|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  553 554 [555] 556 557   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
6.6.2011 12:08:57   
Sensia
Ja odoh na pauzu, ubi me ovo sjedenje na poslu :-(

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 13851
6.6.2011 12:09:23   
DIJAMANT
Jutro ženice, kako ste mi? Nisam se javljala nekoliko dana, jer nemam snage ni za šta od ove alergije. Iscijedi me ko krpu. Nije potrebno ni prozor da otvorim da me "uhvati". Jučer sam malo izlazila i kad sam se vratila iz bašte restorana fino se napuhala, otekla, kihala po 20 puta u minuti, onda me opet stomak zabolio.....i tako. Sinoć sam zaspala razmišljajući kako li je bebi u stomaku kad ja ovoliko kišem, pa sam onda sanjala da sam se porodila i da je beba krasna. Kao sve prošlo ok, nema ni bolova, i kao odmah idem kućiuser posted image Uh, jedva čekam da se porodim aBd. Nešto mi se ova trudnoća odužila. Valjda kako sam prvo dijete rodila početkom jula, tako sad sve nekako mislim "ma sad ću se ja poroditi"user posted image A onda skontam da nema ništa dok "snijeg ne padne"user posted image

Neposredna veza do poruke: 13852
6.6.2011 12:09:31   
Selma.A.M
Ženice koje su su porodile na CR ajmo savjet :
Jednokratne gaćice jete li kupovale i koliko komada?
Jesu li one univerzalnio neki broj ili?
I jesu li uopšte dopuštene u bolnici ?

Ja kupila jučer u DM-u jedno paklo tj kutiju i dođe ih 5 kom,prvo rekoh da vidim još sa nekim,na njima piše 42-44 i one žene kažu kao da samo tu dobijaju veličinu jer je ta neka univerzalna za trudnice user posted image  
I da koštaju 4.55 km

Neposredna veza do poruke: 13853
6.6.2011 12:12:58   
palachinken
Selma jesu li to one mrežaste gaćice što spominju da će mi trebati?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 13854
6.6.2011 12:15:43   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Ženice koje su su porodile na CR ajmo savjet :
Jednokratne gaćice jete li kupovale i koliko komada?
Jesu li one univerzalnio neki broj ili?
I jesu li uopšte dopuštene u bolnici ?

Ja kupila jučer u DM-u jedno paklo tj kutiju i dođe ih 5 kom,prvo rekoh da vidim još sa nekim,na njima piše 42-44 i one žene kažu kao da samo tu dobijaju veličinu jer je ta neka univerzalna za trudnice user posted image  
I da koštaju 4.55 km

Koliko se ja sjećam (to je bilo 2008.g.) meni je muž kupovao u Boris Kidrič apoteci. I tada su bile oko 5 KM. Ali, bile su dvije vrste: mrežaste sa dvije plave linije (meni te nisu odgovarale jer su bile potijesne, mislimda bi samo djevojkama odgovaraleuser posted image ) i mrežaste sa crnom linijom ( univerzalna veličina i one su super).

Neposredna veza do poruke: 13855
6.6.2011 12:19:23   
DIJAMANT
A što se tiče količine, to sama procijeni. Mislim u bolnici da će ti trebati svaki dan druge zbog krvarenja( najmanje 6-tere). A ja sam ih i poslije izlaska iz bolnice koristila još neko vrijeme, mislim do skidanja konaca. Tada krvarenje nije strašno pa ti ih neće trebati još puno.

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 13856
6.6.2011 12:55:41   
animagical
gdje ste zene? ja evo jedva nosam stomak, kontam valja ovo cijelo ljeto... ee te gace ja trazila neki dan, nisu imali, samo imali neke od 17 kmuser posted image kazu doci ce... kakve su one gore, tj guma, jel ostra, zbog CR? mogu li i za to posluziti?

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 13857
6.6.2011 13:01:21   
babilon
olaaa zene ;D

ja evo tek sad sjedoh za comp pa da vidim sta ste mi pisale hihih
Sweet, vidim jos 2u1, nescafe bez secera stanje ;))) drzim fige ;D
Animgaical, kako si ti?

Ja sam jutros pokupila knjizicu, vadila krv da vidim koja sam krvna grupa, kad tamo, ni manje ni vise nego A-
pih, bas mi bi krivo mogu vam reci, sad ce mi muz isto morati vaditi krv da vidim sta je on ;))) a stvarno sam imala osjecaj da cu biti +, isto kao sto imamo sjecaj da nosim curicu, ali vala nakon ovog nalaza krvi sumnjam i u curicu hahahaha, neka je zivo i zdravo pa sta god bude.

Sutra idem ad vadim ostatak krvi sto je ostalo za nalaze ;)))

cmoka velika za sve, odoh sad na pauzu, crkoh od gladi!

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 13858
6.6.2011 13:05:34   
Sensia
uh zene drage ja ko bacena sa Marsa s temom sta ponijeti u porodiliste i drugim temama sta kad bebi dodje...... a nisam plavusa user posted image  (sala mala, svaka slicnost sa stvarnim likovima je slucajna)

kako koja nesto spomene a ja zapisem da za neka tri-cetri mjeseca mogu revidirati user posted image

Moja duša 23.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 13859
6.6.2011 13:10:15   
palachinken
IZVORNA PORUKA: animagical

gdje ste zene? ja evo jedva nosam stomak, kontam valja ovo cijelo ljeto... ee te gace ja trazila neki dan, nisu imali, samo imali neke od 17 kmuser posted image kazu doci ce... kakve su one gore, tj guma, jel ostra, zbog CR? mogu li i za to posluziti?

Evo sad molim narod po poslu da uzmu malo ovaj moj stomak, da udahnem ko čovjek user posted image Ali neće niko, papci user posted image vele dosta im njihovih blaženih stanja.
Maloprije sam išla poderat potkošulju, stišće me.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 13860
6.6.2011 13:13:13   
Sensia
hehhee tako su mene jednom hulahopke ne namucile nego shebale, i ja odem kupim broj 5, evo sad malo malo pa ih nabacim na ramena user posted image user posted image user posted image user posted image  al bar ne stiscu stomak, malo oko vrata......

ma samo rezi bitno je da ne zulja user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 13861
6.6.2011 13:17:32   
Selma.A.M
Ovo su neke "Jessa-dm" ima ih 5 komada i u razni su bojama: zelena,lila,roza,žuta i crna ,čudan neki materijala,nisu mrežaste već nešto kao papirna maramica user posted image  e sad da su velike jesu ali opet nešto imam osjećaj da će mi biti male za stomak..Veličina je 42-44 ...
Sad mi srugarica reče da vidim u apoteci isto jednokratne samo mrežaste gaćice,kao usobnije su i šire,pa budem i njih nabavila jedno paklo.........
Eto ja skoro gotova sa pripremama,ječr sam kupila 10 gaćica pamučnih,bijelih,preljepih novih user posted image  sve me izašlo oko 38km user posted image  jako jeftino.....Još samo ona oprema oko uložaka,maramica i čarapa ali i to ću u skorije vrijeme

Neposredna veza do poruke: 13862
6.6.2011 13:23:01   
Leena
Selma, te dm-ove su super i ja sam ih koristila poslije poroda. Eh, a ja sam rodila prirodno, pa ti ne znam tacno reci koliko ce tebi trebati, ali ja sam kupila odmah 3 paketica i dva ponijela u bolnicu, jedan mi ostao kuci da imam kad se vratim kuci... A cini mi se da sam poslije mm slala po jos jedan.

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 13863
6.6.2011 13:23:28   
palachinken
Nisam plaho zagledala, ali ako slučajno ne bude VIR80 uložaka, koje još mogu?

Neposredna veza do poruke: 13864
6.6.2011 13:25:37   
mea29
Eh drage zaboravih vam reci da sam za vikend bila u fisu...ima prelijepe odjece za bebe, ima i "svega" sarenog ali postoje dijelovi sa jako kvalitetnom i super modernom odjecom,ja sam okretala glavu od robice za zenskice, i samo gledila farmerke i kosuljice, ali nisam nista kupovala, cekam kraj mjeseca da vidim sta ce mi sve rodbina donijeti, da ne kupujem duplo. I imam jedan problem, ja ne znam kupiti nista, sve sto uzmem ili mi izgleda premalo ili preveliko, kad nemam nikakvu viziju kolika beba bude, ne pamtim kad sam drzala neku bebu u ruci, jednostavno ne mogu procijeniti morat cu za to mamu angazovati da ide smanom :)

Zato sam sebi kupila 4 haljinice po 17 km i par majica da nosim ispod jer ne mogu na posao sa haljinicama na bratele posebno sa ovolikim sifonima.....moram kupiti grudnjake hoce li mi neko ponoviti gdje po Sa ima velikih brojeva da ne lutam :)

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 13865
6.6.2011 13:28:49   
palachinken
Hajd ove mrežaste kontam, da mi se lufta rana, ali ove papirne jednokratne ne kontam..na jacapi su pamučne gaće marka komad, znači tu su negdje cijenom i sa tim jednokratnim, pa što ne bih uzela tih bijelih pamučnih pa bacala svaki dan?

Mea, mislim da je tebi vrijeme za grudnjak za dojenje user posted image Oni su baš mekani i udobni, a najbolje ih kupiti na pijaci, po 5km komad.

< Poruku je uredio palachinken -- 6.6.2011 13:29:29 >

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 13866
6.6.2011 13:34:32   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: palachinken

Nisam plaho zagledala, ali ako slučajno ne bude VIR80 uložaka, koje još mogu?

Ja nisma nosila VIR80 nego ONA1 žuto pakovanje koštaju 1.km kod nas

Neposredna veza do poruke: 13867
6.6.2011 13:35:02   
sweet insanity
Helloooooo, ja evo bila malo ko Idache, pa hocu da pravim rucak...dobila sma evo lagane bolove al ko sto gledam nije to touser posted image Nego Tuzlanke, imal koja da je raspolozena za set_nju, vidim Selma pitas se sta da radis danas?!user posted image Mm ce da pajki, a ja kontam da hodam ne bil potakla otvaranje da do sutra budem makar 3 user posted image

< Poruku je uredio sweet insanity -- 6.6.2011 13:41:30 >

Neposredna veza do poruke: 13868
6.6.2011 13:38:43   
mea29
ja jedva cekam da dodjem kuci i legenem i osluskujem hoce li beba lupkati...na poslu od silnog haosa ne mogu da se skoncentrisem da slusam a jos nije dovoljno jako da bas osjetim  :)

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 13869
6.6.2011 13:41:26   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Helloooooo, ja evo bila malo ko Idache, pa hocu da pravim rucak...dobila sma evo lagane bolove al ko sto gledam nije to touser posted image Nego Tuzlanke, imal koja da je raspolozena za set_nju, vidim Selma pitas se sta da radis danas?!user posted image Mm ce da pajki, a ja kontam da hodam ne bil potakla otvaranje da do sutra budem makar 3 user posted image

Pa zaputi se lagano ovamo user posted image  ...Ja se premišljam nešto mi se vrijeme mijenja,a nebi voljela da bude kao i sinoć...Jao kako je kod nas sinoć bilo nevrijeme,gromovi,munje ma strava i užas...Muž i ja gledali avatar film ,ja ga no pola zaustavila i pogasila sve pokući ,stari paničar user posted image user posted image user posted image .......

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 13870
6.6.2011 13:42:55   
mea29
hvala palachinken...totalno sam zaboravila na pijacu i grudnjake...nadam se samo da su dovoljno cvrsti da "pridrze" ovu masu koja nadolazi iz dana u dan user posted image user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 13871
6.6.2011 13:43:47   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Sad mi srugarica reče da vidim u apoteci isto jednokratne samo mrežaste gaćice,kao usobnije su i šire,pa budem i njih nabavila jedno paklo.........

Obavezno nabavi mrežaste. Ja sam imala i te papirnate, ali one nisu zgodne poslije CR-a. Imaju gumu koja ti taman dođe preko rane.
Ove mrežaste su duboke i taman ti čuvaju zavoje i gazu da se ne odljepljuje, a ne stežu.

Neposredna veza do poruke: 13872
6.6.2011 13:43:58   
sweet insanity
I ja sada nesto s epremislja, kao da s eoblača, a maloprije sunce usjalo,ccc. Evo ovo kaze prognoza : Nešto jutarnje naoblake,  vedra razdoblja i kiša s mogućom jakom grmljavinom tijekom dana, naročito kasno poslijepodne. Nekoliko oblaka tijekom noći pa hajd ti znaj..... A voljela bih sve sto je u mojoj mocu da uradim da pomognem otvaranju, a kazu da je setnja i tusiranje za to dobra...

Neposredna veza do poruke: 13873
6.6.2011 13:47:35   
DIJAMANT
Joj, Sweet blago tebiuser posted image Ja jedva čekam porod.
Šta ima veze ako nemaš društvo. Zaputi se sama. Sigurno ima neko šetalište blizu tebe, a i ako nema, idi na pijacu, sigurno ćeš se nahodati.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 13874
6.6.2011 13:51:53   
Selma.A.M
Sweet pa kreći se pokući nemoj sad da se preforsiraš ali probaj otići makar do radnje ali pješke bez lifta,nis stepenice-uz stepenice user posted image  ...A evo na Slatini grmi sad će ovi oblaci i na Bulevar doći pa lagano do Brčanske user posted image  ako ništa potjerat ću ih ja user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 13875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  553 554 [555] 556 557   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  553 554 [555] 556 557   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ko čuva vaše dijete?

Dok vi ili vaš suprug radi, vaše dijete čuva:

muž/ja naizmjenično (24%)

teta čuvalica (15%)

mama/sveki (26%)

vrtić/jaslice (30%)

neko drugi (6%)

Broj svih glasova: 122

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *