40ak min.. u to dodam malo rize, i povrce po zelji.. sve zajedno ispasiram i gustinu podesim sa vodom u kojoj se sve kuhalo Riba i blitva Pastrmka, u nasem slucaju, svjeza.. ribu fino ocistila i posula maslinovim uljem, zavila u foliju i u rernu na oko sat vremena.. staviti mrkvicu da se kuha i pred kraj dodati blitvu na 5-10 min da se kuha.. fino ispasirati i eto priloga.. u sve to stavim malog jabukovog soka i maslinovog ulja, a ribu cistim i dajem rucno uh, zablokirah sada... kad mi naumpadne jos nesto, tipkam