|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  605 606 [607] 608 609   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
13.6.2011 12:22:36   
Anica1
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT

IZVORNA PORUKA: drznica

Zaboravil sam vam reci da sam ofarbala kosu...napokon taj izrastak uhhh. Rekla dr.moze poslije 13.sedmice...eto ja sam to ucinila, nadam se da nece biti stetno. Sad sam neka svjetlija brineta heheh dosadila ona plava. Nego znate li vi steti li ovo geliranje noktiju??? Ja to radim mjesecno gel na pridrodne?!

Blago tebi za farbanje! Ja nešto ne smijem još, a sama sam sebi dosadila sa ovom sad šarenom bojom i frizurom. U prethodnoj trudnoći mi moj dr. savjetovao da se ne farbam. Doduše, nije on rekao baš "nemoj", nego kao nije preporučljivo, jer nije dovoljno ispitano. Takav odgovor je dao i mojoj prijateljici koja se odmah nakon toga ofarbala i kaže "pa nije mi zabranio", a ja odmah to shvatila kao "nemoj". Dakle, sve zavisi od toga šta želiš da čuješ. Iskreno, znam da neću hodati neofarbana cijelu trunoću, ali neka me još malouser posted image

A za geliranje ti ne znam odgovoriti. Znam da u inostranstvu ne možeš vidjeti trudnicu da nema gelirane ili nadograđene nokte. (Ja sam u prethodnoj trudnoći pratila RTL-ovu emisiju o porodima i znam da sam se upravo tome čudila) A ja se bojim i nokte nalakiratiuser posted image

DIJAMANT uzmi ako te strah farbe, one prirodne, ja sam stavila BIOKAP, prezadovoljna

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 15151
13.6.2011 12:24:17   
drznica
hehehehhe dobar je taj strah...ti si bar sigurna 100% Meni su nokti bolna tacka, mrzim lakiranje i spadanje laka, tako da gel je nesto sto mi je bas potrebno. Naravno ako kaze da nije OK, odricem se za svoju user posted image svega user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 15152
13.6.2011 12:26:02   
babilon
i mene zivo zanima za to geliranje noktiju... nemam zivaca da ih 'odrzavam' stavim lak pa se zguli, hoce mi sta biti kad to vidim, grrrr, a ovako uvijek uredni i cisti ;D
ko sazna je li stetno ili ne neka javi ;D

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 15153
13.6.2011 12:27:58   
Anoniman
geliranje nije stetno user posted image . Sta bi moglo biti od geliranja noktiju?
Ja inace koristim farbe bez amonijaka tako da se redovno farbam, tj ja samo preliv radim radi sjaja.

(odgovor članu babilon)
  Neposredna veza do poruke: 15154
13.6.2011 12:29:36   
DIJAMANT
Anice hvala. Još sam negdje pročitala za te BIOKAP, ali ih nisam do sada našla u prodaji. Možda trenutno nestašica?

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 15155
13.6.2011 12:38:10   
Anica1

Anice hvala. Još sam negdje pročitala za te BIOKAP, ali ih nisam do sada našla u prodaji. Možda trenutno nestašica?

Ja sam prezadovoljna i mislim da cu je nastaviti koristiti i nakon trudnoce, nije stetna uopste a super je boja. Ja sam je kupila u apoteci Delfin, imaju veci izbor nijansi.

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 15156
13.6.2011 12:43:10   
Anica1
Ja se zadala na nekoj stranici gledam sobice, pa da vas pitam onako, hocete li vi opremati djecicju sobicu bebici odma ili ce spavatis a vama u spavacoj pa nekad poslje joj opremiti sobicu? Mi imamo slobodnu sobicu za bebu ali tu nam je kao "radna soba" sada, pa ne znam bas da li trebam da je sada opremam skroz ili da krevetic i komodicu za bebi prebacim u spavacu sobu kod nas , gdje ce vjerovatnospavati nekih godinu dana user posted image Dajte zenice misljenja sta cete vi po ovom pitanju user posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 15157
13.6.2011 12:47:44   
Hannica
Nazalsot mi nemamo djecije sobe ali i da smo imali ne bi je opremalatako rano,nema potrebe za tim,bolje nekad kasnije,tad ces vec znati sta ti je zaista potrebno i neces kupovati nepotrebne stvari,a bebi sigurno nece trebati nista osim njenih roditelja.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 15158
13.6.2011 12:58:11   
Lejla Ka
Drage trudnice, u Subotu 18.06. organizujemo ponovni susret Grupe za podršku dojenju http://www.ringeraja.ba/forum/poziv-za-druzenje-u-grupi-za-podrsku-dojenju/m_849497/mpage_3/tm.htm#964808

Jako bi nam bilo drago čuti i vaše prijedloge i pitanja koja vas interesuju u vezi njege bebe nakon poroda općenito. Mi dajemo pogled na period nakon poroda iz majčinske perspektive, sa više osjećaja a manje medicinske struke, ali dajemo samo provjerene i potvrđene informacije.

Dobro nam došle!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 15159
13.6.2011 13:12:27   
Gift

IZVORNA PORUKA: Anica1

Anice vidim gledaš kolica. Moj ti je savjet da se dobro informišeš i razmisliš šta ti treba prije nego se odlučiš na kupovinu. Ja sam pogriješila kad sam prvom djetetu kupovala. Kupila sam Graco kolica sa autosjedalicom. Ono je predviđeno tek rođenu bebu voziti u autosjedalici montiranoj na kolica, međutim kad sam izlaziš u šetnju treba to sve ponijeti u rukama, i bebu u autosjedalici i kolica. (Ako živiš u zgradi a nemaš lifta pazi na težinu kolica). Onda sam ja dijete stavljala u kolica bez sjedalice, ali u tom slučaju beba nije okrenuta prema meni nego od mene. Još kako sam ga rodila u ljetnim mjesecima nisam ga mogla zaštititi od sunca u njima.( Sada mislim da je najbolje da su kolica sa pokretnom ručkom, tako da u početku beba bude prema tebi, a poslije nekih šest mjeseci samo okreneš ručku na dr. stranu i beba uživa u pogledu oko sebe). I još nešto, kod ovih kolica koje imam ni autosjedalica mi nije bila baš fina, u smislu da je beba u jako ružnom položaju. Mislim da je previše "uvaljena", a kad je montiraš u bazu u autu, dijete maltene stoji.

To sa pokretnom ruckom sam i ja odlucila da cu uzeti definitivno, sad jos ne znam hocu li se odluciti za ona kolica 3 u 1 ili... Posto ce biti zimska bebica, nisam pametna :( A zivim u zgradi gdje nema lifta na 3. spratu :(

isto nisam nikako pametna...cas mislim ne trebaju mi nikako jer gdje cu po zimi cas mislim da kupim 3 u 1, jer korpa mi treba i za iznosenje iz bolnice i doktora a as za auto, nemam pojma stvarno sta da radim..vidjela sam chiccova 3 u 1 cijena 700 KMuser posted image user posted image ja ustvari treba da izaberem a moji roditelji ce platiti, al vidim da zene savjetuju uglavom da se kupe neka laganija kolica..odo ja OT

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 15160
13.6.2011 13:15:31   
gerberka

Ja sam prezadovoljna i mislim da cu je nastaviti koristiti i nakon trudnoce, nije stetna uopste a super je boja. Ja sam je kupila u apoteci Delfin, imaju veci izbor nijansi.

Anice, koliko koštaju te farbe BIOKAP? I ja planiram , ali akoBogda nakon prvog tromjesečja..a do tada cu hodati ko strašilo user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 15161
13.6.2011 13:17:06   
palachinken
Meni je to 3u1 bezveze - korpa mi ne treba. Bebu cu iznijeti u AS a i voditi doktoru, aBd. Samo kod nas se još u tim jastucima i korpama djeca iznose.
Drugo, ne mora značiti da chicco ili graco ili neko treći ima istu kvalitetu AS i kolica koje prodaju u setu. Mozda je AS super, a kolica preteška ili slično.
Ja sam za pojedinačnu kupovinu.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 15162
13.6.2011 13:22:15   
Anica1
IZVORNA PORUKA: gerberka

Anice, koliko koštaju te farbe BIOKAP? I ja planiram , ali akoBogda nakon prvog tromjesečja..a do tada cu hodati ko strašilo user posted image user posted image user posted image

18 KM, ali je poprilicno veliko pakovanje

Odlicno prekriva

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 15163
13.6.2011 13:23:14   
gerberka
hvala Anice user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 15164
13.6.2011 13:24:15   
Anoniman
Sto se tice kolica ja sam razocarana u kvalitet GRACA, nasa su se rasklimala posle par mjeseci, skripila na sve strane. Posle sam uzela chicco multiway kisobran kolica koja imaju i nulti polozaj i prezadovoljna sam. Zatim ruckih i okretanja u oba smjera nazalost ali tesko je naci, posto rijetko ko pravi sto mi je cudno skroz. Slazem se sa palachinken za korpe to mi je bezveze skroz. Mi smo iznijeli Anu u AS iz bolnice i vozali je u njoj gdje nismo, jer mi smo non stop putovali, vani je vozala u kolicima i ako je bio februar-mart i bilo hladno.

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 15165
13.6.2011 13:27:52   
Hannica
IZVORNA PORUKA: palachinken

Meni je to 3u1 bezveze - korpa mi ne treba. Bebu cu iznijeti u AS a i voditi doktoru, aBd. Samo kod nas se još u tim jastucima i korpama djeca iznose.
Drugo, ne mora značiti da chicco ili graco ili neko treći ima istu kvalitetu AS i kolica koje prodaju u setu. Mozda je AS super, a kolica preteška ili slično.
Ja sam za pojedinačnu kupovinu.

I ja sam tako govorila,ali bas sam se pokajala.Ja bih svakom preporucila Chicco 3 u 1,ljepota od kolica,bas su prakticna,nikad sebi necu halalit sto ih nisam kupila.Jesu malo poskupa ali isplati se,ne dodje puno jeftinije ni kad kupujes posebno.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 15166
13.6.2011 13:29:50   
Anoniman
Ja sam zadovoljna chicco stvarima, kolicima takodje, njihovim kvalitetom. Jedino sto meni noveta ili vec kako se zove je bespotrebna stvar, a sva ova 3u1 njihova kolica su dosta teska, preko 10kg su sva sto je nezgodno inace da nije toga su veoma prakticna i lijepa, a i lagana za voziti.

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 15167
13.6.2011 13:36:28   
palachinken
Ne kažem ja ništa protiv chicca, veze nemam kakvog su kvaliteta user posted image , nego mi ti sistemi kolica-AS-korpa nisu nešto, pa kojeg god proizvođača, iz razloga koje sam navela.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15168
13.6.2011 13:41:00   
Selminja
Olaaa zenice user posted image
Dobro je sto pricate o kolicama jer sam bas htjela uletiti s OT user posted image
Naime, nama je termin 5.11. i ja ne planiram uzimati kolica do marta aprila, zavisi bude li lijepog vremena. E sad me zanima, moze li beba s 5-6 mjeseci sjediti, tj da tad kupim kisobran kolica ili neka bolja, ali da ne kupujem za tek rodjene bebe. tj da ne gulim previse roditelje s kolicima od 500-600km ako ne bude potrebe. ?
Ja sam cula od prijateljice da ima dobrih kolica u Bijeljini, tj, dosta su jeftinija nego kod nas.
Posto nam je ovo prva beba , i kolica i krevetic cu kupovati neutralnih boja jer planiram aBd imati jos djece.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15169
13.6.2011 13:44:46   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Selminja

Olaaa zenice user posted image
Dobro je sto pricate o kolicama jer sam bas htjela uletiti s OT user posted image
Naime, nama je termin 5.11. i ja ne planiram uzimati kolica do marta aprila, zavisi bude li lijepog vremena. E sad me zanima, moze li beba s 5-6 mjeseci sjediti, tj da tad kupim kisobran kolica ili neka bolja, ali da ne kupujem za tek rodjene bebe. tj da ne gulim previse roditelje s kolicima od 500-600km ako ne bude potrebe. ?
Ja sam cula od prijateljice da ima dobrih kolica u Bijeljini, tj, dosta su jeftinija nego kod nas.
Posto nam je ovo prva beba , i kolica i krevetic cu kupovati neutralnih boja jer planiram aBd imati jos djece.

I meni je termin pocetkom decembra i imam istu dilemu kao ti. Prijateljica mi rece da budu dobra snizenja kolica zimi

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 15170
13.6.2011 13:45:09   
palachinken
Selminja, možda ti bude februar sunčan, pa ćeš poželjeti prošetati s bebom. user posted image Imaju super zimski, joj kako bih to nazvala, kao umetci za kolica, pravo topli, ubaciš bebu unutra i možete sve dok ne pada hodati.
A imaš i kišobran kolica koje mogu u ležeći položaj.

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 15171
13.6.2011 13:47:16   
Hannica
Meni se svidja to sto se AS montira na bazu kolica,a ne na kompletna kolica pa ne izgleda kao traktor,a bezze mi je i kad bebu moras prebacit iz AS u kolica i obrnuto,pogotovo kad zaspi i kad je zima,ovako uzmes AS nosaz za sobom,beba i ne osjeti da je pomjeras.Ona korpa za lezanje i nije bas potrebna,ali moze se i ona iskoristiti bar malo.Moja Hana je 2 mjeseca spavala u onakvoj korpi na krevetu pored mene,tek poslije sam je prebacila u krevetic,nije se meni dalo ustajat svako pola sata-sat.user posted image

Neposredna veza do poruke: 15172
13.6.2011 13:48:54   
Anoniman
Moj prijedloh HAUCK kisobran kolica koja imaju nulti polozaj, jako stabilna, mala kad se sklope, prakticna, a jeftina.Mogu za novorodjence, u TL su oko 180-190KM. Moj savjet kupite odmah kolica i gdje god idete dijete u kolica da se ne navikne na ruke i ostalo, vec u kolica. Mozda necete ici u setnju u decembru, januaru, ali otici cete do nekog trznog centra, u kupovinu i sl. Imaju kao sto rece palachinken vrece za kolica, poput vreca za spavanje koje su pravo super i prakticne, a 90% kolica ima i zimske navlake za kolica.

Neposredna veza do poruke: 15173
13.6.2011 13:49:33   
Hannica
Prosetat ces ti selminja prije proljeca.user posted image Bar negdje u shopin centar otici ili nesto slicno.user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 15174
13.6.2011 13:52:22   
Hannica
Vidi ti to,ja nisam ni razmisljala o sebi i o setnji,sad me selminjin termin podsjeti da je i meni termin u novembru.user posted image Kakav li cu ja autobus kupiti ovoga puta.user posted image
Za blizance ne postoje ni jedna kolica da su bez mane.user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 15175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  605 606 [607] 608 609   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  605 606 [607] 608 609   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *