Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 22:22:50
Anoniman
Skvo to te bebi navikava na svoj tempo... ja sam dugo se u trudnoci budila u pola pet-pet i kad se Ana rodila do 13 mjeseci ujutru najduze do pet je spavala, jednostavno dijete naspavano, a meni dusa spava
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 22:24:52
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Skvo to te bebi navikava na svoj tempo... ja sam dugo se u trudnoci budila u pola pet-pet i kad se Ana rodila do 13 mjeseci ujutru najduze do pet je spavala, jednostavno dijete naspavano, a meni dusa spava
aaaaaaaaaaa...samo to ne ne ne.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 22:24:54
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
kako mislis predoziram zaspem oko 00:00..i imam jedan na to oko dvojke jedan wc...
uuuu Skvo pa to je malo, uh dobro izdržiš, ja s ekomiram oko 23, pa negdje do 7:00 i opet mi mao. Neki dan mi jedna star pedijatrica dade dobart savjet, kaže popij malo pivceta pred spavanje, ja to i člinim onako sa spriteom, i bogme nema trte mrte, zasmrdim ko dojenče :-D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 22:31:40
sporty mamaa
Ola, da se i ja malo javim. Nesto mi brzo proleti dan pa bas nemam vremena za net, kako je otoplilo stalno smo vani. Sinoc sam s muzem cijeli grad obisla, a sve manje snage imam, nekako mi teza ova druga trudnoca. Danas sa djevojcicom isla na bazen, dva i pol sata je bila u vodi, jedva je istjerala kad je covjek vec poceo citit pred zatvaranje A i ja sam morala uci u onaj djeciji s njom, sta cu ne mogu dijete od manje od 3 god samo pustit iako je imala onaj prsluk za spasavanje i slaufice. Al dijete se trudi da propliva i bas cu je cesce vodit jer obozava vodu Kako ste mi vi sve? Ja neku noc zavrsila na hitnoj, disanje mi bilo katastrofa, dobila ventolin inhalaciju, al me drzalo samo par sati i opet navecer uhvatilo. Neki alergijski bronhitis. Sad pijem kalcij i dobro je, onaj sandoz, bas ima fin ukus. Joj meni ovaj hipp natal nikako vise ne sjeda, muka mi postaje svaki put kad ga popijem, pa sam sad svela na svaka dva dana.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 22:35:56
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Ola, da se i ja malo javim. Nesto mi brzo proleti dan pa bas nemam vremena za net, kako je otoplilo stalno smo vani. Sinoc sam s muzem cijeli grad obisla, a sve manje snage imam, nekako mi teza ova druga trudnoca. Danas sa djevojcicom isla na bazen, dva i pol sata je bila u vodi, jedva je istjerala kad je covjek vec poceo citit pred zatvaranje A i ja sam morala uci u onaj djeciji s njom, sta cu ne mogu dijete od manje od 3 god samo pustit iako je imala onaj prsluk za spasavanje i slaufice. Al dijete se trudi da propliva i bas cu je cesce vodit jer obozava vodu Kako ste mi vi sve? Ja neku noc zavrsila na hitnoj, disanje mi bilo katastrofa, dobila ventolin inhalaciju, al me drzalo samo par sati i opet navecer uhvatilo. Neki alergijski bronhitis. Sad pijem kalcij i dobro je, onaj sandoz, bas ima fin ukus. Joj meni ovaj hipp natal nikako vise ne sjeda, muka mi postaje svaki put kad ga popijem, pa sam sad svela na svaka dva dana.
Žao mi je zbog tog bronhitisa nadam se iskreno da će biti bolje, ali i ovo vrijeme je fakat katastrofa lagani ubojica uh :-D što se Hipp-a tiče ni meni nijer odgovarao, sladunjav je i znala sma ga ne svariti, sad sam na Orthomovom natalu i dobar mi je
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 23:22:27
Selma.A.M
Došla nam u godste gospođa Temperatura ,sad smo na Dalsy sirupu ali valja mi dežurati pa ako ništa Voltaren čepići....A i meni je kao za inat nos procurio Sad sam pojela ni manje ni više nego 5 jabuka hoće nešto sad da mi bude a ne znam od kud nam prehlada kad se ubijamo limunadom i opet kažu C vitamin preventivno od prehlade, pih............
Kako ste mi vi večeras,nadam se da je mirna noć ?
Mene dole boli ali fakat za ozbiljno kao da se rasklapam,pa jedva ustanem iz ležećeg položaja,jedva čekam sledeći petak da idem na kontrolu da vidim šta se dole zbiva.......
Šta li nam je sa Gift,sutra ide na kontrolu nadam se da će biti sve ok .........
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 23:36:13
sanela.asja
selma bas mi je zao ma trebala si ti njemu odma cepic staviti ipak je noc,a valja nam sta cemo evo ova moja sad zaspala ljudi pa ko vampir ja cu poluditi cjeli dan nije spava nesto kmeci bezveze jos sipali vodu bazen pa place hoce u hladnu vodu ma haus sad je jedva zaspala a meni dusa umire ...... Ja se izjada i odo spavat Laku Noc cure moje
evo brzinski pozdrav od mene ja opet kod mame mm otisao nesto u sarajevo pa ja da ne nocim sama sa A dosla kod nje pa isle malo i u setnju..ustvari nije malo noge mi otpale a i A samo bjezi ne mogu da ga stignem izmorilo me dijete.. bas je lijepa noc sad on zaspao a i ja cu uskoro jer bas me poceo bolit stomo izgleda da sam pretjerala cujemo se sutra laku noc
Ivana hvala Ma bit ce dobro. A kakav je to natal?? Jesu tablete ili, nisam dosad vidjela pa zato pitam.
to je veliko pakiranje radi ga Orhomol iz Njemačke, kažu da je AS među natalima, meni ga dr, preporučio jesam se šokirala kad sam vidjela cijenu ali sam skontala da se svaki pfenigčićč isplati. Unitra ti dođe 30 vrećica (po dvije su jedan obrok :-D) u većoj ti je vitaminski napitak, poput cedevite, u manjoj dvije tabletice omege 3 i posebno ti dođe jedna tabletica onog Probiotica. Razgodiš sebi na čitav dan. Mene je željezo koje moram uzimat zatvaralo užas al s ovim i jednim bioactivom svaki dan sam redoviti posjetitelj wc-a po 2-3 puta kako kad Kad skontaš skup je ali ne traje to vječno zar ne, moj bebač mi je to vrijedan
Trudnjačice, želim vam svima jedno lijepo sunčano i za one koje rade "napokon petkovno jutro" Nadam se da nema niko protiv šalice čaja od lamiliice i kriške nutelice :-D
Hvala Iva, nek nam malo sunca, najavili su opet sparinu i pljuskove poslije podne. Mene sparina dotuče, samo hljopnem na krevet i tu mi bude kraj. Draga naša djeca, kako je i njih ovo vrijeme dotuklo, pa svi nam bolesni Želim im brzo ozdravljenje, mrvice naše male., baš mi ih je žao. Nego, danas mi slobodno čestitajte ulazak u DEVETI MJESEC (ne znam kad će ticker prebaciti, ali danas smo ušli u 36.-u sedmicu, što je početak devetog jeeeeeeeeeeeee)
Palachinken..cestitam na devetom mjesecu...valja i nama ostalim... Ja sam jutros malo bolja...probudila sam se u 7h. ...evo razmisljam sta bi za rucak... ...mene zadnjuh par dana da prostite iznad gospoje zaziga pravo... ...sa umom mi se to desavalo u 9 mjesecu.
Joj zene drage sto mene muci ova vrucina,pa ja nemam sta da obucem,sve haljinice koje sam kupila ne mogu zbog problema "providno bijele noge". Smiju li se u trudnoci koristiti u minimalnim kolicinama kreme za samotamnjenje, znam da solarij ne dolazi u obzir,suncati se moze ali kad je sunce blago al kako cu leci na stomu??? pomagajte
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
A ti obuci tajice i problem riješen. I kod mene su noge fluorescentno bijele hihihihi ali to mi nekako nije ni napameti bilo dok ti sad nisi spomenula hahaha Elem, nemoj da bi se trackala tim losionima, to je sve žešća hemija.
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
Ajoooj helanki i svega sto pokrije noge mi je preko glave.Ja nakupovala haljinice da istaknu stomu i sad jadne Placu iz ormara ,zovu ,a ja nista ... sad je i podnosljivo u tajicama ali sta kad upekne u julu i augustu
Jedino me jos tanke noge izvlace pa se htjela folirati Salim se,a niska sam za one lijepe duge haljine( cijelih 165 ) Nego nisam ja ni mislila o bjelini dok nisam juce obukla haljinu.. Ruke malo "porudile" a noge-gluho bilo,vene se vide. Ma obucicu ih kad - tad,pa kad sjednem u basticu,pustim korjene, dignem suknju pa neka "rumene", nece zlobnici gledati trudnu zenu
ollla drage malo kasnim jutros...opet nikako da se na vrijeme dignem iz kreveta, pa sve na frku na trku, spremanje, pa posao i to uvijek radnim danima, a kad je vikend meni oci ko filđani u 6 sati...sto ti je naopak covjek tj. zena sad sam se najela kao slon, tri kifle, kefir i tuna...boze na sabahu kao da sam iz gladi pobjegla, ali sva sam se pocela tresti...
sad cu kaficu i čoksu...njamiiiiii...a sutra pura
sto se tice bijelih nogu, ja sam to rijesila duuugim haljinama i cigankama...a skvo preporucuje li Divanovic more...moja mama se nakostrijesi kad joj spomenem da bi mogla ici na more, nesto je jako protiv toga...