|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  540 541 [542] 543 544   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
3.6.2011 12:04:30   
Semica

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

IZVORNA PORUKA: Semica

Stefaniaaaa CESTITKEEEEE i od meneeeeee :D user posted image user posted image user posted image user posted image
Sve najbolje vam zelim od srca....pa da aBd jedna po jedna redom donosimo fine vijesti kao sto si nam donijela ti danas :D Bas si mi uljepsala ovaj tmurniiiiiiiiiiiii dan...user posted image user posted image

Sweet ti si na redu :D

Hihihi, ma neka se bebe radjajuuser posted image I ja se nadam uskoro ali vidis da se ne gleda ko je na redu, kako to zacas iznenadi....

Nemoj da joj ja dodjem tamo da je izvlacim iz tebe hihihihih Ona je na redu i . user posted image user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 13526
3.6.2011 12:14:03   
Semica
http://www.youtube.com/watch?v=KMKm_YXG854&feature=share

Evo drage moje da pogledate (ako niste vec gledale)...Ruskinja rodila DESETORKE...Ja joj se divim...

nezz samo gdje su joj sve bebe stale....user posted image
Al et...user posted image

Bas sad gledam i ne znam sta da mislim....uh!!!

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 13527
3.6.2011 12:20:33   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Gift

Stefanija cestitke i od mene..maloj bebici da ima najsretnije djetinjstvo...

mene bolovi nikako ne popustaju..koji im je vrag user posted image ..pijem i Mg i kamilicu..a ufatila me depresija samo placem...kuca mi je haus..tona neispeglanog vesa..a zao mi vise i mm i on se slomio dok sam bila u bolnici..sad sam kontala sjedeci sta popeglat..
mislim da sam osjetila bebu, nisam bas sigurna onako ko neki baloncici, a mozda su i crijeva..

Gift draga, ama pusti kuću i spremanje, najbitnije je da sve bude ok i da se sad odmaras sto vise. Najlakse je kucu pospremiti, znam da je tesko kad ti milion stvari prolazi glavom ali pokusaj sto manje misliti, uzmi neki film, knjigu..... pokusaj da odspavas to ti je nabolje ako ikako mozes.

Ma sigurno si osjetila bebi, bude tako isprva ko mjehurici user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 13528
3.6.2011 12:32:16   
Bebica11

mene bolovi nikako ne popustaju..koji im je vrag user posted image ..pijem i Mg i kamilicu..a ufatila me depresija samo placem...kuca mi je haus..tona neispeglanog vesa..a zao mi vise i mm i on se slomio dok sam bila u bolnici..sad sam kontala sjedeci sta popeglat..
mislim da sam osjetila bebu, nisam bas sigurna onako ko neki baloncici, a mozda su i crijeva..

U potpunosti te razumijem. Kao prvo mani se kuce i misli na sebe i bebu. Popij apaurin i odspavaj to je meni moja drugarica(koja je cijelu trudnocu imala kontrakcije) uvijek govorila kad mene depresija uhvati i bolovi neprestani.

Ja sam kad me zaboli zivcana, ni tv ni net ni nista mi ne moze paznju skrenuti. Jedino apaurin da zaspim i prespavam i opustim se.

Ako te puno bolilo nazovi dr.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 13529
3.6.2011 12:34:19   
Anica1
IZVORNA PORUKA: stefania

drage moje zene...sta ima?..nemam kad da citam a vidm da ste napisale barem 100 stranica dok me nije bilo...sweet se nje porodila kako vidim, a nisam upratila sta je s leonorom i ziki...neise, ja sam malo preko reda otisla neplanirano...porodila se 29.05 tj u nedjelju, pa reko da vam javim...dobila sam predivnog sina koji evo lezi na mom stomaku dok vam ovo tipkam, pa sori na greskama u pisanju, kucsm samo jednom rukom ;)..porod nije biobas lak, ali nije dugo trajao, ali o tome cu vam drugom prilikom...sve u svemu, ljubim vas puno pa se kucamo, namjeravam vas ja jos malkice pratiti na ovoj temi...ljubie pupe user posted image

Cestitke na sincicu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 13530
3.6.2011 12:35:27   
sporty mamaa
Stefania cestitke na bebiciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Joj kako ovo vrijeme "sara" nikako da se stabilizira vise... Neka sparina u zraku. I ja bi trebala na te vjezbe za trudnice al kod nas se placa 100 km pa se mislim da li da im dam ili neuser posted image Da znam da ce bit carski i ovog puta nebi isla, a opet ako bude prirodni ne idem bez mm, a uvjet da on bude tu su ove vjezbe na koje oboje moramo ic. Lopovi su touser posted image  

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 13531
3.6.2011 12:40:50   
vila_7

to ti je bebac se javio da se ne brines! user posted image Ja sam osjetila te kao baloncice (ja sam opisivala kao prduckanje u stomaku user posted image ) negdje oko 16 sedmice al sam mislila da su crijeva,tek sad kad se sjetim trudnoce skontala sam da je to zapravo bilo javljanje bebice jer nikad prije a ni poslije vise nisam tako nesto osjetila!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 13532
3.6.2011 12:43:28   
Anica1
Mene zigucka cast kao lijevi jajnik, cas prebaci na desni user posted image
Za sada uzimam pola apaurina od 2 mg, ali kontam da  pocnem uzimati i ujutro i navece po pola. Da mi je ovo smiriti prije putauser posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 13533
3.6.2011 12:46:02   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Anica1

Za sada uzimam pola apaurina od 2 mg, ali kontam da  pocnem uzimati i ujutro i navece po pola. Da mi je ovo smiriti prije putauser posted image

mene je isto danas probadalo na desnoj strani ali sam se primirila na lijevi bok, cak me i u podrucju grlica malo probolouser posted image al ja mirujem i smirilo se malo...bojim se i pomjeritiuser posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 13534
3.6.2011 12:49:03   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Anica1

mene je isto danas probadalo na desnoj strani ali sam se primirila na lijevi bok, cak me i u podrucju grlica malo probolouser posted image al ja mirujem i smirilo se malo...bojim se i pomjeritiuser posted image

Ja na poslu, jedva cekam 16,00 da bjezim kuci na lijevi bok user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 13535
3.6.2011 12:55:32   
Sensia
Anice poslala sam ti pp

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 13536
3.6.2011 13:13:34   
palachinken
Maloprije sam molila kožu da više popuca, pa da prestane boljeti, ali jok. Žene ustaju u WC, a ja ustajem da namažem vrh stomaka, toliko to prži da me probudi. Obzirom da mi je to najgori problem u trudnoći, ja sretna user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 13537
3.6.2011 13:21:09   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: palachinken

Maloprije sam molila kožu da više popuca, pa da prestane boljeti, ali jok. Žene ustaju u WC, a ja ustajem da namažem vrh stomaka, toliko to prži da me probudi. Obzirom da mi je to najgori problem u trudnoći, ja sretna user posted image

suuuti ti si super, a imas jos malo...blago se vama sto ste pred kraj

evo mene opet boca...vise se i ne sekiram kad me bocneuser posted image

hej zene meni dr sinoc govori da uradim neki test iz krvi da se vidi dal ima hromozomskih poremecaja, nesto sa d... al se ne sjecam. Ja kontam da to ne radim jer je to za mene samo bespotrebna sekiracija...jel ko radio taj test???

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 13538
3.6.2011 13:28:47   
Selma.A.M
Žene moje evo i mene ....
Stefani iskrene čestitke na sinčiću user posted image  
Skvo i ostalima na novim nedeljama user posted image  

JelenaT baš mi je drago da malena nema više temperaturu user posted image

Ja jutros ustala kao opržena u 10 sati i skontala da u pola 11h trebam biti kod doktora,trka frka,spremim malca,svoju majcu ispeglam,izletim iz kuće odem u radnju malcu kupim novi strip Tom i Jerry da se ima zabaviti,kupim kifle i sok i trk u dom zdravlja kad tamo ........Gužvaaaaaaaaaaaaaaa za pobudaliti,ali eto dočekala sam ..........

Izvještaje je ovakav:
Urin mi nije ok pa sam dobila Ampiciline 1x1 8 dana....
Heferol kapule za krvnu sliku,jer mi je muka od tothema ampula.........
Naručena sam na UZV 27.06.........
Na kontrolu opet 24.06
Dobila sam 1kg za 3 nedelje .....
Uloživa za 1 prst user posted image  pa piše F-SY 32 cm   beba je visoko....

I kada sam je pitala za ono na GAK što su me naručili 23.7 ona kaže da ću morati i ranije gore leći zbog štitne user posted image  ali mi nije rekla kada .......

Eto drage moje odoh sad piti kafu i malac hoće mlijeko...

< Poruku je uredio Selma.A.M -- 3.6.2011 13:29:35 >

Neposredna veza do poruke: 13539
3.6.2011 13:29:30   
Bebica11
eh da sad sam vidjela da se zove double test...posto ne namjeravam da prekidam trudnocu ni u kom slucaju tako da je za mene to samo bespotrebno opterecenje, da ima ikakvu drugu svrhu osim da te stavi na tu ruznu i odvratnu kusnju ne vidim potrebe za tim...a dr cu nekako lijepo objasniti da sam sekirljive prirode i da zato nisam taj test odradila

napominjem da je bebi ok hB po morfologiji i svemu, al da ona to svakome preporucuje..za mene je moj bebi vec fetus i zivo bice i uzdam se u Boga da ce sve biti ok s njim

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 13540
3.6.2011 13:32:22   
palachinken
bebice, da li ti je mjerila nuhalni nabor?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 13541
3.6.2011 13:35:43   
Bebica11

bebice, da li ti je mjerila nuhalni nabor?

jest i sve je ok..cak bebi ima i nosne kosti(to je kao dobro da nema d. sindrom) i zatvorila se trbusna supljina tako nesto..samo ona pupcana vrpca...tako da je hB bebi super al eto ona je to onako spomenula jer svima to savjetuje

Neposredna veza do poruke: 13542
3.6.2011 13:39:56   
palachinken
Vala ja nisam radila nijedan od tih double triple...samo mi mjerio nuhalni. A uzevši u obzir ono što si ti gore napisala, ne vidim razloga da i ti ideš.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 13543
3.6.2011 13:41:04   
Bebica11
Cak dok sam sjedila u cekaoni i sestrica mi govori kad mi je uzimala podatke-uh super ti je sad da uradis double test s obzirom da si 13. nedjelja

nidje veze, opterecene double testomuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 13544
3.6.2011 13:44:11   
Bebica11

Vala ja nisam radila nijedan od tih double triple...samo mi mjerio nuhalni. A uzevši u obzir ono što si ti gore napisala, ne vidim razloga da i ti ideš.

kod ove dr to je vjerovatno neka njihova "standardna" preporuka ali je meni bezveze to opterecivati zene bez razloga i sve je strasnije sta sve uvode da nece testirati...

Ja cu povaditi samo nalaz krvi i urina i doci iduci put. Ona je doduse svakako spomenula da je to moja dobra volja da li da to radim.eto

Neposredna veza do poruke: 13545
3.6.2011 13:44:41   
palachinken
Mi trudnice smo laka meta, sta god da nam kazu da uradimo i koliko god da kosta, ako je za bebu, mi to radimo.
Treba nekad i odvagati.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 13546
3.6.2011 13:47:28   
Bebica11

Mi trudnice smo laka meta, sta god da nam kazu da uradimo i koliko god da kosta, ako je za bebu, mi to radimo.
Treba nekad i odvagati.

Vjeruj meni odmah bilo bezveze to al posto sam bila prvi put kod nje da ne ispadnem nekulturna upitala sam je dal se to radi u Domu zdravlja a ona je odg-ne to se samo radi privatno

sad na 100 mjesta da idem i krv vadim, pare dajem a uz sve to se SEKIRAM...jasta cu

hB da je bebi ok a i ja i sad hocu malo da skrenem paznju s doktora..dosta mi je ovih 9 sedmica bilo obilazaka

Neposredna veza do poruke: 13547
3.6.2011 13:58:13   
palachinken
Sad počni uživati u trudnoći user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 13548
3.6.2011 14:06:35   
sweet insanity
Selma, znaci antibiotici.. ja da sma na tvom mjestu bih uradila urinokulturu za svaki slucaj...To se ti haman pocela otvarat (kontam jer pise uloziva za jedan prst pa predpostavljam da se misli na to..), jel trebas mirovat i jel ti stogod rekla za trombocite?
A sto sada trebas u bolnicu radi stitne, moraju pratiti...???user posted image
Joj ja ti postavih 101 pitanjeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 13549
3.6.2011 14:21:24   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Selma, znaci antibiotici.. ja da sma na tvom mjestu bih uradila urinokulturu za svaki slucaj...To se ti haman pocela otvarat (kontam jer pise uloziva za jedan prst pa predpostavljam da se misli na to..), jel trebas mirovat i jel ti stogod rekla za trombocite?
A sto sada trebas u bolnicu radi stitne, moraju pratiti...???user posted image
Joj ja ti postavih 101 pitanjeuser posted image

Za urinokulturu nije mi rekla ništa,već mi samo prepisala antibiotike a vidim da piše Urin-patološki user posted image
Jeste kao za prst sam uloživa tj otvorena malo više odmarati ali mi nije rekla striktno mirovanje ..
Za trombocite mi nije ništa rekla,ali je dok je pregledala nalaz spomenula kao da mi je krvna slika počela opadati pa da pijem Heferol kapsule ili Tothemu ampule.....
A kada ću u bolnicu reći će mi za 3 nedelje tj 24 kada budem opet na kontroli ali sumnjam da će me prije 9  mjeseca,tako da mogu očekivati da ostanem gore oko 3-4 jula a do kad ne znam sigurno do carskog user posted image  ....
A da zbog štitne moram kod njih biti ...........
A baš nebi voljela  ostati gore ,ali sve za user posted image  ...Ne znam šta mi je teže ostati gore i ležati ili ostaviti Amara na 2-3 nedelje tj biti bez njega....Neću da pišem počet ću plakati,a i malo mi treba user posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 13550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  540 541 [542] 543 544   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  540 541 [542] 543 544   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Filmovi za odrasle.
пеперутка16

Volite li gledati "filmove za odrasle"?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *