Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 21:45:15
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sensia
ja opet ne bih nista na svoju ruku, postoje i biljke koje ne daj Boze mogu dovesti do spontanog brusnica i dosta tecnosti dok ne vidi sa doktorom sta je u pitanju. odmaraj se sto vise, nemoj se naprezati.... i ipak iako skoro sve trudnice piju apaurine nemoj dok ti ih dr ne prepise....
mazi pupu i cuvaj se, odmaraj, spavaj i pijuckaj caj od brusnice
slazem se
NISTA NA SVOJU RUKU...dok ne vidi s doktorom, neke inace dobre biljcice znaju izazvati kontrakcije i svasta nesto zato.....do sutra sacekaj, svakako ces dr pa spomeni to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 21:49:30
Sandrich
hvala vam puno na savjetima....znaci neven nikako da nebi mi jos dole oteklo nista sad cu ja u krevet,ususkat se pa sutra nek dr procacka dole i vidi sta se desava
< Poruku je uredio Sandrich -- 16.6.2011 21:50:12 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 21:51:05
Sensia
ja se isto ne bih usudila nista uzimati na svoju ruku....menese ledja boljela na pocetku trudnoce i ljudi su mi savjetovale da mazem dip rilifom pa da legnem u kadu vruce vode..... mislim ludost sva sreca pa nisam ni pomisljala vec sam se odmah javila dr dobila terapiju sa utrogestanom i hvala Bogu sve e proslo. Ama bas nista pila nisam iako su bolovi bili neizdrzljivi.....niti sam icim mazala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 21:51:21
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: Sandrich
moze biti i da je upalica jer sam ja inace sklona tome...a vidim i bijelo pranje da mi je pojacano....odoh pit vode
ja ne znam da li se smije sada koristiti ali meni je jako pomagala nevenova mast, kojom se dobro namažeš iznutra, uklanja bijelo pranje i smanjuje upalu, a budući da je na biljnoj bazi ne vidim razloga zašto bi ti smetalo, probaj, u svakom slučaju nadam se da će biti puno bolje, Btw koji si tjedan???
uhhhh NE NEVENOVU MAST dok ne zna sta joj je jer ako je upala samo ce pogorsati, ja i moja naj drugarica smo jednom tako naletile i NATEKLE su nam usnice dole i kasnije MASU LIJEKOVA da spadne otok, a strava pogledati...kao da je nesto naraslo
auuuuuuu mogu mislit, ja nisam imala to iskustvo men je čak dr.nevenovu masdt i kantarion preporučio i hvala Bogu sve bilo u najboljem redu, a imala sma strašnih problema s grlićem maternice užas, sve izliječila kantarionom nikakvim antibioticima, ali onda najbolje pitat doca ujutro, ali svakkao jedan čakić od brusnice ne bi trebao škoditi :-D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 21:53:58
Ivanaiva1
hvala vam puno na savjetima....znaci neven nikako da nebi mi jos dole oteklo nista sad cu ja u krevet,ususkat se pa sutra nek dr procacka dole i vidi sta se desava
samo ti još pored svega treba da otekne to bi ti bio kao kec na desetku ludilo, onda bi vjerojatno sljedeći savjet bio da sjedneš na nešto hladno da otok spadne :-D popij brusnicu i ušuškaj se i onda neka doc to kao što ti kažeš pročačka :-D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 21:59:28
Sandrich
pa da tu si u pravu....nisam ni trudna kako treba a vec me sve nesto spopalo al et super je stvar sto mozes ovako cuti necije misljenje,iskustvo,meni bar to puno znaci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 22:02:01
Ivanaiva1
pa da tu si u pravu....nisam ni trudna kako treba a vec me sve nesto spopalo al et super je stvar sto mozes ovako cuti necije misljenje,iskustvo,meni bar to puno znaci
kako da ne, tuđa iskustva nam jako mnogo mogu pomoći, ja ne znam d ali je to kod tbe tako, ali ja sma na smaom početku sve čačkala ma smao jel me nešto žignulo, google mi je bio prvi kog sam šta pitala :.-D a valjda s etrebamo malo opustiti i uživati zar ne? Koji si tjedan??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 22:11:22
Anoniman
Sto kaze mm meni treba ukinuti net, a mojoj zaovi, njegovoj sestri mobilni . Zadnji put kad sam bila kod dr kaze dr ima malo vise plodove vode, ali ne brini sve je ok, svi organi dobro razvijeni, sve super, samo cesce treba pratiti, ja tu noc nisam mogla nesto spavati i iz dosade ukucam na google visak plodove vode...al sam se nacitala i istraumirala i ako ja nisam sekunde panicar da sam u pola cetiri u noci mm probudila . Tako koliko dobar bio net, toliko nekad istraumira covjeka.
Sandrich vec su ti rekli da nista na svoju ruku ne uzimas...pij caj od brusnice, ne vise od 2,5litra jer vise povecava pritisak, a moguce da su i kontrakcije ako se tokom dana preforsiras, ali dok se javi kad mokris prije bi trebalo da budu mokracni kanali.
Meni se malo digao pritisak, ali jos je nizak, ja kao pijana skroz, a bebi me ubi samo tako, sva odskacek kako udara, maloprije je tako nogicom upro od rebra da sam vrisnula. Sad se cijeli sklupcao na desnu stranu pa mi stomak sav nakrivo, a pritisak mi takav stvara da imam osjecaj da ce kroz kozu iskociti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 22:11:36
Ivanaiva1
pa ponekad mi dodje muka al nista strasno...al zato me glava ubija a spavat bi mogla 24 h
sve poznato sve bilo, sve prošlo osim spavanja. men jke protiv mučnine bila cla br. 1 i prah japanske šljive iz biljne ljekarne:-D svega možda desetak dana da sam loše bila uh
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 22:18:06
Anoniman
Hannice,sta kaze dr sta je princezi, za sta injekcije? Joj dusa draga bas mi je zao, znam kako je evo moja danas primila sestu i svaki ubod zajedno sa njom otplacem. Mi planirali u obdaniste bili sad u ponedjeljak, ali kako poce sa injekcijama odgodili, tako da vise nisam ni sama pametna sta da radim, a nesto moram jer ja sama sa njom ne mogu, a nema niko ni minute mi pomoci, a mm je kuci samo nedjeljom.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 22:18:08
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
hannice bas mi je zao malene... jelena...evo moj bebi sav na lijevoj strani...
kako ste mi ostale trudnice?
Ja bila malo kod mojih....sada kontam kako da se onesvjestim....
ovo moje škaklji čitav dan, očito vrlo aktivno dijete, skontala sam da je popodne spavalo, al evo bogme u ova doba kolo igra kao da je podne, što se padanja u nesvjest tiće ista sam,samo da odgledam CSI i sova uh,
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 22:21:18
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
hannice bas mi je zao malene... jelena...evo moj bebi sav na lijevoj strani...
kako ste mi ostale trudnice?
Ja bila malo kod mojih....sada kontam kako da se onesvjestim....
ovo moje škaklji čitav dan, očito vrlo aktivno dijete, skontala sam da je popodne spavalo, al evo bogme u ova doba kolo igra kao da je podne, što se padanja u nesvjest tiće ista sam,samo da odgledam CSI i sova uh,
heheh ajte mamice na spavanje dok se bebice nisu razbudile idem se i ja komirat laku noccccccc