Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 12:36:28
Bebica11
Pozdrav i ostalim trudnicama
Ja sam juce bas bila lose PISHICKI...ne znam jel do hormona ili sta li, cio dan sam bila nervozna, plakalo mi se, neki me strah hvata od pregleda, analiziram sve moguce na svom tijelu, bas ruzan osjecaj uhh, a nema posebnog povoda
Danas sam ok, jer mm treba da krene kuci aBd pa cekamo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 12:42:57
Sensia
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Pozdrav i ostalim trudnicama
Ja sam juce bas bila lose PISHICKI...ne znam jel do hormona ili sta li, cio dan sam bila nervozna, plakalo mi se, neki me strah hvata od pregleda, analiziram sve moguce na svom tijelu, bas ruzan osjecaj uhh, a nema posebnog povoda
Danas sam ok, jer mm treba da krene kuci aBd pa cekamo
Bebice, draga, hormoni su cudo.... Mene najmanja sitnica izbaci nekad iz takta. al moramo biti pozitivne znas zbog koga jos ako mm dolazi vidim ja da je tebi vec smjesak na licu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 12:49:32
Bebica11
Ne znam Sensia, samo me neka panika uhvatila i od pregleda i sta ce biti, jel sve ok, itd. , eto ne znam bas bas sam bila lose, ovo mi se nikad nije desilo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 12:54:48
sanela.asja
Evo i mene jest vala dan Fuuujjjj,ja sam nesto ljuta,neznam ni ja sto no na koga i s MM sam se posvadala neznam zasto bezveze bas se ruzno osjecam .. Sreca pa me Asja danas slusa gleda djete crtani ko veli ova mama poludila .. Kako vi nisam vas citala nemam snage nesto samo bi lezala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 12:56:58
animagical
ih ja se i sad nekad isplacem ko godina, dzaba, nadodje mi...kad me prodje budem ko nova sta ima kod vas? mene od sinoc boli poprilicno oko pupka, i steze donji dio stomaka...a ne i de mi se u dezuru u opstu da se zalim, oni odmah pregledaju ginekoloski helem, apaurin, ginipral, lezanje... valjda prodje?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 12:57:14
gerberka
Bebice, ja mislim da je tvoje raspoloženje normalno i tvoji strahovi normalni..pokusaj se oraspoloziti necim..gledaj crtice iz djetinjstva na netu..kako ja volim onaj crtani ovčice i onaj crtani pingvini..koji imaju kucu od snijega, mama, tata i sin pingvin, pa on stalno pravi neke probleme
i ja sam jutros bila neraspolozena, sad sam bolja...kad ste vi ugledale srce svoje ?
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 12:57:14
Sensia
Ne znam Sensia, samo me neka panika uhvatila i od pregleda i sta ce biti, jel sve ok, itd. , eto ne znam bas bas sam bila lose, ovo mi se nikad nije desilo
Vjeruj mi i ja pred svaki pregled sizim, redovno iznapadam mm ni krivog ni duznog....normalno je da se covjek brine jos ako ti dr ubaci neku bubicu na posljednjem pregledu...uh al kasnije mi bude krivo jer smo tu da se izborimo za svoje ti si dosad pokazala koliku snagu imas i sa svim ti terapijama, mirovanjem i kad si bila sama kuci..... nemoj sad pred ulazak u sigurniji period da te hvata panika. svaki dan nova pobjeda. bice to sve ako Bog da ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:00:35
mea29
babilon ovaj pregled ce ti biti preko stome 100% mada Divanovic pregleda i grlic, to mi je nesto natuknuo prosli put, ne znam u kojoj sedmici to pregleda, valjda je to vaginalno ma nemam ti ja pojma ali u svakom slucaju moras "srediti" he he he
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:00:40
Gift
tacno znam kako ti je, evo i ja sva na trncima sta ce biti u petak, al nekako se drzim i pokusavam kako god mogu da ne mislim o tome..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:01:38
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical
ih ja se i sad nekad isplacem ko godina, dzaba, nadodje mi...kad me prodje budem ko nova sta ima kod vas? mene od sinoc boli poprilicno oko pupka, i steze donji dio stomaka...a ne i de mi se u dezuru u opstu da se zalim, oni odmah pregledaju ginekoloski helem, apaurin, ginipral, lezanje... valjda prodje?
Primiri se malo, popij jedan apaurin ako te bas boli. Sigurno si dosta hodala pa se premorila? Bas te jutros spominjem sa palacinkom. moram na onu tvoju dijetu sa purom, mama me unistila za vikend.
Pa kontam da je napravim na mlijeku, da ne stavljam masnocu nikakvu i kad bude gotova jedna kasika pavalake (al kod mene je ona domaca pura, nije palenta, ona sitna..... jel ona dijetalna?)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:05:25
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sensia
Vjeruj mi i ja pred svaki pregled sizim, redovno iznapadam mm ni krivog ni duznog....normalno je da se covjek brine jos ako ti dr ubaci neku bubicu na posljednjem pregledu...uh al kasnije mi bude krivo jer smo tu da se izborimo za svoje ti si dosad pokazala koliku snagu imas i sa svim ti terapijama, mirovanjem i kad si bila sama kuci..... nemoj sad pred ulazak u sigurniji period da te hvata panika. svaki dan nova pobjeda. bice to sve ako Bog da ok
uh rasplakaces me, stvarno su hormoni
hvala Bogu, najgore je proslo, i covjeka kad nesto boli samo moli Boga da taj bol prestane i da se smiri a cim je "tisina" onda misli naviru, jel beba ok ovo ono...al bice ok aBd
sto kazes svaki dan je dobitak, jos samo da se pocne mrdati ako Bog da da svaki dan znam da je ok, a ovo je bas cudno razdoblje, mucnine, stucanje i dosta simptoma me "popustilo" a jos je rano za mrdanje pa onda mi dodju misli jel sve ok itd.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:07:49
gerberka
IZVORNA PORUKA: gerberka
...kad ste vi ugledale srce svoje ?
hajd napisite mi samo broj, mislim na broj sedmica kad se cula srcana akcija
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:08:46
animagical
IZVORNA PORUKA: mea29
babilon ovaj pregled ce ti biti preko stome 100% mada Divanovic pregleda i grlic, to mi je nesto natuknuo prosli put, ne znam u kojoj sedmici to pregleda, valjda je to vaginalno ma nemam ti ja pojma ali u svakom slucaju moras "srediti" he he he
on grlic vag sondom pregleda apsulutno svaki put, ali nema razloga za brigu jer ne boli uopste i meni svaki put pokaze sondu da vidim da na njoj nema nista...puno ugodnije od ginekoloskog tj rucnog pregleda...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:10:34
animagical
IZVORNA PORUKA: Sensia
Primiri se malo, popij jedan apaurin ako te bas boli. Sigurno si dosta hodala pa se premorila? Bas te jutros spominjem sa palacinkom. moram na onu tvoju dijetu sa purom, mama me unistila za vikend.
Pa kontam da je napravim na mlijeku, da ne stavljam masnocu nikakvu i kad bude gotova jedna kasika pavalake (al kod mene je ona domaca pura, nije palenta, ona sitna..... jel ona dijetalna?)
ma ja apurin pijem ionako a sad malo pojacam, popijem koji viska...majke mi od giniprala ne popusta...prvo su me drzale one bezbolne kontrakcije,, stezao se stomak, al od sinoc fakat boli... preznojim se kad me uhvati a svaka pura je dijetalna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:11:16
Bebica11
...kad ste vi ugledale srce svoje ?
hajd napisite mi samo broj, mislim na broj sedmica kad se cula srcana akcija
kod mene se vidjelo negdje u 6. sedmici da blago treperi.(kao pocinje srcana akcija).onda i svaki naredni pregled se bolje vidjelo, a nikad nam nisu pustili da cujemo :(
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:13:03
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mea29
on grlic vag sondom pregleda apsulutno svaki put, ali nema razloga za brigu jer ne boli uopste i meni svaki put pokaze sondu da vidim da na njoj nema nista...puno ugodnije od ginekoloskog tj rucnog pregleda...
Ja sam cula da se od 12. sedmice ne gleda vaginalnom sondom pa sam se bila malo i iznenadila kad me je dr pregledala i vaginalno i preko stomaka u 13. sedmici