Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:15:30
gerberka
hvala vam cure
palacinken, joj jest onaj uzv kod naseg dr star ja begam negdje drugo prvi put
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:16:16
Ina86
Pozdrav debele, kako ste mi vi danas? Cestitke na novim sedmicama..mjesecima Gerberka, ja otisla da potvrdim trudnocu kod ginekologa sa7+2 i bilo je srcane reakcije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:18:11
palachinken
Vjerujte da ga ja nekad molim da se smiri, sve šetam po kući ne bi li se uljuljkao i zaspao, jer me mlavi od bubrega do bubrega A tek kad sam na cesti, pa me zvizne nisko onako ko svoj svog, gospođa me samo presiječe, odskočim 10cm od zemlje A zna se i protegnuti koliko je dug i širok, ja samo zakucam u raskoraku, dok se ne smiri, jer ne mogu mrdnut..a neke babe se obično tu zadese pa stanu i gledaju
A opet, čim se smiri, kukam što se smirio hihihihi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:19:08
Bebica11
IZVORNA PORUKA: palachinken
Vjerujte da ga ja nekad molim da se smiri, sve šetam po kući ne bi li se uljuljkao i zaspao, jer me mlavi od bubrega do bubrega A tek kad sam na cesti, pa me zvizne nisko onako ko svoj svog, gospođa me samo presiječe, odskočim 10cm od zemlje A zna se i protegnuti koliko je dug i širok, ja samo zakucam u raskoraku, dok se ne smiri, jer ne mogu mrdnut..a neke babe se obično tu zadese pa stanu i gledaju
A opet, čim se smiri, kukam što se smirio hihihihi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:26:39
palachinken
Mea, meni je počelo tek u osmom ovako. Sad je to već vejika beba od 45-6cm i nema mjesta, pa svaki mogući pokret ja osjetim Polako...i ovaj je prduckao tamo do polovine šestog
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:28:25
Sensia
IZVORNA PORUKA: gerberka
hvala vam cure
palacinken, joj jest onaj uzv kod naseg dr star ja begam negdje drugo prvi put
Gerbo ja sam ugledala dva dana prije neocekivane . nakon nekih 5 dana sam poslala poruku svojoj dr da sam vidjela i ona mi na osnovu posljdenje rekla kad da dodjem. kad to sad preracunam to je neka 6 sedmica +nekoliko dana. Ja nisam imala pojma kad se ide pa reko najbolje da pitam dr. Mislila sam da se nece nista vidjeti međutim treptaji srca su bili tu najbolje da se javis dr i kazes kad ti je bila posljednja i oni ce ti reci kad da dodjes. svak ima neki svoj sistem al kako sam ja skontala od neke 6 - 9 sedmice je prvi pregled
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:30:42
Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Pozdrav i ostalim trudnicama
Ja sam juce bas bila lose PISHICKI...ne znam jel do hormona ili sta li, cio dan sam bila nervozna, plakalo mi se, neki me strah hvata od pregleda, analiziram sve moguce na svom tijelu, bas ruzan osjecaj uhh, a nema posebnog povoda
Danas sam ok, jer mm treba da krene kuci aBd pa cekamo
Bebice11 nemoj tako, pokusaj se opustiti, nista nemas od tolike nervoze. Sad ce i kod nas ti prvi pokreti, samo polako Strpljen - spasen
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:32:57
mea29
IZVORNA PORUKA: palachinken
Mea, meni je počelo tek u osmom ovako. Sad je to već vejika beba od 45-6cm i nema mjesta, pa svaki mogući pokret ja osjetim Polako...i ovaj je prduckao tamo do polovine šestog
sad mi je nekako lakse znaci i tvoj je prduckao, pa ja sam sada jos malo u sestom znaci ima da prducka dva mjeseca hi hi hi uh izgleda da konacno prepoznajem javljanje svoje bebe...bravo ja :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:34:39
Hannica
IZVORNA PORUKA: animagical
IZVORNA PORUKA: mea29
babilon ovaj pregled ce ti biti preko stome 100% mada Divanovic pregleda i grlic, to mi je nesto natuknuo prosli put, ne znam u kojoj sedmici to pregleda, valjda je to vaginalno ma nemam ti ja pojma ali u svakom slucaju moras "srediti" he he he
on grlic vag sondom pregleda apsulutno svaki put, ali nema razloga za brigu jer ne boli uopste i meni svaki put pokaze sondu da vidim da na njoj nema nista...puno ugodnije od ginekoloskog tj rucnog pregleda...
Ja sam cula da se od 12. sedmice ne gleda vaginalnom sondom pa sam se bila malo i iznenadila kad me je dr pregledala i vaginalno i preko stomaka u 13. sedmici
I mene je prosli put na kontroli procackao sondom. A bila sam 17-a sedmica.Bas me iznenadilo,i ja sam mislila da nece poslije 12 sedmice to cudo vise koristit,sreca pa sam bila "spremna". Bebe je gledao preko stomaka,samo grlic sondom,i mislim da ce me svaki put tako pregledati,valjda kod blizanacke trudnoce mora redovno pratiti grlic.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:37:52
Sensia
Hanice i ja mislim da kad su blizanci da se mora mozda malo vise kontrolisati grlic. mene je isto posljdenji put na nauhalnom pregledala vaginalnom sondom i poslije toga preko stomaka. Iako mi je spominjala neko skracenej grlica i serklaž pa sam se bila prestravila al hvala Bogu na posljednjem pregledu kaze zena sve OK... pa kontam da me nece vise vaginalno al se "sredim" za svaki slucaj dane bude suprise
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:49:46
bebana27
evo da se i ja javim danas sam bila na kontroli i imam 26 sed i udebljala sam se 9 kg dr mi je rekla da je curica
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:53:14
animagical
uh dobro je, evo ga rasteze se kao mm kad se probudi valjda ga probudile cokloadne pahuljice evo ga sad derneci...pade mi kamen sa srca, neobicno mi da je pet minuta miran... bebana cestitam curicu uh odoh da lezim, sad je ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:56:12
babilon
babilon ovaj pregled ce ti biti preko stome 100% mada Divanovic pregleda i grlic, to mi je nesto natuknuo prosli put, ne znam u kojoj sedmici to pregleda, valjda je to vaginalno ma nemam ti ja pojma ali u svakom slucaju moras "srediti" he he he
Bio pregled preko pupe, ihihi, kaze, s obzirom da je prosli put sve bilo uredno, sad cemo samo preko stomaka. Jaaaaaaaaaaao bebice kolika je, saznala asm i spol ihihihihihihih
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 13:58:05
babilon
on grlic vag sondom pregleda apsulutno svaki put, ali nema razloga za brigu jer ne boli uopste i meni svaki put pokaze sondu da vidim da na njoj nema nista...puno ugodnije od ginekoloskog tj rucnog pregleda...
jest jest i meni svaki put jepokazao i kaze ' evo vidite, nema krvi, sve je uerdu' hehehehe, divan je!
Kako me je pohvalio, noge mi se oduzele, namrgodjen kaze ' stanite na vagu i ne mutite s kilama' hahahaha ja se odvalila smijat, ja stala kad malo jace od 1kg se udebljala kazem ja njemu 'stavite vi 1,5kg' hahahaha kaze on 'nismo na pijaci, ali svaka ophavla za kilazu' ovo sam dobila u 2mj ovoliko, i ja sam opnosna na sebe ;D
naredio mi je vise crvenog mesa, cvekle, zelja i dao sirup da pijem, malo zeljezo da ojacam, iako je iznad donje granice, 10,4 ali eto da ne krene doel ;D
bas sam sretna sto sam vidjela celjade svoje koje me lupa hihihi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 14:00:16
babilon
Ja sam cula da se od 12. sedmice ne gleda vaginalnom sondom pa sam se bila malo i iznenadila kad me je dr pregledala i vaginalno i preko stomaka u 13. sedmici
Bebica mene je u 13oj pregledao vaginalno, tada mi je mjerio nuhalni nabor, i evo adnas bila, pregled preko stome i erkao da ce odsad tako i ii, jer je sve hB uredu, svi organi i komplet bebica odgovara sedmici, 4 srcane komore, sve radi kako treba, ja se sva ukocila na onoj lezaljci, kaze on meni 'sto ne disete' hahaha tako sam sretna opisati avm na mogu! uh uh uh :D