Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ženice koje su su porodile na CR ajmo savjet : Jednokratne gaćice jete li kupovale i koliko komada? Jesu li one univerzalnio neki broj ili? I jesu li uopšte dopuštene u bolnici ?
Ja kupila jučer u DM-u jedno paklo tj kutiju i dođe ih 5 kom,prvo rekoh da vidim još sa nekim,na njima piše 42-44 i one žene kažu kao da samo tu dobijaju veličinu jer je ta neka univerzalna za trudnice I da koštaju 4.55 km
ja sam kupila te i ponijela svoje, medjutim meni su te iz dm bile tako velike da ne bi mogle cuvati ulozak, tako da sam nosila svoje i to bez problema ps. ponesite puno vlaznih maramica i toalet papira toga vam treba najvise, kad se probudite poslije anestezije sestre vas okupaju vlaznim maramicama i to je vec potroseno jedno paklo
uh uh uh sto me izignorisaste :))) ni da me pozdravite, ccc ;)))
A te gace, sto set ice CR rekla je bas jedna sestrica da je najbolje svoje gace ponijeti u odnosu na one zene koje se prirodno porode, njima je lakse... STO- nemam pojma.
Moram poceti lisatati forum da vidim sta sve moram uzeti, staviti na spisak, pa laganini.. A sto se tice sifona, stvarno ne bih voljela dvije lubenice dodatno da nosim pored ogromne lubenice u stomaku ;)))
uh uh uh sto me izignorisaste :))) ni da me pozdravite, ccc ;)))
A te gace, sto set ice CR rekla je bas jedna sestrica da je najbolje svoje gace ponijeti u odnosu na one zene koje se prirodno porode, njima je lakse... STO- nemam pojma.
Moram poceti lisatati forum da vidim sta sve moram uzeti, staviti na spisak, pa laganini.. A sto se tice sifona, stvarno ne bih voljela dvije lubenice dodatno da nosim pored ogromne lubenice u stomaku ;)))
Ovo možda ZBOG rana tj epiziotomije -prirodno, rana na stomaku-CR....Meni nije bilo sekunde jednostavno nositi gaćice zbog reza dole čini mi se da su sve gaćice bile uske na doljnjem dijelu koji DOđe na gospođu pa mi se sve kao urezivalo u ranu,a opet gore na gradini dok sam hodala bez gaćica samo sa uloškom bilo je kao da učim ponovo hodati ili kao da me potjeralo u wc a ja ne mogu pružiti korak jer ako raspetljam noge ode sve u P.M
DIJAMANT bas mi je zao sto muku mucis s tim alergijama al proci ce i to, sta ces...i ja sam par puta kihnula u trudnoci i ponekad me znalo bas presjeci preko stomaka, pa se sad uvijek postavim na bok ako osjetim da ce me kihanje uhvatiti i ne boli me
SWEET izguraj jos malcice a i dobro bi ti dosle setnje u tom stanju, brzo ces ti
vidim da su sve trudnice u temama oko poroda, meni se to jos cini taaako daleko, al jedva cekam da i ja dodjem u te sedmice
DIJAMANT bas mi je zao sto muku mucis s tim alergijama al proci ce i to, sta ces...i ja sam par puta kihnula u trudnoci i ponekad me znalo bas presjeci preko stomaka, pa se sad uvijek postavim na bok ako osjetim da ce me kihanje uhvatiti i ne boli me
SWEET izguraj jos malcice a i dobro bi ti dosle setnje u tom stanju, brzo ces ti
vidim da su sve trudnice u temama oko poroda, meni se to jos cini taaako daleko, al jedva cekam da i ja dodjem u te sedmice
Bebice još samo malkice pa da se možeš opustiti aBd a brzo će to...I ja kao jučer da sam došla na ovu temu a tu su bile neke druge trudnice pred kraj pa su pisale a ja se pitala kad ću ja opet biti 7-8-9 mjesec kad ono sad gledam još dva mijeseca i kraj aBd ,............
ih bebice leti to i brze nego sto mislis, mozda sto si morala strogo mirovati pa ti se sve oteglo......
i ja sam nestrpljiva a opet kad razmislim svi kazu da sad treba uzivati, pa se i ja trudim
hej zene jel iko zna gdje se ima kupti ona igracka sto joj povuces onaj konac (najcesce medju nogama) i ona svira dok ima konca, al da je plisana i mekana (ne plasticna) da se moze staviti na pupu da svira bebi uspavanku?
pretpostavljam ako ti prokapa krv ili bilo sta da ti je lakse baciti gace nego nositi svoje kasnije kuci i to otkuhavati/prati.... pretpostavljam, stvar prakitcnosti?!
Mea, je li to djecacic kod tebe aBD? Ja tek ove sedmice idem na kontrolu aBd pa ako ne prekrsti noge mozda i vidim sta ce biti hihihi
hej jeste deckic :) ja bila u petak na pregledu...a sinoc sam prvi put osjetila pravi udarac, doduse blag ali je udarac :) nadam se da tvoja bebica nece prekrstiti noge pa da znamo ....hi hi hi
Sensia ja sam u Tuzli u Azelu kupila zvijezda svijetlo plava i na njemu sijedi mali mišić preljepa bilo po 3 km ... Skvo ja kod prirodnog porođaja nisam nosila,ali sad mi govore kao za Carski možeš ponijeti te jednokratne gaćice pa i ja kupila .. Pa ako zatreba dobro i jeste a ako ne nikome ništa iskoristit ću onako kod kuće
@Mea aaaaj pa CESTITAAAM!!! bas mi je drago! Ova moja bebica ko udari, ali da ti pravo kazem, ne znam jesu li gasovi koji ne izlaze vani ili udarci od bebe hahhahahaha, uzasno poredjenje! Ja jdeav cekam na knotrolu, nadam se da ce sve biti ok i da vidimo ko mi se to vrti po stomaku hihi ;D jesi pocela ista kupovati? ja dobila na poklon benkicu preeeeeeedivnu i maaaaaaale male malecke najmalehnije carapice koje sam ikad vidjela, diiiivne! ;D za privjeska ;D
Ja sam sad išla do pekare i vidjela najmanjeg cukicu na svijetu, nekog ga samo izbacio iz auta. Joj jesam se rastužila, ništa mu ne mogu pomoći, taman sam pregrmila jednog ljubimca kojeg smo poslali u drugi dom, sad da dovučem drugog...baš ljudi znaju biti okrutni :(
Ja sam sad išla do pekare i vidjela najmanjeg cukicu na svijetu, nekog ga samo izbacio iz auta. Joj jesam se rastužila, ništa mu ne mogu pomoći, taman sam pregrmila jednog ljubimca kojeg smo poslali u drugi dom, sad da dovučem drugog...baš ljudi znaju biti okrutni :(
Uzas :( Tuga :(( Kakoo sam ja osjetljiva na to :(((
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Obilježavanje rođendana u vrtiću Vinetu
Željela bih nekako i u vrtiću obilježiti rođendan svoje curice. S obzirom da su kolači i torte zabranjeni, mislila sam odnijeti u vrtić neke grickalice, sokove i voće (jabuke, banane...). Šta vi obično šaljete u vrtić povodom rođendana vašeg djeteta?
samo grickalice i sokove (67%) samo voće (7%) nešto treće (molim komentar) (21%) ništa (5%)
Broj svih glasova: 75
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!