sweet insanity
|
IZVORNA PORUKA: stefania hej zenice...sto vas se sad nacitah , bebach spava pa reko da uhvatim fore da vidim sta rade odrasli ...eh, sweet nemoj da brines za ctgi meni je sedmicu prije poroda, dakle prije dvije sedmice od danas ctg bio "nako" tj padali su nam otkucaji ispod 120 nekoliko puta u toku jednog mjerenja..ja se prestravila, kad ono za tacno sedam dana dodje moj djecak ...eh, sta sam sad jos htjela da napisem ne sjecam se, a ja, isto za sweet, draga moja to ti je taj sluzni cep, pa kod mene nije ni ispao kako treba i nije bilo krvi uopste ali jeste bilo bijelog pranja tj one sluzi ko prije menstruacije...a krvi nikako cak ni ono jutro kad mi je poceo porod..ako ste raspolozene da vam na brzinu dignem moral evo kako je protekao moj porod ( ultra kratko cu da pricam)...proslu nedjelju probudila se oko 5 da piskim (standardno ustajanje u 9 mjesecu) i skontam da me boli stomak..ali malo ko da cu dobiti..na putu u wc skontam da sam ko pisnula u gace, iscudim se sama sebi i lijepo se operem presvucem u cisto i vratim u krevet...kroz 15 minuta, ista orica...i sve tako do jedno 7-pola 8...tu skontam da mi je nesto, i ko odemo do bolnice...ja uvjerena da su laznjaci ali eto reko da odemo da se mm smiri (jao da ste vidjeli njegove panike )...gore me pregledaju i kad mi je dr rekao da sam otvorena 4 prsta i da odmah idem u salu, majke mi kad nisam umrla...nisam nikako ocekivala, imala sam jos tri sedmice do termina...helem neise...klistriraju me i stave kateter i strpaju u salu...tamo bila jos jedna trudnica i slusala sam njen porod dok su mi stavljali infuziju...uh to nije lako ( mislim na slusanje poroda, ne na infuziju :)) ..pa druga infuzija, bolovi lagano postaju strasniji i strasniji, mene fata panika i trazim carski koliko me grlo nosi a dr kaze, "a sa ce ti to kad cu te ja poroditi do cetiri danas"...tek sam nekako tad skontala da se sve to stvarno desava...glupaca :)...uh bolilo jeste, ali Boga mi, epizotomija i ja se porodih prije 14.h...u svemu tome pukao mi je cervix i posteljica je ostala unutra, pa su me uspavali za sivanje i ciscenje...uh jest mi to bilo drago..kad sam vidjela one anesteziologkinje da sam ikako mogla ustala bih da ih izljubim hehe...oko tri sata me probudili iz anestezije, strpali prvo u onaj hodnik pa onda i u sobu...a oko 5 su mi vec donijeli mog bebca i stvarno, nikad vece srece...to vam garantujem...uh i od sveg srca zelim da sto prije i vi to docekate...stigli kuci poslije tri dana jer sam ja morala biti na posmatranju i primiti nekoliko transfuzija i antibiotike, ali bas me bilo briga za sve jer nekako dijete ucini da bol nije bol neg onako, tekmala prepreka da odete do hale ...ne stvarno mislim tako a isjekli su me to bi se reklo od "pupka do supka"...is prosla bi ja to sve i po jos 100 puta amo kad vidim ovog malenog...i nije suplja...to zna svaka od vas koja vec ima bebu (npr.jelena, selma itd:)...tako da to kazem ovim prvorotkama :) a vi duple mamice potvrdite... uhhh majko moja sta sam napisala sve a rekla fol necu puno..joooj sori...malena izbrisi post ako je puno nisam mogla da se zaustavim... puno srece i ljubite stomacice Da Stefania, hvala na ohrabrenju, i ja jedva cekam aBd da vidim svoje zlato pa neka boli, bol ce proci Cestitam ti jos jednom
|