Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Jutro trudnjace Jest lijepo poranit kad nigdje ne moram, ja inace ako ne moram ranit spavam minimalno do 9, ploa 10, jutros se probudila u 7h i bas mi lijepo odjutrit sama, s vama Pijem kamilicu s medom nebil me procerala Ja hB nemam nikakvih problema s spavanjem (vidim da ste pisale) ja se ne budim uopste, osim ako ne moram na vc, a i to je najvise jednom. Meni godi na lijevoj strani spavat. Palachinko kad ces konacno zvanicno i oficijenlno na porodiljsko? I kod nas se kaze stupas ja!
Mi nemamo pravnicu Nemam koga pitati, nego forumske mudrace
hi hi hi mi imamamo pravnicu za radne odnose, ako ona ne zna svoj posao onda sam te slagala...ali valjda znas ja sam tako izracunala svoje odsustvo od termina poroda pa na ovamo 28 radnih dana i deset radnih dana godisnjeg sto mi je ostalo tako da cu odmarati skoro dva mjeseca prije poroda
Jutroooo...kako ste mi... nadam se da ste zenice dobro..ja se jutros u 7h ustala pa sa kicom halidom pila kafu na balkonu...sega mi kako melje sa rajom iz parka....sada evo malo odmaram... razmisljam sta cu danas raditi...
Meni noge oticu vec 2-3 dana. Pa zar nije prerano za to? U prvoj trudnoci mi nikad nisu oticale,a sad ne smijem proset_at po stanu odmah se napusu. A joj,pa sta je ovo,nista nije kao sto je nekad bilo.
< Poruku je uredio Hannica -- 9.6.2011 9:56:01 >
Aha posto sam negdje nacula da je sad kao obavezno uzeti tih 28 dana i onda se ranije vratis sa trudnickog. a posto ce meni tad vec biti septembar i nece biti one nesnosne vrucine (ja se nadam) bilo bi mi zao skratiti trudnicko osim ako bas ne budem u stanju nuzne potrebe kad se pretvorim u lopticu
Bila je uzivacija, posluzilo nas vrijeme, bilo klope, ja pored sebe stavila negazirane sokove, vode Zato danas haos na poslu, joj jest mi dosadilo. Trazicu ja od dr da mi malo nekad u septembru otvori bolovanje, kad prodju godisnji Sutra idem uzeti uputnicu da provjerim krv i urin i kontam sama uzeti uputnicu da provjerim antitijela gore, kad mi dr jos nista sama ne govori
Bila je uzivacija, posluzilo nas vrijeme, bilo klope, ja pored sebe stavila negazirane sokove, vode Zato danas haos na poslu, joj jest mi dosadilo. Trazicu ja od dr da mi malo nekad u septembru otvori bolovanje, kad prodju godisnji Sutra idem uzeti uputnicu da provjerim krv i urin i kontam sama uzeti uputnicu da provjerim antitijela gore, kad mi dr jos nista sama ne govori
meni je stolica neprijatelj br. 1 da imam kakav kauc i laptop ne bih se ja bunila da radim po cijele dane
A sto antitijela? Koji si faktor?
ja ti nalaze vadim vec drugi put. prvi put sam ih nekad u trecem mjesecu izvadila a sad u petom.....oba puta mi ona napisala na nalazu doci na kontrolu sa lab nalazima
Ej, onih 28 dana prije termina kad počinje porodiljsko odsustvo...jel to 28 dana kalendarskih ili 28 dana radnih?
Umjesto toga mozes koristiti godisnji odmor ako imas dana, tako mi je rekla dr. Jer ako zapocnes 28 dana prije termina porodiljsko onda si nakon porodjaja 11 mjeseci sa bebom. (tako mene posavjetovali da ostavim godisnjeg ako mogu, a ako mi zafali dana da otvorim te dane bolovanje)
meni je stolica neprijatelj br. 1 da imam kakav kauc i laptop ne bih se ja bunila da radim po cijele dane
ja ti nalaze vadim vec drugi put. prvi put sam ih nekad u trecem mjesecu izvadila a sad u petom.....oba puta mi ona napisala na nalazu doci na kontrolu sa lab nalazima
Ja sam Rh - a mm Rh + pa sam nakon spontanog primila Rhogam, i rekla sam joj to ali ona kaze kao necemo prije 20 sedmice, ali ja cu to sama da provjerim A za nalaze mi nista nije rekla nikada, pa cu i to sama da uradim i odnesem na sljedeci pregled. Bas mi je tu cudna, meni nista ne trazi da uradim
To je bilo od '99, kad je izašao zakon o radu. 28 obaveznih dana. onda je '03 izašla izmjena i dopuna zakona, pa nije obavezno, ali se može uzeti.
Meni prije par dana rekose da je obavezno Nadam se da si ti upravu i da nije oabevzno
Nije obavezno, ima u službenim novinama 32/00, član 27.
Clanak 55. mijenja se i glasi: "Za vrijeme trudnoce, poroda i njege djeteta, zena ima pravo na porodiljski dopust u trajanju od jedne godine neprekidno. Na temelju nalaza ovlastenog lijecnika zena moze otpoceti porodiljski dopust 28 dana prije ocekivanog datuma poroda. Zena moze koristi kraci porodni dopust, ali ne krace od 42 dana poslije poroda."
To je bilo od ''99, kad je izašao zakon o radu. 28 obaveznih dana. onda je ''03 izašla izmjena i dopuna zakona, pa nije obavezno, ali se može uzeti.
Meni prije par dana rekose da je obavezno Nadam se da si ti upravu i da nije oabevzno
Nije obavezno, ima u službenim novinama 32/00, član 27.
Clanak 55. mijenja se i glasi: "Za vrijeme trudnoce, poroda i njege djeteta, zena ima pravo na porodiljski dopust u trajanju od jedne godine neprekidno. Na temelju nalaza ovlastenog lijecnika zena moze otpoceti porodiljski dopust 28 dana prije ocekivanog datuma poroda. Zena moze koristi kraci porodni dopust, ali ne krace od 42 dana poslije poroda."
Ja sam Rh - a mm Rh + pa sam nakon spontanog primila Rhogam, i rekla sam joj to ali ona kaze kao necemo prije 20 sedmice, ali ja cu to sama da provjerim A za nalaze mi nista nije rekla nikada, pa cu i to sama da uradim i odnesem na sljedeci pregled. Bas mi je tu cudna, meni nista ne trazi da uradim
Mozda joj ja izgledam "kaharli" ne do Bog pa me napominje. al i mojoj jednoj kolegici (sad je 7 mjesec) je rrkla samo jednom za nalaze
Samo da vam mahnem...Vidim tema porodiljsko ,ja sa tim ovaj put nemam problema tako da ću da vas izignorišem Ali za ono "tuspas" da kažem da se kod nas kaže "stupas ja" tako da ne okrećite djeci riječi,još će morati lomiti jezik za "tuspas" ...
klima mi fino radi, ja rahatluak ttito dragi ;D Jedva cekam utoraaaaaaaaaaaaak i da vidim bebaaaaaaaaaacaaaaaaaaa, joj neopisivog osjecaja hihihi...
Vidim vi o porodiljskom pricate... ih, ja na tri mjesecap rimljena, sve su sanse da ce tako i ostati :/ ali ne opterecujem se time, kako bude sudjeno tako ce i biti ,:)
Nisam upratila prijasnje stranice, je li se sweet vise javila nakon sto se porodila, sta kaze kako je prosli i to?
I da, posto sam ja A- a muz najvjerovatnije +, to cemo jos provjeriti, a prva mi je trudnoca, da li se tokom trudnoce moraju neke injekcije primati ili samo poslije poroda, malo sam TOTALNO neupucena u to :)))))
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
babilon samo nakon porođaja aBd ali opet ako beba bude + onda ćeš morati primit Rogham (ako planiraš rađati još dječice nekada) a ako bude - nema potrebe....... Tako sam ja .......
I da vidim mnoge doktorice antitjela počinju kontrolirati tek od 5 mjeseca ,meni moja i u prvoj i sad u drugoj trudnoći odmah nekako od 12 nedelje počne kontrolirati pa sve do 9 mjeseca svaki mjesec ...Ne kontam tu doktzorsku politiku, svaka kako im ćejf.. Ali opet meni je bolje ovo moje,bar znam na čemu sam,a antitjela se znaju pojaviti za mjesec a gdje za 3-4 mjeseca da se riskira i nekontroliše .............. Aj kako sam nerovozna,valja mi u 12h biti kod ginekologa
"U trudnica s negativnim rezus-faktorom ponavljaju se testovi senzibilizacije uobičajeno u 18., 28. i 32. tjednu trudnoće; u trudnica s pozitivnom rezus-faktorom to nije potrebno, ali ih je u nas uobičajeno ponoviti oko 32. tjedna trudnoće."